τι λαστιχο προτιματε και γιατι?

Oι ψηφοφορίες του club

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply

τι λαστιχο προτιματε και γιατι?

Μichellin
48
21%
Pirelli
24
10%
Brigestone
47
21%
GoodYear
18
8%
Yokohama
20
9%
Dunlop
36
16%
Dunlop
36
16%

Total votes: 229

L.R.C.
Administrator
Administrator

Post by L.R.C. » Mon Nov 29, 2004 3:54 pm

Doctor wrote: Φιλική συμβουλή: Καλές οι γνώμες, αλλά επειδή το δικό σας κωλαράκι κάθεται στα καρφιά αγοράζετε πάντα έπώνυμα ελαστικά με σωστό δείκτη ταχύτητας.

Αυτααααά...
Ο Γιατρός επέστρεψε!
Όντως ο σωστός δείκτης μετράει πολύ...

Αντε, καλώς επέστρεψες και ελπίζω πιο δυνατος Billαρα!!!!

Kartodromo(old) Lap: 0:59,916

Punto GT2 in progress...

topmar
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by topmar » Tue Dec 07, 2004 1:09 am

Dunlop Sp Sport 01

Με μία λέξη άπαιχτο σε GT με εργοστασιακές ζάντες!
NISSAN ALMERA CHALLENGE OWNER 8)

ftskamins
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ftskamins » Tue Dec 07, 2004 10:30 am

πριν λιγες μερες αλλαξα τελικα λαστιχο και παρολο που ψηφισα michellen εβαλα τελικα goodyear f1 γιατι εμαθα οτι η michellen αλλαξε γομα και πλεον χρησιμοποιει μια πολυ πιο σκληρη απο οτι ειχε παλια!Παντως εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος απο το καινουργιο!Στα προτεινω ανεπιφυλακτα gifted!

valantisr
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by valantisr » Wed Dec 08, 2004 11:01 am

michelin διοτι ποτε μα ποτε δεν με προδωσε οταν το χρειαστηκα

Gifted
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Gifted » Wed Dec 08, 2004 8:12 pm

re paides ...den zestainetai to F1 se ti diastash to foras ftskamins? kai me ti toutou ? gia michelin paw egw mallon.. to oti allakse goma kai egine poio sklirh den einai kako.. an skefteis oti ta f1 exoun poio sklhrh nomizw..
kalo einai na kratisoun kai poio polu..gia ena xristi san kai mena :P
Some guys think i have a slow car......Unfortunately for them... I have a Fast HearT :!: :evil:

Doctor
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Doctor » Thu Dec 09, 2004 1:30 pm

Gifted wrote:re paides ...den zestainetai to F1 se ti diastash to foras ftskamins? kai me ti toutou ? gia michelin paw egw mallon.. to oti allakse goma kai egine poio sklirh den einai kako.. an skefteis oti ta f1 exoun poio sklhrh nomizw..
kalo einai na kratisoun kai poio polu..gia ena xristi san kai mena :P
1. Όπα μάγκες! ΦΡΕΝΟΟΟ! Τα ελαστικά ΔΕΝ ζεσταίνονται στην ευθεία (εκτός αν είσαι οπαδός του στατικού λιωσίματος). Όλα τα ελαστικά ζεσταίνονται πιο γρήγορα στις στροφές.
2Η σκληρότητα του ελαστικού είναι ένα μέγεθος που δεν μπορεί να μετρηθεί πριν την χρήση (πρέπει να ζεσταθεί πρώτα) πως είσαι σίγουρος οτι τα οποιαδήποτε F1 είναι πιο σκληρά από τα αντίστοιχα Michelin? Μήπως έχεις μπερδευτεί επειδή τα F1 έχουν πιο σκληρό σκελετό από τα Pilot?
3Όσο για την αντοχή είναι μάλλον άσχετη με τις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. Ο λόγος είναι οτι τα λάστιχα στην χώρα μας καταστρέφονται πρώτα από το φαινόμενο βουλκανισμού (καίγονται και σκληραίνουν το πέλμα του από τις αλλαγές θερμοκρασίας) πολύ πριν φαγωθούν. Σε τελική ανάλυση τα ελαστικά στην Ελλάδα δεν πρέπει να τα κρατάμε πάνω από 1 με 1 1/2 χρόνο πάνω στο αυτοκίνητο. Μην αρχίσετε τώρα την μουρμούρα για το κόστος γιατί €300 τον χρόνο είναι λιγότερο από 1 μπουκάλι 'μπόμπα' στα μπουζούκια και πολύ λιγότερο από όσα χαλάμε σε τσιγάρα και καφέδες.

Doctor's back!

ftskamins
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ftskamins » Thu Dec 09, 2004 1:52 pm

Τα φοραω σε Sporting 1200cc σε διασταση 185-60-14.Τα εβαλα γιατι εμαθα οτι η πιο μαλακη γομα που κυκλοφορει σε αυτα τα λεφτα και την διασταση ειναι η δικη τους!Παλια ηταν της michellen αλλα πανε οι παλιες καλες μερες των michellen......

Gifted
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Gifted » Fri Dec 10, 2004 1:42 am

Doctor esu poia lastixa proteineis gia kapoion pou stribei kai den to lupatai to lastixo para polu ?
moter 1.245 kai 80 + :)
185/60/14!

ftskamins.. se kratane se strofes?
Some guys think i have a slow car......Unfortunately for them... I have a Fast HearT :!: :evil:

Doctor
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Doctor » Fri Dec 10, 2004 1:01 pm

[quote="Gifted"]Doctor esu poia lastixa proteineis gia kapoion pou stribei kai den to lupatai to lastixo para polu ?
moter 1.245 kai 80 + :)
185/60/14!

