ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΉΡΑ 1.6 ΑΠΟ PUNTO CABRIO ELX

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΉΡΑ 1.6 ΑΠΟ PUNTO CABRIO ELX

Post by Christagis_89 » Mon Jan 23, 2012 12:45 pm

Καλημέρα σας και πάλι..Αν και μπορεί να το έχετε αναλύσει πολλές φορές το θέμα περί βελτίωσεις του κινητήρα, εγώ επειδή είμαι λίγο να πω ψιλό άσχετος, και επειδή δεν διάβασα κάπου συγκεκριμένα για αυτό τον τύπο του κινητήρα και τη βελτίωση που μπορεί να πάρει..(αν κάνω λάθος σορρυ)..αν σας είναι εύκολο να μου πείτε τις? την? βελτίωση που μπορεί να δεχτεί ο κινητήρας αυτός (1.6 απο Punto Cabrio ELX)..αν είναι εύκολο να αρχίσουμε με την πιο απλή και με "χαμηλό" κόστος και αν γίνεται κάποια πληροφορία για αυτό το μοντέλο και αν έχει κάποιο "ειδικό-κωδικό" όνομα πχ αυτά τα 55,75,95...(θα το προτιμούσα).. ευχαριστώ εκ των προτέρων..

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: ΕΡΏΤΗΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΤΉΡΑ 1.6 ΑΠΟ PUNTO CABRIO ELX

Post by g » Mon Jan 23, 2012 1:16 pm

καπου παλιοτερα υπηρχε θεμα με αυτο μοτερι...γτ μια κυρια ειχε ασχοληθει...
Τωρα εγω το μονο που μπορω να πω ειναι ποσα χλμ εχει το μοτερ;;; αν εχει πολλα, δλδ 150.000+++ μην πειραζεις τιποτα ακομα μεχρι να δεις πτωση αποδοσης και ζητημητα μηχανικα, οποτε κανεις ροικουλα, φλατζουλες καθαρισμα, χταποδοκαταλυτη εξατμιση και ενα προγραμμα με μια εισαγωγη. Δλδ ενα καλο ΦΠΕ με καθαρο και σωστα δουλεμενο μοτερ θα εισαι κοντα στα + 10-15 αλογα αναλογα ποσα εχει το αμαξι σου, δλδ εισαι κοντα 90;;;
Ενα αλλο σεναριο ειναι να το κανεις οως εχει τουρμπο και να δεις διπλα νουμερα με αρκετα χρηματα ομως σστο προυπολογισμο σου...

Οποτε ή πετας πανω ενα 1.4 gt και εισαι αρχηγοπουλο κομπλε με αξονες πισω, μοτερ, πλεξουδες εγκεφαλο που ανετα μπορεις να βρεις απο μαντρες...τροπετα κτλ κτλ 'ή κανεις το δικο σου τουρμπατο με τα περιφεριακα απο Gt νομιζω θα δουλεψει. Αλλα μην λεω και πολλα, καποιος που εχει κανει επεμβαση σε 1.4 απο ατμοσφαιρα σε τουρμπο ή σε 1.6 να πει στο παλικαρι τι κ πως...

