Pani's EVOs

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

skategeorge
Νικολάκης
Νικολάκης

Pani's EVOs

Post by skategeorge » Sat Mar 24, 2012 10:19 pm

Πολυ ωραια και τα 2. Την ποιοτητα του εσωτερικου πως την βρισκεις? Γιατι γενικα του tjet που εχω εδω και 2μιση χρονια δεν την εχω σε μεγαλη εκτιμηση ουτε απο συναρμογη ουτε απο ποιοτητα υλικων. Ειναι ομως ωραιο στο ματι. Θυμησε μου ειναι με leasing και τα 2 ή αγορασμενα?

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Re: Pani's EVOs

Post by Pani_EVO » Sat Mar 24, 2012 10:46 pm

Για την ποιότητα εσωτερικού δεν έχω κάποιο παράπονο. Η αναβάθμιση σε σχέση με το GP, τουλάχιστον στο μάτι, είναι σημαντική.
Το sport είναι leasing και λήγει 6/2013 (βλέπουμε μετά) και το racing το αγόρασα και προβλέπω να παραμένει χρόνια στην οικογένεια μας.

Πάντως το εντυπωσιακό και ανεξήγητο είναι ότι το μεν Sport, παρά τα 38000 χιλιόμετρα του, καίει αρκετά παραπάνω από το Racing με τα μόλις 700 χιλιόμετρα.
Δυσκολεύομαι να ανάγω τη διαφορά στην κατανάλωση της τάξης του τουλάχιστον 1,5lt/100km αστικής μετακίνησης στη διαφορά των ελαστικών (205/45/17 VS 195/55/16).
Επειδή όμως αισθάνομαι ότι το Racing εμφανίζει τη δύναμη του λίγο χαμηλότερα από του Sport, ίσως να έχουν διαφορά στη χαρτογράφηση που βοηθάει το καινούργιο στην κατανάλωση. Δεν ξέρω αν αξίζει να τολμήσω να ρωτήσω στην αντιπροσωπεία μπας και υπάρχει κανένα update στη χαρτογράφηση του Sport ή αν θα με κοιτάζουν σαν εξωγήινο με τέτοια ερώτηση; :help
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

skategeorge
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by skategeorge » Mon Mar 26, 2012 12:50 am

Πολυ πιθανο αυτο που λες. Με τον καιρο αλλαζουν την χαρτογραφηση λιγο αν βρουνε κατι καλυτερο. Αλλα η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη και ειδικα αν κατα την ιδια διαδρομη εχουν τετοια διαφορα στην καταναλωση τοτε ισως να φταιει και τιποτα αλλο. Παιζει αρκετα μεγαλο ρολο τα λαστιχα να ειναι σωστα φουσκωμενα αλλα δεν μπορω να σκεφτω καποιον αλλο σημαντικο παραγοντα. Δεν χανεις κατι να ρωτησεις αρκει να βρεις καποιον που να ξερει. Ισως μπορεις να στειλεις και κανενα email στα κεντρικα στην Ιταλια. Το tjet μου παντως με οδηγηση εκνευριστικα συντηρητικη καει περιπου 8.8 στα 100 τα τελευταια 2400χλμ(ενδειξη απο trip computer~ισως διαφερει στην πραξη) τα δικα σου ποσο ?

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Mon Mar 26, 2012 6:09 am

Ας πούμε ότι το Sport έχει μία μέση 9lt και το Racing 8lt πολύ χοντρικά.
Ανάλογα τη διαδρομή μέσα στην πόλη, το Sport έχει και μεγαλύτερη.
Βέβαια το Racing έχει μόλις 700km, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι το Sport όταν ήταν καινούργιο έκαιγε 10άρες για πλάκα σε αστικές μετακινήσεις. Σημειώνω ότι πάντα οδηγώ πολύ στρωτά και δεν ανεβάζω στροφές. Παίζω πάρα πολύ με τη ροπή.

skategeorge
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by skategeorge » Mon Mar 26, 2012 5:44 pm

Και πολυ καλα κανεις . Ετσι οδηγουνται τα turbo μικου κυβισμου . Γενικα παντως πιστευω λαθος που ακομα και στα δικα σου εχει μονο 5 ταχυτητες. Αν εχεις ποτε τον χρονο και την ορεξη δοκιμασε να αλλαξεις τις ροδες απο το ενα αμαξι στο αλλο και να μας πεις τι συμπερανες :P

Sandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Sandros » Mon Mar 26, 2012 6:51 pm

Καλησπέρα τα παιδιά.Αν επιτρέπεται να πώ και εγώ τι έχω παρατηρήσει στο δικό μου.Έχω το 6τάχυτο 105 Evo Dynamic έκδοση 3θυρο. Εμένα οι μετακινήσεις μου είναι 8 στις 10 εκτός πόλης εθνική που το κάνω κάθε Σαβκο για το χωριό. Ο υπολογιστής λέει μέσα και καλά ότι καίει 5.5 στα 100km ενώ έχω μετρήσει πραγματικά 6.4λ. με 30 πίεση λάστιχα και ψιλομαγούλιασμα στην συμπεριφορά του στο δρόμο και την ίδια διαδομή με 32 πίεση 6.2λ με καλύτερη και πιο ευθύβολη συμπεριφορά.Μπορεί να είναι και ιδέα μου.

antipas
Φωτογράφος
Φωτογράφος

Post by antipas » Mon Mar 26, 2012 7:00 pm

Αν σε καιει 6,2 η 6,4 εισαι καλα τοσο καιει το δικο μου 1,2 8v 5πορτο το mk2a και δεν παει και βημα!!

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Mon Mar 26, 2012 8:55 pm

Πω πω, ούτε να το σκέφτομαι να κάνω τράμπα σε ζαντολάστιχα. Πολύ βαρεμάρα. Αν και δε μπορεί ένα νούμερο διαφοράς στη διάσταση πέλματος να επηρεάζει τόσο την κατανάλωση.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω πώς έφτασε το θέμα στη σύγκριση κατανάλωσης του EVO Turbo με το MK2a 1.2 8V PDT_Armataz_01_03

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Tue Mar 27, 2012 1:01 am

antipas wrote:Αν σε καιει 6,2 η 6,4 εισαι καλα τοσο καιει το δικο μου 1,2 8v 5πορτο το mk2a και δεν παει και βημα!!
κοντρα χθες (ποιος θα καψει λιγοτερο χαχαχα)
εγω μκ2α 1,2 16ν με οτι φοραω πανω vs grande punto 1,2 8v
εγω απο παγωμενος το γκραντε ηδη ηταν ζεστο
καναμε αρκετα χιλιομετρα μεσα στην πολημε αρκετα σταματα ξεκινα και λιγο σε ανοιχτο δρομο]
το δικο μου ειχε μεση καταναλωση 5,4 και το grande ειχε 6,4!!!!
με πολυ οικονομικη οδηγηση και οι δυο!!! :grin:

:spam :spam
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

antipas
Φωτογράφος
Φωτογράφος

Post by antipas » Tue Mar 27, 2012 8:29 am

Pani_EVO wrote:Πω πω, ούτε να το σκέφτομαι να κάνω τράμπα σε ζαντολάστιχα. Πολύ βαρεμάρα. Αν και δε μπορεί ένα νούμερο διαφοράς στη διάσταση πέλματος να επηρεάζει τόσο την κατανάλωση.

Τώρα βέβαια δεν ξέρω πώς έφτασε το θέμα στη σύγκριση κατανάλωσης του EVO Turbo με το MK2a 1.2 8V PDT_Armataz_01_03
απλως η καταναλωση μου φαινετε πολυ μικρη στο seat Altea 1,4tsi φιλου ρουφαει 12λιτ/100χιλ και το tjet τοσο λιγο :shock:

skategeorge
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by skategeorge » Tue Mar 27, 2012 5:08 pm

Αν και ξεφευγει το θεμα, το tjet δεν καιει λιγο. Οι 1.4 tsi καιει λιγοτερο αντιστοιχα στο ιδιο βαρος αμαξωματος για παραδειγμα. Παντως γενικοτερα Pani_evo μου φαινονται λογικες οι καταναλωσεις που εχεις για ενα αυτοκινητο με 140 περιπου αλογα.

Sandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Sandros » Tue Mar 27, 2012 8:53 pm

παιδιά μην ξεχνιόμαστε ότι το δικό μου είναι το απλό μοτέρ έτσι 105 multiair γιαυτό και καίει λιγότερο και το βοηθάει σίγουρα το 6αρι σασμάν στην οικονομία..αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το τουρμάκι με τα 135 το έχουν με 5αρι?ενώ στο πετρέλαιο με τα 120 άλογα το φοράνε 6αρι...

