Το πείραμα έγινε στο Sport μου τελικά.
Όλη η δουλειά είναι η όδευση του καλωδίου για να πας ρεύμα πίσω.
Η όδευση έγινε ως εξής: Αφαίρεσα την πλαφονιέρα, αφαίρεσα στο πάνω μέρος τα λάστιχα των θυρών, πέρασα ένα λεπτό καλώδιο μέσα από τον ουρανό προς το πάνω μέρος της πόρτας του οδηγού ας πούμε, έκανα όδευση μέσα από τον ουρανό πλάι - πλάι, έφερα το καλώδιο του ρεύματος μέχρι πίσω στο πάνω μέρος του ουρανού. Εκεί το συνέδεσα με τα καλώδια της λεντοσειράς και τα τύλιξα με μονωτική.
Κόλλησα τη λεντοσειρά στον ουρανό, πολύ κοντά δηλαδή στο πάνω μέρος εκεί που ανοίγει το πορτ παγκάζ και στην πλαφονιέρα πήρα ρεύμα από τις επαφές της λάμπας του συνοδηγού.
Η λεντοσειρά λοιπόν ανάβει όταν ανάβει και η πλαφονιέρα με τις πόρτες (ντιμάρεται κι αυτή) και επιπρόσθετα, όταν ανάβεις το φως ανάγνωσης του συνοδηγού μόνο με το κουμπί ή όλη την πλαφονιέρα, ανάβει και πίσω.
Μια χαρά μετατροπή και σχεδόν τζάμπα.
Στο Racing θα βάλω δύο λεντοσειρές εκεί που ενώνονται πίσω τα πλαστικά στις πίσω κολώνες με τον ουρανό και φυσικά για ομοιομορφία, θα αλλάξω και τις λάμπες της πλαφονιέρας με leds λάμπες που έχω παραγγείλει ήδη, για να έχω παντού ψυχρό (και πιο δυνατό) φως. Επιπλέον στο Racing θυμίζω ότι θα πειραματιστώ και με τις κόκκινες λεντοσειρές για φως στα πόδια των μπροστινών και πίσω επιβατών.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION