To TJET μου

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: To TJET μου

Post by AnTrIkOs » Thu Jun 21, 2012 8:49 pm

πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια της Φιατ εδω στο νησι και μου ειπαν θα το ψαξουν και θα με ειδοποιησουν αυριο. Μακαρι ολα να πανε καλα....

Image
NISSAN MAXIMA SE: 3.5L, V6, 255hp, 245tq

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Thu Jun 21, 2012 9:20 pm

P.A.D.R.C wrote:Ναι ακυρο γιατι μιλας για την μεση καταναλωση οπως εγραψα και νωριτερα.

Eπισης (για τα ευρωπαϊκα δεδομενα):
Τώρα, για να καταλάβω, κάνουμε συζήτηση για καταναλώσεις σε αποστειρωμένες και μη ρεαλιστικές συνθήκες ή για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση του αυτοκινήτου, δηλαδή πόσο καίει/ θα καίει στην καθημερινή κίνηση;
Στην τελευταία θα μου επιτρέψεις εγώ να έχω άποψη για το αμάξι μου και να την καταθέτω. Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφισβητείς τα νούμερα.
Πάντως, δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις από την επαλήθευση προτύπων, αλλά ενώ το Yaris 1.3 που είχα μεταξύ 2007 και 2010 (για 65000 χλμ) δήλωνε κατανάλωση ίδια με το Punto Multiair Turbo, ο Ιάπωνας στην περιαστική κίνηση είχε 2lt/100km χαμηλότερη κατανάλωση από τον Ιταλό, με τον ίδιο οδηγό και πρακτικά ίδιο στυλ οδήγησης. Στο ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με παρόμοια μέση ταχύτητα, λόγω του ότι το οικονομικό κατά τα άλλα μοτέρ του Ιάπωνα ζοριζόταν, είχε παρόμοια ή ελάχιστα χαμηλότερη κατανάλωση από τον Ιταλό, δηλαδή μίκραινε η ψαλίδα.
AnTrIkOs wrote:πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια της Φιατ εδω στο νησι και μου ειπαν θα το ψαξουν και θα με ειδοποιησουν αυριο. Μακαρι ολα να πανε καλα....
Και αν δε σου βρούνε άκρη στο νησί ή αν σου φορτώσουν καπέλο μεγαλύτερο από το εισιτήριο του καραβιού, πάρ'το από την Αθήνα. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος.
Αλήθεια, το οδήγησες το αμάξι πριν αποφασίσεις να το πάρεις;
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Thu Jun 21, 2012 9:57 pm

Pani_EVO wrote:
P.A.D.R.C wrote:Ναι ακυρο γιατι μιλας για την μεση καταναλωση οπως εγραψα και νωριτερα.

Eπισης (για τα ευρωπαϊκα δεδομενα):
Τώρα, για να καταλάβω, κάνουμε συζήτηση για καταναλώσεις σε αποστειρωμένες και μη ρεαλιστικές συνθήκες ή για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ κατανάλωση του αυτοκινήτου, δηλαδή πόσο καίει/ θα καίει στην καθημερινή κίνηση;
Στην τελευταία θα μου επιτρέψεις εγώ να έχω άποψη για το αμάξι μου και να την καταθέτω. Δεν καταλαβαίνω γιατί αμφισβητείς τα νούμερα.
Πάντως, δεν ξέρω τί εμπειρία έχεις από την επαλήθευση προτύπων, αλλά ενώ το Yaris 1.3 που είχα μεταξύ 2007 και 2010 (για 65000 χλμ) δήλωνε κατανάλωση ίδια με το Punto Multiair Turbo, ο Ιάπωνας στην περιαστική κίνηση είχε 2lt/100km χαμηλότερη κατανάλωση από τον Ιταλό, με τον ίδιο οδηγό και πρακτικά ίδιο στυλ οδήγησης. Στο ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με παρόμοια μέση ταχύτητα, λόγω του ότι το οικονομικό κατά τα άλλα μοτέρ του Ιάπωνα ζοριζόταν, είχε παρόμοια ή ελάχιστα χαμηλότερη κατανάλωση από τον Ιταλό, δηλαδή μίκραινε η ψαλίδα.
AnTrIkOs wrote:πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια της Φιατ εδω στο νησι και μου ειπαν θα το ψαξουν και θα με ειδοποιησουν αυριο. Μακαρι ολα να πανε καλα....
Και αν δε σου βρούνε άκρη στο νησί ή αν σου φορτώσουν καπέλο μεγαλύτερο από το εισιτήριο του καραβιού, πάρ'το από την Αθήνα. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος.
Αλήθεια, το οδήγησες το αμάξι πριν αποφασίσεις να το πάρεις;
Οχι, δεν το εχω οδηγηση. Δεν εχουν ποικιλια εδω, δυστυχως! Ναι, τους τόνισα οτι εχω βρει μερικα σε πολυ καλη τιμη στο car.gr . Για να δουμε...
Image

