Υγραέριοκινηση-Γενική Συζήτηση
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Z3RatuL
- Νικολάκης

Re: Υγραέριοκινηση-Γενική Συζήτηση
Για όσους ανησυχείτε ότι θα ανέβουν οι τιμές του υγραερίου αν υπάρχει πολύς κόσμος που θα έχει κάνει τη μετατροπή να σας πω το εξής:
Σύμφωνα με νόμους που έχουν περάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (που νομίζω είμαστε ακόμη μέσα μέχρι να πτωχεύσουμε δηλαδή), οποιοδήποτε καύσιμο είναι πιο φιλικό από την βενζίνη ή το πετρέλαιο (άρα το LPG), αυτομάτως αυτό θα πωλήται πάντα τουλάχιστον 40% κάτω από τις τρέχουσες τιμές της βενζίνης.
Αρά να φτάσει την τιμή της βενζίνης δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει! Αν ανέβει η τιμή του LPG να είστε σίγουροι θα έχει ανέβει και αυτή της βενζίνης. Δυστυχώς για το κράτος εκεί δε μπορεί να σε πιάσει κότσο!
Το μόνο που σκέφτομαι είναι πράγματι να εξισώσουν την τιμή και να σκάσει πρόστιμο από την ΕΕ. Όμως αν το πρόστιμο είναι μικρότερο από τα κέρδη που ίσως θα έχει το κράτος τότε στα τέτοια τους. Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι να πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΕΕ, οπότε μετά θα πρέπει να εναρμονιστεί θέλει δε θέλει το κράτος.
Με λίγα λόγια, όσο ισχύει ο συγκεκριμένος Ευρωπαϊκός νόμος δε νομίζω να υπάρχει θέμα.
Σύμφωνα με νόμους που έχουν περάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (που νομίζω είμαστε ακόμη μέσα μέχρι να πτωχεύσουμε δηλαδή), οποιοδήποτε καύσιμο είναι πιο φιλικό από την βενζίνη ή το πετρέλαιο (άρα το LPG), αυτομάτως αυτό θα πωλήται πάντα τουλάχιστον 40% κάτω από τις τρέχουσες τιμές της βενζίνης.
Αρά να φτάσει την τιμή της βενζίνης δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει! Αν ανέβει η τιμή του LPG να είστε σίγουροι θα έχει ανέβει και αυτή της βενζίνης. Δυστυχώς για το κράτος εκεί δε μπορεί να σε πιάσει κότσο!
Το μόνο που σκέφτομαι είναι πράγματι να εξισώσουν την τιμή και να σκάσει πρόστιμο από την ΕΕ. Όμως αν το πρόστιμο είναι μικρότερο από τα κέρδη που ίσως θα έχει το κράτος τότε στα τέτοια τους. Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι να πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΕΕ, οπότε μετά θα πρέπει να εναρμονιστεί θέλει δε θέλει το κράτος.
Με λίγα λόγια, όσο ισχύει ο συγκεκριμένος Ευρωπαϊκός νόμος δε νομίζω να υπάρχει θέμα.
There's a diference between living & BEING ALIVE!
-
Gazofonix
- Administrator

