punto evo 135hp
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- polatov
- Schumacher

Re: punto evo 135hp
το ωφελιμο ευρος ειναι αυτο που ζητανε να ειναι μεγαλυτερο...
μπορει να τουρμπιζει αλλα εφοσον ειναι εκτος ωφελιμων στροφων το μονο που κανεις ειναι να καις βενζινη χωρις λογο...
κλασσικο προβλημα ιδιαιτερα στα t-jet που ψηλα "λαχανιαζουν".
ειναι αλλο το ποτε ξεκιναει να τουρμπιζει και αλλο το ποτε ξεκιναει να "τραβαει".
μπορει να τουρμπιζει αλλα εφοσον ειναι εκτος ωφελιμων στροφων το μονο που κανεις ειναι να καις βενζινη χωρις λογο...
κλασσικο προβλημα ιδιαιτερα στα t-jet που ψηλα "λαχανιαζουν".
ειναι αλλο το ποτε ξεκιναει να τουρμπιζει και αλλο το ποτε ξεκιναει να "τραβαει".
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Εγώ νιώθω τη δύναμη στις ρεπρίζ να ξεκινάει κάπου γύρω στις 2200 - 2300 στροφές. Επίσης, κρατάει τη δύναμη μέχρι 5500 περίπου. Κάτω από τις 2000 στροφές το νιώθεις ατμοσφαιρικό.abarth rulez wrote:για να ξερουμε απο που εχει οφελιμη ροπη,πολλοι εδω μεσα μεσα στην πολη δουλευουμε σιγκεκριμενες στροφες (π.χ.2000-3100). εχεις καποιο προβλημα μαζι μου?Orange wrote:Ποια ειναι η σχετικοτητα της ερωτησης σου, στα ανω προαναφερθεν?abarth rulez wrote:δηλαδη στις ποσες τουρμπιζει?
Αντιθέτως, το LEON 1.4 TSI που επίσης έχω, βγάζει δύναμη στις 1700 στροφές περίπου αλλά λαχανιάζει από τις 5000 στροφές περίπου, άντε λίιιιιγο ακόμη μετά το πρόγραμμα (το οποίο του έδωσε την όποια δύναμη στην περιοχή 2500 - 4000 περίπου).
Το πού τουρμπίζει είναι σχετικό, γιατί μπορεί η φτερωτή του σαλίγκαρου να κινείται αλλά το θέμα είναι που αποδίδει τη ροπή της, όχι που ενεργοποιείται απλά.
Μόνο με διάγραμμα ροπής και ισχύος μετά από (σωστή) δυναμομέτρηση μπορείς να δεις λεπτομέρειες.
Once turbo... forever turbo!
PUNTO EVO RACING MULTIAIR TURBO
CLIO IV 1.5 dCi EXPRESSION
- tashauna
- Μαθαίνω να στρίβω.

Παιδιά μήπως ξεφύγαμε πάλι ως συνήθως; Οικογενειάρχης άνθρωπος τον ενδιαφέρει ειδικά που τουρμπίζει ή που τραβάει το evo? Μια γενική γνώμη θέλει για το αν καλύπτει τις ανάγκες του!
Εγώ θέλω να ρωτήσω το φίλο αν το είδε από κοντά σε αντιπροσωπεία, τι γνώμη έχει αποκτήσει και αν ναι ποιοι είναι οι ενδοιασμοί του.
Εγώ θέλω να ρωτήσω το φίλο αν το είδε από κοντά σε αντιπροσωπεία, τι γνώμη έχει αποκτήσει και αν ναι ποιοι είναι οι ενδοιασμοί του.
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony)
-
1006rallye
- Νικολάκης

tashauna wrote:Παιδιά μήπως ξεφύγαμε πάλι ως συνήθως; Οικογενειάρχης άνθρωπος τον ενδιαφέρει ειδικά που τουρμπίζει ή που τραβάει το evo? Μια γενική γνώμη θέλει για το αν καλύπτει τις ανάγκες του!
ειδα απο κοντα το 105 σε αντιπροσωπεια ,πολυ καλυτερο απο τα προηγουμενα ,αρκετα καλο σε σχεση με των ανταγωνισμο και την τιμη του,ο μονος μου ενδοιασμος ειναι αν θα με καλυπσουν οι χωροι του.η χρηση του θα ειναι κυριος 100 χλμ γυρω απο την Λαμια με το παιδι και καναδυο φορες τον χρονο Αθηνα(χωρις το παιδι ).δεν θα ειναι μεγαλα ταξιδια ή μετακομισεις
- tashauna
- Μαθαίνω να στρίβω.