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Fri Jun 22, 2012 7:45 am

Το ιδιο πραγμα λεμε ,αφου η μικτη(πραγματικη) καταναλωση δεν επιτυγχανεται βαση του δεδομενου προτυπου ,ποσο μαλλον οταν συνεχιζεις να μιλας για καθημερινη χρηση που τοτε εμπιπτεις στον αστικο κυκλο των 7.3 λ/100 χλμ . PDT_Armataz_01_01

Μιας και μιλησες για ιαπωνα ,το yaris (και καθε "yaris") δινει/εδινε καναλωσεις βαση ποιου προτυπου?

Περιττο να πω πως για να δεις οικονομια καυσιμου πρεπει να οδηγεις ατουρμπιστος σε ολες τις σχεσεις ,πραγμα που επιτυγχανεται μονο με χαιδεμα του δεξιου πενταλ και εννοειται πως ολες οι επιταχυνσεις ειναι πραγματικα αργες αφου δεν πρεπει να "φουσκωνει" η τουρμπινα,ουτε και να στροφαρεις..Ποιος ομως το κανει αυτο οταν οδηγει πχ σε καποια μεγαλη λεωφορο και βιαζεται να φθασει στον προορισμο του :cool: ?

Παρεπιπτοντως Μπαμπη εγω δεν εχω ακουσει για πετρελαια δρομου που κατεβαζουν 7αρες .Ακουσα ομως οτι η τεχνολογια του πετρελαιου εχει δωσει ο,τι μπορουσε να προσφερει πλεον..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Fri Jun 22, 2012 11:52 pm

δυστυχως, ουτε φωνη ουτε ακροαση απο την Φιατ...... Απογοητευση το σερβις τους και δεν το λεω μονο οτι δεν με πειραν τηλ σημερα αλλα και τις προηγουμενες 3-4 φορες που πηγα.... το χαος.
Image

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sat Jun 23, 2012 12:02 am

P.A.D.R.C wrote: Παρεπιπτοντως Μπαμπη εγω δεν εχω ακουσει για πετρελαια δρομου που κατεβαζουν 7αρες .Ακουσα ομως οτι η τεχνολογια του πετρελαιου εχει δωσει ο,τι μπορουσε να προσφερει πλεον..
Renault dCI το ειδα και δεν το πιστευα.6ΟΟΟrpm. :shock: Λεω θα σκορπισε το οργανο,το βαζω σε tester και εχει αποκλειση........48 στροφες!!!!!!!!!! Οχι οτι βγαζει δυναμη εκει αλλα απλα..........παει τοσο. :!:
Οσο για το οτι η τεχνολογια diesel εχει φτασει στο κοκρεσμο της μαλλον ειναι ενα περιεργο ψεμα.ΤΟ ιδιο λεγανε και οταν βγηκε το 1ο mtj και μετα ηρθε η επομενη γενια με ακομα πιο πολλους ψεκασμους ανα κυκλο,καλυτερη στρωση καυσιμου,καλυτερη αποδοση και μικροτερη (εστω και λιγο) καταναλωση.Ευτυχως για ολους -πλην των μηχανικων- η τεχνολογια δεν σταματα ποτε την προοδο της.Υπαρχουν εξ αλλου ολοκληρα τμηματα που ασχολουντε μονο με αυτο.Αν ηταν αληθεια θα τα ειχαν κλεισει και οσοι ειναι σε αυτα τα κεντρα ερευνας θα καναν ουρες εξω απο τον ΟΑΕΔ. :wink:
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Mikeharitakis
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Mikeharitakis » Sat Jun 23, 2012 8:39 pm

επειδη ειχα εμπειρια απο yarιs του 06 (χωρις Start Stop) το ειχα 2.5 χρονια στην κατοχη και με διαφορες συνθηκες οδηγησης εχω να πω οτι συγρητικα με το grande punto του 07 Starjet που εχω τωρα βλεπω κατα μεσο ορο μεσα στην πολη περιπου +1 με 1.5 λιτρο παραπανω το punto σε σχεση με το yaris επιπεδα τιμων (8-9.5) αλλα στις εθνικες το ρολαρισμα και το 6 αρι δινουν αερα στο punto οπου βλεπω -1 λιτρο τουλαχιστον κατω πιο ανετα και πιο γρηγορα σε τιμες ταξεις του (6.5-7)

Happy_Grigio
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Happy_Grigio » Wed Jun 27, 2012 11:40 am

