To TJET μου
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Re: To TJET μου
Καλά, μη νομίζεις, τιμή καταλόγου σου λέω. Όλο και κάποια έκπτωση κάνουν ή απόσυρση χωρίς απόσυρση.
Η Sport έχει +800 ευρώ αλλά αυτά που σου λέω είναι για την έκδοση EVO. Έχει βγει πια το Punto 2012, αν και αυτό το βλέπω μόνο σε μία έκδοση Lounge.
Αν θέλεις να δεις τις διαφορές Punto EVO Turbo Racing και Sport, δες την αναλυτική παρουσίαση που έκανα στον ακόλουθο δεσμό:
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f=80&t=21151
A, δες και τα ακόλουθα EVO Turbo που είναι καινούργια πινακιδωμένα. Είναι οι περιπτώσεις που σου έλεγα:
3θυρο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2578274/
5θυρο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2514614/
Και ένα μεταχειρισμένο 3θυρο με 1200χλμ μόνο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2495192/
Η Sport έχει +800 ευρώ αλλά αυτά που σου λέω είναι για την έκδοση EVO. Έχει βγει πια το Punto 2012, αν και αυτό το βλέπω μόνο σε μία έκδοση Lounge.
Αν θέλεις να δεις τις διαφορές Punto EVO Turbo Racing και Sport, δες την αναλυτική παρουσίαση που έκανα στον ακόλουθο δεσμό:
A, δες και τα ακόλουθα EVO Turbo που είναι καινούργια πινακιδωμένα. Είναι οι περιπτώσεις που σου έλεγα:
3θυρο:
5θυρο:
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
-
AnTrIkOs
- Νικολάκης

τα εχω δει αυτα που μου εστειλες!! εχω στειλει και email στον εναν.Pani_EVO wrote:Καλά, μη νομίζεις, τιμή καταλόγου σου λέω. Όλο και κάποια έκπτωση κάνουν ή απόσυρση χωρίς απόσυρση.
3θυρο:
5θυρο:
Ειναι λιγο μπερδεμα... Εβο, πουντο κτλ κτλ........ τα ιδια δεν ειναι???? Πολλες εκδοσεις ρε γμτ. Εχουν και 1000 ευρω εκπτωση απο οτι μου ειπε ο πωλητης... φυσικα αμα ειναι να κοψουν και αλλα, δεν μας πειραζει βεβαια!!!!!!

