ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥ GRANDE PUNTO TJET

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥ GRANDE PUNTO TJET

Post by PuntoSP » Fri Mar 29, 2013 11:16 pm

http://abarthsfakianakis.car.gr/cars/view/2073053/

Αξιζει σε αυτη την τιμη παιδες,τι λετε? Ειναι η εκδοση με το ηλεκτρονικο μπαρομετρο στο καντραν? Νομιζω οτι παιρνει λιγο παζαρι ακομα η τιμη δεδομενων των συνθηκων. Πανω που ειχα αποφασισει να παρω το 207 rallye με 10500 € + εξοδα βρηκα αυτη την προσφορα και προβληματιστηκα.Γιατι να μην το γλιτωσω το 1500αρι?Ενδιαφερομαι αποκλειστικα για καινουργιο μικρο "gti" και νομιζω οτι δεν υπαρχουν αλλες επιλογες σε αυτα τα χρηματα εκτος απο αυτα τα δυο.Ποσο καιει ο ιταλος εντος πολης με κινηση?Χτυπαει 10αρια?

Υ.Γ Αν και puntoSP το nickname μου δεν ειχα ποτε επαφη εως τωρα με ιταλικο αυτοκινητο.Ειμαι vagιτης.

Fix It Again Tomorrow

Gazofonix
Administrator
Administrator

Re: ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΥ GRANDE PUNTO TJET

Post by Gazofonix » Fri Mar 29, 2013 11:31 pm

Φιλε μου εχει πολλα υπερ το να παρεις ενα αμαξι στοκ και πινακιδομενο.Εν αρχη ειναι καινουριο.Εχει 2 χρονια εγγυηση (που το μτχ δεν εχει ουτε μερα),εισαι ο πρωτος ιδιοκτητης και δεν σε απασχολει το τι το εκανε ο προηγουμενος,ειναι 1.4 και οχι 1.6 (λιγοτερα τελη-τεκμηρια κλπ) και γενικα ειναι καλυτερη επιλογη απο το μτχ 207 (που εχουν και ενα θεμα με εκκεντροφορους-καδενες-τεντοτηρες και μοναδες ABS αναλογα με την παρτιδα)

σ.σ. ΔΕΝ εχει το μπαρομετρο που λες.Το εχουν μονο τα Abarth και οχι το Fiat T jet.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Fri Mar 29, 2013 11:50 pm

Και το 207 κουτα ειναι.Εχουν μεινει 7-8 κομματια ακομα και τα σκοτωνουν.
http://store.mypeugeot.gr/index.php/207categ
Fix It Again Tomorrow

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri Mar 29, 2013 11:53 pm

Αν ειναι κουτα και το 207.............ειλικρινα παρε οποιο απο τα 2 σου αρεσει πιο πολυ.Ειδικα αν δεν εχεις θεμα με το 1.4 ή 1.6 κανε την επιλογη σου με βαση τι σου αρεσει να βλεπεις στην πυλωτη παρκαρισμενο.Και τα 2 ειναι μια χαρα αμαξακια και τα 2 θα σου βγαλουν χαζοβλαβες και τα 2 θα σου φτιαξουν την μερα αν αποφασισεις να καψεις λιγο παραπανο βενζινη.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Mar 29, 2013 11:55 pm

Μακρια απο peugeot.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri Mar 29, 2013 11:57 pm

Μην το λες Κωσταντινε.Γειτονας εχει ενα 207 RC για την παρτη του και ενα Rallye για την γυναικα του.Το RC........λυκος μαυρος αλευρομενος.Με περισσοτερα χλμ μεν αλλα και με πολλα θεματακια.Το Rallye..............απλα δεν κανει τσικ. :P

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sat Mar 30, 2013 12:05 am

Επειδη παλιοτερα μιλουσα με παιδια που ερχονταν για προγραμματα ,δυστυχως ολοι ειχαν παραπονα.Απο την αλλη ο φιλος μου που κανει ευθυγραμμισεις και τα βλεπει μεσα - εξω οπως και ο μηχανικος απο το απεναντι συνεργειο λενε τα ιδια.