AnTrIkOs wrote:δυστυχως, ουτε φωνη ουτε ακροαση απο την Φιατ...... Απογοητευση το σερβις τους και δεν το λεω μονο οτι δεν με πειραν τηλ σημερα αλλα και τις προηγουμενες 3-4 φορες που πηγα.... το χαος.
Δεν ξέρω αν την αντιπροσωπία την έχει ακόμα ο Κυπριάδης, αλλά ήταν ότι ναναι. :mad: PDT_Armataz_01_02

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Wed Jun 27, 2012 1:03 pm

ναι φιλε μου, ο κυπριαδης την εχει ακομα. Την πρωτη φορα που πηγα δεν ηξεραν τιμες... και ο ενας ρωτουσε τον αλλον, ουτε προσπεκτους ειχανε...... το απογευνα δεν υπαρχει πωλητης μεσα στο καταστημα.... αστα να πανε. Παραγγειλα το ιμπιζα 1.2 τσι τελικα!! Καμια σχεση η εξυπηρετηση... φερθηκαν πολυ ενταξει στη Σεατ.

Ευχαριστω ολα τα παιδια για την βοηθεια.
Image

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Jun 27, 2012 1:49 pm

Με το καλό να το παραλάβεις φίλε μου. Πολύ καλή επιλογή γιατί φοράει ένα μοτέρ οικονομικό και ικανοποιητικά δυνατό. Το είχα νοικιάσει στη Θεσσαλονίκη και στη διαδρομή προς και από Κιλκίς δεν πίστευα ότι ήταν ένα μοτέρ 1200cc, ακόμη και υπερτροφοδοτούμενο, ειδικά στις χαμηλομεσαίες στροφές.
Καλό θα ήταν να πάρεις και την επέκταση εγγύησης. Ακόμη και δώρο στην κάνουν σε πολλές περιπτώσεις.
Πες μας αν θέλεις έκδοση, χρώμα και τελική τιμή.

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Wed Jun 27, 2012 5:14 pm

ευχαριστω Πανι!!!! κοκκινο το πειρα με 5 πορτες!! ειχανε μεινει 5 ετοιμοπαραδοτα...... Ενας λογος που το επελεξα ηταν και για την καταναλωση.

Πρωτη μου επιλογη ηταν το Εβο αλλα....... ακομα περιμενω να με παρουν τηλ.
Image

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Jun 27, 2012 9:25 pm

Έκδοση δε μου είπες και τιμή.
Πάντως απορώ με τους πωλητές αλλά και τους εργοδότες τους. Δουλειές δεν έχουν καθόλου, μπαίνει ένας στο μαγαζί και αυτόν τον γράφουν. Τί να πω ρε γαμώτο.
Ακόμη και χωρίς κέρδος να το πουλούσαν λόγω stock, κάτι θα έβγαζαν από τα σέρβις διαχρονικά.
Πάντως αν είναι και απροβλημάτιστο, να δεις ότι θα το ευχαριστηθείς το Ibiza. Ελπίζω μόνο να μην πήρες (τουλάχιστον αν το έκανες να το έκανες συνειδητά) την έκδοση Special Edition με τις 17άρες με τα 215/40/17 λάστιχα. Μειωμένη άνεση, επικίνδυνα για ζημιές τα λάστιχα και πανάκριβα στην αλλαγή τους.

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Wed Jun 27, 2012 9:40 pm

special edition πειρα!!!!!!!! μαρεσουν τα 17αρια...... οπως και ο φουλ εξοπλισμος!!! τιμη 14.000 (με εξοδα πινακιδων κτλ κτλ) τελειωμενο. Στο εξωτερικο εχω παρομοια ζαντα (17αρα) και μαλιστα χαμηλωμενο, οποτε ειμαι συνηθισμένος!!!

Οσο για την Φιατ, μου εκανε εντυπωση κι εμενα.... μαρεσει που ειπα κιολας στο παιδι που δουλευε, να μην ξεχασει.
Image

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Jun 27, 2012 10:48 pm

Προσοχή στις λακούβες λοιπόν. Όντως, η Special Edition έχει κάμποσα καλούδια παραπάνω από την Style. Το πλαστικό τιμόνι ας πούμε είναι κάτι που εμένα με χαλάει.
Θέλει προσοχή και το χρώμα γιατί είναι ακρυλικό και πρέπει να αποφεύγεις πλύσιμο σε βούρτσες, όξινα σαπούνια στο πλύσιμο, να προσέχεις κουτσουλιές και ρετσίνια και ελπίζω να έχεις γκαράζ.
Σε χώρες κεντρικής Ευρώπης βλέπεις πολύ λιγότερα μεταλλικά χρώματα, ακόμη και σε ακριβότερα αμάξια, σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά εκεί έχουν λιγότερο ήλιο να ταλαιπωρεί το χρώμα.

AnTrIkOs
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AnTrIkOs » Wed Jun 27, 2012 11:13 pm

οκ φιλε μου, και παλι ευχαριστω!
Image

Post Reply