NISSAN MAXIMA SE: 3.5L, V6, 255hp, 245tq
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Μην το ψάχνεις και πολύ, αν σου αρέσουν τα αμάξια χτύπα ένα από αυτά, ακόμη και το μεταχειρισμένο.
Το EVO ήταν ένα πολύ γερό facelift, εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά, του Grande Punto και κυκλοφορεί από το 2010. Το Punto 2012 είναι ένα ελαφρύ facelift (εξωτερικά μόνο προφυλακτήρες και εσωτερικά ταπετσαρίες) του Punto EVO. To EVO Sport έχει πληρέστερο εξοπλισμό, με διζωνικό clima, Blue & Me κλπ. Αν δε σε ενοχλεί η αρκετά ξερή αίσθηση που οφείλεται κυρίως στα πολύ χαμηλοπρόφιλα λάστιχα, τότε μην το συζητάς.
Απλά να σου ξεκαθαρίσω ότι η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, μην ακούς και διαβάζεις. Σε συνθήκες πόλης (όχι φυσικά κέντρο με μποτιλιαρίσματα) και με συντηρητική οδήγηση παιδεύομαι για να πιάσω 9lt/100km και στο ταξίδι στην εθνική με κόπο βλέπεις το 8,5lt/100km αν κινείσαι με 140άρια περίπου.
Εσύ βέβαια είσαι στη Ρόδο, άρα ούτε τρελά χιλιόμετρα θα κάνεις, ούτε έχεις πολλά μποτιλιαρίσματα και ταξίδια.
Αν σου κάνει και 1000 ευρώ επί των τιμών που αναφέρει, τότε μη χάνεις χρόνο, τα αμάξια είναι τζάμπα και όποτε και να το πουλήσεις, η απώλεια σου θα είναι πολύ μικρή σχετικά με οτιδήποτε άλλο. Να ξέρεις ότι τους παίρνει, γιατί όταν πήρα εγώ το Racing, τα πινακιδωμένα Sport σε 3θυρα που υπήρχαν τα πουλούσαν περίπου 12500, ίσως και λίγο πιο κάτω (ανάλογα αν είχε μεταλλικό χρώμα) με τη μεταβίβαση, δηλαδή ήθελες μόνο ασφάλεια και το κυκλοφορουσες.
Το EVO ήταν ένα πολύ γερό facelift, εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά, του Grande Punto και κυκλοφορεί από το 2010. Το Punto 2012 είναι ένα ελαφρύ facelift (εξωτερικά μόνο προφυλακτήρες και εσωτερικά ταπετσαρίες) του Punto EVO. To EVO Sport έχει πληρέστερο εξοπλισμό, με διζωνικό clima, Blue & Me κλπ. Αν δε σε ενοχλεί η αρκετά ξερή αίσθηση που οφείλεται κυρίως στα πολύ χαμηλοπρόφιλα λάστιχα, τότε μην το συζητάς.
Απλά να σου ξεκαθαρίσω ότι η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, μην ακούς και διαβάζεις. Σε συνθήκες πόλης (όχι φυσικά κέντρο με μποτιλιαρίσματα) και με συντηρητική οδήγηση παιδεύομαι για να πιάσω 9lt/100km και στο ταξίδι στην εθνική με κόπο βλέπεις το 8,5lt/100km αν κινείσαι με 140άρια περίπου.
Εσύ βέβαια είσαι στη Ρόδο, άρα ούτε τρελά χιλιόμετρα θα κάνεις, ούτε έχεις πολλά μποτιλιαρίσματα και ταξίδια.
Αν σου κάνει και 1000 ευρώ επί των τιμών που αναφέρει, τότε μη χάνεις χρόνο, τα αμάξια είναι τζάμπα και όποτε και να το πουλήσεις, η απώλεια σου θα είναι πολύ μικρή σχετικά με οτιδήποτε άλλο. Να ξέρεις ότι τους παίρνει, γιατί όταν πήρα εγώ το Racing, τα πινακιδωμένα Sport σε 3θυρα που υπήρχαν τα πουλούσαν περίπου 12500, ίσως και λίγο πιο κάτω (ανάλογα αν είχε μεταλλικό χρώμα) με τη μεταβίβαση, δηλαδή ήθελες μόνο ασφάλεια και το κυκλοφορουσες.
-
AnTrIkOs
- Νικολάκης

μια και ανεφερες το θεμα καταναλωση..... ναι λενε οτι ειναι πολυ καλη για τα δεδομενα. Δινουν 5,6 μικτη και 7,3 στην πολη. Εγω θα το κυκλοφορω πιο πολυ στην πολη που τους καλοκαιρνους μηνες στην Ροδο γινεται πανικος. Ειναι και αυτο ενα θεμα που το σκεφτομαι.... Η αληθεια ειναι οτι σκεφτομαι το Σπορτ που εχει πληρη εξοπλισμο... αλλα ακομα δεν εχω καταληξει 2πορτο ή 5πορτο (ειναι πιο ακριβο). Ξερουμε η FGA Capital Bank τι ρολο βαραει σαν τραπεζα?? ειστε ευχαριστημενοι?? Γιατι λεγονται πολλα για τις τραπεζες.... οτι δεν δινουν δανεια αυτο τον καιρο.Pani_EVO wrote:Μην το ψάχνεις και πολύ, αν σου αρέσουν τα αμάξια χτύπα ένα από αυτά, ακόμη και το μεταχειρισμένο.
ΥΓ. να ρωτησω.. το Εβο δηλ θα σταματησει να βγαινει γιαυτο το δινουν οσα οσα????

