57i Induction Kit KN

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: 57i Induction Kit KN

Post by saxon_747 » Wed Apr 13, 2011 7:04 pm

PanosMK2A wrote:Καλά σκουπίδια με ΟΛΕΣ περνάνε μέσα στο θάλαμο καύσης.Είναι όμως τόσο λίγα , που πρέπει να φοράς 200.000χλμ φιλτροχοάνη για να σου βγάλει πρόβλημα στο κινητήρα.
http://autospeed.com/cms/A_111486/article.html

http://www.bobistheoilguy.com/cms/index ... &Itemid=66

http://www.knfilters.com/efficiency_testing.htm

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Apr 13, 2011 7:59 pm

PanosMK2A wrote: Gazofonix εσύ ως μηχανικός φαντάζομαι ότι ξέρεις πιο πολλά πράγματα και μπορείς να λύσεις αρκετές απορίες.Θα σε ρωτήσω κάτι όμως.Το δυναμόμετρο μπορεί να βγάλει τα ίδια άλογα , με τι θερμοκρασία εισαγωγής όμως?Στη Simota και τη κάθε Simota , μετά από 3-4-5 πατήματα θα έχει σίγουρα αυξημένη θερμοκρασία εισαγωγής , πράγμα που ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ πολύ την απόδοση των turbo αυτοκινήτων.

Εγώ δεν είπα ότι η κινέζικες δε κάνουν δουλειά , αλλά από τι στιγμή που ζητάει ο άλλος άποψη για ένα φίλτρο , δε μπορώ να του πω πάρε τη κινέζικη , βάλτης σωληνώσεις και θερμομόνωσέ τες , χώσε θερμοασπίδα και βγάλτην στη μετώπη.

Στα Vag δεν έχω δει κανέναν με Simota.Αντιθέτως τα K&N 57s-9500 ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ από απόδοση με θερμοκρασίες εισαγωγής εώς και 5-10 βαθμούς κάτω από κινέζικα φιλτράκια τύπου simota.Ο λόγος?Θερμοασπίδα και καλύτερες σωληνώσεις.

Καλή λύση είναι και η pipercross , αλλά μιας και θες κάτι τέτοιο , φτιάξε και μια θερμοασπίδα ή διαμόρφωσε το μαμά φιλτροκούτι ώστε να τη χώσεις εκει μέσα και φτιάξε 2-3 σωλήνες να του στέλνουν αέρα απέξω.
Πανο να τα παρουμε με την σειρα (αν και ξαναγυρναω το θεμα πισω).
Το ΣΩΣΤΟ δυναμομετρο με σωστο ανεμιστηρα,σωστο περιββαλον κλπ ειναι μια παρα πολλυ καλη προσομειωση δρομου.Και θα κρυωσει και θα ζεσταθει και θα παρει αερα και θα λαγκαρει και φυσικα μπορεις να παιξεις με το στιλ............αστο να βρασει να δουμε τι θα κανει το καλοκαιρι με 40 βαθμους μποτιλιαρισμενο και τερμα μεσημερι.Ετσι δεν ειναι? :wink:
Η προταση για το δυναμομετρο (το οποιο ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ και οχι παιδικη χαρα του καθε κανιβαλου που θελει να δει αν εχει 201 ή 203,45 αλογα που του ειπαν οτι θα παρει με την χωανη) εγινε για να δειτε αν και κατα ποσο αξιζει η χρηματικη διαφορα.Αυτο δεν ηταν το ζητουμενο?Δλδ αν κερδισει μια 100αρα ευρο και χασει 1 αλογο τι εγινε?Ειναι και δυσκολοι οι καιροι...... :|

Τωρα Simota δεν ειδες και ουτε θα δεις σε vag.............γιατι απλα ειναι αλλη η θεση που εχει τον εργοστιακο παπα και αλλες οι απαιτησεις.Δυστιχος δεν σας προλαβα και τα μπλεξατε VAG kai Τ-Jet και γινατε κ@λ@ς.
Ειπες ομως κατι και για pipercross και πατεντες και θερμοασπιδες.Λοιπον ΕΙΔΙΚΑ για octavia20vt ΟΣΑ λ7 και δωσεις για intake kit ΟΤΙ και να κανεις.............μια pipercross με πατεντα θερμοασπιδες (που δεν ειναι κακο και ουτε απαρατητο να της αποφευγεις) εχει παντα καλυτερη αποδοση και μικροτερη θερμοκρασια εισαγωγης.Δοκιμασμενο σε πολλα μα παρα πολλα octi 4.............. :wink:
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Wed Apr 13, 2011 8:11 pm