Σχετικά με τους χώρους εσύ μπορείς να αποφασίσεις γιατί με ένα μωρό χωράτε αλλά άμα σκέφτεσαι σύντομα αύξηση των παιδιών τότε μάλλον όχι... οπότε αναγκαστικά ανεβαίνεις κατηγορία σε διαστάσεις και τιμή
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony)
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αντιθέτως, τον φίλο πρέπει να τον ενδιαφέρει ποια είναι η ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του κινητήρα, γιατί αυτό είναι που θα απολάυσει στην καθημερινή οδήγηση. Αν βγάζει τη ροπή στις 3200 στροφές (όπως το Clio 1.2 Tce) τί downsized turbo μοτέρ είναι αυτό;tashauna wrote:Παιδιά μήπως ξεφύγαμε πάλι ως συνήθως; Οικογενειάρχης άνθρωπος τον ενδιαφέρει ειδικά που τουρμπίζει ή που τραβάει το evo? Μια γενική γνώμη θέλει για το αν καλύπτει τις ανάγκες του!
Αν θέλεις να δεις πόσο δύσχρηστο είναι στην καθημερινή οδήγηση ένα αμάξι με μεγάλο turbo (όσα άλογα και να βγάζει), δες το ακόλουθο video:
http://www.youtube.com/watch?v=tt06N8EjVfU
ΥΓ: Αν καταλήξεις στο EVO ή σε οποιοδήποτε της κατηγορίας αυτής, πριν πάρεις καρότσι για το μωράκι σας, ότι και να σου λένε από το μαγαζί, ζήτησε να το δοκιμάσεις στο πορτ παγκάζ.
- abarth rulez
- Νικολάκης

αυτο ακριβως εννουσα και εγω,επειδη οδηγαω καθημερινα big turbo 14αρι κινητηρα t-jet γιαυτο ρωτησα,γιατι ειναι πολυ κουραστικο αν τουρμπιζει πανω απο τις 3000.Pani_EVO wrote:Αντιθέτως, τον φίλο πρέπει να τον ενδιαφέρει ποια είναι η ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του κινητήρα, γιατί αυτό είναι που θα απολάυσει στην καθημερινή οδήγηση. Αν βγάζει τη ροπή στις 3200 στροφές (όπως το Clio 1.2 Tce) τί downsized turbo μοτέρ είναι αυτό;tashauna wrote:Παιδιά μήπως ξεφύγαμε πάλι ως συνήθως; Οικογενειάρχης άνθρωπος τον ενδιαφέρει ειδικά που τουρμπίζει ή που τραβάει το evo? Μια γενική γνώμη θέλει για το αν καλύπτει τις ανάγκες του!
Αν θέλεις να δεις πόσο δύσχρηστο είναι στην καθημερινή οδήγηση ένα αμάξι με μεγάλο turbo (όσα άλογα και να βγάζει), δες το ακόλουθο video:
ΥΓ: Αν καταλήξεις στο EVO ή σε οποιοδήποτε της κατηγορίας αυτής, πριν πάρεις καρότσι για το μωράκι σας, ότι και να σου λένε από το μαγαζί, ζήτησε να το δοκιμάσεις στο πορτ παγκάζ.
και επειδη μερικοι δεν ξερουν τοσα οσα νομιζουν,η οφελιμη ροπη σε turbo κινητηρες ειναι εκει που εχει πιεση,δες καμια δυναμομετρηση και θα καταλαβεις φιλε polatov.
OPC Killer by Salonica
μαμα abarth 155αλογα. Σας παταω και 3κυλινδρος.
-
Pani_EVO
- Μαθαίνω να στρίβω.