Μάλλον θα σου πρότεινα να αλλάξεις διαστάσεις μέγιστε διότι το 60αρι προφίλ 'μαγουλιάζει' υπερβολικά στο στροφιλίκι. Τι θα έλεγες για 195/50/15?

Όσο για τα προσωπικά μου γούστα πιστέυω οτι οι καλύτερες γόμες αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι τα P-Zero Nero της Pirelli και τα F1 της Goodyear.
Όχι πως τα άλλα δεν είναι O.K, απλά αυτοί οι 2 τύποι ταιριάζουν καλύτερα αν θέλεις ακρίβεια χειρισμών στα πιο πολλά από τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει μέχρι στιγμής.

Για all round χρήση πολύ καλά είναι και τα Hydragrip της Goodyear. Τα αδήγησα στη πίστα των Σερρών στην 1η παρουσίαση και μου άρεσαν γιατί ακόμα και στην πίστα ήταν απίστευτα προοδευτικά για 'μη ειδικά' ελαστικά. Πάντως μη μπερδεύεσαι από το όνομα. Το λάστιχο δεν είναι μόνο για το βρεγμένο!

PuntoGTR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by PuntoGTR » Fri Dec 10, 2004 1:17 pm

Συγνώμη Doctor,αλλά τα P-Zero Nero (τα οποία είναι όντως καταπληκτικά) νομίζω ότι βγαίνουν σε "απαγορευτικές" διαστάσεις για τους περισσότερους....(βλέπε 16'' +).Κάνω λάθος...?
PuntoGT 4 ever

ftskamins
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by ftskamins » Fri Dec 10, 2004 1:21 pm

μια χαρα κρατανε τα 80 αλογατακια του punto μου.Βεβαια δεν παριστανω και τον shumaher σε καθε στροφη αλλα οσες φορες μπηκα με παραπανω απο οσα θα τολμουσα με τα προηγουμενα λαστιχα(τα μαμα) το αυτοκινητο ηταν πολυ σταθερο και προοδευτικο.

Doctor
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by Doctor » Fri Dec 10, 2004 2:20 pm

PuntoGTR wrote:Συγνώμη Doctor,αλλά τα P-Zero Nero (τα οποία είναι όντως καταπληκτικά) νομίζω ότι βγαίνουν σε "απαγορευτικές" διαστάσεις για τους περισσότερους....(βλέπε 16'' +).Κάνω λάθος...?
You got right mee-man!
Όντως τα Nero βγαίνουν από 16in και βλέπουμε. Ανέφερα τα Nero όμως για 2 λόγους:
1Μου ζητήθηκε να πω τη γνώμη μου για τις γόμες και όχι για κάποια συγκεκριμένη διάσταση και 2στα σημερινά αυτοκίνητα παραγωγής οι ζάντες διαμέτρου 15in που πριν λίγα χρόνια τις βάζαμε για aftermarket είναι ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό σήμερα ενώ σε 1-2 χρόνια το standard στην μικρομεσαία κατηγορία θα είναι οι 16άρες. Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγω (εκτός αν υπάρχει στενότητα τσέπης γιατί οι διαφορές 15αρας με 16αρα σήμερα είναι λίγο αλμυρές) να μη βάλει κάποιος το standard του αύριο (16άρα) στο Punto του.

Που θέλω να καταλήξω? Κάποτε 16άρια λάστιχα ήταν μόνο κάποια πολύ ειδικά ή αγωνιστικά και οι κατασκευαστές ελαστικών πολύ λογικά δεν έβγαζαν πέλματα που να δουλεύουν με ελάχιστο εως καθόλου ζέσταμα. Σήμερα όμως τα πέλματα στις 16in είναι εξαιρετικά 'ευκολοδιέγερτα' και δεν τίθεται θέμα 1ης τοποθέτησης σε αυτοκίνητα παραγωγής με χαμηλή (κάτω από 150-200Ps) ιπποδύναμη.

PuntoGTR
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by PuntoGTR » Fri Dec 10, 2004 2:43 pm

Thanx Doctor.Με κάλυψες πλήρως.Τώρα το "χαμηλή ιπποδύναμη της τάξεως των 150-200 ίππων" θα το ακούν Puntάκια ΜΚ2 (που άνετα φορούν 16-17'' ζάντες) και θα πεθαίνουν στα γέλια....
PuntoGT 4 ever

gilli
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by gilli » Fri Dec 10, 2004 3:18 pm

Εγω οταν άλλαξα τα μαμα λάστιχα pirelli p6000 (sporting mk2)
με το michelin exalto ειδα μεγαλη διαφορα, φοβερό κρατημα
αλλα οχι μεγαλη αντοχή στο χρόνο.
Πάντως το νέο exalto βγαίνει με υψηλότερο δείκτη ταχύτητας
και θα ζεσταίνεται λιγο πιο δύσκολα.
Fiat punto sporting 80hp
next: Alfa Romeo junior 1.4T 165hp

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Sat Dec 11, 2004 2:45 am

πεστα ρε γιατρε!!!το f1 εχει σχεδιαστει για μενα!!!το εβαλα γιατι εχει πιο σκληρο σκελετο οπως λες επειδη ειναι σχημα v αλλα παλι εχω προβλημα με τα πλαινα.ξερεις εκει που τραβαει το ζορι στα στροφιλικια λογω και πιο σκληρης αναρτησης!!!φερτε μου λαστιχα να τα καιω!!!!
γιατρε θελω λαστιχα απο καοτσουκ....υπαρχουν???χαχαχα!!!!
Image

Post Reply