Αλλαγή φούσκας σε ΜΚ2 6-τάχυτο
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Chameleon
- Μαθαίνω να στρίβω.

Αλλαγή φούσκας σε ΜΚ2 6-τάχυτο
Εγώ το έμαθα με τον άσχημο τρόπο (βλέπε κόντρα και στην βίαιη αλλαγή σε 3η μένω με τη φούσκα στο χέρι...)
Στα 6-τάχυτα κιβώτια η φούσκα ειναι στερεωμένη στο λεβιέ με ένα μεταλλικό κρικάκι στο εσωτερικό της φούσκας. Για να την αλλάξετε, θα πρέπει να τραβήξετε βίαια προς τα πάνω. Μία δυο τρείς και θα βγεί..!
Δυστυχώς αυτό το είδος λεβιέ δεν μπορεί να κοντύνει... Ευτυχώς η Β&Μ μας σκέφτηκε και έχει στην γκάμα της ενα shortshift για το 6-τάχυτο. Λιανική γύρω στα 220 Ευρώ. Φτηνότερη λύση είναι η απλή αλλαγή φούσκας για πιό racing καταστάσεις...!
Στα 6-τάχυτα κιβώτια η φούσκα ειναι στερεωμένη στο λεβιέ με ένα μεταλλικό κρικάκι στο εσωτερικό της φούσκας. Για να την αλλάξετε, θα πρέπει να τραβήξετε βίαια προς τα πάνω. Μία δυο τρείς και θα βγεί..!
Δυστυχώς αυτό το είδος λεβιέ δεν μπορεί να κοντύνει... Ευτυχώς η Β&Μ μας σκέφτηκε και έχει στην γκάμα της ενα shortshift για το 6-τάχυτο. Λιανική γύρω στα 220 Ευρώ. Φτηνότερη λύση είναι η απλή αλλαγή φούσκας για πιό racing καταστάσεις...!
- PowerUnderneath
- Νικολάκης

Re: Αλλαγή φούσκας σε ΜΚ2 6-τάχυτο
Άσε κι εγώ το έχω πάθει αλλά ευτυχώς στην όπισθεν μόνο. Από τότε και στο εξής τον πατάω κάτω το λεβιέ σε κάθε αλλαγή.Chameleon wrote:Εγώ το έμαθα με τον άσχημο τρόπο (βλέπε κόντρα και στην βίαιη αλλαγή σε 3η μένω με τη φούσκα στο χέρι...)
- Xeno
- Μαθαίνω να στρίβω.

- puntogtman
- Schumacher

- colin_d
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ρε παιδιά πως γίνεται από βίαιη αλλαγή να μας μείνει η φούσκα στο χέρι??Απ ότι ξέρω, θέλει βγάλσιμο το πλαστικό το οποίο αγκαλιάζεται από τη φούσκα στο κάτω μέρος. Θέλει δλδ ξεκούμπωμα από εκεί που είναι τα βελάκια στη φωτό σωστά?
Αύριο θα πάω να δω σε ένα μαγαζί αυτή την ωραία φούσκα που έχει και το ιταλικό σηματάκι, αν την έχουν και κάνει, θα την πάρω. Παίζει να αντιμετωπίσω κανά πρόβλημα?Δεν έχω ξαναλλάξει
Αύριο θα πάω να δω σε ένα μαγαζί αυτή την ωραία φούσκα που έχει και το ιταλικό σηματάκι, αν την έχουν και κάνει, θα την πάρω. Παίζει να αντιμετωπίσω κανά πρόβλημα?Δεν έχω ξαναλλάξει
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Chameleon
- Μαθαίνω να στρίβω.

Λέγοντας φούσκα δεν εννοουμε αυτο που δείχνεις αλλά το πάνω μέρος που πιάνεις...
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Φουσκα ειναι αυτο που δειχνει στις φωτογραφιες ο colin_d .Το αλλο ειναι ειναι προεκταση του επιλογεα και ονομαζεται gear knob ή shift knob ,κοινως λαβη επιλογεα!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- Chameleon
- Μαθαίνω να στρίβω.

Εγώ φούσκα το λέω... χεχε...!!!!!
-
panos2
- Μαθαίνω να στρίβω.

παιδια δυστυχως και εμενα μου εμεινε η φουσκα στο χερι το πηγα αντιπροσωπια μου το κολλησαν και σε κανα 2 μηνες μου βγηκε σε βιαιη αλλαγη.αλλαγη φουσκας μου ειπαν 43ευρω διοτι αμα βγει δεν ξαναμπαινει.ειναι μκ2β σπορτινγκ γινεται καποιος τροπος να μπει και να μην ξαναβγει?υπαρχουν αλλες φουσκες π.χ momo που να ταιριαζει?
- Kozanitis
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ναι υπαρχουν για παραδειγμα
http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-Brava-Bravo- ... 3caec22610
Απλα πανε σε ενα μαγαζι με αξεσουαρ αυτοκινητου πες το μοντελο σου και θα σου δειξει ποια λεβιεδακια κανουν στο punto επελεξε αυτο που σου αρεσει και κοτσαρετο στη puntara εχουν περιπου απο 10 μεχρι 110 Ε εσυ διαλεγεις
http://cgi.ebay.co.uk/Fiat-Brava-Bravo- ... 3caec22610
Απλα πανε σε ενα μαγαζι με αξεσουαρ αυτοκινητου πες το μοντελο σου και θα σου δειξει ποια λεβιεδακια κανουν στο punto επελεξε αυτο που σου αρεσει και κοτσαρετο στη puntara εχουν περιπου απο 10 μεχρι 110 Ε εσυ διαλεγεις
-
Gazofonix
- Administrator

Αν βαλεις παρμπριζοκολλα και το αφησεις κανα 2-3 ωρες χωρις να το πειραξεις θα γινει "ενα σωμα-μια ψυχη".Οχι απλη σιλικονη ή φλαντζοκολλα.Παρμπιζοκολλα.Το που θα την βρεις?Αν εχεις γνωστο φανοποιο ρωτησε τον αν εχει.Φυσικα υπαρχει και η λυση που προτεινε ο kozanitis που ειναι ακομα καλυτερη και ποιο ομορφη.
AKIS P wrote:και επαναλαμβανω η γατα τρωει το καναρινι.....καναρινακι με 14 αρι μοτερ που φοραει τα αντερα του και παραπανω αλογα απο μενα και εγω ξερω να κανω μαγκιες
- CRAB is back...
- Μαθαίνω να στρίβω.

Κλασσική περίπτωση βλάβης....
Οποιαδήποτε ισχυρή κόλλα λύνει το πρόβλημα για πάντα!
Οποιαδήποτε ισχυρή κόλλα λύνει το πρόβλημα για πάντα!

-
panos2
- Μαθαίνω να στρίβω.

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις,το πηγα και το ξανακολλησα στην αντιπροσωπια γιατι το χρειαζομουνα το αμαξι,θα παω να παρω κολλα τετοια γιατι φανταζεσται να βγει στις διακοπες.σε ειδη με εργαλεια θα βρω τετοια κολλα?