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Mar 28, 2012 11:21 am

Αφού το στρέψαμε στην κατανάλωση το θέμα, να πω καταρχήν ότι επειδή είχα μέχρι πριν 15 ημέρες και Leon 1.4 TSI, 12 κατανάλωση δεν είχα δει ποτέ. Σε ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη έγραφα 9,5 - 9,7 μόνο αν πατούσα στα ανοιχτά κομμάτια 170 - 180. Με ταχύτητες μέχρι 150 χλμ η αντίστοιχη κατανάλωση ήταν περίπου 8,2 - 8,3. Και στην πόλη η μέση ήταν το πολύ 9, σε κλειστές διαδρομές.
Το EVO Turbo έχει 5άρι αλλά σχετικά μακρύ. Θεωρητικά το 105ps θέλει το 6άρι για πιο σφιχτή κλιμάκωση, αφού δεν το βοηθάει τόσο η ισχύς και η ροπή.
Όμως και στο Turbo μία 6η μακρυά θα βοηθούσε πολύ την κατανάλωση αλλά και το θόρυβο στα ανοιχτά κομμάτια στα ταξίδια.
Για να συγκρίνετε, το Leon TSI με το 6άρι, στις 3500 σαλ με 6η είχε 155 χλμ, ενώ το EVO Turbo στις 3500 σαλ με 5η έχει 135 χλμ. Το Leon είναι πιο βαρύ και λίγο πιο αδύναμο και δεν αντιμετώπιζε προβλήμα ακόμη και με το cruise control πάνω από τα 150 χλμ στις ανηφόρες της εθνικής. Πόσο δε μάλλον το EVO Turbo.
Το πετρέλαιο θέλει 6άρι και γενικά μακρύ κιβώτιο γιατί πρέπει να έχει κόκκινα κάπου στις 4500 στροφές, ενώ έχει ροπή χαμηλά.

Sandros
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Sandros » Wed Mar 28, 2012 4:28 pm

Θα συσφωνήσω απόλυτα με αυτά που λες φίλε Pani_Evo με την ισχύ και τη ροπή .το εκνευριστικό στην υπόθεση με το 6αρι είναι ότι νιώθεις την 3η και την 4η σαν ιδιο πράγμα είναι κοντές οι σχέσεις στο γρανάζι μεταξί τους τη στιγμή που το δίνεις γκάζι και σου προτείνει μέσα το swift ταχυτήτων στα 70-80 χλ με 4η να αλλάξεις και να κουμπώσεις 5η εκεί παραμιλάω και γελάω μόνος μέσα στην καμπίνα ¨-)
Στο θέμα θόρυβο πάντως η 6η βοηθάει πολύ και είναι απόλαυση για ταξίδια . Στις μετρήσεις μου έχω δει ότι είμαι στις 3500σαλ με 5η στα 110χλμ, 3100σαλ με 6η 110, στις 3500σαλ με 6η 135 και 4600σαλ με 6η 170χλμ εκει τελικιάσει και το αμάξι προς το παρόν ίσως επειδή δεν απενεργοποιώ το ASR off το κουμπάκι δεξιά..
Για την κατανάλωση τα 6.2lt/ 100km που έλεγα το έχω κάνει με συντηρητική οδήγηση (6η 110χλμ) στο περισσότερο κομμάτι της διαδρομής, τώρα αν το πλακώσεις εννοείτε ότι δείχνει μέσα 12 με 19λτ.και ποιος ξέρει πόσο θα καίει στην ουσία.

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Wed Mar 28, 2012 7:43 pm

Αφού η 6η σου έχει το βήμα της 5ης μου, το δικό μου θα σήκωνε μία 6η άνετα, λόγω ροπής και ισχύος. Προφανώς εμπίπτουν θέματα κόστους παραγωγής.
Αν θέλεις να τελικιάσεις, γέμισε πολύ την 5η και μετά κούμπωσε 6η, γιατί δε σε βοηθάει η δύναμη (δεδομένου του βάρους) να ανεβάσεις στροφές με 6η. Τα 170 τελικής που μου λες φαίνονται λίγα για το αμάξι.

Post Reply