Z3RatuL wrote:............Το μόνο που σκέφτομαι είναι πράγματι να εξισώσουν την τιμή και να σκάσει πρόστιμο από την ΕΕ. Όμως αν το πρόστιμο είναι μικρότερο από τα κέρδη που ίσως θα έχει το κράτος τότε στα τέτοια τους. Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι να πάει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η ΕΕ, οπότε μετά θα πρέπει να εναρμονιστεί θέλει δε θέλει το κράτος............
Το πιο βασικο απο ολα.Ποσα κερδιζει.........ποσα χανει.Απλη αριθμητικη.
Θυμησου τι εγινε με το φυσικο αεριο που φτασαν να πληρωνουν περισσοτερα απο οτι πληρωναν σε πετραιλεα.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Σας είχα ξαναγράψει ότι φίλος έβαλε υγραέριο σε ένα Fiesta 1,25, μοντέλο 2010.
Το εγκατέστησαν και είχε προβλήματα με αρρυθμίες, τις οποίες κάπως έλυσαν μετά από πολλές επισκέψεις.
Τελικά το αμάξι χτύπησε βαλβίδες, δηλαδή σχεδόν έλιωσαν κάποιες (υπερβολική παροχή αερίου;;; ).
Ο εγκαταστάτης του αερίου δε δέχτηκε τίποτα και η αντιπροσωπεία φυσικά δεν κάλυψε εγγύηση λόγω μετατροπής.
Τελικά πλήρωσε κάτι λιγότερο από 1500 ευρώ στην αντιπροσωπεία και επισκεύασε καπάκι.
Αυτή τη στιγμή το αμαξι έχει στραβώσει και μπιέλα και η αντιπροσωπεία φυσικά και δε δέχεται καμία κάλυψη εγγύησης, αοφύ το αέριο παρέμεινε.
Να σημειώσω ότι δεν το σκίζει καθόλου το αμάξι.
Τελικά θα οδηγηθεί στη λύση της πραγματογνωμοσύνης, από το ΤΕΕ ή από φορέα πιστοποίησης και θα πάει την υπόθεση στο δικαστήριο, ενάντια σε όποιον ρίξει ευθύνες η πραγματογνωμοσύνη, αφού τους σιχάθηκε όλους.
Το εγκατέστησαν και είχε προβλήματα με αρρυθμίες, τις οποίες κάπως έλυσαν μετά από πολλές επισκέψεις.
Τελικά το αμάξι χτύπησε βαλβίδες, δηλαδή σχεδόν έλιωσαν κάποιες (υπερβολική παροχή αερίου;;; ).
Ο εγκαταστάτης του αερίου δε δέχτηκε τίποτα και η αντιπροσωπεία φυσικά δεν κάλυψε εγγύηση λόγω μετατροπής.
Τελικά πλήρωσε κάτι λιγότερο από 1500 ευρώ στην αντιπροσωπεία και επισκεύασε καπάκι.
Αυτή τη στιγμή το αμαξι έχει στραβώσει και μπιέλα και η αντιπροσωπεία φυσικά και δε δέχεται καμία κάλυψη εγγύησης, αοφύ το αέριο παρέμεινε.
Να σημειώσω ότι δεν το σκίζει καθόλου το αμάξι.
Τελικά θα οδηγηθεί στη λύση της πραγματογνωμοσύνης, από το ΤΕΕ ή από φορέα πιστοποίησης και θα πάει την υπόθεση στο δικαστήριο, ενάντια σε όποιον ρίξει ευθύνες η πραγματογνωμοσύνη, αφού τους σιχάθηκε όλους.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- Z3RatuL
- Νικολάκης

Κρίμα ο άνθρωπος με τα καθίκια τους δήθεν εγκαταστάτες που έμπλεξε!!!
Εύχομαι να βρει το δίκιο του και αυτοί που φταίνε να κλείσουν την παράγκα και να πάνε σπίτι τους!
Εύχομαι να βρει το δίκιο του και αυτοί που φταίνε να κλείσουν την παράγκα και να πάνε σπίτι τους!
There's a diference between living & BEING ALIVE!
-
DrVag
- Έβγαλα το Ν

Αυτό είναι το βασικόπρόβλημα. Κανείς εγκατστάτης δεν δίνει εγγύηση για τον κινητήρα, παρά μόνο για τα δικά του μπεκ κλπ. Οπότε οποιαδήποτε ζημιά σε βαλβίδες κλπ τα δίνεις από την τσέπη σου. Και τα 1500 δεν είναι και μικρό ποσό.
Punto mk2b 1.4 16v emotion 234.000kms: ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΩ 1.000.000kms
Είμαι προδότης. Το παραδέχομαι. Έχω αμάξι group VAG
Είμαι προδότης. Το παραδέχομαι. Έχω αμάξι group VAG
-
tedsouf
- Νικολάκης