Ειδικα με το 207 τωρα,δν γινεται αυτοκινητα με 30.000χλμ να ειναι τιγκα στο λαδι μεσα στο μηχανοστασιο(διαρροη απο την φλαντζα) και να ειναι μαμα.
ΕΠισης μεγαλη κοροιδια τα μπακετ PDT_Armataz_01_01
Image

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Sat Mar 30, 2013 12:20 am

Το 207 thp εχει καποια θεματακια. Χανουν το χρονισμα τους συχνα-πυκνα. Ενα σωληνακι που λιπαινει την τουρμπινα παρουσιαζει διαρροες ακομα και αν αλλαχτει με καινουργιο.Επισης τα πρωτα μοντελα ειχαν θεμα με τη μοναδα ESP.Αντιστοιχα μικροπροβληματα φανταζομαι θα εχει και το tjet.
Fix It Again Tomorrow

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sat Mar 30, 2013 12:21 am

Με λαδια και esp δν εχω ακουσει προσωπικα για τα tjet.
Image

SilverPunto
Schumacher
Schumacher

Post by SilverPunto » Sat Mar 30, 2013 12:25 am

Εχεις δει πολλα μπρικια να κανουν τσικ?????
Εχουν διαφορετικο θορυβο.....

:) :) :) :)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat Mar 30, 2013 12:27 am

Παιδες............σημερα ΟΛΑ βγαζουν.Αλλα λιγοτερα αλλα πιο πολλα.Το 1.6 της BMW για παραδειγμα (120 αλογα που φοραει και το C4 και το C3 και το ΜINI ) εχουν θεματακι με τους εκκεντροφορους.Μετατοπιση προς τα αριστερα και φτανει να τρωει τα καβαλετα.Η λυση ειναι αντ/ση κεγαλης μιας και δεν υπαρχουν αντ/κα για το κεφαλαρι παρα μονο εκκεντρα.

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Sat Mar 30, 2013 1:41 am

το χω δει και γω το punto..αξιζει 100%...
το rallye απλα εχει το 6αρι που ειναι παρα πολυ καλο και το μοτερ σιγουρα ειναι πιο ομοιογενες απο το t-jet..
το 207 εχει πολλα προβληματα στα ηλεκτρικα του.
ειμαι πολυ υπερ των στοκ πλεον..
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sat Mar 30, 2013 7:46 am

Η τιμή είναι σούπερ, για εμένα αξίζει τα λεφτά του. 3-4 πραγματάκια μόνο θα πω:
1. Η πρώτη άδεια του είναι 2011, αλλά και τότε στοκ ήταν, αφού από το τέλος του 2009 είχε βγει το Punto EVO με τον multiair.
2. Ηλεκτρονικό μπαρόμετρο μπορεί να έχει, έχει και το EVO Sport μου, αλλά είναι εντελώς άχρηστο πράγμα. Κάτι μπαρίτσες έχει που με τίποτα δε συνδέονται με bar. Δεν το βλέπω ποτέ μα ποτέ.
3. Να είσαι σίγουρος ότι θα καίει. Αυτό που λες "πόλη", θα σου κοστίζει 10άρια μάλλον χωρίς λεβεντιές. Αν το πατάς ξεφεύγει.
4. Εγγύηση 2ετή δε μπορεί να έχει ως πινακιδωμένο. Πήρα πέρσι ένα EVO στη γυναίκα μου, πινακιδωμένο 1 μήνα και η εγγύηση του λήγει με βάση την επέτειο της πρώτης αδείας. Επιβεβαίωσε αν όντως μπορεί να είναι εργοστασιακή η εγγύηση ή αν είναι εγγύηση του εμπόρου.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

PuntoSP
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PuntoSP » Sat Mar 30, 2013 9:17 am