-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Στο ξαναλέω, αυτές τις καταναλώσεις που διαβάζεις ξέχασε τις. Σου ανέφερα τα δικά μου δεδομένα. Το καλοκαίρι στην πόλη θα βλέπεις 9+, μη σου πω και 10+.
Αν θέλεις οικονομία και θεωρείς ότι κάνεις πολλά χιλιόμετρα, πάρε diesel. Στην κατηγορία οικονομικά μοτέρ είναι τα 1.2 TSI του VAG, τα οποία είναι λιγότερο δυνατά αλλά με ικανοποιητική και πάλι δύναμη λόγω παραπλήσιας ροπής.
Μην κολλήσεις στα 400 ευρώ για το 4θυρο αν χρειάζεσαι 4θυρο.
Από χρηματοδοτήσεις, εγώ το πήρα μετρητοίς. Πάντως στην Lamda με έσπρωχναν προς τη χρηματοδότηση της Eurobank, σχεδόν με το ζόρι, γιατί αρχικά σκεφτόμουν δόσεις. Κάναμε αίτηση για 4500 ευρώ δάνειο, εγκρίθηκε αυθημερόν αλλά το μετάνιωσα. Όμως εξαρτάται από το εκκαθαριστικό του καθενός, τί άλλα δάνεια μπορεί να έχει και τί ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου ζητάει να χρηματοδοτηθεί.
Τα EVO όντως σταμάτησαν να βγαίνουν, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι τόσο ίδιο με το Punto 2012 που δεν τίθεται θέμα νέου και παλιού μοντέλου στην ουσία. Μην το σκέφτεσαι καν για τόση διαφορά στην τιμή.
Αν θέλεις οικονομία και θεωρείς ότι κάνεις πολλά χιλιόμετρα, πάρε diesel. Στην κατηγορία οικονομικά μοτέρ είναι τα 1.2 TSI του VAG, τα οποία είναι λιγότερο δυνατά αλλά με ικανοποιητική και πάλι δύναμη λόγω παραπλήσιας ροπής.
Μην κολλήσεις στα 400 ευρώ για το 4θυρο αν χρειάζεσαι 4θυρο.
Από χρηματοδοτήσεις, εγώ το πήρα μετρητοίς. Πάντως στην Lamda με έσπρωχναν προς τη χρηματοδότηση της Eurobank, σχεδόν με το ζόρι, γιατί αρχικά σκεφτόμουν δόσεις. Κάναμε αίτηση για 4500 ευρώ δάνειο, εγκρίθηκε αυθημερόν αλλά το μετάνιωσα. Όμως εξαρτάται από το εκκαθαριστικό του καθενός, τί άλλα δάνεια μπορεί να έχει και τί ποσοστό της αξίας του αυτοκινήτου ζητάει να χρηματοδοτηθεί.
Τα EVO όντως σταμάτησαν να βγαίνουν, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι τόσο ίδιο με το Punto 2012 που δεν τίθεται θέμα νέου και παλιού μοντέλου στην ουσία. Μην το σκέφτεσαι καν για τόση διαφορά στην τιμή.
-
AnTrIkOs
- Νικολάκης

Θα περασω και απο την δικη μου αντιπροσωπεια να τους πω αυτα με τα πινακιδωμενα να δω αν μπορουν να κανουν τιποτα. Εχω και μια επικοινωνια με ενα καταστημα απο την Αθηνα. Αλλα οπως ειπες, στο πισω μερος του μυαλο μου ειναι και ο 1.2τσι του ιμπιζα. Και λιγο πιο περα ειναι και το σπορτ φιεστα αλλα ο 1.6 κινητηρας δεν ξερω....

