arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Re: arpas - mk2 Dynamic 1.2 8V
Ιδια ειναι και ειναι κοντυτερα απο τα 5αρια.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=6288
Η κύρια αιτία που είμαι επιφυλακτικός ως προς το 6άρι είναι το παραπάνω άρθρο... Εσείς που το χρησιμοποιείτε τι άποψη έχετε?
Η κύρια αιτία που είμαι επιφυλακτικός ως προς το 6άρι είναι το παραπάνω άρθρο... Εσείς που το χρησιμοποιείτε τι άποψη έχετε?
- polatov
- Schumacher

κοιτα σε πρωτη φαση ειναι τι θελεις απο το αμαξι..
καλυτερες επιδοοσεις και ζωντανια θα εχεις με ενα εξαρι απο μκ2..
εγω ας πουμε απο την μια μερια ευχαριστιεμαι το 6αρι γιατι μπορω και χρησιμοποιω 3η και 4η με ανεση μεσα στην πολη αλλα απο την αλλη σε στροφες με εχει προδωσει γιατι ο συνδυασμος πολυ κοντου σαζμαν και καθολου δυναμης δεν μααφηνει να στριψω(2α ψοφια 3η κρεμασμενη)
πρακτικα εχουμε δει οτι απο σταση 400 μεχρι οσο θες τα 6αρια ειναι καλυτερα.
παμε τωρα στο αρθρο των 4αρων τροχων.
ειναι απαραδεκτο το αρθρο κατα τη γνωμη μου γιατι ναι οντως ειναι πολυ πιο αργο απο μκ1 αλλα γενικα ειναι πιο ομοιογενες και πιο σβελτο το μκ2 με το 6αρι.ο παραλληλισμος που κανει με 8 βαλβιδο ειναι τραγικος και δειγμα της αμαθειας τους.
οταν κουμπωσει 4η στο μκ1 το 8βαλβιδο το αμαξι πεθαινει!στο μκ2 16 v οταν κουμπωσει 4η δεν υπαρχει επαφη
προσωπικη μου γνωμη για ολο το θεμα ειναι να παιξεις μονο με βολαν (αν το σαζμαν σου ειναι σε καλη κατασταση)και μην μπλεξεις με οποιοδηποτε μεταχειρισμενο σαζμαν.
καλυτερες επιδοοσεις και ζωντανια θα εχεις με ενα εξαρι απο μκ2..
εγω ας πουμε απο την μια μερια ευχαριστιεμαι το 6αρι γιατι μπορω και χρησιμοποιω 3η και 4η με ανεση μεσα στην πολη αλλα απο την αλλη σε στροφες με εχει προδωσει γιατι ο συνδυασμος πολυ κοντου σαζμαν και καθολου δυναμης δεν μααφηνει να στριψω(2α ψοφια 3η κρεμασμενη)
πρακτικα εχουμε δει οτι απο σταση 400 μεχρι οσο θες τα 6αρια ειναι καλυτερα.
παμε τωρα στο αρθρο των 4αρων τροχων.
ειναι απαραδεκτο το αρθρο κατα τη γνωμη μου γιατι ναι οντως ειναι πολυ πιο αργο απο μκ1 αλλα γενικα ειναι πιο ομοιογενες και πιο σβελτο το μκ2 με το 6αρι.ο παραλληλισμος που κανει με 8 βαλβιδο ειναι τραγικος και δειγμα της αμαθειας τους.
οταν κουμπωσει 4η στο μκ1 το 8βαλβιδο το αμαξι πεθαινει!στο μκ2 16 v οταν κουμπωσει 4η δεν υπαρχει επαφη
προσωπικη μου γνωμη για ολο το θεμα ειναι να παιξεις μονο με βολαν (αν το σαζμαν σου ειναι σε καλη κατασταση)και μην μπλεξεις με οποιοδηποτε μεταχειρισμενο σαζμαν.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Μιας και εμενα ειναι 1.4 δεν θα μπορεσω να σου πω ποσο καλυτερο ειναι .Απλα με τις κοντυτερες σχεσεις(πλην της 4ης) ειναι πιο ευκολες οι προσπερασεις και παραλληλα με την 5η πιανει τα χλμ της τελικης+ στον κοφτη ,κατι που σιγουρα δεν κανει το 5αρι.Αν ομως κυνηγουσα 400 και ο κινητηρας μου κατεβαζε 7.000 τουλαχιστον ,τοτε θα ηθελα μαλλον 5αρι μιας και 0-100 θα χρειαζονταν 1 αλλαγη.
Στο θεμα του βολαν ,δν γνωριζω τι φορας ,αλλα μπορεις να δεις στο eper τα βαρη ,μιας και του μκ2 16v ειναι διπλης μαζας ~9.4 κιλα ενω το δικο μου ειναι μονης μαζας 6.5 κιλων .
Στο θεμα του βολαν ,δν γνωριζω τι φορας ,αλλα μπορεις να δεις στο eper τα βαρη ,μιας και του μκ2 16v ειναι διπλης μαζας ~9.4 κιλα ενω το δικο μου ειναι μονης μαζας 6.5 κιλων .

