Υγραέριοκινηση-Γενική Συζήτηση

Ρώτηστε εδώ τις απορίες που έχετε όσον αφορα τα τεχνικά θέματα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Vicepresident
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Re: Υγραέριοκινηση-Γενική Συζήτηση

Post by Vicepresident » Sun Oct 31, 2010 8:19 pm

Ισχύει ότι η χρήση του είναι
1 φορά βενζίνη 2 φορές αέριο??

Ξεχνάτε μου φαίνεται τα κόκκινα.............Γατάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!

DrVag
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by DrVag » Sun Oct 31, 2010 8:22 pm

Μπράβο παίδες αυτό ήθελα να δω.Ακριβέστατοι.Άρα το συμπέρασμα μου είναι το εξής: δεν κάνω καμιά μετατροπή, έτσι και αλλιώς μέχρι τώρα μαμά είναι το αμάξι απο μηχανικής άποψης, και μαζεύω μπικικίνια για να πάρω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΙΟ DIESEL (την πάτησα με ένα μεταχειρισμένο). Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Punto mk2b 1.4 16v emotion 234.000kms: ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΩ 1.000.000kms
Είμαι προδότης. Το παραδέχομαι. Έχω αμάξι group VAG

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sun Oct 31, 2010 8:54 pm

Πάντως, να σου πω την εμπειρία μου, αν δεν την διάβασες σε άλλο τόπικ, την προηγούμενη εβδομάδα νοίκιασα ένα Grande Punto 1.3 diesel, μάλλον αυτό μετα 76 άλογα.
Έκανα 1800 χλμ σε 5 ημέρες σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία. Κινήθηκα κυρίως σε επαρχιακό δίκτυο και λιγότερο σε εθνική. Στην εθνική η ταχύτητες μου ήταν μέχρι 130 - 140 κοντερίσια. Η κατανάλωση σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα ήταν περίπου 5,2lt/100km.
Παρόλα αυτά, η απόδοση του κινητήρα ήταν λίγο απογοητευτική. Στην εθνική τα κρατούσε αυτά τα χιλιόμετρα και σε ανωφέρειες, αλλά το άρπαγμα του μοτέρ ήταν μεγάλη απογοήτευση και ειδικά μέσα στις πόλεις, ήθελε άλλο τρόπο οδήγησης για να κινηθείς λίγο σβέλτα.
Αμάξι με τέτοιο μοτέρ εγώ δε θα έπαιρνα. Diesel ναι, αλλά υπερτροφοδοτούμενο.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Oct 31, 2010 9:00 pm

Pani_EVO wrote:Εγώ νομίζω ότι στο υγραέριο δεν υπάρχει επαρκής εμπειρία στους εγκαταστάτες για τα αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας. Άπειρα τα προβλήματα.
Έγινε το μπαμ στις τιμές της αμόλυβδης και φυτρώνουν τα μαγαζιά σαν τα ραπανάκια. Να δω τί θα κάνουν όλοι αυτοί αν φορολογηθεί και το LPG. Θα το γυρίσουν στα χριστουγεννιάτικα δέντρα τα εποχιακά αυτά μαγαζιά, μιας και απέκτησαν εμπειρία από τα λαμπάκια των αυτοκινήτων των πελατών τους;
Όσο για το κέρδος, ας κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου:
15000 χλμ *9lt/100km * 1,47 ευρώ/ lt = 1985 ευρώ σε αμόλυβδη.
15000 χλμ *11lt/100km *0,65 ευρώ/ lt = =1075 ευρώ σε LPG.
Άρα θέλεις περίπου 2 απροβλημάτιστα χρόνια για την απόσβεση. Και ποιος μου λέει ότι στα 2 επόμενα χρόνια δε θα φορολογηθεί το LPG;

Φίλε DrVag, και γιατί πιστευεις ότι οπωσδήποτε υπάρχει μέλος που έχει βάλει LPG στο αμάξι του; Το ότι φίλου μου με Fiesta καινούργιου του έλιωσαν 2 βαλβίδες είναι αναξιόπιστη μαρτυρία;
Πραγματικα τεχνογνωσια για κατι παραπανω απο εναν απλο κινητηρα M.P.I. ή T.M.P.I δεν υπαρχει.Για multiair φυσικα.....ουτε λογος.Για fsi kai tsi το παλευουν να σβησουν τα λαμπακια. PDT_Armataz_01_04 .Αλλα οσα ειναι πριν απο αυτα τα θαυματα τις τεχνολογιας δεν υπαρχει θεμα.Μια δοκιμη και ρυθμιση ΠΡΙΝ την παραδωση στον πελατη και αντε να ερθει μια βαρια 2 φορες με λαμπακι αναμμενο.Επαναρυθμιση μειγματων (μιας και το αεριο εχει δικο του εγκεφαλο) και τελος.

