Τι προβλήματα έβγαλε το δικό σας car !!!

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
Jim-Armao
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Τι προβλήματα έβγαλε το δικό σας car !!!

Post by Jim-Armao » Fri Jul 17, 2009 2:57 pm

vagosofron wrote:Δηλαδη να προσεχω κ γω?
Τι να σου πω δεν ξέρω. Δεν έδωσε καμία προειδοποίηση. Ούτε θόρυβο ούτε τίποτα.
Και να σκεφτείς ότι ερχόμουν Θεσσαλονίκη από Δράμα και πήγαινα τόσο χαβαλέ που έγραφε 5.4 λτ/100χλμ στο computer.

Αν ποτέ μυρίσεις παραφλού και ακούσεις το βεντιλατέρ να γκαζώνει σταμάτα όπως είσαι γιατί αν σπάσει ο ιμάντας χρονισμού μετά καληνύχτα σας...

Εγώ είμαι τυχερός γιατί 1. δεν έχει τελικά άλλη ζημιά και 2. είχα την 5ετή εγγύηση και δεν θα χρειαστεί να πληρώσω για την επισκευή.

vagosofron
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vagosofron » Fri Jul 17, 2009 5:19 pm

Αν ποτέ μυρίσεις παραφλού και ακούσεις το βεντιλατέρ να γκαζώνει
Ελπιζω να μη γινει...
Τρεχω να κανω την 5ετη εγγυηση!
Diesel 4ever!

PsychoDreameRGT
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PsychoDreameRGT » Wed Jul 29, 2009 3:20 am

Λοιπον.... εχουμε και λεμε....

punto gt3 '99 , αγοραστηκε 2ο χερι 3-1-2008

Προβληματα:
Επισκευη ρουλεμαν πισω δεξιου ψαλιδιου...εκανε σαν κουδουνιστρα σε καθε λακουβα..
Εσπασε ενα ωραιο πρωινο το ψυγειο καλοριφερ και το punto εγινε ενυδρειο..λυσιμο-κατεβασμα ταμπλω , αλλαγη σωληνες ψυγειο και δωσε πονο..κανα 300αρι ευρω αν θυμαμαι καλα.

Βουλωσε το ψυγειο νερου και σε καθε πατημα το αμαξι σηκωνε θερμοκρασια(λιγο πανω απτην μεση) , μη εγκαιρη αλλαγη του ειχε τις εξης συνεπειες:

Εκαψε φλατζα και εμεινα στην μεση του πουθενα, οδικη στο συνεργειο,λυσιμο και εκει αρχιζουν τα εγκεφαλικα... 2 ριγματα στο καπακι , και ψαξιμο για ενα μηνα μεχρι να βρεθει καινουριο...
Αλλαγη ψυγειου νερου,σωληνωσεις, βεντιλατερ, βαλβιδας βεντιλατερ ,αισθητηρας λ( τον εκαψε οταν χυθηκανε τα νερα μεσα στην εξατμιση ) θερμοστατης καινουριος, φλατζα, εργατικα , καπακι και ρουφηξα ενα κουστουμακι 1,5+ χιλιαρικακι ετσι για να γουσταρω...

Η κρεμαργιερα χανει λαδια ετσι γιατι μπορει και μου ειπαν πως περνει επισκευη αλλα δεν ειναι στανταρ αν θα χανει στο μελλον... το a/c δουλευει κανονικα αλλα ακουγεται μια ψιλοβαβουρα απο τον κομπρεσορα και αναμενω να την ακουσει και αυτο...

Α και σημερα διαπιστοθηκε μια κομμενη φουσκα στον μπιλιοφορο...

Αυτα τα ολιγα.. Ωστοσο συνεχιζω να το λατρευω και δεν θα το δωσω ποτε... ;)

Βοηθεια σας.

PsychoDreameRGT
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by PsychoDreameRGT » Wed Jul 29, 2009 3:26 am

Α και ξεχασα κατι αλλα λιγα ψιλα..

Μια ωραια μερα σε ενα ζορισμα 4ης στην εθνικη απο το πολυ over εσκασε το πανω μαγουλο του intercooler(πλαστικο...εγγυηση) ... απο το μπαμ ξυλωθηκε ολο και μου εσπασε και το εσωτερικο καπακι του φαναριου καθως και την μια βαση του.
Αποτελεσμα:εμεινα μπεκος στην εθνικη κοντα στην Λαμια...και γελαγα μονος μου πανω απο κανα 20λεπτο. Τραγικα πραγματα.