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Mon Jan 23, 2012 2:06 pm

Όπα ρε man..δλδ μου λες ότι το μοτέρ αυτό είναι για κυρίες?? (πλάκα κάνω χαχαχα)...
Πρέπει να έχει κάπου ή 175.000χλμ, ή 135.000χλμ, τώρα από άλογα δεν ξέρω αν του έχουν μείνει...Δεν απαντάω με σιγουριά όσο αφορά τα χλμ κ γενικά, γιατί όταν μου το έδωσαν δεν πρόλαβα να το δω πλήρως το αμάξι, λόγο ότι έφευγα για εξεταστική (φοιτητικά καθήκοντα..) και γι' αυτό και ψάχνω διάφορες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο πχ αν βρίσκεις ανταλλακτικά και αν αξίζει να το φτιάξω (το μόνο σοβαρό για εμένα πρόβλημα είναι η κουκούλα και ακούγετε και ένας θόρυβος από τον ιμάντα χρονισμούς δεν έχει κάτι άλλο από μια γρήγορη ματιά..)..το λέω γιατί όσους ρώτησα μου λένε Cabrio k Punto δύσκολα βρίσκεις πράγματα...Οποίος ξέρει μου λέει... Ακόμα και εσύ άμα ξέρεις κάτι γι' αυτό το μοντέλο πες το μου...Πάντως ευχαριστώ...
Ε τώρα άμα πέσει και κανα άλλο post από κάποιον άλλο δε θα πω και όχι...(χωρίς παρεξήγηση προς τον g..)

kostas013
Administrator
Administrator

Post by kostas013 » Mon Jan 23, 2012 4:19 pm

δεν αξιζει αυτο το μοτερ.... 1.6 αλλα ιδια αποδοση με το 1.1 που ηταν στις συμβατικες εκδοσεις

οπως ειπανε και πανω
η μοτερ απο gt
η μοτερ απο σπορτινγκ....
Fiat Punto MK2 5Door HGT Abarth

http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f ... 91&start=0

ΜΠΑΜΠΗ ΣΕ ΜΙΣΩΩΩΩΩΩΩ........:)

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Tue Jan 24, 2012 5:57 pm

ΕΠΕΊΓΩΝ... Λόγω ότι βρήκα μια ευκαιρία από ένα παλικάρι που τράκαρε το puntaki gt από πίσω,στα πλάγια κ.τ.λ. το μόνο "καλό" είναι η μηχανή αν και αυτή μου είπε δεν είναι για κυκλοφορία..και μου είπε να πάρω το τούρμπο και ότι άλλο είναι για να τουρμπισω το δικό μου..Επειδή είναι και αυτός ψιλό άσχετος,εδώ κάνω την ερώτηση, τι θα χρειαστώ από τον κινητήρα του για να τουρμπισω τον δικό μου, και όσο αντέξει..?
Βασικά γίνετε? Παίρνω τα πράγματα τα κάνω μια τοποθέτηση και τέλος "έγινε τουρμπο"?
(αυτός δεν είχε πειράξει τίποτα απλά πήγαινε για τα τυπικά servise, δλδ είναι μαμα)..

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Jan 25, 2012 12:52 pm

Απο το gt δεν μπορει να παρεις τπτ για να τουρμπισεις.Καμεια σχεση τα μοτερ.Η θα παρεις ολοκληρο το αμαξι και θα το ριξεις πανω στο δικο σου (μοτερ,εγκεφαλο,σασμαν,καντραν,πλεξουδες,κουλερ,εξατμιση κλπ) η θα ξεκινησεις απο το μηδεν για να κανεις κατι πανω στο δικο σου οπου θα σου φυγει μια περιουσια.Επισης αν το παρεις οπως ειναι το αμαξι πριν το κανεις μετατροπη κανε μια επισκευη το μοτερ και θα γινει τσιλικο.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Wed Jan 25, 2012 10:48 pm

Ευχαριστώ να σαι καλά ρε αγόρι και εγώ αυτό κατάλαβα όταν είδα τον κινητήρα και γενικά το άλλο puntaki, ότι αυτό που έλεγα ήταν λίγο..,απλά έτσι ρώτησα μπας και καθόταν..... Άσε που δεν είμαι και για τέτοιες extreme μετατροπές...Θα του κάνω ένα καλό servise και αυτό είναι όλο και μετά βλέπουμε..
Τώρα το μόνο που μένει για να μπει στην κυκλοφορία είναι η κουκούλα του...άσε μου ζητάνε αστρονομικά ποσά δε ξέρω τι να κάνω....Αν πέσει στα αυτιά σου- (σας) έστω και μεταχειρισμένη σε καλή κατάσταση, δλδ να μη στάζει νερά μέσα και να εφαρμόζει καλά όσο γίνεται, στείλε- (στείλτε) μου... ευχαριστώ..

