Καινούργιο Punto???
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Nick_Puntakias
- Εμαθα να ξεκινάω.

Puntogtman: Βρε παιδί μου, ΟΥΤΕ κι εγώ θα έπαιρνα το Type-R, αλλά το ερώτημα ήταν αλλού... Απλά δεν νομίζω ότι η υπεραπλούστευση του τύπου "Τα τούρμπα είναι τα γρήγορα εργαλλλλεια αδερφέ..." και λοιπές τέτοιες απόψεις μου θυμίζουν τουλάχιστον Μπουρνάζι.
Ειχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι εδώ έχουμε υποτυπώδεις μηχανολογικές γνώσεις ώστε να μπορούμε να υπερπηδήσουμε μηχανολογικές υπεραπλουστεύσεις τέτοιου είδους.
Στο κάτω κάτω αν ήταν έτσι τότε τα Γερμανικά που έχουν πιο έφεση στην υπερτροφοδότηση θα έπρεπε να θεωρούνται περισσότερο σπορ από τα Ιταλικά που εν γένει χρησιμοποιούν κυρίως (όχι απολύτως) ατμοσφαιρικούς κινητήρες!
Ειχα την εντύπωση πως οι περισσότεροι εδώ έχουμε υποτυπώδεις μηχανολογικές γνώσεις ώστε να μπορούμε να υπερπηδήσουμε μηχανολογικές υπεραπλουστεύσεις τέτοιου είδους.
Στο κάτω κάτω αν ήταν έτσι τότε τα Γερμανικά που έχουν πιο έφεση στην υπερτροφοδότηση θα έπρεπε να θεωρούνται περισσότερο σπορ από τα Ιταλικά που εν γένει χρησιμοποιούν κυρίως (όχι απολύτως) ατμοσφαιρικούς κινητήρες!
-= GUIDATO DALLA PASIONE =-
- mpoumpou
- Εμαθα να ξεκινάω.

-
MAFIA
- puntogtman
- Schumacher

φιλε μου η σπορτιφ η οχι συμπεριφορα δεν καθοριζεται μονο απο τη μηχανη που φοραει...να μην εισαι τοσο απολυτος στις αποψεις σου...!!!
ναι καποιοα παιδια εχουν μηχανολογικες γνωσεις και αλλοι οχι...γι αυτο ειμαστε ολοι εδω για να μαθουν οσοι δε ξερουν και να μαθουν περισσοτερα αυτοι που ξερουν.
ολγα μαλλον δε θα εκανε παταγο για να μη το βγαλει!!!!χιχιχιχι!!!
ναι καποιοα παιδια εχουν μηχανολογικες γνωσεις και αλλοι οχι...γι αυτο ειμαστε ολοι εδω για να μαθουν οσοι δε ξερουν και να μαθουν περισσοτερα αυτοι που ξερουν.
ολγα μαλλον δε θα εκανε παταγο για να μη το βγαλει!!!!χιχιχιχι!!!

- PuntoGTR
- Μαθαίνω να στρίβω.

Nick_Puntakias wrote:Γιατί turbo ρε παιδιά, δεν κατάλαβα; Ποιος είπε ότι μόνο τα turbo είναι γρήγορα;;; Δηλαδή το Type R είναι αργό;;;
Ας σοβαρευτούμε λίγο, μην κάνουμε σαν δεκαπεντάχρονα..
Θα είμαι λίγο απόλυτος.....ΝΑΙ ΜΟΝΟ τα turbo είναι γρήγορα...Ακόμα και τα γρήγορα Type R από Αμερική μεριά είναι ....turbo!!!(βελτιωμένα εννοώ)
P.S. Μη μου αρχίσετε για κινητήρες 5-6 χιλιάδων κ.ε. (πχ Ferrari Enzo)
PuntoGT 4 ever
- Gallatin
- Moderator

σωστα σαν κατοχος τουρμπο αμαξιου ποτε δεν θα "επεφτα" κατηγορια καταρχας ειναι ναρκωτικο τρελο το γ@μημ3νο turbo for ever.................
http://www.speedtest.net/result/363494335.png

Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off

Arguing with the moderators is like shaking your fist at God. There's nobody there; and if there is, he's not listening. And if he's listening, all you're doing is pissing him off
- vdsracing
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε puntogtr διαφωνώ μαζί σου,πιστεύω πως το αντιλαμβάνεσαι λάθος..
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να είσαι απόλυτος σε τέτοια θέματα.
Και τα δυο "είδη" κινητήρων εχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
πχ από ενα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μπορείς εύκολα να βγάλεις άλογα και πάρα πολύ ροπή,από την άλλη όμως εχει απότομο ξέσπασμα δύναμης που δεν βοηθάει στην οδική συμπεριφορά ειδικά δικίνητων αυτοκινήτων(σπάει η πρόσφυση),θέλει περισσότερη συντήρηση κτλ.
Από την άλλη οι ατμοσφαιρικοί κατά μέσο όρο πετυχαίνουν λιγότερες τιμές ιπποδύναμης και ροπής σε σχέση πχ από ενα υπερτροφοδοτούμενο ιδιων κυβικών,ομως βγάζουν την δύναμη ποιό ομαλά,είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση,συντηρούνται ευκολότερα κτλ.
Το σημαντικό με λίγα λόγια είναι να υπάρχει αρμονία ανάμεσα σε μηχανή-κιβώτιο και πλαίσιο ωστε ενα overall αυτοκίνητο να είναι σωστό οδηγικά.
Σε μεμονομένες περιπτώσεις τώρα(dragster-κόντρες-drift-sprint-αναβάσεις κτλ) η μία λύση υπερισχύει της άλλης για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.
Αυτή είναι η γνώμη μου..
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να είσαι απόλυτος σε τέτοια θέματα.
Και τα δυο "είδη" κινητήρων εχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
πχ από ενα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μπορείς εύκολα να βγάλεις άλογα και πάρα πολύ ροπή,από την άλλη όμως εχει απότομο ξέσπασμα δύναμης που δεν βοηθάει στην οδική συμπεριφορά ειδικά δικίνητων αυτοκινήτων(σπάει η πρόσφυση),θέλει περισσότερη συντήρηση κτλ.
Από την άλλη οι ατμοσφαιρικοί κατά μέσο όρο πετυχαίνουν λιγότερες τιμές ιπποδύναμης και ροπής σε σχέση πχ από ενα υπερτροφοδοτούμενο ιδιων κυβικών,ομως βγάζουν την δύναμη ποιό ομαλά,είναι πιο οικονομικοί στην κατανάλωση,συντηρούνται ευκολότερα κτλ.
Το σημαντικό με λίγα λόγια είναι να υπάρχει αρμονία ανάμεσα σε μηχανή-κιβώτιο και πλαίσιο ωστε ενα overall αυτοκίνητο να είναι σωστό οδηγικά.
Σε μεμονομένες περιπτώσεις τώρα(dragster-κόντρες-drift-sprint-αναβάσεις κτλ) η μία λύση υπερισχύει της άλλης για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά.
Αυτή είναι η γνώμη μου..
-Βαγγέλης-
- puntogtman
- Schumacher

-
MAFIA
- puntogtman
- Schumacher

- Gallatin
- Moderator

φιλε 1ον αυτα πεστα στην F40 που γουσταρω τρελα περι σπασιμο προσφυσης...............vdsracing wrote: από ενα υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μπορείς εύκολα να βγάλεις άλογα και πάρα πολύ ροπή,από την άλλη όμως εχει απότομο ξέσπασμα δύναμης που δεν βοηθάει στην οδική συμπεριφορά ειδικά δικίνητων αυτοκινήτων(σπάει η πρόσφυση),θέλει περισσότερη συντήρηση κτλ.
2ον η κ@υλ3ς παντα πληρωνονται......ετσι ειναι αμα γουσταρεις τουρμπο το πληρωνεις................
http://www.speedtest.net/result/363494335.png

- L.R.C.
- Administrator

ti ennoeis?Gallatin wrote:φιλε 1ον αυτα πεστα στην F40 που γουσταρω τρελα περι σπασιμο προσφυσης...............
Last edited by L.R.C. on Wed Nov 24, 2004 3:09 pm, edited 1 time in total.
Kartodromo(old) Lap: 0:59,916
Punto GT2 in progress...
Punto GT2 in progress...
- puntogtman
- Schumacher