-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Το punto είναι μακράν πιο δυνατό, το Ibiza το σώζει με τη ροπή του, αλλά το fiesta παρά το σπορ στήσιμο του και το ενδιαφέρον εσωτερικό και εξωτερικό του, η ροπή του κρύβει τη δύναμη του.
-
AnTrIkOs
- Νικολάκης

Pani, σε ευχαριστω για ολα!!!! ηταν μεγαλη η βοηθεια σου 
Θα σας κρατω ενημερους!
Θα σας κρατω ενημερους!

-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Να είσαι καλά. Πάντως είναι value for money αν το πάρεις 13000 - 13500 το αμάξι. Παζάρεψε το όσο μπορείς, έχουν κάποια περιθώρια, αφού τους έχουν μείνει.
Καλή επιλογή και το Ibiza από κινητήρα τουλάχιστον. Λιγότερο δυνατός αλλά πιο οικονομικός. Τραβάει όμως από χαμηλά.
Πιο λιτό εσωτερικό, ίσως λιγότερο όμορφο εξωτερικό το 5θυρο (γούστα είναι αυτά) και αν δεν πετύχεις προσφορά δεν είναι και πολύ φθηνό.
Αν θέλεις τη γνώμη μου όμως, πάρε κάτι με τουρμπίνα ακόμη και αν δεν πάρεις EVO Turbo. Προτιμώ τα Ibiza/ Polo/ Fabia με 1.2 TSI από το Fiesta 1.6. Οι διαφορές στην ιπποδύναμη στα χαρτιά εξανεμίζονται στο δρόμο λόγω ροπής. Από εκεί και πέρα λέγεται ότι είναι πιο παιχνιδιάρικο το Fiesta και σίγουρα ομορφότερο, αλλά στο δρόμο, στην καθημερινή οδήγηση, η τουρμπίνα είναι πολύ ξεκούραστη. Εγώ έχω τη φράση πλέον: Once turbo, forever turbo.
Καλή επιλογή και το Ibiza από κινητήρα τουλάχιστον. Λιγότερο δυνατός αλλά πιο οικονομικός. Τραβάει όμως από χαμηλά.
Πιο λιτό εσωτερικό, ίσως λιγότερο όμορφο εξωτερικό το 5θυρο (γούστα είναι αυτά) και αν δεν πετύχεις προσφορά δεν είναι και πολύ φθηνό.
Αν θέλεις τη γνώμη μου όμως, πάρε κάτι με τουρμπίνα ακόμη και αν δεν πάρεις EVO Turbo. Προτιμώ τα Ibiza/ Polo/ Fabia με 1.2 TSI από το Fiesta 1.6. Οι διαφορές στην ιπποδύναμη στα χαρτιά εξανεμίζονται στο δρόμο λόγω ροπής. Από εκεί και πέρα λέγεται ότι είναι πιο παιχνιδιάρικο το Fiesta και σίγουρα ομορφότερο, αλλά στο δρόμο, στην καθημερινή οδήγηση, η τουρμπίνα είναι πολύ ξεκούραστη. Εγώ έχω τη φράση πλέον: Once turbo, forever turbo.
- Γιωργος punto
- Τρέχω σε αγώνες.

τον tsi προσωπικα δεν θα στον προτεινα!! το fiesta ειναι ωραιο, το ειχα και εγω στον νου μου πριν παρω το punto 2012 που εχω τωρα!AnTrIkOs wrote:Θα περασω και απο την δικη μου αντιπροσωπεια να τους πω αυτα με τα πινακιδωμενα να δω αν μπορουν να κανουν τιποτα. Εχω και μια επικοινωνια με ενα καταστημα απο την Αθηνα. Αλλα οπως ειπες, στο πισω μερος του μυαλο μου ειναι και ο 1.2τσι του ιμπιζα. Και λιγο πιο περα ειναι και το σπορτ φιεστα αλλα ο 1.6 κινητηρας δεν ξερω....
αλλα ειχε στην ιδια τιμη καλυτερο εξοπλισμο το punto, πιο ομορφο και γενικα αξιζει πολυ τα λεφτα του!
απο καταναλωσεις παλι να ξερεις πως τις πετυχαινουν σχεδον πολυ καλα αυτες που λενε οι Ιταλοι!
οποτε οτι διαβαζεις υπολογιζε πολυ λιγακι προς επανω!
-
AnTrIkOs
- Νικολάκης

