Fiat Barchetta.Dyno.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
de_mytho
- Νικολάκης

Fiat Barchetta.Dyno.
Mporeite na mou peite an kserete poso peripou vgazoun ta hgt sto dunamometro me peripou autes tis metatropes?
Auta pou exw alaksei einai: filtro BMC (me DIY skoupa, ram air, mprosta), xtapodi mama, dixalo( xwris prokatalutes 42mm), kataluths metalikos 200aris, 50mm ekstamish mexri pisw. Den exw peiraksi ecu oute k/p.
Sto TAT edikse opws fenete kai sto diagramma, 132.3ps kai 155nm, poso peripou einai auto sti pragmatikotita, diladi se ena oxi toso austiro dyno?
Euxaristw kai sorry an eimai kourastikos me ta greekglish......
Auta pou exw alaksei einai: filtro BMC (me DIY skoupa, ram air, mprosta), xtapodi mama, dixalo( xwris prokatalutes 42mm), kataluths metalikos 200aris, 50mm ekstamish mexri pisw. Den exw peiraksi ecu oute k/p.
Sto TAT edikse opws fenete kai sto diagramma, 132.3ps kai 155nm, poso peripou einai auto sti pragmatikotita, diladi se ena oxi toso austiro dyno?
Euxaristw kai sorry an eimai kourastikos me ta greekglish......
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- AKIS P
- Schumacher

Re: Fiat Barchetta.Dyno.
γεια σου φιλε...καλωσηρθες
μονο μην γραφεις με greeklish βασικος κανονας του forum
περνα και απο δω μια να μας συστηθεις http://puntoclub.gr/viewtopic.php?f=6&t=4
μονο μην γραφεις με greeklish βασικος κανονας του forum
περνα και απο δω μια να μας συστηθεις http://puntoclub.gr/viewtopic.php?f=6&t=4
WE RIDE TILL WE DIE!!!!
-
Gazofonix
- Administrator

de_mytho το HGT ειναι απο τα αμαξια που περνουν αλογα παρα μα παρα πολυ δυσκολα.Και επειδη οτι και να βαλεις πανω δεν μπορεις να το "δεσεις" με προγραμμα (εκτος αν πας στην λυση του παραλληλου εγκεφαλου) μην περιμενεις να ακουσεις η να δεις θεαματικα νουμερα.Υπαρχει και η περιπτωση.............μεχρι και να χασεις δυναμη κανοντας κατι που νομιζεις οτι βελτιωνεις.Εσυ με αυτα που εκανες απλα ζωνταψες τα αλογα που ειχες με αποτελεσμα μια καλυτερη αισθηση στον δρομο.Οσο για το dyno τι να το κανεις το λιγοτερο η περισσοτερο αυστηρο δυναμομετρο.Θες να δεις οτι εχεις αμαξι με 150 αλογα?Δεν θα ειναι πραγματικοτητα.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
de_mytho
- Νικολάκης

φιλε γκαζοφονιξ εχεισ δικιο εν μερη, απλα αν σκεφτεις πως το αμαξι δεν το θελω καρναβαλο, γι αυτο και δεν εβαλα μεγαλυτερη εξατμιση απο 50αρα ουτε ασχολουμε με αλλες ασυμφορες επεμβασεις οπως, εκκ, ροικες κλπ......, δεν ειναι και ασχημο το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου....μονο με φ-ε.......τουλαχιστον σε αισθηση ειναι παρα πολυ ικανοποιητικο......σιγουρα δεν ειναι 150 αλογα απλα ρωτησα γιατι δεν ξερω τι διαφορα εχει το τατ απο τα αλλα δυναμομετρα......και 140 να ειμαι ειναι μια χαρα, ετσι και αλλιως αθτο ποθ εχει σημασια ειναι οι καμπηλες.......γενικα και στα αμαξια και στις γκομενες.........
- iceman_n
- Τρέχω σε αγώνες.

εαν εχεις παντως την παλια γενια barchetta μπορεις να βαλεις προγραμμα...
-
de_mytho
- Νικολάκης

hitachi φιλε δυστυχως..............
-
Gazofonix
- Administrator

Ακριβως αυτο.Εξ αλλου το συγκεκριμενο αμαξι δεν ταιριαζει και το στυλ του κοντραδικου-τερμα φτιαγμενο.Ειναι αλλη η φιλοσοφια του.Απο την στιγμη παντος που σε αφηνει ικανοποιημενο απο την αισθηση και την αποδοση δεν χρειαζετε να κανεις κατι αλλο.de_mytho wrote:φιλε γκαζοφονιξ εχεισ δικιο εν μερη, απλα αν σκεφτεις πως το αμαξι δεν το θελω καρναβαλο, γι αυτο και δεν εβαλα μεγαλυτερη εξατμιση απο 50αρα ουτε ασχολουμε με αλλες ασυμφορες επεμβασεις οπως, εκκ, ροικες κλπ......, δεν ειναι και ασχημο το αποτελεσμα κατα τη γνωμη μου....μονο με φ-ε.......τουλαχιστον σε αισθηση ειναι παρα πολυ ικανοποιητικο......σιγουρα δεν ειναι 150 αλογα απλα ρωτησα γιατι δεν ξερω τι διαφορα εχει το τατ απο τα αλλα δυναμομετρα......και 140 να ειμαι ειναι μια χαρα, ετσι και αλλιως αθτο ποθ εχει σημασια ειναι οι καμπηλες.......γενικα και στα αμαξια και στις γκομενες.........
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- HGTolis
- Εμαθα να ξεκινάω.

