Θήκη μπαταρίας

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Θήκη μπαταρίας

Post by sotirisk » Thu Jan 17, 2013 5:58 pm

Θέλω να αλλάξω τη θήκη της μπαταρίας με μία που να χωράει μεγαλύτερη.
Η μπαταρία που έχω είναι 44 αμπερώρια νομίζω και έχει 390A ψυχρή εκκίνηση.
Θέλω να βάλω τη μπαταρία του diesel 1.9 η οποία είναι 60+Ah και έχει 600A ψυχρή εκκίνηση.
Ταιριάζει η θήκη / τό 'χει δοκιμάσει κανείς?
Έχω δει ότι από πίσω έχει ένα πέρασμα για καλώδια που δεν πρέπει να υπάρχει στο diesel.

Η θήκη που έχω πρέπει να είναι αυτή (δεν θυμάμαι ποια είναι θα το δω το βραδάκι)
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-LANCIA-B ... 3ccdf28baa

και αυτή που λέω να βάλω είναι αυτή:
http://www.ebay.co.uk/itm/FIAT-DOBLO-1- ... 337ed6ece6

Δεν ξέρω και πόσο δυνατό είναι το alternator αλλά προτιμώ να έχω λίγο μεγαλύτερη μπαταρία και να τη φορτίζω κάθε τόσο σπίτι παρά αυτό το πράγμα με τον μπόμπο που το πρωί για να ξεκινήσει κάνω τάμα στον αη πέτρο τον ηλεκτρ-αλήτη.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Θήκη μπαταρίας

Post by P.A.D.R.C » Thu Jan 17, 2013 6:27 pm

Εγω φοραω 72Α απο diesel εδω και καιρο χωρις την πλαστικη π@π@ρια χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης*.Πριν απο αυτη ειχα 55Α επισης χωρις το πλαστικο.Κατ'εμε πεταμενα λεφτα η αλλαγη της βασης.

*οταν ζεστανει ο καιρος θα ασχοληθω με την μιζα που μπου γονατιζε τις αλλες μπαταριες ,εξόυ και η 72αρα..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotirisk » Thu Jan 17, 2013 6:41 pm

Πώς την έχεις στηρίξει?
Εμένα επειδή είναι μικρή την ακούει με το κρύο και δεν προλαβαίνει να φορτιστεί γιατί η διαδρομή που κάνω είναι 5-10 λεπτά.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Jan 17, 2013 7:06 pm

Ξερω ακριβως τι εννοεις με την μικρη διαδρομη και την φορτιση της ;-)..
Οι μεγαλυτερες μπαταριες πατανε επανω στην μεταλλικη βαση(εχει χειλος γυρω της) και οχι μεσα σε αυτην οπως κανει η 44αρα.Ομως σφιγγουν κανονικα,με μια μικρη παραμορφωση στο πανω ελασμα που τις συγκρατει.Σε καποια απο τις παλιοτερες φωτογραφιες της σκουπας μου φαινοταν καθαρα.

4 χρονια τωρα δεν ειχα προβλημα.
PDT_Armataz_01_01
Image

sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotirisk » Thu Jan 17, 2013 11:33 pm

Αυτό λες?
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 45#p315657

έχεις βγάλει μόνο το μπροστά πλαστικό ή όλη την πλαστική βάση? Το στήριγμα δεν πιάνει στην πλαστική βάση? (δεν το θυμάμαι το αμάξι και τώρα χιόνιζε και δεν άνοιξα καπώ :p)

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri Jan 18, 2013 10:14 am

Σωτηρη υπαρχει και μια αλλη λυση.Να βρεις μια μπαταρια 55αρα στις διαστασεις που θελεις (πχ της 45αρας) Αν βαλεις πολυ μεγαλη μπαταρια υπαρχει μια περιπτωση απλα να "κουραζεις" τον δυναμο σου.΄Δεν ειναι απαραιτητα απλα μπορει να γινει
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Jan 18, 2013 11:44 am

Το πλαινο πλαστικο ειναι ενιαιο και δν προσφερει τιποτα(ασε που οταν ξεκουμπωνε εκανε και "ενοχλητικους" παραπλανητικους θορυβους) .Απο εκει και περα η μεταλλικη βαση που οριζει το μεγεθος της μπαταριας που θα χωρεσει δν χρειαζεται αλλαγη γιατι οπως βλεπεις και στην 1η φωτογραφια δεν παταει μεσα της πλεον η νεα μπαταρια αλλα επανω στο χειλος.Αυτος ειναι ο λογος που ερχεται λιγο ψηλοτερα και παραμορφωνει το επανω ελασμα συγκρατησης οταν το καργαρεις.Δοκιμασμενο και αξιοπιστο.

