Πρόβλημα με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του ήχου.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Πρόβλημα με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope

Post by kostas3650 » Thu Mar 11, 2010 6:59 pm

Καλησπέρα, έχω ένα Grande Punto μοντέλο του 2006, το οποίο είχα παραγγείλει με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope (6 ηχεία + 60W ενισχυτή +Woofer 100W). Τον τελευταίο καιρό με το που βάζω μπροστά το αυτοκίνητο, τις περισσότερες φορές παίζει μόνο το woofer ενώ τα υπόλοιπα ηχεία όχι. Άλλες φορές μπορεί να δουλέψουν όλα κανονικά. Έχω παρατηρήσει κατά την οδήγηση, ενώ παίζει μόνο το woofer, ξαφνικά μπορεί να αρχήσουν να παίζουν και τα υπόλοιπα ηχεία. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα όταν ο δρόμος έχει λακούβες (με το τράνταγμα μπορεί να ξεκινήσουν να παίζουν), αλλά έχει συμβεί και σε ίσιο δρόμο. Επίσης αν κλείσω και ξανανοίξω το ηχοσύστημα, ή αν σβήσω το αυτοκίνητο και το ξαναβάλω μπροστά, άλλωτε δουλεύουν όλα τα ηχεία και άλλωτε συνεχίζει να παίζει μόνο το woofer.
Να σημειωθεί οτι σε μερικούς μήνες ίσως χρειαστεί αλλαγή μπαταρίας και οτι όταν κάποια στιγμή τη φόρτισα, το πρόβλημα παρουσιαζόταν πιο αραιά. Μπορεί λοιπόν να οφείλεται στην μπαταρία; Τι άλλο μπορεί να φταίει;

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Πρόβλημα με το εργοστασιακό ηχοσύστημα της Interscope

Post by P.A.D.R.C » Thu Mar 11, 2010 7:22 pm

Αν εκει που παιζει μονο το subwoofer αυξησεις την ενταση δεν αρχιζουν να παιζουν ολα τα ηχεια κανονικα?
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Thu Mar 11, 2010 7:25 pm

Το ότι συνήθως από λακκούβες ξεκινάνε να δουλεύουν όλα σωστά με κάνει να πιστεύω πως κάποιο καλώδιο δεν κάνει καλή επαφή. Εγώ θα πρότεινα αρχικά να τσεκάρεις αν κάνουν καλή επαφή όλες οι καλωδιώσεις.
ImageImageImage

Image

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Thu Mar 11, 2010 7:49 pm

Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε οποιαδήποτε ένταση, το έχω δοκιμάσει :-). Θα πάω να κοιτάξω τις καλωδιώσεις, ίσως πράγματι φταίει αυτό. Το ενδεχόμενο να έχει καεί τίποτα δεν υπάρχει έτσι; Αν ήταν δεν θα έπαιζε κανένα ηχείο...

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Thu Mar 11, 2010 8:19 pm

Δεν πιστεύω να έχει καεί κάτι... Το θεωρώ απίθανο. Την όλη εγκατάσταση ποιος την τοποθέτησε ?
ImageImageImage

Image

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Thu Mar 11, 2010 8:30 pm

Ήρθε από το εργοστάσιο, παρέλαβα το αυτοκίνητο με το ηχοσύστημα.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Mar 11, 2010 8:50 pm

Το παραξενο ειναι πως δεν παιζουν ολα τα ηχεια σε εσενα.
Διαφορετικα θα ελεγα πως καποια επαφη χρειαζεται λιγο παραπανω ρευμα για να ξεκινησει να παιζει γιατι πολυ απλα δεν ειναι καλη(αυτο συμβαινει στο δικο μου αριστερο ηχειο).
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Thu Mar 11, 2010 8:58 pm

Τι να πω, εγώ τις καλωδιώσεις υποπτεύομαι ή την μπαταρία. Το οτι η μπαταρία ψιλοτελειώνει δεν παίζει ρόλο;Μήπως δεν έχει αρκετό ρεύμα να δώσει;Και κάτι ακόμα, όταν είχα πάει μια φορά στην αντιπροσωπεία μου είχε πει ένας μηχανικός οτι τα ηχεία έχουν μια προστασία και ίσως το κάνουν αυτό για να μη καούνε :-S

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Thu Mar 11, 2010 11:40 pm

αν εχει ενισχυτη που παιζουν τα ηχεια μαλλον εχει προβλημα η καλωδιωση, μπορει να εχουν ξεβιδωθει οι βιδες απο τις επαφες απο το ρευμα. δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απο μπαταρια ειναι απο καλωδιο ρευματος που δεν κανει επαφη οταν κουνιεται απο λακουβες οπως λες κανει επαφη και δουλευει.