Βρήκα τα παλιά Dyno από το ΗGT μου .Το πρώτο ειναι απο το περιοδικό POWER τοτε φόραγε μπούζι ιριδίου και ΒΜC στο μαμά φιλτροκούτι , έβγαλε 138,8hp/6295rpm κ 16.7kg/4671rpm
Το δεύτερο είναι απο την Powerland με supersprint χταπόδι και full εξάτμιση με μεταλλικό καταλύτη 200, μεσαίο και τελικό καζανάκι ,k&n typhoon φίλτρο, έβγαλε 146,6Hp/6413rpm k
17.0kgm/5005rpm
Το δεύτερο είναι απο την Powerland με supersprint χταπόδι και full εξάτμιση με μεταλλικό καταλύτη 200, μεσαίο και τελικό καζανάκι ,k&n typhoon φίλτρο, έβγαλε 146,6Hp/6413rpm k
17.0kgm/5005rpm
-
Gazofonix
- Administrator

Τολη κατι δεν παει καλα.Μαμα το αμαξι δινει 130 αλογα.Πηρε σχεδον 9 μονο με πανελ και μπουζι.Εφτασε να εχει συνολο αλλα 17 (απο το αρχικο) με χταποδι,εξατμιση και κιτ εισαγωγης.Το να παρει 20 αλογα πανω,ατμοσφαιρικο αμαξι χωρις καν να πειραξει κατι μηχανικο και φυσικα χωρις προγραμμα ειναι απο θαυμα μεχρι εντελως θαυμα.Αντε με την ροπη να το καταλαβω αλλα με τα αλογα και συγνωμη που το λεω αλλα κατι μου φενετε απιθανο.Εκτος ΑΝ το αμαξι μαμα ΔΕΝ εδινε 130 αλογα αλλα παραπανω.Πχ κοντα στα 140 (το νουμερο που πηρες στο πρωτο dyno) και μετα με ολα τα υπολοιπα να πηρε αλλα 10 με το ζορι.
- CRAB is back...
- Μαθαίνω να στρίβω.

Ενημερωτικά στο ΤΑΤ προσθέτεις στα 132,3 τουλάχιστον 6-7 αλογάκια σε οποιοδήποτε άλλο dyno.

- iceman_n
- Τρέχω σε αγώνες.

Τα hgt τοσο πανε με φουλ εξατμιση, φιλτρο k&n typhoon και μπουζι ιριδιου...Gazofonix wrote:Τολη κατι δεν παει καλα.Μαμα το αμαξι δινει 130 αλογα.Πηρε σχεδον 9 μονο με πανελ και μπουζι.Εφτασε να εχει συνολο αλλα 17 (απο το αρχικο) με χταποδι,εξατμιση και κιτ εισαγωγης.Το να παρει 20 αλογα πανω,ατμοσφαιρικο αμαξι χωρις καν να πειραξει κατι μηχανικο και φυσικα χωρις προγραμμα ειναι απο θαυμα μεχρι εντελως θαυμα.Αντε με την ροπη να το καταλαβω αλλα με τα αλογα και συγνωμη που το λεω αλλα κατι μου φενετε απιθανο.Εκτος ΑΝ το αμαξι μαμα ΔΕΝ εδινε 130 αλογα αλλα παραπανω.Πχ κοντα στα 140 (το νουμερο που πηρες στο πρωτο dyno) και μετα με ολα τα υπολοιπα να πηρε αλλα 10 με το ζορι.
-
de_mytho
- Νικολάκης

Αρα απο οσο μπορω να καταλαβω ειμαι περιπου 140-145 αλογα, μιας και οι μετατροπες μου ειναι ιδιες με του τολη, με τη μονη διαφορα το χταποδι ss, αρα κατι κατι κανει αυτο το μοτερακι.....μακραρι να ειχαν και το hgt kai h barchetta βγει με το διλιτρο με τα 155........
crab ειμαι ο φιλος του παιδιου με το delsol τοτε που εισασταν στην καντινα στη βουλιαγμενης και ανοιξες, αν θημασαι ειχα περασει αλλα εφυγα μετα τη νικη μου lol.......
πολυ μαχιμο το sporting εμαθα μπραβο!!!!
crab ειμαι ο φιλος του παιδιου με το delsol τοτε που εισασταν στην καντινα στη βουλιαγμενης και ανοιξες, αν θημασαι ειχα περασει αλλα εφυγα μετα τη νικη μου lol.......
- CRAB is back...
- Μαθαίνω να στρίβω.

Πάει πολύ καλά το αμάξι σου φίλος.Τα έχει τα αλογάκια του standar.de_mytho wrote:Αρα απο οσο μπορω να καταλαβω ειμαι περιπου 140-145 αλογα, μιας και οι μετατροπες μου ειναι ιδιες με του τολη, με τη μονη διαφορα το χταποδι ss, αρα κατι κατι κανει αυτο το μοτερακι.....μακραρι να ειχαν και το hgt kai h barchetta βγει με το διλιτρο με τα 155........
Το sporting καλά τα πάει !!!