Βελτίωση ηχοσυστήματος σε Grande Punto.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
βαγγελης
- Εμαθα να ξεκινάω.

Βελτίωση ηχοσυστήματος σε Grande Punto.
Σκεφτομαι να αλλαξω τα μαμα ηχεια μου στο grande punto μπορειτε να με φωτησετε γιατι δεν ξερω και πολλα!!τι μαρκα ηχεια να βαλω αν το ραδιο θα τα σηκωνει!!κυριως τα ηχεια τα αλλαζω για να εχω καλυτερη ποιοτητα ηχου θα χρειαστει να βαλω και ενυσχητη??
- forza italia
- Moderator

Re: βελτιωσει ηχοσυστηματος σε grande punto
χωρις ενισχυτη μονο με ηχεια δεν νομιζω να δεις μεγαλη διαφορα οσο αναφορα την ενταση,οσο για ποιτητα σιγουρα πρεπει να βαλεις μια καλυτερη πηγη που θα υποστηριζει καλυτερα και ο ενισχυτης,εγω θα εβαζα 2 οβαλ ηχεια στην εταζερα και ενα ενισχυτη πισω,απο μαρκες κλασικα τιποτα pioner clarion ειναι εγγυηση και σε λογικες τιμες
η καριερα ειναι για τους τραγουδιστες......
- pestilence
- Νικολάκης

