Φωτισμος στο τασάκι

Εδώ θα δίνονται πληροφορίες για το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
puntoforever
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Φωτισμος στο τασάκι

Post by puntoforever » Mon Aug 10, 2009 11:51 pm

Επιτέλους μετά από πολλές στάχτες στο αμάξι και όχι στο τασάκι αποφάσισα να ασχοληθώ με τον φωτισμό του (οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν αφού το έφτιαξα)

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ , ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ PUNTOCLUB ΔΕ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ .

Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι
1 κολλά στιγμής
1 κουτάκι αναψυκτικό αλουμινένιο ( coca cola , fanta κλπ)
Λίγη μονωτική ταινία
Και ένα λαμπάκι ( δε ξέρω πως λέγετε το δείχνω στις εικόνες. Δεν έβαλα led γιατί αυτό δεν έχει τόσο δυνατό φωτισμό )

Καταρχάς αφού έλυσα την κονσόλα (http://puntoclub.gr/viewtopic.php?f=8&t=12164) έβγαλα το τασάκι ξεβιδώνοντας τις 2 βίδες που συγκρατούν τα πλαϊνά στηρίγματα και μετά τα τράβηξα έξω . Ύστερα πήρα το κουτακι και το εκοψα και το ετριψα με ένα γυαλόχαρτο για να φύγει το χρώμα και το κόλλησα στην μια άκρη από το τασάκι και άφησα ένα μικρό μέρος για το καλώδιο

Image
το καλώδιο το ένωσα έτσι
Image

μετά από την πλευρά που κόλλησα το αλουμίνιο στο τασάκι πήρα το πλαϊνό του και έκοψα άλλο ένα κομμάτι αλουμίνιο ( δυστυχώς ξέχασα να σημειώσω της διαστάσεις ) και έφτιαξα αυτό

Image

Image

αυτά είναι τα δυο σημεία που όταν ανοίγουμε το τασάκι έρχονται σε επαφή
μετά κόλλησα το λαμπάκι στο πάνω μέρος από το τασάκι

Image

Αφού ξαναέβαλα το τασάκι στην θέση του πέρασα το καλώδιο (που ένωσα στο αλουμίνιο που κόλλησα στο τασάκι ) μέσα από την τρύπα από το πλαϊνό στήριγμα

Image

Image

Από τα δύο καλώδια που έχει το λαμπάκι έκοψα το ένα

Image

και στην μια πλευρά ένωσα το καλώδιο από το τασάκι και στην άλλη από το πλαϊνό στήριγμα

Image

έβαλα ένα κομμάτι μονωτική ταινία εκεί

Image

και αφού το τέλειωσα αυτό μόνωσα τις ενώσεις από τα καλώδια και τα συμμάζεψα λίγο και ξαναέβαλα τις βίδες από τα πλαϊνά στηρίγματα

Image

και ύστερα πήρα ρεύμα από την φύσα το αναπτήρα ενώνοντας την μια άκρη στο μαύρο και την άλλη στο κίτρινο έτσι λειτούργει το λαμπάκι μόνο όταν το τασάκι είναι ανοιχτό και έχουμε αναμμένα τα φωτά .

Image

ελπίζω να σας άρεσε !!

(είναι η πρώτη φορά που γραφώ τόσα πολλά αν δεν τα εξήγησα σωστά sorry!)

kokoriko
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Φωτισμος στο τασάκι

Post by kokoriko » Tue Aug 11, 2009 3:10 pm

Αν και έχω GP που το τασάκι δεν έχει καμία σχέση. Μπράβο !!!
έτσι λειτούργει το λαμπάκι μόνο όταν το τασάκι είναι ανοιχτό και έχουμε αναμμένα τα φωτά .
:grin: :grin: :grin:
Χάρης ~GP TJET RACING~ 2009

puntoforever
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by puntoforever » Tue Aug 11, 2009 5:04 pm

να και μια φωτο πως φαινετε το βραδυ

Image

(εβαλα μια αλλη οπου φαινεται καλυτερα)
Last edited by puntoforever on Mon Nov 30, 2009 1:41 pm, edited 1 time in total.

giwrgakis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by giwrgakis » Tue Aug 11, 2009 7:39 pm

Ωραίος πολύ καλή η πατέντα σου...!!!

puntoforever
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by puntoforever » Sun Dec 20, 2009 4:34 pm

να πω ότι το έχω κάνει εδω και 4 μήνες και ακόμη λειτούργει ο <<μηχανισμός>> το μόνο προβληματάκι που έχω είναι ότι δεν πρέπει να έκατσε καλά η κονσόλα και κάπου - κάπου τρίζει λίγο

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Mon Dec 21, 2009 7:53 pm

puntoforever wrote:να πω ότι το έχω κάνει εδω και 4 μήνες και ακόμη λειτούργει ο <<μηχανισμός>> το μόνο προβληματάκι που έχω είναι ότι δεν πρέπει να έκατσε καλά η κονσόλα και κάπου - κάπου τρίζει λίγο
Δοκίμασε να ρήξεις λίγο σπρέι σιλικόνης.
ImageImageImage

Image

Post Reply

Return to “Φτιάχτο μόνος σου”