Και τωρα...................θα κρατησω απλα την ψυχραιμια μου και θα ποσταρω ευγενικα.
Καλα δεν ντρεπεστε να μαλλωνετε σαν μωρα παιδια στην αλανα για το αν η ADIDAS μπαλα ειναι καλυτερη απο την Μοllten. PDT_Armataz_01_06
Κανατε ενα τεχνικο θεμα χαος.Μπλεξαμε τα FIAT me ta VAG.Τα εντελως κινεζικα που ΟΛΟΙ ξερουν οτι δεν τα κανεις ουτε κανε γλαστρα,με 2 εταιριες που μιλησαμε ονομαστικα.Ειπαμε αυτην και αυτην.Οχι Σαν το ενα και Οπως το αλλο και ισως και μπορει και καπως. PDT_Armataz_01_02
Ο σκοπος ηταν να δουμε ΑΝ αξιζει η μεγαλη χρηματικη διαφορα ως προς το αποτελεμα.Εκτος ΑΝ εγω ειμαι ο παραξενος που δεν το καταλαβε.Θελετε intake με @@?Πιστεψτε με κανει περισσοτερο απο το αμαξι που οδηγατε.Και θα ειναι μελετημενο ΜΟΝΟ για το συγκεκριμενο αμαξι και για τα πραγματα που φοραει.
Ετερον εκατερον.Θα ηθελα ΟΛΟΙ να κρατατε πιο χαμηλα τους τονους.Ειπαμε να κανουμε κουβεντα.Εριστικοτητες,εξυπναδες και χαρακτηρισμοι μπορουν και πρεπει να απουσιαζουν. :|
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Wed Apr 13, 2011 8:53 pm

Gazofonix wrote:Θελετε intake με @@?Πιστεψτε με κανει περισσοτερο απο το αμαξι που οδηγατε.
Ακριβως. Το φιλτρο ειναι ΕΝΑ μονο κομματι που συνθετει την εισαγωγη.

1. Οτι φιλτροχοανη και να μπει, ο εισερχομενος αερας θα ειναι τοσος οσο επιτρεπει η ελαχιστη διατομη του συνολου της εισαγωγης. Δεν γινονται θαυματα, δε γινεται να μπει περισσοτερος αερας σε μια στενη πεταλουδα πχ βασει φυσικης.

2. Η εισαγωγη ενος ατμοσφαιρικου κινητηρα δεν φτανει ΠΟΤΕ το 100% της αποδοσης λογω τριβων και απωλειων. Αυτο που κανει ενα "μελετημενο" συστημα εισαγωγης (περιποιηση αυλων εισαγωγης πχ) ειναι να κραταει τα επιπεδα εισερχομενου αερα σε υψηλα επιπεδα και "τραβαει" καθαρο και οσο το δυνατον ψυχροτερο αερα απο εξω. Αλλιως, βαλτε τουρμπο.

3. Εαν μετρησετε τη διαφορα πιεσης μεταξυ δυο φιλτρων (ενος χαρτινου και ενος aftermarket) θα δειτε διαφορες της ταξης των 0.02psi, με οτι σημαινει αυτο.

4. Τα aftermarket φιλτρα αφηνουν σιγουρα περισσοτερα μικροσωματιδια να εισελθουν στους θαλαμους. Αυτα, παρασυρονται απο τα λαδια (αυτο ειναι αλλωστε μερος της δουλειας του) και καταληγουν στο καρτερ. Οποτε, συχνα καθαρισμα φιλτρου και συχνοτερες αλλαγες λαδιων επιβαλλονται.

5. Περισσοτερος αερας (εαν υποθεσουμε οτι τελικα τον στριμώξαμε) θα "απαιτησει" περισσοτερο καυσιμο. Αντεχουν τα μπεκ? Μηπως θα εχουμε φτωχο μειγμα αρα καποια στιγμη θα παρουμε πιστονακια στο χερι? Γι'αυτο καλο θα ηταν να συνδιαζουμε τα φιλτρα με ενα προγραμμα.

6. Αντε βαλαμε περισσοτερο και δροσεροτερο αερα. Απο που θα βγει? Δε θελουμε και μια μεγαλυτερη εξατμιση αφου θα εχει αυξηθει ο ογκος καυσαεριων?

Αυτα τα αναφερει η πολυεθνικη Kn ή οποιαδηποτε αλλη εταιρια? Τα εχει μελετησει? Δε νομιζω Μπαμπη... :mrgreen:

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Thu Apr 14, 2011 10:18 am

Saxon , δε νομίζω ότι όποιος βάλει εισαγωγή αέρα ΧΩΡΙΣ πρόγραμμα , χρειάζεται και εξάτμιση.Ιδίως στα ατμοσφαιρικά.Στα τούρμπο αλλάζει το θέμα μιας και εκεί μιλάμε για θερμοκρασίες σοβαρές.