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Wed Jan 25, 2012 11:14 pm

ψαξε στο ιντερνετ για μαγαζια με κουκουλες...ειναι κανα 2 που κανλουν καλη δουλεια σε καλες τιμες στην Αμφιθεας ο ενας και ο αλλος ειναι νομιζω προς Πειραια!!! ψαξου λιγο στο νετ... απο εξω δε στο συνηστω διοτι τα μεταφορικα;;;; τελωνειο αμα φερεις απο εκτος ΕΕ, δε ξερω το κοστος!!!Δες και αν μπορεις να φτιαξεις μηπως κοστιζει λιγοτερα. Υπαρχουν ταπετσεριδες που κανουν μπαλωματα αλλα και κοβου πατρον κομματια υφασμα σα καλυμα στη δικη σου και ειναι σα να εχεις καιν ουργια κουκουλα...Αλλα αυτο δε ξερω ποιοι το κανουν εδω...Ψαξου καλα πριν σκασεις ενα σωρο λεφτα!!!

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Thu Jan 26, 2012 12:23 am

για δες και εδω...
http://www.car.gr/parts/view/1824912/

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Fri Jan 27, 2012 12:52 am

Ωπ δεν ειναι κακη ιδεα ουτε πολλα τα λ7.Αν ειναι σε καλη κατασταση θα το κανει το cabrio καινουριο.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Feb 01, 2012 5:53 pm

kostas013 wrote:δεν αξιζει αυτο το μοτερ.... 1.6 αλλα ιδια αποδοση με το 1.1 που ηταν στις συμβατικες εκδοσεις

οπως ειπανε και πανω
η μοτερ απο gt
η μοτερ απο σπορτινγκ....

90 αλογα ειχε το 1.1 ?
Το μοτερ σου καλλιστα μπορεις να το κανεις και light turbo(ειδικα αν σκεφτει κανεις πως τα Gt τα κανουν 16αρια με αυτο ή σχεδον(tempra) αυτο το μπλοκ ) αν δεν θελεις να το αλλαξεις με καποιο αλλο απο GT .Ο,τι αλλο και να βαλεις θα ειναι πιο αργο απ'οτι τωρα.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Tue Feb 07, 2012 3:13 am

παιδιά γεια σας...σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρων σας και σορρυ που δεν απαντούσα...(μου έκαψε κεραυνός τα PC μου..) αυτό που λέτε, στο car.gr, το είχα δει και είχα κρατήσει το τηλ. του, αλλά με τα διάφορα που μπλέχτηκα δεν το έχω πάρει..θα τον πάρω αύριο τηλ.. ελπίζω να ισχύει... λογικά μέσα στην εβδομάδα θα στείλω άτομο να το δει αν αξίζει,γιατί είναι και μακριά οπότε θα χρειαστεί αν μου κάνει να στείλω κάποια οδική ν το πάρει..βασικα η κουκούλα με ενδιαφέρει πιο πολύ. καλά αν κάτσει κ έχει μόνο αυτό το κάψιμο που λέει και όλο το άλλο είναι οκ,δε θα με χαλάσει...τσπ...θα σας ενημερώσω..
όσο αφορά φίλε μου P.A.D.R.C τι εννοείς όταν λες "καλλιστα μπορεις να το κανεις και light turbo"? δλδ να του αλλάξω πολλαπλή να του βάλω ένα τουρμπακι ενα ιντερκουλερακι και τέλος???(πολύ χοντρικά τα λέω) και με τι κόστος??(χοντρικά)...και επίσης τι εννοείς με την φράση σου "Ο,τι αλλο και να βαλεις θα ειναι πιο αργο απ'οτι τώρα"?? απλά ρωτάω για να μάθω, μη το πάρεις αλλιώς.. :cool:

http://www.car.gr/parts/photos/1910585/
απλά έβαλα αυτό, χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, απλά για να δείξω ότι το μοτέρ μου (2η εικόνα κ μετά)είναι έτσι,αλλά 1.6 και χωρίς το τούρμπο...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Feb 07, 2012 10:30 am