Γειά σας παιδιά
Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Grande Punto T-jet και ετοιμάζομαι να του βάλω υγραέριο.Όπως ξερετε όμως παίζουν πολλά στην αγορά (4ης,5ης,6ης γενιάς,αέριου και υγρού ψεκασμού,κτλ) και ο κάθε εγκαταστατης λέει τα δικά του ανάλογα με το κιτ που προωθεί.
Η χάρη που ζητώ λοιπόν είναι εάν καποιος απο εσάς έχει βάλει αέριο ή έχει γνώσεις γυρω απο την συμβατότητα των διαφόρων κιτ με τον T-Jet να τις μοιραστεί μαζί μας.
Ευχαριστώ
Είμαι ευτυχής κάτοχος ενός Grande Punto T-jet και ετοιμάζομαι να του βάλω υγραέριο.Όπως ξερετε όμως παίζουν πολλά στην αγορά (4ης,5ης,6ης γενιάς,αέριου και υγρού ψεκασμού,κτλ) και ο κάθε εγκαταστατης λέει τα δικά του ανάλογα με το κιτ που προωθεί.
Η χάρη που ζητώ λοιπόν είναι εάν καποιος απο εσάς έχει βάλει αέριο ή έχει γνώσεις γυρω απο την συμβατότητα των διαφόρων κιτ με τον T-Jet να τις μοιραστεί μαζί μας.
Ευχαριστώ
- christosl
- Εμαθα να ξεκινάω.

δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτο που λες. δεν θέλω να σε αμφισβητίσω αλλά το έχω ακούσει με πολλές παραλαγές. δηλαδή: μου έχουν πεί οτι το συμφωνιτικό αυτο λέει οτι η τιμή του LPG δεν μπορεί να ανέβει πάνω απο 1€/λίτρο για τα επόμενα 20 χρόνια. 2ον οτι λεει δεν μπορεί να ανέβει πάνω απο το 50% της τιμής της βενζίνης, οτι οτι να νε δηλαδή. γι'αυτό μην τα πολυπιστεύτε όλα. ειναι λίγο ράδιο αρβύλα η όλη κατάσταση...Z3RatuL wrote:Για όσους ανησυχείτε ότι θα ανέβουν οι τιμές του υγραερίου αν υπάρχει πολύς κόσμος που θα έχει κάνει τη μετατροπή να σας πω το εξής:
Όπως λέει και ο Μπάμπης : Ειπαμε.Τα κιτρινα ειναι πιο γρήγορα........
Giallo HGT mk2b
Giallo HGT mk2b
-
Gazofonix
- Administrator

Περαν πρωτα μια βολτα απο http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f=6&t=4 να μας πεις 2-3 πραγματακια για σενα.Ηλικια,αμαξι,απο που εισαι κλπ.tedsouf wrote:Γειά σας παιδιά
Ευχαριστώ
Τωρα η πιο σιγουρη και συμβατη λυση ειναι αυτη που βαζει η μαμα εταιρια.Δλδ Tartarini.Και διατηθετε και ως "διεθνες" κιτ αλλα αν πας σε αντιπρωσοπεια της FIAT εχεις δυνατοτητα να παραγγειλεις κιτ το οποιο θα ειναι για το δικο σου αμαξι.Δλδ βασεις,σωληνωσεις,διακοπτακια κλπ ειναι αποκλειστικα για Τ-Jet.Εχει τα λιγοτερα κοψε-ραψε αλλα ειναι πιο ακριβο.Παντος οπου και να πας καντο μετα της 4000 στροφες να γυρναει αποκλειστικα σε βενζινη.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
-
lambros
- Μαθαίνω να στρίβω.

η fiat απο μαμα δεν βαζει το συστημα της landi renzo?
@gazofonix
μιας και εχεις παρτιδες με τον ανδρεαδη που τοποθετει υγραεριο στα αμαξια μας,πες του να δωσει μια προσφορα για τα μελη του club για lpg σε t-jet και επισης τι εγγυησεις δινει?
@gazofonix
μιας και εχεις παρτιδες με τον ανδρεαδη που τοποθετει υγραεριο στα αμαξια μας,πες του να δωσει μια προσφορα για τα μελη του club για lpg σε t-jet και επισης τι εγγυησεις δινει?
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

Αυτό το κόλπο με την αλλαγή στις 4000 στροφές σε βενζίνη........
Για πες να μαθαίνουμε.
Για πες να μαθαίνουμε.
Ξεχνάτε μου φαίνεται τα κόκκινα.............Γατάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!
- balantisuno
- Εμαθα να ξεκινάω.