Παιδιά, δε θέλω να μπω σε καμία διαμάχη, απλά σας μεταφέρω την αίσθηση που αποκομίζω από την καθημερινή μου επαφή με το αμάξι. Εμένα δε μου είναι αισθητή η μέγιστη τιμή ροπής στις 1750 στροφές και την ίδια άποψη έχω διαβάσει και σε κάποια από τα περιοδικά που το τέσταραν.
Ενδιαφέρον θα είχε να διαβάζαμε καμία δυναμομέτρηση με 95άρα βενζίνη σε μαμά αμάξι, αλλά φυσικά ποτέ δε θα πέταγα ένα 50άρικο για να δω κάτι που θα προσπαθεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την οδηγική μου αίσθηση.
Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω ότι παραξεφύγαμε γιατί τον φίλο δεν τον ενδιαφέρει μόνο το μοτέρ και επίσης ελπίζω να μην έχει προσδοκία ότι θα πρόκειται για... βόμβα.
Έχω κάνει μια πλήρη παρουσίαση, νομίζω και αν ο φίλος θέλει το κάτι παραπάνω, έρχεται Αττική και έχει ζωηρό ενδιαφέρον για το EVO, δε μένει παρά να κεράσει καφέ και να τον κεράσω test drive με εκείνον στο τιμόνι!!!
Ενδιαφέρον θα είχε να διαβάζαμε καμία δυναμομέτρηση με 95άρα βενζίνη σε μαμά αμάξι, αλλά φυσικά ποτέ δε θα πέταγα ένα 50άρικο για να δω κάτι που θα προσπαθεί να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την οδηγική μου αίσθηση.
Εν πάσει περιπτώσει, νομίζω ότι παραξεφύγαμε γιατί τον φίλο δεν τον ενδιαφέρει μόνο το μοτέρ και επίσης ελπίζω να μην έχει προσδοκία ότι θα πρόκειται για... βόμβα.
Έχω κάνει μια πλήρη παρουσίαση, νομίζω και αν ο φίλος θέλει το κάτι παραπάνω, έρχεται Αττική και έχει ζωηρό ενδιαφέρον για το EVO, δε μένει παρά να κεράσει καφέ και να τον κεράσω test drive με εκείνον στο τιμόνι!!!
- mixalios tjet
- Έβγαλα το Ν

παίδες με μηχανικό που μίλησα μου είπε ότι το evo είναι πιο νωχελικό χαμηλά απο το tjet ... ψηλά είναι καλύτερο ... για οικογένεια δε νομίζω ότι κάνει ένα Punto ... έχει αρκετά μικρό πορπαγκάζ για καρότσια κλπ κλπ ...
φίλε μου πρόσεξε μην πάρεις αμάξι και μετά χρειαστείς να αλλάξεις γιατί με την οικονομική κρίση που υπάρχει ...
Υ.Γ. 1) καλά ρε παιδιά τι πόδι έχετε και ανεβαίνει η κατανάλωση 9++ ? σε πορείες πέφτετε ??? αν μπλέξω σε κίνηση άντε να πάει κάτι παραπάνω απο 8 και αυτό δύσκολα ...
2) αλλαγές στις 2.500 ή και πιο πριν (σε ευθείες-κατηφόρες) και όχι απότομα το γκάζι ...
3) εντωμεταξύ δεν πρέπει να έχει γίνει κάποιο πάτημα μεταξύ μαμά tjet και evo ... ψάχνω πόσο καιρό στο youtube ...
4) φίλε πάρε το bravo ή κάποιο άλλο αμάξι ... αν σε σηκώνει η τσέπη πάρε το δυνατό το 160-170 ... ή ψάξε μήπως πουλάνε ακόμα καινούργια αποθέματα απο bravo 155 ...
5) αλλιώς πάρε το 120 και βάλε ένα προγραμματάκι για 95αρα να δυναμώσει λίγο ...
φίλε μου πρόσεξε μην πάρεις αμάξι και μετά χρειαστείς να αλλάξεις γιατί με την οικονομική κρίση που υπάρχει ...
Υ.Γ. 1) καλά ρε παιδιά τι πόδι έχετε και ανεβαίνει η κατανάλωση 9++ ? σε πορείες πέφτετε ??? αν μπλέξω σε κίνηση άντε να πάει κάτι παραπάνω απο 8 και αυτό δύσκολα ...
2) αλλαγές στις 2.500 ή και πιο πριν (σε ευθείες-κατηφόρες) και όχι απότομα το γκάζι ...
3) εντωμεταξύ δεν πρέπει να έχει γίνει κάποιο πάτημα μεταξύ μαμά tjet και evo ... ψάχνω πόσο καιρό στο youtube ...
4) φίλε πάρε το bravo ή κάποιο άλλο αμάξι ... αν σε σηκώνει η τσέπη πάρε το δυνατό το 160-170 ... ή ψάξε μήπως πουλάνε ακόμα καινούργια αποθέματα απο bravo 155 ...
5) αλλιώς πάρε το 120 και βάλε ένα προγραμματάκι για 95αρα να δυναμώσει λίγο ...
ευχαριστημένος/δυσαρεστημένος απο επίσημες αντιπροσωπείες ... ρωτήστε με πμ
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού το οχήματος με το GP T-Jet είναι το γεγονός ότι το T-Jet φοράει IHI VL37, ενώ αυτό φοράει Garrett. Νομίζω μεγαλύτερη πρέπει νά'ναι η Garrett.
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Αυτό τουρμπίζει πιο ψηλά απ'ότι τουρμπίζει το T-Jet;
- polatov
- Schumacher

