Φωτάκια
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
xrisomilia
- Έβγαλα το Ν

Φωτάκια
Μήπως ξέρει κανείς τι φωτάκια παίρουν τα Puntaκια μας? Εμπρός πάντα και πίσω....Επίσης μήπως μπορεί να μου πει κανείς αν μπορούουν να αλλαχτούν κι από εμάς ή οπωσδήποτε απο ηλεκτρολόγο?
Red Devil's Machine!! 
Υ.Γ.
Δεν ειμαι γυναικα πεφτουλες του κλαμπ.....Κυριάκος λεγομαι
!!!!!
Υ.Γ.
- ManosKTM
- Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Φωτάκια
Για ποια φωτακια μιλας? Aν εχεις το mk2a,sτα μπροστα φαναρια εχει σε μεγαλη και μικρη σκαλα λαμπες Η1,και τα ψειρακια ειναι can bus,αλλιως σ αναβει το check αν ειναι απλα..Για τα πισω δεν γνωριζω δεν τα εχω σκαλισει ακομα 
Skills don't come with money!!
Έχω εξάρτηση, στον καφέ στο τσιγάρο και στο wd40 .-
Έχω εξάρτηση, στον καφέ στο τσιγάρο και στο wd40 .-
-
Gazofonix
- Administrator

Ειναι αναλογα τι φαναρι εχεις.Τα γνησια Valeo εχουν Η1 και σε μεσαια και σε μεγαλη σκαλα.Τα εμποριου ακομα ΚΑΙ τα valeo εχουν H7 στην μεσαια,Η1 στα μεγαλα και Η3 στο προβολακι.(κοινο σε ολους τους τυπους)
Οι ψειρες πρεπει να ειναι κανονικη λαμπα μιας και αν ειναι Led θα σου αναβει ενδειξη.Επισης μεγαλη προσοχη θελει στης πισω λαμπες τα πορειας.Ειναι 10w και οχι 5 οπως τα πιο πολλα.(ενω σαν λαμπα κουμπωνει κανονικα)Οσο για την αλλαγη τους τα πισω ειναι ευκολα.Βγαζεις το φαναρι (εχει 2 ταπες σε καθε πλευρα η μια στην κολωνα πανω απο την εταζερα η αλλη στην μοκετα μεσα στον χωρο αποσκευων.Ξεβιδωνεις 2 17αρια που εχει (μπορεις και με το τροχοκλειδο του αμαξιου) και βγαζεις ολο το φαναρι εξω.Μετα εχει 4 σταυρωτες για να ανοιξεις την πλακετα και να αλλαξεις λαμπα.
Στα μπροστα.............αν ειναι να αλλαξεις λαμπα στα μεγαλα,φλας και ψειρες οκ θα το καταφερεις.Για την μεσαια σκαλα και το προβολακι και ειδικα απο την αριστερη πλευρα θα αγανακτησεις.Εγω βγαζω πλεον προφυλακτηρα και φαναρι με την μια.Χωρις να το παλυψω καν.
Οι ψειρες πρεπει να ειναι κανονικη λαμπα μιας και αν ειναι Led θα σου αναβει ενδειξη.Επισης μεγαλη προσοχη θελει στης πισω λαμπες τα πορειας.Ειναι 10w και οχι 5 οπως τα πιο πολλα.(ενω σαν λαμπα κουμπωνει κανονικα)Οσο για την αλλαγη τους τα πισω ειναι ευκολα.Βγαζεις το φαναρι (εχει 2 ταπες σε καθε πλευρα η μια στην κολωνα πανω απο την εταζερα η αλλη στην μοκετα μεσα στον χωρο αποσκευων.Ξεβιδωνεις 2 17αρια που εχει (μπορεις και με το τροχοκλειδο του αμαξιου) και βγαζεις ολο το φαναρι εξω.Μετα εχει 4 σταυρωτες για να ανοιξεις την πλακετα και να αλλαξεις λαμπα.
Στα μπροστα.............αν ειναι να αλλαξεις λαμπα στα μεγαλα,φλας και ψειρες οκ θα το καταφερεις.Για την μεσαια σκαλα και το προβολακι και ειδικα απο την αριστερη πλευρα θα αγανακτησεις.Εγω βγαζω πλεον προφυλακτηρα και φαναρι με την μια.Χωρις να το παλυψω καν.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
xrisomilia
- Έβγαλα το Ν

Έχω το μκ2α και θέλω να αλλάξω τα φώτα πορείας και της πινακίδας....Άρα δεν το γλυτώνω.....
Red Devil's Machine!! 
Υ.Γ.
!!!!!
Υ.Γ.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Ερωτησεις-απαντησεις ειναι το θεμα και οχι DIY 
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
-
Gazofonix
- Administrator

Στο DIY βαζουμε και φωτο..............εδω απλα ειναι μια ολοκληρωμενη απαντηση........

AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
xrisomilia
- Έβγαλα το Ν

ok sorry Δικό μου λαθος.....Απλώς νομιζα πως εδώ γράφουμε και όταν θέλουμε να ρωτήσου για το πως να φτιάξουμε κάτι μόνοι μας.
Red Devil's Machine!! 
Υ.Γ.
!!!!!
Υ.Γ.
-
john_kilkis
- Νικολάκης

παιδιά βοήθεια.....ανάβει το check όταν πατάω φρένο και όταν ανάβω τα alarm ενώ έχω τα φώτα κλειστά....ξέρω ο,τι θέλουν καθάρισμα οι γειώσεις των φαναριών.....αλλά που στο καλό τους είναι αυτές οι γειώσεις.....καμιά ιδέα?
Και μετά τις 6000 rpm '' το χάος ''
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Σε εσενα θελουν καθαρισμα οι επαφες των λαμπων στα φαναρια.Τα βγαζεις (οπως δειχνει το βιβλιο του αυτοκινητου σου) και τις καθαριζεις.

-
john_kilkis
- Νικολάκης

με ειδικό σπρέι για επαφές ή με ένα ψιλό γυαλόχαρτο ?
Και μετά τις 6000 rpm '' το χάος ''
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Ανοιγεις και πραττεις αναλογα.Επισης κανε εναν ελεγχο στις μεταλακια/βασεις των λαμπων .