Μπάμπη ρώτησα για μένα,(για υγραέριο) κι το παιδί μου είπε ότι αν ένα αυτοκίνητο έχει πολλά χιλιόμετρα επάνω δεν αξίζει να το κάνεις γιατί θα τον κάψει τον κινητήρα γρήγορα!
είναι αλήθεια?
είναι αλήθεια?
balantisuno+uniaris=Uno
_______ ______ _______
_______ ______ _______
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Παιδια απο την στιγμη που βαλεις υγραεριο αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τον κινητηρα.
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

Γιατί?powerakis wrote:Παιδια απο την στιγμη που βαλεις υγραεριο αρχιζει η αντιστροφη μετρηση για τον κινητηρα.
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Για πολλους και διαφορους λογους...
Ενας και σημαντικοτερος ειναι οτι ειναι τελειως ξερο το υγραεριο και τρωει ανετα τα μεταλλα σιγα σιγα.
Στο ειπα πολυ γενικα. Αλλα υπαρχουν αρκετα προβληματα που πολλοι δεν τα λενε γιατι απλα θελουν να πουλησουν Μπορει να σου μενουν λεφτα στην τσεπη αλλα το προβλημα δεν φαινεται αμεσως.
Χιλιες φορες η υδρογονοκινηση. Νομιζω τουλαχιστον ο Gazofonix Που το εχει ψαξει θα σας τα πει καλυτερα.
Ενας και σημαντικοτερος ειναι οτι ειναι τελειως ξερο το υγραεριο και τρωει ανετα τα μεταλλα σιγα σιγα.
Στο ειπα πολυ γενικα. Αλλα υπαρχουν αρκετα προβληματα που πολλοι δεν τα λενε γιατι απλα θελουν να πουλησουν Μπορει να σου μενουν λεφτα στην τσεπη αλλα το προβλημα δεν φαινεται αμεσως.
Χιλιες φορες η υδρογονοκινηση. Νομιζω τουλαχιστον ο Gazofonix Που το εχει ψαξει θα σας τα πει καλυτερα.
- Vicepresident
- Τρέχω σε αγώνες.

Αυτό που λες για κάψιμο εδρών βαλβίδων ισχύει
αλλά αυτό οφείλεται σε λάθος ρύθμιση.
Γιατί κακά τα ψέματα στην Ελλάδα,οι περισσότεροι,δεν ξέρουν να βάζουν υγραέριο.
Εκεί που δουλεύω υπάρχει ένας φανοποιός..
Ένα βράδυ λοιπόν κλείδωσε το μαγαζί σαν φανοποιός και την επόμενη μέρα
άνοιξε με ταμπέλες LPG....
Άντε τώρα πες μου εσύ τι μπορεί να ξέρει.
Χώρια το σκηνικό που έχει ξεκινήσει με
αυτορυθμιζόμενα κιτ και μάλιστα σε τιμή χώμα.
αλλά αυτό οφείλεται σε λάθος ρύθμιση.
Γιατί κακά τα ψέματα στην Ελλάδα,οι περισσότεροι,δεν ξέρουν να βάζουν υγραέριο.
Εκεί που δουλεύω υπάρχει ένας φανοποιός..
Ένα βράδυ λοιπόν κλείδωσε το μαγαζί σαν φανοποιός και την επόμενη μέρα
άνοιξε με ταμπέλες LPG....
Άντε τώρα πες μου εσύ τι μπορεί να ξέρει.
Χώρια το σκηνικό που έχει ξεκινήσει με
αυτορυθμιζόμενα κιτ και μάλιστα σε τιμή χώμα.