@polatov Η προσφορα του 207 αφορα το 5ταχυτο μοντελο με τους 150 ιππους euro4

@Pani_EVO Σιγουρα η εγγυηση αυτη θα ειναι καποιου ειδους επεκτασης της εργοστασιακης μεσω ασφαλιστικης εταιριας.Το θεμα ειναι να καλυπτει ολο το αυτοκινητο σε μηχανικα,ηλεκτρικα,ηλεκτρονικα μερη,σασμαν κλπ.Εχει και ενα racing μαυρο 5πορτο στα ιδια χρηματα.Η απορια μου ειναι ολο αυτο το στοκ αυτοκινητων απο που προκυπτει??Τα αγοραζουν εκ των υστερων απο την κεντρικη αντιπροσωπεια?Και ποιος ο λογος να βγαλουν πινακιδες κυκλοφοριας αμεσως?Ποιος τους υποχρεωνει?
Fix It Again Tomorrow

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sat Mar 30, 2013 10:03 am

Αν και το έχω γράψει πολλές φορές, εγώ πήρα πέρσι ένα EVO turbo με έκπτωση 5290. Πινακιδωμένο μεν, 1 μήνα δε. Ήταν λίγο πριν βγει το Punto facelift, αλλά έκδοση turbo βενζίνη δεν ξαναβγήκε. Πινακιδωμένα όμως μπορεί να βρεις και τρέχοντα μοντέλα. Για να καταλάβεις, το δικό μου ήταν πινακιδωμένο μέσα στις αποθήκες της Fiat, με τα κεριά ακόμη.
Οι εισαγωγείς κατά καιρούς ταξινομούν αυτοκίνητα για να πιάνουν στόχους πωλήσεων.
Το δικό σου έχει ακόμη μεγαλύτερη έκπτωση (αν και δε μπορείς να προσδιορίσεις έκπτωση σε αμάξι που πλέον δεν υπάρχει στους τιμοκαταλόγους), γιατί είναι δύο μοντέλα πίσω.
Αυτό δεν μειώνει βέβαια σε τίποτα το αμάξι, σε όρους χρήσης. Εμπορικά είναι παρωχημένο, αλλά για εσένα που θα το πάρεις είναι μια χαρά.
Το racing έχει διαφορές στον εξοπλισμό. Αν δεν έχει extras, πρέπει να έχει 16άρες, λίγο πιο χαλαρή ανάρτηση, όχι σπορ καθίσματα, μηχανικό κλιματισμό, όχι bluetooth, όχι πλαϊνά μαρσπιέ και ίσως λίγο διαφορετικό ταμπλό. Παίζει να έχει και διαφορετική οθόνη πληροφοριών στα όργανα, με λιγότερες πληροφορίες.
Αν έχεις οικογένεια, τότε χρειάζεσαι 5θυρο.
Εγώ πάντως από τα δύο EVO μας (δικό μου και της γυναίκας μου), προτιμώ να οδηγώ το Racing της γυναίκας μου. Ο συνδυασμός ανάρτηση - ζαντολάστιχο το κάνει πιο ευχάριστο στο δρόμο (σε νορμάλ οδήγηση) και τα μπροστινά καθίσματα είναι πιο άνετα, ενώ η διχρωμία (κόκκινο - μαύρο) του ταμπλό του Racing είναι ωραία. Στη δική μας περίπτωση μάλιστα έχει μία αισθητή (στον παρατηρητικό) διαφορά στη χαρτογράφηση το Racing, μάλλον γιατί είναι 2 έτη νεότερο, και είναι πιο ελαστικό στις πολύ χαμηλές στροφές.
Το clima είναι ωραίο μπλιμπλίκι, αλλά στην ουσία δεν προσφέρει κάτι.
Τέλος, το κόκκινο sport είναι ωραίο, αλλά έχει το μειονέκτημα του μη μεταλλικού χρώματος, που όπως και να το κάνεις, αν δεν παρκάρεις σε στεγασμένους χώρους και δεν το κερώνεις συχνά, κόβει με το χρόνο. Το Racing τί χρώμα είναι;

Πάντως το θεωρώ πολύ καλή ευκαιρία, αν είσαι έτοιμος, κόντρα στην τάση των καιρών, να πάρεις ένα αμάξι με αρκετά υψηλή κατανάλωση στην κατηγορία του.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

Post Reply