Βοηθεια σας και παλι ;p

gustom2008
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by gustom2008 » Wed Jul 29, 2009 12:58 pm

παιδια εγω αγορασα το t-jet μου πριν απο εναμιση μηνα απο επαρχιακη αντιπροσωπεια απο την πολη απο την οποια καταγομαι και οχι απο καποια αντιπροσωπεια της αθηνας.το αμαξι πριν ακομα το παραλαβω παρατηρησα το ντουλαπακι που κρεμοτανε.μετα απο πιεσεις δεχτηκαν να μου το αλλαξουν κ το παραγγειλανε.με το που παρελαβα το αυτοκινητο διαπιστωσα οτι το τιμονι καθεται λιγο αριστερα κ τραβαει.το εβαλαν στην ευθυγραμμιση κ οντως ειχε διαφορα στην γωνια καστερ οπως μου ειπαν.μετα την ευθυγραμμιση το τιμονι καθοταν δεξια κ τραβαγε δεξια.μου λεει ο μηχανικος φερτο το σεπτεμβριο που θα εξοπλιστει η αντιπροσωπεια με καινουριο μηχανημα ευθυγραμμισης.το κλασσικο τριξιμο στις κλειδαριες των πορτων μου το εκανε κ μενα.μου ειπαν οτι ειναι οι μεντεσεδες κ παραγγειλαν αλλους,αλλα το προβλημα ειπαν δεν διορθωνεται.μου εβαλαν λιγο μονωτικη ταινια στους υπαρχοντες μεντεσεδες κ σταματησε ο θορυβος.το αυτοκινητο οταν ζεσταθει κ αφου κανω καποια χλμ οταν φτανει γυρω στις 2800 στροφες ακουγεται ενας θορυβος σαν κροταλισμα στον κινητηρα ο οποιος φτανει μεχρι το ταμπλο,ο οποιος θορυβος ειναι πιο δυνατος οταν λειτουργει κ το air-condition λες και ειμαι πανω σε κανενα καρο.ο μηχανικος που το κοιταξε δεν μπορει να καταλαβει τι ειναι.κοιταξε και ενα καινουριο t-jet που ηταν εκει στην αντιπροσωπεια κ εκανε κ εκεινο τον ιδιο θορυβο.οσοι εχετε ιδιο αυτοκινητο,σας κανει αυτον τον θορυβο?με τα πολλα μου ειπε να το ξαναδουμε στο επομενο σερβις.στο καθισμα του οδηγου εσπασαν καποια ελατηρια με αποτελεσμα να τριζει το καθισμα(και να ελεγα οτι ειμαι χοντρος,78 κιλα ειμαι!).παραγγειλαν αλλα και θα αλλαχτουν στην εγγυηση.τις τελευταιες 20 μερες μου βγαζει συνεχως ενδειξη στο ταμπλο ""MEMORY LOW''.εψαξα στο manual και δεν βρηκα κατι σχετικο.το ειπα στον ηλεκτρολογο κ μου ειπε δεν ξερει το συστημα αυτο κ το blue&me(αν ειναι δυνατον)και θα επικοινωνησει στην αθηνα να ρωτησει να μαθει να μου πει τι ειναι.μεσα στην πορτα του πορτ-μπαγκαζ εχει σπασει καποιο πλαστικο κ τριζει καθε φορα στο ανοιγμα κ κλεισιμο της πορτας.μου ειπε ο φανοποιος οτι πρεπει να μεινει μεσα το αυτοκινητο για να λυσει ολη την πορτα να δει τι ειναι.ενας πιτσιρικας(ασκουμενος του οαεδ) που μου εκανε αλλαγη λαδιων και φιλτρου στο πρωτο σερβις,εσφιξε πολυ μια βιδα που σφιγγει το πλαστικο καλυμμα του κινητηρα διπλα σπο τον δεικτη λαδιου με αποτελεσμα να κλωτσησει η βιδα.εβαλαν μια πιο μακρυα βιδα κ εσφιξε.παλι καλα γιατι θα επρεπε να ανοιξουν καινουριες βολτες.το αυτοκινητο αρχισε ξαφνικα να καιει υπερβολικα.γενικα προσεχω το αυτοκινητο κ δεν το παταω.πηγαινω με 2500 στροφες τωρα κ γραφει στιγμιαια καταναλωση 15 l/100km ενω μεση κυμαινεται στα 10l/100km με πολυ χαλαρη οδηγηση.τελος,ακουγεται κατα καιρους καποια τριξιματα στα πλαστικα του αυτοκινητου αλλα αυτα πιστευω οτι ειναι φυσιολογικα απο την κατασκευη του αυτοκινητου.ακομη συγκρατω λιγο τα νευρα μου.το αυτοκινητο εχει μεχρι στιγμης 7000 χλμ.να δω τι αλλα προβληματα θα μου βγαλει.ειλικρινα παντως σκεφτομαι οτι αν συνεχιστει αυτο,πανω στο εξαμηνο θα το πουλησω να παρω αυτοκινητο αλλης μαρκας(σκεφτομαι για το ibiza fr μολις βγει) και ποτε ξανα fiat!!!!ξεχασα να αναφερω καθε φορα που παω στην αντιπροσωπεια βλεπω κ απο εναν πελατη με προβλημα..τελευταια φορα που πηγα ηταν ενα bravo t-jet 150hp στο οποιο δεν σηκωνε πιεση η τουρμπινα,ενω την πρηγουμενη ηταν ενα t-jet ιδιο με το δικο μου με χαλασμενο το city.δεν ξερω αν γινομαι κουραστικος παιδια,αλλα αυτη ειναι η αληθεια.τραγωδια!
live your life!!!!