Οσο για το κοστος........εχει 20 χρονια που κραταει χαμηλα σε βαλκανια και ευρωπη.Ε στην Ελλαδα και εγω τους φοβαμε.ΟΛΑ τα αμαξια εχου περιθωριο 15 μερες για να περασουν ΚΤΕΟ.Μολις φτασουν σε ενα καλο ποστοστο........παρτε κανα 80% φορο πανω που τολματε να κανετε κολπα για να μην δινετε χαρατσι. :x Αμα κανουν 1.20 το αεριο,1.30 το diesel kai 1.50 την βενζινη πολλυς κοσμος θα κλαιει τα λ7 του.Και ειδικα οσοι το βαλαν επειδη ειναι μοδα.(ακου αεριο σε matiz....... :shock: )
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Oct 31, 2010 9:03 pm

Pani_EVO wrote:.........Αμάξι με τέτοιο μοτέρ εγώ δε θα έπαιρνα. Diesel ναι, αλλά υπερτροφοδοτούμενο.
Ενα TDI μιας και το TDI ειναι λιιιιγο υπερβολη εκτος αν κανεις ταξιδια σαν αυτα που ανεφερες.Η και η προταση ΜTJ 1.9 Που δεν ειναι καθολου κακη ειδικα σε αμαξοματα οπως το Evo.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες :wink:

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Sun Oct 31, 2010 9:19 pm

Πολλά τα 1900cc για την ελλάδα τουλάχιστον. Τέλοσπάντων, ας μη χαλάμε το θέμα με το υγραέριο. Έτσι κι αλλιώς, είναι πολλά τα συμφέρονται που εμπδίζουν την πετρελαιοκίνηση σε Αττική και Θεσσαλονίκη, οπότε δε μας απασχολεί προς το παρόν.

Vicepresident
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Vicepresident » Sun Oct 31, 2010 9:37 pm

Εμένα θα μου απαντήσει εμένα κανείς η θα
ξεκινήσω να παίρνω κεφάλια????
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Oct 31, 2010 9:41 pm

Vicepresident wrote:Ισχύει ότι η χρήση του είναι
1 φορά βενζίνη 2 φορές αέριο??
Sorryyyyyyyyy αλλα ξεχασα να σε ρωτησω τι ακριβως εννοεις για να σε πω. PDT_Armataz_01_03

Vicepresident
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Vicepresident » Sun Oct 31, 2010 9:43 pm

Ότι ο κινητήρα του αυτοκινήτου
καταναλώνει 2 ντεπόζιτα υγραερίου και μετά 1 ντεπόζιτο βενζίνης.......

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Sun Oct 31, 2010 10:05 pm

Οχι κατι τετοιο δεν ισχυει.Το αμαξι απο μονο του καει ΚΑΙ βενζινη παραλληλα με το αεριο ειτε το πρωι ειτε σε πληρη φορτιο.Καλο ειναι βεβαια ανα διαστηματα να γυριζει και σε βενζινη για να μην ξερενωντε τα μπεκ της βενζινης και φυσικα για να μην παλιωνει το καυσιμο μεσα στο ρεζερβουαρ.

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Mon Nov 01, 2010 7:16 am

Οπότε στους υπολογισμούς που έκανα πρέπει να αφαιρέσω κάποιο κέρδος από το γεγονός ότι δεν είναι δυνατόν να κάνεις και τις 15000 χλμ μόνο με αέριο, αφού είτε σε κάποιο ταξίδι θα κάψεις βενζίνη λόγω απουσίας πρατηρίου LPG, είτε στο πολύ κρύο θα κάψεις βενζίνη κλπ κλπ...
Εγώ πιστεύω πως... μόδα είναι... θα περάσει ή θα μας την ... περάσει ο Υπουργός Οικονομικών.

