ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΝΕΟ PUNTO

Διαβάστε εδω τι γίνεται γύρω μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
GDRIVER
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΝΕΟ PUNTO

Post by GDRIVER » Wed Jan 30, 2013 4:02 pm

Image

Στην πραγματικότητα το Fiat Punto, αν και προσφάτως ανανεωμένο, βρίσκεται στην αγορά σαν μοντέλο από το 2005. Τα χρόνια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στο ιταλικό supermini, ενώ ο ανταγωνισμός ανανεώνεται συνεχώς.
Αν και τα χρονοδιαγράμματα των Ιταλών ήθελαν το νέο Punto τέταρτης γενιάς να βρίσκεται το 2013 προς πώληση, μάλλον η νέα γενιά θα εμφανιστεί το 2014. Η Fiat ρίχνει το βάρος της πλέον στο μεγαλωμένο σε διαστάσεις νέο Panda, το οποίο αναμένεται να καλύψει εν μέρει και το αγοραστικό κοινό του Punto.
Διάφορες σχεδιαστικές προτάσεις, από διαφορετικούς οίκους, εξετάζονται από τους Ιταλούς, οι οποίες θα οδηγήσουν πιθανόν στην δημιουργία του νέου σχεδίου για το επόμενο Punto.
Τα μηχανικά μέρη θα προέρχονται από τις δοκιμασμένες λύσεις του Group Fiat. Σενάρια για μια ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση στα χνάρια του σημερινού Doblo, εγκαταλείφτηκαν, οπότε η λύση του ημιάκαμπτου, που υιοθετείτε σε όλα τα σύγχρονα supermini, θα υπάρχει και στο νέο Punto. Η πρεμιέρα τοποθετείται στα τέλη του 2013 (πιθανόν στο σαλόνι της Φρανκφούρτης) ή στις αρχές του 2014, οπότε θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις του νέου μοντέλου.

www.inews.gr

μιά φορά ονειροναύτης , για πάντα ονειροναύτης

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Re: ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΝΕΟ PUNTO

Post by Pani_EVO » Wed Jan 30, 2013 5:21 pm

Το αγοραστικό κοινό του Panda δεν καλύπττει το κοινό του Punto γιατί και σαφώς μικρότερο είναι, ειδικά σε χώρο αποσκευών, και δεν εξοπλίζεται με τη γκάμα μοτέρ του Punto σε βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

rxbkrs
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by rxbkrs » Wed Jan 30, 2013 8:41 pm

Λογικά θά'φταιγε και η οικονομική κρίσει που μαστίζει την Ιταλία. Και κρίση να μην υπήρχε, ή οτιδήποτε άλλο να το καθηστερεί, θα έλεγα το 2013 είναι ιδανική χρονιά για το αμάξι. Έτσι, να κλείσει 8ετία η επιτυχημένη τρίτη γενιά Punto. Είμαι περίεργος πάντως να δω τις Abarth και Abarth esseesse εκδόσεις του όταν με το καλό έρθουν.

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Sat Feb 02, 2013 12:26 am

ετσι και αλλιως το f/l εγινε με το punto 2012, οποτε μπορει να κρατηθει για λιγο καιρο ακομα στην αγορα ;)
ImageImageImage

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sat Feb 02, 2013 7:32 am

Γιωργος punto wrote:ετσι και αλλιως το f/l εγινε με το punto 2012, οποτε μπορει να κρατηθει για λιγο καιρο ακομα στην αγορα ;)
Ναι, αλλά το f/l που λες αφορούσε, σε σχέση με το Punto EVO, μόνο προφυλακτήρες και ταπετσαρίες.
Παράλληλα, το EVO ήταν ένα ευρύτερο f/l του Grande, με αλλαγές βέβαια σε προφυλακτήρες, φανάρια, ταμπλό και κινητήρες. Δεν παύει όμως το τρέχον μοντέλο να είναι ένα αλλαγμένο Grande, άρα του 2005.
Επίσης, στη γκάμα κινητήρων δεν περιλαμβάνονται πλέον όχι μόνο ο δυνατότερος diesel με τα 95ps, που εφοδιάζει το Ypsilon, τη Mito και το Corsa στην κατηγορία, αλλά και ο Multiair turbo. Δηλαδή μία μάρκα με παράδοση στα μικρά turdo, από εποχές Uno turbo, έχει μείνει χωρίς δυνατό μοντέλο.

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Sat Feb 02, 2013 2:58 pm

στην γκαμα υπαρχει νομιζω multijet με τους 75, 85 (χωρις τελη) και 95 ps, που ομως το 95αρι δεν πληρωνει τελη στα corsa, ypsilon, mito, ενω στο punto εχει... αν κανω λαθος διορθωσε με!

επισης και ο twinair που το εφοδιαζει δεν ξερω κατα ποσο συμφερει στο punto... που ειναι αυτοκινητο μεγαλυτερο απο το 500, το ypsilon κτλ...
ImageImageImage

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sat Feb 02, 2013 3:43 pm

Όντως το 95άρι είχε εκπομπές πάνω από 100 gr/km αλλά πλέον δε βρίσκεται στη γκάμα του punto, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Το 85άρι είναι λίγο αδύναμο. Για το 75άρι στο punto δεν το συζητώ καν.
Εγώ του twin air δεν του έχω εμπιστοσύνη. Ελάχιστα κυβικά, μόνο δύο κύλινδροι αλλά και turbo. Μπορεί σε επίπεδο τεχνολογίας να είναι θαύμα, αλλά δε μου γεμίζει το μάτι.
Αφήστε που το πήρε ένας γνωστός για 3ο αμάξι (1ο ένα Skyline και 2ο ένα Scirocco 2.0 TSI) και μου περιέγραφε ότι δεν είναι και τόσο πολιτισμένο το μοτέρ, ενώ επίσης δεν είναι και τόσο οικονομικό. Μου μιλούσε για 7,5 - 8 λίτρα στην πόλη και πέριξ. Εντάξει, δεν τον έχω και για τον πιο ήρεμο οδηγό, αλλά το punto που είναι βαρύτερο, κάπου εκεί θα καίει σε νορμάλ χρήση.

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Sat Feb 02, 2013 3:47 pm

το twin air το εχει ενα παιδι απο το κλαμπ στο χαλανδρι σε 500αρακι
πηγε απο γκραντε σε 500 για την πολη μεσα
και ειναι κατ ευχαριστημενος
δεν καει τιποτα επειδοσεις κομπλε για αυτο που ειναι
(μην ξεχναμε οτι ειναι ενα αυτοκινητακι πολης και οχι για πιο αγριες καταστασεις, δεν θα το παρει ενς κοντρακιας καποοςπου το παταει θα το παρει αυτος που ειναι ηρεμος οδηγος και παει σαν ανθρωπος)
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Γιωργος punto
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Γιωργος punto » Sat Feb 02, 2013 3:59 pm

καταναλώσεις μεγάλες στο twinair εχω ακουσει και εγω!
εκει γυρω στο 7 σε panda... βεβαια οχι με τοσο οικονομικη οδηγηση!
ImageImageImage

rxbkrs
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by rxbkrs » Sun Oct 06, 2013 1:27 pm

Παίζει γενικά ρόλο με τι οδήγηση γίνεται, άλλα και ο κινητήρας ο ίδιος.

Post Reply

Return to “Επικαιροτητα”