πρωτα απολα θα μαθεις να μιλας πιο ομορφα.abarth rulez wrote:αυτο ακριβως εννουσα και εγω,επειδη οδηγαω καθημερινα big turbo 14αρι κινητηρα t-jet γιαυτο ρωτησα,γιατι ειναι πολυ κουραστικο αν τουρμπιζει πανω απο τις 3000.Pani_EVO wrote:Αντιθέτως, τον φίλο πρέπει να τον ενδιαφέρει ποια είναι η ωφέλιμη περιοχή λειτουργίας του κινητήρα, γιατί αυτό είναι που θα απολάυσει στην καθημερινή οδήγηση. Αν βγάζει τη ροπή στις 3200 στροφές (όπως το Clio 1.2 Tce) τί downsized turbo μοτέρ είναι αυτό;tashauna wrote:Παιδιά μήπως ξεφύγαμε πάλι ως συνήθως; Οικογενειάρχης άνθρωπος τον ενδιαφέρει ειδικά που τουρμπίζει ή που τραβάει το evo? Μια γενική γνώμη θέλει για το αν καλύπτει τις ανάγκες του!
και επειδη μερικοι δεν ξερουν τοσα οσα νομιζουν,η οφελιμη ροπη σε turbo κινητηρες ειναι εκει που εχει πιεση,δες καμια δυναμομετρηση και θα καταλαβεις φιλε polatov.
δευτερον το ποσο ξερεις το χεις δειξει εδω μεσα.ειναι ασχετο το ωφελιμο με το τουρμπισμα.
αλλο το ποτε ξεκιναει το τουρμπισμα αλλο το ποτε εχουμε πληρη πιεση τουρμπινας και αλλο ποτε ξεκιναει να τραβαει.
ΕΣΥ κοιτα καμια δυναμομετρηση αλλα αποτι φαινεται δεν εχεις ιδεα.
ο PADRC εγραψε τα στοιχεια της fiat που σου δειχνει τα παντα.
το αμαξι αν δεν βυθισεις το γκαζι δουλευει υποπιεση.οταν βυθισεις το γκαζ αρχιζει να φουσκωνει-τουρμπιζει και απο τις 1700 στροφες ανα λεπτο αλλα αυτο δε σημαινει οτι ειναι στις ωφελιμες στροφες της ροπης του που ειναι αρκετα υψηλοτερα.ειναι τοσο απλο.
- abarth rulez
- Νικολάκης

ε καλα,εσυ πρεπει να γινεις μηχανικος, αδικησε. πιεση και απο τις 1200 να πατησεις θα σηκωσει λιγο εστω 0,1,εννοω που κανει over,στο φασμα που μπορει να κανει οver παει με 1/10 του γκαζιου και πας full υποπιεση και πολυ χαμηλη καταναλωση. αυτο που ανεβασε ο padrc με καληψε,αυτο εψαχνα,που εχει ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ,δηλαδη που κανει over. ελπιζω να συνενοηθηκαμε.
OPC Killer by Salonica
- abarth rulez
- Νικολάκης

τι δεν σου αρεσε? το "φιλε polatov"? καλα ελα μια μερα απο καμια συναντηση να μας τα πεις και απο κοντα.polatov wrote: πρωτα απολα θα μαθεις να μιλας πιο ομορφα.
OPC Killer by Salonica
- polatov
- Schumacher

δε μαρεσουν "καλυτερα να μασας παρα να μιλας"σε οποιονδηποτε απευθυνεσαι.αυτο μονο.
συνεννοηθηκαμε μια χαρα.μιλουσες για over και οχι για τουρμπισμα γενικα.
ελπιζω να καταφερω νανεβω καποια στιγμη..
συνεννοηθηκαμε μια χαρα.μιλουσες για over και οχι για τουρμπισμα γενικα.
ελπιζω να καταφερω νανεβω καποια στιγμη..