- kostas013
- Administrator

ελαφρωσε βολαν... εμενα ο μηχανικος μου ειχε τορνο και οταν αλλαξα δισκοπλατο το ελαφρωσαμε αρκετα και κοστος 20ευρω...
αν πας μονο να ελαφρωσεις βολαν θα θελεις 120 ανεβα κατεβα σασμαν και μετα να το στειλουν σε τορνο που θα παρει κανα 60αρι...
δεν αξιζει πολλα τα λεφτα... αξιζει μονο αν κατεβασεις σασμαν για δισκοπλατο...
αν πας μονο να ελαφρωσεις βολαν θα θελεις 120 ανεβα κατεβα σασμαν και μετα να το στειλουν σε τορνο που θα παρει κανα 60αρι...
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0
ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο car, βρήκα σασμάν 6άρια γύρω στα 450kostas013 wrote:ελαφρωσε βολαν... εμενα ο μηχανικος μου ειχε τορνο και οταν αλλαξα δισκοπλατο το ελαφρωσαμε αρκετα και κοστος 20ευρω...
Όσο για το μηχανικό σου Κώστα, όταν στο ελάφρωσε φαντάζομαι στο ζύγισε. Αυτό το σκέλος είναι που φοβάμαι και που δεν εμπιστεύομαι κάποιον εύκολα..
Όσο για το βολάν μου Κωνσταντίνε, νομίζω είναι γύρω στα 6 κιλά.
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Nαι οντως το βολαν σου ειναι 6.5-6.6 κιλα. Δεδομενου πως δεν εχεις βαλει το αγριοτερον εκκεντροφορο ,δεν ξερω αν αξιζει να ασχοληθεις με το βολαν,ειδικα αν σε ενδιαφερει να ταξιδευεις κιολας,και οχι να πατας μονο 0-100 .

- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Έβαλα τον αγριότερο δρομίσιο εκκενντροφόρο. Φυσικά και με ενδιαφέρει να ταξιδεύω, αλλά σε τι θα επηρέαζε τόσο το αυτοκίνητο ένα ελαφρύτερο βολάν για να μην είναι για ταξίδια?
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Εσυ τι πιστευεις οτι θα κερδισεις ?Και βεβαια μιλαμε για ελαφρωμα και οχι απλως "γυαλισμα"..

- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Προσωπικά γνωρίζω τα πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του ελαφρώματος. Αλλά πουθενά δεν είδα να αναφέρει κανείς ότι χάνεται ο καθημερινός χαρακτήρας του αυτοκινήτου.
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Πάντως το αμάξι τρέμει έντονα στο ρελαντί με ελαφρωμένο βολάν.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- polatov
- Schumacher

με ελαφρυτερο βολαν δεν κραταει τα χλμ σε ταξιδι λογω φορτιου(αν το λεω σωστα)και σαν αποτελεσμα θα χεις αυξημενη καταναλωση...arpas wrote:Έβαλα τον αγριότερο δρομίσιο εκκενντροφόρο. Φυσικά και με ενδιαφέρει να ταξιδεύω, αλλά σε τι θα επηρέαζε τόσο το αυτοκίνητο ένα ελαφρύτερο βολάν για να μην είναι για ταξίδια?
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Ισχύει και αυτό και επίσης τρέμει έντονα και στο ρελαντί.
Once turbo... forever turbo!
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Δέχομαι και τα δύο μειονεκτήματα που αναφέρατε, αλλά και πάλι δε φαντάζομαι να χάσει το αυτοκίνητο τον καθημερινό του χαρακτήρα με ένα ελαφρωμένο βολάν. Προφανώς στις "βελτιώσεις" κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις.
Το θέμα είναι πως και με τον colombo υποτίθεται ότι θα είχα χάλια ρελαντί κάτι που δεν ισχύει σε τόσο τραγικό βαθμό.
Το θέμα είναι πως και με τον colombo υποτίθεται ότι θα είχα χάλια ρελαντί κάτι που δεν ισχύει σε τόσο τραγικό βαθμό.
- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Σχεδόν το έχω αποφασίσει για το βολάν. Βέβαια το κόστος είναι λίγο κάπως. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Από μια πρόχειρη έρευνα στο αγγλικό fiatforum και σε άλλα ελληνικά και ξένα φόρουμ, θα έλεγα ότι οι απόψεις μάλλον είναι μοιρασμένες. Γι' αυτό αμφιαταλαντεύομαι.