Βασικα δεν μπορω να σου πω τι συμφερει οσον αφορα το τουρμπισμα.Το μονο σιγουρο ειναι πως με τα περιφερειακα απο το GT και μια τουρμπινα το κανεις δυνατο(συνηθως τα GT προχωρανε στην τοποθετηση τετοιου μπλοκ 1.6 λιτρων).Απο την αλλη γιατι να μην βαλεις ολο τον κινητηρα του GT χωρις παντρεματα μεταξυ των δυο?
Διαφορετικα υπαρχουν οι ατμοσφαιρικοι 1.2 με αποδοση 60 ιππων ( 8V )και 86 (16V που συνδυαζεται και με 6αρι σασμαν στην εκδοση sporting cabrio ) ,ομως ειναι πιο αδυνατοι απο τον 1.6 .Ο 16v ναι μεν ειναι νευρωδης αλλα δεν εχει την συμπεριφορα του 1.6 8v στις χαμηλομεσαιες.

Tελος ταιριαζει και το 1.2 mpi με 75 ιππους απο καποιο tipo πχ (ιδιο με το 60 αλλα με multipoint injection αντι για single)
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Tue Feb 07, 2012 1:24 pm

Ευχαριστώ ρε πασά για τις όποιες πληροφορίες που μου έδωσες...Για αρχή θα του κάνω ένα καλό servise και μετά αν κάτσει, που θα κάτσει, κάνα καλό moter, θα τα πούμε τότε...Μόλις το τελειώσω θα βάλω και καμιά φωτογραφία του...
Αν και το βλέπω λίγο χλωμό να το κυκλοφορήσω πριν το Πάσχα που υπολόγιζα, γιατί έκατσε και η φάση με τα PC και έδωσα το χιλιάρικο plus,που είχα για το Puntaki,οπότε έκανα πάρα πολλές περικοπές με το τι θα κάνω στο car και πάω να σκάσω...τσπ..και πάλι ευχαριστώ..
Τώρα αν ακούσετε τίποτα άλλο για κανα κάμπριο που ειναι για ανταλλακτικά (σε καλή κατάσταση πάντα) η για κανα θέμα με κουκούλα η γενικά ότι έχει σχέση με κάμπριο, αν με θυμηθείτε στείλτε κανα μήνυμα...τα λέμε θα σας παρακολουθώ.. :cool: χαχα..

Christagis_89
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by Christagis_89 » Sun Feb 19, 2012 6:04 pm

Καλησπέρα σας και πάλι..θέλω να σας κάνω μια ερώτηση για ένα μαγαζί με ταπετσαρίες (στον Κολωνό μάλλον..) μήπως το ξέρει κάποιος από σας...δε βάζω το site του μαγαζιού αλλά βάζω ένα site που είναι οδηγός αγοράς και έχει και άλλα μαγαζιά... αυτό (το μαγαζί) που λέω εγώ είναι το 2ο κατά σειρά αγγελίας...
το site είναι:

http://www.odigos-agoras.gr/result.php? ... gory_id=25

και ο λόγος που ρωτάω, αν ξέρει κανείς το μαγαζί αυτό, είναι γιατί θέλω να μάθω αν κάνει καλή δουλεία.
Γιατί μου είπε ότι για καινούργια κουκούλα με τοποθέτηση και με εργασία 550euro!! ενώ άλλους που έχω ρωτήσει 1000e +++.. :shock: ....ε και μου έκανε εντύπωση γιατί τόσα "λίγα"...αν ξέρει κάποιος σχετικά με την δουλειά που κάνει ας μου πει... ευχαριστώ..

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”