Συμφωνω με τον Μπαμπη οτι υπαρχει και η ακριβοτερη λυση της αγορας νεας μεγαλυτερης σε Α μπαταριας με κομπακτ διαστασεις.Απλως εγω ειχα(και εχω) 3 55αρες στην ακρη και αυτη την 72αρα οποτε αποτελει συνειδητη επιλογη γνωριζοντας και την ενδεχομενη καταπονηση του δυναμο.Οταν διορθωσω την μιζα ,λογικα θα κατεβω και Α. PDT_Armataz_01_01
Image

sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotirisk » Sat Jan 19, 2013 3:38 pm

Α κατάλαβα τι λες, οπότε τη στηρίζεις μόνο με το έλασμα.
Θα δω πώς θα πάει αυτή που έχω μετά από φόρτιση και αναλόγως θα πράξω.
Είναι no-name 44ρα και ψιλοζορίζεται τώρα με το κρύο.
Υποθέτω ότι φταίει αυτή και όχι η μίζα, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Sat Jan 19, 2013 3:50 pm

Αν φταιει η μιζα εχεις προβλημα και οταν ειναι ζεστο ,το αφησεις για λιγο και ξαναδοκιμασεις να το βαλεις μπροστα.
Image

sotirisk
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by sotirisk » Sat Feb 02, 2013 10:51 pm

Λοιπόν η μπαταρία που φοράω είναι αυτή:
http://www.deltop.gr/cms/index.php?opti ... 36&lang=el
Την είχα αλλάξει όταν είχε μείνει η προηγούμενη και την είχα πάρει βιαστικά από βενζινάδικο.
Την έχω βγάλει από το αμάξι και τη φορτίζω, επειδή έχει κάτι λεντάκια ο φορτιστής αυτός με και καλά ένδειξη στάθμης, την έβγαζε σχεδόν άδεια. Τέλος πάντων τώρα είναι στο 75% σύμφωνα με τα leds, ελπίζω να την επαναφέρει. Λογικά την άκουσε από το κρύο και τις μικρές διαδρομές. Δεν έμεινα, κανονικά έπαιρνε μπρος, απλά μου έβγαζε τα ESP fault και τα διάφορα τέτοια όταν η εξωτερική θερμοκρασία έπεφτε από 5 βαθμούς.

Στο θέμα μας τώρα, έχω κάνει κι εγώ κάτι παρόμοιο με το βγάλσιμο του πλαστικού, είναι βγαλμένο μόνο το πίσω μέρος οπότε η μπαταρία κάθεται πρακτικά στο ένα χείλος μόνο του μεταλλικού στηρίγματος και μπροστά πατάει κανονικά.
Με αυτόν τον τρόπο έχει χωρέσει 207mm μήκος.
Αυτή που έχω είναι 207x175x175, το ύψος είνια λάθος και γι' αυτό την έχω στηρίξει με ... ξύλο, για να πιάνει στο έλασμα.
Η επόμενη που θα πάρω θά ναι 207x175x190 και υπάρχει σε αυτή τη διάσταση η BOSCH S5 54Ah, την οποία θα προτιμήσω, μάλλον όταν μου ξανακάνει τσαλίμια η ... dominator!!!
Σε gel (agm) υπάρχει μόνο η Odyssey PC1200 που μπαίνει αλλά πάει 200 ευρώ και δεν ξέρω αν αξίζει για το punto, δεδομένου ότι μια εκκίνηση θέλω και δεν έχω start&stop και άλλες τζιριτζάτζουλες.

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”