arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V

Εδώ θα γράφουμε τίς βελτιώσεις πού έχουμε κάνει ό κάθε ένας ξεχωριστά στό αμάξι τού

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V

Post by arpas » Fri May 24, 2013 6:46 pm

ISOBITHS wrote:
arpas wrote:Σε κατεβάσματα (ιδίως από τρίτη δευτέρα) ακούγεται αισθητά

Ηθικο διδαγμα!

Να μν κανεις κατεβασματα απο 3η σε 2α!

:spam :spam :spam
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat May 25, 2013 1:05 pm

Αρα περα απο την πλακα.........γινετε χειροτερο.Αυτο στην αρχη δεν το εκανε σωστα?
Σκεψου το σοβαρα να το ανοιξεις τωρα στα νωρις μην τυχον και γινει καμεια πιο βαρια ζημια στο τελος.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat May 25, 2013 1:11 pm

Το έκανε από την αρχή, αυτό που εννοούσα είναι ότι ακούγεται λιγότερο στην πορεία και το ίδιο με πριν στα κατεβάσματα, άρα η διαφορά μεταξύ τους είναι πιο αισθητή. Αυτό με το θόρυβο στα κατεβάσματα σε προσανατολίζει κάπου συγκεκριμένα;

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat May 25, 2013 2:05 pm

re αργυρη μεταχειρω το πηρες? απο παλιατζη? δε σου εδωσε καποια εγγυηση?
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat May 25, 2013 2:19 pm

Μεταχειρισμένο το πήρα από ιδιώτη σχετικά γνωστό (τον ξέρει και ο Μπάμπης) σε πολύ χαμηλή τιμή. Για εγγύηση επομένως δε συζητάμε. Το λάθος μου ήταν που βιάστηκα να το περάσω και δεν άλλαξα προληπτικά όλα τα ρουλεμάν όταν ήταν κάτω.
Τώρα ας πρόσεχα, αν και μετά από τρεις απόψεις από διαφορετικούς μηχανικούς αντιπροσωπειών έχω ηρεμήσει κάπως. Αυτό που μου τη δίνει είναι ότι κανείς δεν έχει πει με σιγουριά ποιο ρουλεμάν ακούγεται, μιας και όλοι το θεωρούν ανεπαίσθητο θόρυβο (ίσως εγώ να είμαι ο ανώμαλος που έχω συνηθίσει να μην ακούγεται τίποτα).
Μέσα στο καλοκαίρι που χαλαρώνω, θα το πάω για επισκευή σίγουρα πάντως. Φαντάζομαι αν το κατεβάσουν και το ανοίξουν θα είναι σε θέση να εντοπίσουν το προβληματικό ρουλεμάν και να τελειώνουμε.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat May 25, 2013 2:26 pm

Αργυρη το να καταλαβεις πιο ακριβως ρουλεμαν ειναι ΜΕΣΑ στο σασμαν ειναι εως ακατορθωτο.
Αν εξερεσεις το ρουλεμαν του πρωτευων που εχει "δικο" του θορυβο και φυσικα το ρουλεμαν του συμπλεκτη που κανει φασαρια οταν πατας το πενταλ τα υπολοιπα τα βλεπεις οταν ανοιγεις το σασμαν.(ουτος η αλλο για να αλλαξεις εστω και 1 το κανεις βιδες ολο.) ΕΚΤΟΣ απο τα ρουλεμαν στο διαφορικο μιας και το διαφορικο στα δικα μας βγαινει χωρις να κατεβασεις/λυσεις το σασμαν.
Ισως ειναι και κατι για να ξεκινησεις μιας και δεν θελει ουτε πολυ χρονο αλλα ουτε και πολυ κοστος.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat May 25, 2013 2:30 pm

Κοίτα Μπάμπη, δεν είναι εποχές που μας παίρνει για πειράματα. Επομένως εσύ πιστεύεις ότι καλώς ή κακώς μου λένε να περιμένω να χειροτερέψει ο ήχος; Τότε θα είναι σίγουροι για το ποιο ρουλεμάν έχει πρόβλημα ή ακόμα και τότε θα παίζουμε με τις πιθανότητες;

