jimmm wrote:Pani_EVO wrote:
Καλά, μην τα παραλέμε. Όχι και 5,5lt και 160 χλμ, αλλά όχι και 11. Με το LEON TSI των 155 ίππων και των 1350 κιλών έχω δει μέση κατανάλωση σε ταξίδι μέχρι 9,8lt και οι ταχύτητες μου στο Αθήνα - Ξανθη έπαιζαν μέχρι και 200+, με αρκετή ώρα να πηγαίνω με cruise control στα 180, ειδικά στην Εγνατία.
το συγκεκριμενο θα καιει πιο πολλα απο το 155 ιππων.αλλο ενας 1.8 λιτρα και αλλο ενας 1.4 τσιταρισμενος-καταιδρωμενος να παλευει ....................βλεπω το tjet που εχω με 4000στρ - 155 χλμ καιει τα ιδια με το fr (1.8Τ)που και αυτο παει ακριβως τα ιδια στρ-χλμ (μονο που το tjet θελει καποια κυβικα ακομα)...........οτι ειδα στο δρομο,και απο ροπη μερα με τη νυχτα........τελοσπαντων απο τον δρομο βλεπω οτι ενας μικρος με πολλα αλογα καιει πιο πολλα απο ενα μεγαλο με τα ιδια αλογα,,,,για τα 80-100 χλμ καλες ειναι οι μετρησεις για παραπανω,χανουν την μπαλα οι εταιριες (παντα για turbo μιλαω )
καθε αλλη διαπιστωση δεκτη
δε καταλαβαινω που παει η κουβεντα και ποιο το νοημα σου φιλε.
συζηταμε για το αν η γη ειναι στρογγυλη???σαφως και το 1,4 Α1 με 185 αλογα θα καιει λιγοτερο απο το 1,2 οταν πηγαινει με 160.
και ενα ενα 1,8 tsi μοτερ με 160 χλμ παλι θα και λιγοτερο..τι σχεση εχει αυτο??
συγκρινουμε πανω κατω ομοια πραγματα και οτι απο ενα 1,4 ας πουμε multiair ατμοσφαιρικο θα καιει λιγοτερο.
επισης το swift και αυτα τα japan νεας γενιας ατμοσφαιρικα και τερμα να το πηγαινεις δε καιει.πως να το κανουμε.
επισης το θεμα της υποπιεσης ειναι παλι ακυρο.τα αμαξια αυτα φουσκωνουν λιγο πιανεις τα χλμ και μετα δουλευεις υποπιεση.δε σου μετραει κανεις τις καννιβαλιες να δουλευεις ολη την ωρα over για νακανεις την τρελλα σου.
μιλαγαμε για Α1 1,2 και αυτοκινητα αντιστοιχης κατηγοριας και κατα ποσο ειναι εφικτο να γραψεις χαμηλη καταναλωση.ετσι λοιπον παραθεσαμε καποιες γνωμες και ειπαμε οτι υπο προυποθεσεις μπορεις να καις ελαχιστα.
εγω μεσα στην πολη εχω 7,1 λιτρα με οικονομικη οδηγηση και σπανια ξεμπουκωματα και σε συνεχη ταξιδια και μονο ταξιδι εθνικη το χω φτασει 5,8 λιτρα.το αμαξι εχει και εξατμιση απο σπιραλ και πισω και πιο ελευθερη εισαγωγη.
συνεπως ολα γινονται υπο προυποθεσεις.