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Mon Nov 01, 2010 1:59 pm

Pani_EVO wrote:Εγώ πιστεύω πως... μόδα είναι... θα περάσει ή θα μας την ... περάσει ο Υπουργός Οικονομικών.

Ειμαι στην δυσαρεστη θεση να χρειαστει να συμφωνισω μαζι σου 101% :lol: :lol:
Ετσι οπως τα λες ειναι Πανο.Για τα περι μοδας......παιζετε.Οικονομια σιγουρα κανει.Στο "ταμειο" ερχεσε σχεδον "ισα βαρκα-ισα νερα" αν πεις οτι κανεις ενα καταναλωτικο δανειο για την εγκατασταση αεριου.Οτι γλυτωνεις απο την Βενζινη τα δινεις στην δοση.Θα παρει περιπου 18 αντε καντο 24 μηνες να κανει αποσβεση (παντα αναλογα με την καταναλωση και τα χλμ που κανεις)Μετα σου μενει και εχει καθαρο κερδος.Το θεμα ειναι τι θα κανει το κρατος βλεπωντας τα εσοδα του να μειωνοντε λογο μειωσεις καταναλωσης βενζινης.Και μην ξεχναμε οτι στην χωρα μας το αυτοκινητο ειναι η γαλακτοφορα αγελαδα :x

DrVag
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by DrVag » Mon Nov 01, 2010 8:27 pm

Ωραία.Άρα πουλάμε το Punto με 180.000 χιλ που έχει και παίρνουμε ή ένα diesel (Delta 1.6 120 hp ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ) όσοι μένουμε επαρχία ή καινούργιο που μα καίει και αέριο. Οι πιο ασφαλείς λύσεις.
Punto mk2b 1.4 16v emotion 234.000kms: ΘΑ ΤΟ ΦΤΑΣΩ 1.000.000kms
Είμαι προδότης. Το παραδέχομαι. Έχω αμάξι group VAG

Gazofonix
Administrator
Administrator

Post by Gazofonix » Tue Nov 02, 2010 12:38 am

Δεν ειπε κανεις οχι.Απλα αν εισαι εγλοβισμενος μεσα σε αστικα κεντρα που απαγορευετε (λεμε τωρα μια και βρομαει το τοπος CDI η CRDI ) ή δεν εχεις/Δεν θελεις να πληρωσεις την διαφορα για κατι καινουριο τοτε.............μετατροπη. :|

Pani_EVO
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Pani_EVO » Tue Nov 02, 2010 8:36 am

Gazofonix wrote:Δεν ειπε κανεις οχι.Απλα αν εισαι εγλοβισμενος μεσα σε αστικα κεντρα που απαγορευετε (λεμε τωρα μια και βρομαει το τοπος CDI η CRDI ) ή δεν εχεις/Δεν θελεις να πληρωσεις την διαφορα για κατι καινουριο τοτε.............μετατροπη. :|
Έχω την εντύπωση πάντως ότι η μετατροπή ειδικά σε diesel θέλει πολλά πράγματα.
Θέλει ρεζερβουάρ, αντλίες, όργανα ταμπλό συν φυσικά το σετ μοτέρ - βάσεις - ψυγεία - σαζμάνοδιαφορικό - εγκέφαλο - πλεξούδες.
Ίσως χρειαστεί και αλλαγή ανάρτησης διότι τα μοτέρ diesel είναι πιο βαριά και θα κάτσει η μούρη με τα μαμά ελατήρια.
Επίσης, δεν ξέρω πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα τέτοιο τροπέτο, αφού δεν φέρνουν πολλά οι παλιατζήδες και επίσης ποιος μπορεί να κάνει σωστά τη μετατροπή και να ρυθμίσει το αμάξι.
Μην ξεχνάς επίσης ότι τα 180000 χλμ είναι ουκ ολίγα για το σκαρί του αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται στην εξωτερική ετου εμφάνιση, εσωτερικά αλλά και σε άλλα μηχανικά μέρη (φρένα, σύστημα διεύθυνσης, πίσω άξονας κλπ).

Post Reply

Return to “Ερωτήσεις - Απαντήσεις”