Re: βελτιωσει ηχοσυστηματος σε grande punto
Όπως είπε και ο φίλος forza italia, αλλάζοντας τα ηχεία και βάζοντας κάποια Pioneer, Kenwood ή και Sony, σίγουρα θα δεις διαφορά ποιοτικά (μιας και αυτά που βάζουν από εργοστάσιο είναι ψιλοαπαράδεκτα), όχι όμως και σε ένταση, καθώς αν είναι πολλά watt και το μαμά ηχοσύστημα είναι αδύναμο, μάλλον θα χάσεις σε ένταση αν δε βάλεις ενισχυτή.
Επίσης, εγώ θα σου έλεγα να προσέξεις τη διάσταση των ηχείων που θα βάλεις στις πόρτες, καθώς αυτά που φοράει από εργοστάσιο δε νομίζω ότι υπάρχουν στο εμπόριο. Έτσι, θα πρέπει να αγοράσεις βάσεις για μεγαλύτερη διάσταση, συνήθως σε GP 165mm διάμετρο και να βάλεις αντίστοιχα ηχεία. Όσον αφορά σε ηχεία στην εταζέρα, αν και δίνουν πολύ μεγαλύτερο όγκο στον ήχο στην καμπίνα του αυτοκινήτου, προσωπικά δεν τα προτιμώ πια, γιατί αφενός όταν κάποιοι κάθονται πίσω παραπονιούνται για την υψηλή ένταση μιας και είναι τα ηχεία στο ύψος του αυτιού, και αφετέρου η εταζέρα βαραίνει και υπάρχει το ενδεχόμενο σε λακκούβες να "χτυπάει", κάτι το οποίο εμένα με ενοχλεί αφάνταστα...Παρ' όλα αυτά, τα ηχεία στην εταζέρα (οβάλ 6"x9") είναι συνήθως οικονομικότερα από της πόρτας, οπότε με τα ίδια λεφτά με πόρτα μπορείς να βάλεις πάρα πολύ καλά ηχεία.
Τέλος, η αλλαγή πηγής πιστεύω ότι δεν αξίζει και πολύ αν βάλεις κάτι πολύ οικονομικό (αυτά που διαφημίζουν συνήθως και λένε 89, 119 ευρώ κλπ.). Αν επιλέξεις, όμως, π.χ. κάποια πηγή Pioneer άνω των 200-250 ευρώ σίγουρα θα δεις διαφορά (με αλλαγμένα ηχεία εννοείται). Πρόσεξε και πάλι τις διαστάσεις της πηγής, καθώς η κονσόλα του GP είναι λίγο μεγάλη σε μέγεθος..Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά οι διαστάσεις παίζουν σε DIN κι υπάρχουν πηγές 1-DIN, 2-DIN. Δες ποια μπαίνει προτού αποφασίσεις!
Επίσης, εγώ θα σου έλεγα να προσέξεις τη διάσταση των ηχείων που θα βάλεις στις πόρτες, καθώς αυτά που φοράει από εργοστάσιο δε νομίζω ότι υπάρχουν στο εμπόριο. Έτσι, θα πρέπει να αγοράσεις βάσεις για μεγαλύτερη διάσταση, συνήθως σε GP 165mm διάμετρο και να βάλεις αντίστοιχα ηχεία. Όσον αφορά σε ηχεία στην εταζέρα, αν και δίνουν πολύ μεγαλύτερο όγκο στον ήχο στην καμπίνα του αυτοκινήτου, προσωπικά δεν τα προτιμώ πια, γιατί αφενός όταν κάποιοι κάθονται πίσω παραπονιούνται για την υψηλή ένταση μιας και είναι τα ηχεία στο ύψος του αυτιού, και αφετέρου η εταζέρα βαραίνει και υπάρχει το ενδεχόμενο σε λακκούβες να "χτυπάει", κάτι το οποίο εμένα με ενοχλεί αφάνταστα...Παρ' όλα αυτά, τα ηχεία στην εταζέρα (οβάλ 6"x9") είναι συνήθως οικονομικότερα από της πόρτας, οπότε με τα ίδια λεφτά με πόρτα μπορείς να βάλεις πάρα πολύ καλά ηχεία.
Τέλος, η αλλαγή πηγής πιστεύω ότι δεν αξίζει και πολύ αν βάλεις κάτι πολύ οικονομικό (αυτά που διαφημίζουν συνήθως και λένε 89, 119 ευρώ κλπ.). Αν επιλέξεις, όμως, π.χ. κάποια πηγή Pioneer άνω των 200-250 ευρώ σίγουρα θα δεις διαφορά (με αλλαγμένα ηχεία εννοείται). Πρόσεξε και πάλι τις διαστάσεις της πηγής, καθώς η κονσόλα του GP είναι λίγο μεγάλη σε μέγεθος..Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά οι διαστάσεις παίζουν σε DIN κι υπάρχουν πηγές 1-DIN, 2-DIN. Δες ποια μπαίνει προτού αποφασίσεις!
-
βαγγελης
- Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Βελτίωση ηχοσυστήματος σε Grande Punto.
οπως τα βλεπω τα πραγματα δεν μπορω να αλλαξω την πηγη γιατι θα βγω πανω απο τον προυπολογισμο μου γιατι θα πρει να παραγγειλω και αλλη βαση!!εμενα βασικα σε αυτο το σταδιο δεν με ενδιαφερει και τοσο η ενταση!!θελω να αλλαξω τα τεσσερα ηχεια που εχει και να βαλω καλυτερα!!ξερετε περιπου ενα καλο ηχειο ποσο παει??ευχαριστω
- pestilence
- Νικολάκης

Για καλά ηχεία διαιρούμενα μπροστά και ζευγάρι πίσω υπολογίζω ότι χρειάζεσαι γύρω στα 300-350 ευρώ με την τοποθέτηση. Ανάλογα βέβαια με το που θα τα αγοράσεις και αν τα βάλεις μόνος σου..
- tashauna
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φίλε Βαγγέλη το καλό ηχείο από ένα σημείο και μετά είναι συγκρίσεις στα χαρακτηριστικά του προσπέκτους και αν ο κολλητός μου έχει καλύτερα από μένα, πιο δυνατά και τι θα κάνω πρέπει να τον περάσω!!!! ... Μπορείς να ακούσεις διάφορα και να κρίνεις με βάση το αυτί σου ποια σε ικανοποιούν. Πάντως καλύτερα από τα εργοστασιακά είναι πάρα πολλά ηχεία. Εμένα μου ζητούσαν για "καλά" 130 ευρώ για τα πίσω μόνο. Επομένως ο pestilence είπε μια λογική τιμή.
Βρείτε μου τρόπο να αποκτήσω 106+ άλογα... (Fix It Again Tony)
-
βαγγελης
- Εμαθα να ξεκινάω.

ευχαριστω πολυ!!με βοηθησατε αρκετα μπορω να πω!!