Gazofonix , εγώ δεν έγινα εριστικός κτλπ κτλπ με κακή πρόθεση και ούτε έχω πρόβλημα με κάποιον από δω μέσα.Όσο αναφορά την Pipercross , την έχω σε μεγάλη εκτίμιση αν και κάνει τα μισά λεφτά από τις K&N.Μη σου πω ότι θα τη προτιμούσα κιόλας.ΔΕ μπορώ να δεχτώ όμως ότι το Simota μπορεί να μπει για φίλτρο από έναν που έχει δώσει κάποια λεφτά στο αμάξι του και θέλει να το βελτιώσει.Simota είχα βάλει εγώ στο Punto για να κάνει θόρυβο και να χαίρομαι.Προφανώς και το πέταξα γιατί στο 6μηνο είχε γίνει σαν παγωτό.Αλλά με 17ευρώ δε περίμενα να το κρατήσω για πάντα.Άλλως μπορεί να το έχει 50χρόνια και να ναι άθικτο , δεν αντιλέγω. :D
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Thu Apr 14, 2011 11:05 am

PanosMK2A wrote:Saxon , δε νομίζω ότι όποιος βάλει εισαγωγή αέρα ΧΩΡΙΣ πρόγραμμα , χρειάζεται και εξάτμιση.Ιδίως στα ατμοσφαιρικά.Στα τούρμπο αλλάζει το θέμα μιας και εκεί μιλάμε για θερμοκρασίες σοβαρές.
Η λογικη λεει οτι εφόσον ο εισερχομενος αερας ειναι περισσοτερος, θα ειναι και περισσοτερο το καυσιμο αρα και τα καυσαερια, οποτε θα χρειαστει να "βγουνε" περισσοτερα καυσαερια...

PanosMK2A
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PanosMK2A » Thu Apr 14, 2011 11:09 am

Ναι αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη εξάτμιση.Μπορεί η μαμίσια να έχει δυνατότητα για να "χωρέσει" περισσότερα καυσαέρια.
Όταν οι άλλοι πατάνε φρένο , εμείς πατάμε γκάζι.

saxon_747
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by saxon_747 » Thu Apr 14, 2011 2:28 pm

PanosMK2A wrote:Ναι αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη εξάτμιση.Μπορεί η μαμίσια να έχει δυνατότητα για να "χωρέσει" περισσότερα καυσαέρια.
Η εργοστασιακη εξατμιση ειναι φτιαγμενη συμφωνα με την εργοστασιακη εισαγωγη. Οτι μπαινει, βγαινει.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Thu Apr 14, 2011 8:26 pm

PanosMK2A wrote:Saxon , δε νομίζω ότι όποιος βάλει εισαγωγή αέρα ΧΩΡΙΣ πρόγραμμα , χρειάζεται και εξάτμιση.Ιδίως στα ατμοσφαιρικά.Στα τούρμπο αλλάζει το θέμα μιας και εκεί μιλάμε για θερμοκρασίες σοβαρές.

Gazofonix , εγώ δεν έγινα εριστικός κτλπ κτλπ με κακή πρόθεση και ούτε έχω πρόβλημα με κάποιον από δω μέσα.Όσο αναφορά την Pipercross , την έχω σε μεγάλη εκτίμιση αν και κάνει τα μισά λεφτά από τις K&N.Μη σου πω ότι θα τη προτιμούσα κιόλας.ΔΕ μπορώ να δεχτώ όμως ότι το Simota μπορεί να μπει για φίλτρο από έναν που έχει δώσει κάποια λεφτά στο αμάξι του και θέλει να το βελτιώσει.Simota είχα βάλει εγώ στο Punto για να κάνει θόρυβο και να χαίρομαι.Προφανώς και το πέταξα γιατί στο 6μηνο είχε γίνει σαν παγωτό.Αλλά με 17ευρώ δε περίμενα να το κρατήσω για πάντα.Άλλως μπορεί να το έχει 50χρόνια και να ναι άθικτο , δεν αντιλέγω. :D

Πανο δεν ειπα τπτ προσωπικα σε κανεναν και ουτε θελω δικαιολογιες και εξηγησεις.Σας ειπα τι ειδα ως 3ος.Ειδα παιδαριωδες συμπεριφορες που δεν αρμοζουν σε ενηλικες............ :| Σε εναν καυγα ο ελαχιστος αριθμος ειναι 2.Μονος του δεν μαλλωνει κανενας.Τελος με αυτο και παμε στο κανονικο τεχνικο θεμα.
ΣΙγουρα κανεις δεν λεει οτι η Simota ειναι καλυτερη απο ενα KN.Το ερωτημα ειναι αν και κατα ποσο αξιζει η χρηματικη διαφορα σε καποιο απλο σταδιο βελτιωσεις.Πχ "Θελω μονο εισαγωγη".Εκει........οντως και τουλι να βαλεις το ιδιο χαλι ειναι ΟΛΑ.Ουτε θα δουλεψει σωστα,ουτε θα αποδοσει,ουτε διαφορα θα διξει πλην του ηχου. :wink:

σ.σ.Και μην εχει κανει την εντυπωση οτι κατι επειδη ειναι επωνυμο και ακριβο ειναι παντα η καλυτερη επιλογη.Υπαρχουν πολλα παραδειγματα να ανφερφουν αλλα οχι σε αυτο το τοπικ.

LordFoushhoks
Νικολάκης
Νικολάκης

Key Guide to Sex Toys - Your Colleague in the Bedroom!

Post by LordFoushhoks » Sun May 01, 2011 2:52 pm

.

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”