colin_d
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by colin_d » Fri Mar 12, 2010 12:43 pm

giwrgakis wrote:αν εχει ενισχυτη που παιζουν τα ηχεια μαλλον εχει προβλημα η καλωδιωση, μπορει να εχουν ξεβιδωθει οι βιδες απο τις επαφες απο το ρευμα. δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι απο μπαταρια ειναι απο καλωδιο ρευματος που δεν κανει επαφη οταν κουνιεται απο λακουβες οπως λες κανει επαφη και δουλευει.
Σωστός.

Ο ενισχυτής σε ποιά ηχεία δίνει?Στο sub? Ή στα υπόλοιπα?Και αν ναι, σε όλα τα υπόλοιπα?Ή σε κάποια ζεύγη μόνο?Στην καλωδίωση είναι το πρόβλημα κατά πάσα πιθανότητα
Ρε δε δουλεύει το ποντίκι να 'ουμ
Image

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Fri Mar 12, 2010 4:08 pm

Νομίζω σε όλα δίνει, όχι μόνο στο sub. Σήμερα ή αύριο θα πάω να κοιτάξω την καλωδίωση και ενημερώνω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :-)

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Fri Mar 12, 2010 6:53 pm

99% ο ενισχυτης παιζει μονο τα ηχεια και το sub πρεπει να ειναι ενεργο οπως ειναι στα δικα μας τα mk2.ελπιζω να μην κανω λαθος.

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Wed Mar 17, 2010 9:05 pm

Λοιπόν πήγα και το κοίταξαν. Υποθέτουν οτι έχει καεί ένα τουλάχιστον ηχείο (πιθανόν από τα μπροστινά) με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώνει το όλο σύστημα. Δοκίμασαν άλλο ηχείο, μπροστά μου, πάνω στην πηγή και έπαιζε κανονικά. Θα πάω ξανά αύριο να κοιτάξουν αρχικά τα ηχεία στις μπροστινές πόρτες. Αν χρειαστεί αντικατάσταση μπροστινού ηχείου (tweeter + woofer) μου είπαν οτι θα αλλάξουν τα ηχεία ΚΑΙ στις δύο πόρτες. Αν και διευκρίνησα οτι δεν θέλω κάτι εξεζητημένο, μια και είμαι ευχαριστημένος από τα εργοστασιακά ηχεία, το κόστος θα είναι 150-200 ευρώ.

Υ.Σ1: Όπως ανέφερα μερικές φορές τα ηχεία παίζουν κανονικά. Παρόλα αυτά, επειδή ο ήχος έρχεται από παντού :-P, δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσα να προσδιορίσω τη βλάβη κάποιου από τα ηχεία εφόσον δεν είχα στο μυαλό μου το ενδεχόμενο αυτό.

Υ.Σ2: Μήπως θα μπορούσα να παραγγείλω από την αντιπροσωπεία τα εργοστασιακά ηχεία και να πάω να μου βάλει αυτά; Ξέρει κανείς πόσο κοστίζουν;

martinis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by martinis » Wed Mar 17, 2010 10:35 pm

Καλησπερα Κωστα!! Το να εχει καει ενα ηχειο και να βραχηκυκλωνει το υπολοιπο συστημα ξεχνα το!!! Δε γινεται!! Οσο για τα εργοστασιακα ηχεια επιδη εχω το ιδιο συστημα στο αμαξι μου δεν ειναι κ τοσο καλα. Εγω τα εχω αλλαξει και τα μπροστα και τα πισω. Ειδικα τα πισω ειναι χαλια. Μπορεις με 50 60 ευρω να παρεις κατι πολυ καλυτερο απο τα εργοστασιακα που σιγουρα θα σου τα φουσκωσουν στη τιμη. η επιλογη δικη σου. Αν θελεις τα εργοστασιακα οποσδηποτε τα εχω σπιτι και καθονται.

kostas3650
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kostas3650 » Wed Mar 17, 2010 11:58 pm

Καλησπέρα φίλε μου, στην τιμή που αναφέρεις (50-60 ευρώ) είναι το κόστος για τα ηχεία της κάθε πόρτας ή για ζευγάρι (πχ 2 μπροστινές πόρτες); Η τιμή που μου είπανε 150-200ευρώ για τα ηχεία στις δύο μπροστινές πόρτες,αν τελικά είναι εκεί το προβλημα, ειναι λογική;

Post Reply