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat May 25, 2013 2:46 pm

Αν γινει πολυ χειροτερο φοβαμε τα χειροτερα.Δλδ.Ενα σπασμενο ρουλεμαν μπορει να σου κανει ζημια σε ολο το σασμαν.
Αν ανοιξεις σασμαν πχ Δευτερα και τσεκαρεις τα ρουλεμαν θα βρεθει πιο κανει θορυβο.Απλα ακομα και κουδουνιστρα να γινει οσο ειναι κλεισμενο εκει μεσα δεν μπορεις να ξερεις πιο ειναι.Ανοιγεις,ελεγχεις και αλλαζεις.Ειτε μονο το προβληματικο (χαμηλο κοστολογιο) ειτε ολα μαζι με το σκεπτικο οτι αφου χαλασε το 1 πιο εχει σειρα μετα μιας και δουλευουν συνεχεια ολα μαζι ασχετα με πια σχεση εχεις επιλεξει.(ακριβο κοστος αλλα οτι πιο σωστο μπορει να γινει σε τετοια δουλεια)

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat May 25, 2013 2:48 pm

Και ποιο το κόστος αντικατάστασης (στο περίπου εννοείται) όλων των ρουλεμάν;

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat May 25, 2013 2:51 pm

Δεν εχω ιδεα πραγματικα Αργυρη.Ζητα μια προσφορα απο την αντ/πεια που πας και θα μιλησω και εγω (η να σου στειλω το τηλ του Στελιου) να μιλησεις μαζι του αν θελεις κατι "εκτος"

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sat May 25, 2013 8:07 pm

Θα προτιμήσω αντιπροσωπεία, λόγω της εγγύησης που παρέχουν σε εργασία-ανταλλακτικά, παροχής αυτοκινήτου αντικατάστασης (αν κάνει πάνω από μια μέρα) κτλ. Εκτός πια και αν η διαφορά στο κόστος ήταν τόσο συγκλονιστική.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat May 25, 2013 10:07 pm

Ρωτας,μαθαινεις και βλεπεις.Μεγαλο παιδι εισαι ξερεις απο αυτα. :wink:

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sun May 26, 2013 10:41 am

Gazofonix wrote:Ρωτας,μαθαινεις και βλεπεις.Μεγαλο παιδι εισαι ξερεις απο αυτα. :wink:
Όσο γι' αυτό... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

arpas
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by arpas » Sun Jun 02, 2013 11:21 am

Χτες βράδυ επέστρεψα από ένα σύντομο ταξίδι για δουλειά στην Αθήνα. Μακράν το πιο ξεκούραστο Θεσσαλονίκη-Αθήνα και πίσω που έχω κάνει (κυρίως λόγω σασμάν)... Βέβαια περίμενα καλύτερη κατανάλωση με το 6άρι (13.9 χμ/λίτρο-->7,2 λίτρα/100 χμ μέση τιμή κατανάλωσης), αλλά αν σκεφτούμε ότι η μέση ταχύτητα στο κατέβασμα ήταν 120 χ.α.ώ. και αυτό λόγω στάσεων σε διόδια (11 πάνε-11 έλα !!!!), τμήματα που είναι άκρως επικίνδυνα και δεν πας πάνω από 100 (Τέμπη, πέταλο) και μιας παράκαμψης για καφέ στα Καμμένα Βούρλα, νομίζω πως ίσως και να δικαιολογείται. Εννοείται πως αν δεν ήμασταν 3 άτομα το αυτοκίνητο ούτε που θα το σκεφτόμουν για τέτοιο ταξίδι γιατί έτσι όπως τα έχουν κάνει, πλέον το αεροπλάνο και μάλιστα ακόμα και η πρώτη θέση συμφέρει συγκριτικά...

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Jun 02, 2013 9:26 pm

Τα 7-7,5 λιτρα που καις ειναι καλα Αργυρη για τα χλμ που εκανες και φυσικα τα 3 ατομα μεσα.
Μονο σου θα ειχες περιπου μισο λιτρο κατω.
Φαντασου οτι τοσο καιει και το δικο μου στο Καστορια-Αθηνα και πισω αλλα μονος μου και φυσικα με 2 βουνα ανεβα κατεβα (Βαλια Καλντα και Δοκομο) + το επαρχιακο κομματι απο Καλαμπακα μεχρι και Λαμια.Το "ιδιο" βγαινει μονο και μονο απο διαφορα δυναμης (εμενα ζοριζετε λιγοτερο για τα ιδια χλμ-ιδιες στροφες)

Το καλο ειναι οτι σου αρεσε η διαφορα που κανει το 6αρι σασμαν.Και αυτο μετραει πιο πολυ απο ολα.

Post Reply

Return to “Περιγραφή Βελτιώσεων Αυτοκινήτων Μελών”