συμφωνω οτι το φιεστα ειναι ομορφο αμαξι!!! θα δουμε τι θα γινει με το πουντο και μετα βλεπουμε....

-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Όταν λες πολύ λιγάκι; Όχι, γιατί τα Multiair turbo μου, με ήρεμη πραγματικά οδήγηση, είναι τουλάχιστον +40% από τη θεωρητική μέση κατανάλωση των 5,7lt. Το Racing τα καταφέρνει λίγο καλύτερα από το Sport μου, αν και άστρωτο το πρώτο, ίσως λόγω μικρότερου ζαντολάστιχου αλλά αντιλαμβάνομαι και βελτιωμένη χαρτογράφηση, με ροπή από πιο χαμηλά (κάτω από 2.000 στροφές).Γιωργος punto wrote:AnTrIkOs wrote: απο καταναλωσεις παλι να ξερεις πως τις πετυχαινουν σχεδον πολυ καλα αυτες που λενε οι Ιταλοι!
οποτε οτι διαβαζεις υπολογιζε πολυ λιγακι προς επανω!
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Kατα την γνωμη μου χρησιμοποιεις το πιο ακυρο μετρο συγκρισης(μεση καταναλωση) που οπως και να το κανεις δεν μπορει να επιτευχθει το ιδιο για ολους εντος και εκτος πολης.
Προσωπικα θα εκανα ενα test drive σε διαδρομη που γνωριζω(και για την ακριβεια εντος πολης,δλδ να εχει κινηση) και θα εβλεπα τι πραγματικα καιει.
Προσωπικα θα εκανα ενα test drive σε διαδρομη που γνωριζω(και για την ακριβεια εντος πολης,δλδ να εχει κινηση) και θα εβλεπα τι πραγματικα καιει.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Άκυρο μέτρο σύγκρισης όταν έχω στοιχεία κατανάλωσης μετά από 45000 χλμ σε 24 μήνες που έχω το Punto;
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Ναι ακυρο γιατι μιλας για την μεση καταναλωση οπως εγραψα και νωριτερα.
Eπισης (για τα ευρωπαϊκα δεδομενα):
Urban Cycle
The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20oC to 30oC on a rolling road from a cold start, i.e. the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerating and idling. Maximum speed is 31mph (50km/h), average speed 12mph (19km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4km).
Extra-Urban Cycle
This cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving and the remainder accelerations, decelerations, and some idling. Maximum speed is 75mph (120km/h), average speed is 39mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3miles (7km).
Combined Fuel Consumption Figure
The combined figure presented is for the urban and extra-urban cycle together. It is therefore an average of the two parts of the test, weighted by the distances covered in each part
πηγη : http://www.dft.gov.uk/
Eπισης (για τα ευρωπαϊκα δεδομενα):
Urban Cycle
The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20oC to 30oC on a rolling road from a cold start, i.e. the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerating and idling. Maximum speed is 31mph (50km/h), average speed 12mph (19km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4km).
Extra-Urban Cycle
This cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving and the remainder accelerations, decelerations, and some idling. Maximum speed is 75mph (120km/h), average speed is 39mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3miles (7km).
Combined Fuel Consumption Figure
The combined figure presented is for the urban and extra-urban cycle together. It is therefore an average of the two parts of the test, weighted by the distances covered in each part
πηγη : http://www.dft.gov.uk/
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..