gustom2008
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by gustom2008 » Wed Jul 29, 2009 1:04 pm

α ξεχασα.θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος απο εδω μεσα που ασχολουνται με τα punto κ εχουν γνωσεις και εμπειριες να δει το αυτοκινητο μου κ στην προκειμενη περιπτωση να το κανει κ βολτα,να δει κ αυτος αν καταλαβει κατι απο ολα αυτα που μου εχει εμφανισει,γιατι εκει στις αντιπροσωπεις ειναι ανειδικευτοι ολοι μου φαινεται.ευχαριστω!
live your life!!!!

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Wed Jul 29, 2009 3:31 pm

gustom2008 wrote:α ξεχασα.θα ηθελα αν μπορει καποιος φιλος απο εδω μεσα που ασχολουνται με τα punto κ εχουν γνωσεις και εμπειριες να δει το αυτοκινητο μου κ στην προκειμενη περιπτωση να το κανει κ βολτα,να δει κ αυτος αν καταλαβει κατι απο ολα αυτα που μου εχει εμφανισει,γιατι εκει στις αντιπροσωπεις ειναι ανειδικευτοι ολοι μου φαινεται.ευχαριστω!
Έλα στην Puntoσυνάντηση μας για να το δούμε εκεί. Ισα ισα που προλαβαίνεις καθώς είναι η τελευταία πριν τις καλοκαιρινές διακοπές ! http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?f=5&t=17047 :D
ImageImageImage

Image

gustom2008
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by gustom2008 » Thu Jul 30, 2009 2:42 am

δυστυχως δεν προλαβα να ερθω γιατι επεσε με την μηχανη ενας φιλος κ ετρεχα στο νοσοκομειο.δεν πειραζει την επομενη φορα.
live your life!!!!

ulysses
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by ulysses » Mon Aug 03, 2009 11:15 pm

1)Χάλασαν όλα στο κοντέρ-νέκρωσαν όλες οι ενδείξεις αλλά είχα εγγύηση.
2)Εσπασαν οι ντίζες που τεντώνουν για να συρθούν τα καθίσματα αλλά έληξε η εγγύηση
3)Το ψυγείο έχανε και μου είπαν πως εγώ ευθύνομαι
4)Ανοίγεις το πορτ-μπαγκάζ και δεν σηκώνεται,χάλασαν οι μηχανισμοί ανύψωσης.
5)Αλλα 2 προβλήματα που δεν τα θυμάμαι..Μικρά αλλά σπαστικά.
Οδυσσέας - Θεσσαλονίκη

nikos_larissa
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by nikos_larissa » Sat Sep 26, 2009 8:20 am

καλημερα.εχω ενα τ τζετ 120 πς .σε δυο εβδομαδες κλεινει η εγγυηση μου των δυο χρονων.να σας πω τα προβληματα που ειχα εως τωρα.τωρα εχω 32000 χλμ.στα 500 χλμ μου εμπαζε νερα απο το ψυγειο καλοριφερ το αμαξωμα,το καληψε η εγγυηση αυτο.στα 15000 χλμ νεκρωσε το κλειδι του ιμομπιλαιζερ,καθως και χαλασε ο αισθητηρας του φρενου και στα καλα του καθουμενου απενεργοποιειτε το αβς κ το ασρ. μου ειπαν θα το φτιαξουν και αυτο.προβλημα με τα πλαστικα της πορτας εχω τωρα καθως και με τον ενα αριστερο θολο που για εναν ανεξηγητο λογο καηκε απο την τριβη.....ακουσα χιλιες δυο ερμηνιες απο αυτους στο επισημο σερβις που με βγαλανε απο τα ρουχα μου και που φυσικα δεν ευσταθει....εχω τοποθετησει αλλο ενα ρωτημα στο σιτε,και οποιος γνωριζει απο αυτα λιγο να με ενημερςσει.αυχαριστω!και οχι βεβαια αμα δε καλυπτουν αυτα ελεος δηλ να πληρωσω για επεκταση εγγυησης?ουτε λογος....

vagosofron
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vagosofron » Sat Sep 26, 2009 9:12 am

Για ολους τους παραπανω λογους που ανεφερες, θα ηταν καλη κινηση η επεκταση εγγυησης.Επειδη και εγω οταν το πηρα καινουριο ειχα προβληματα, θα την κανω σιγουρα...δεν το ρισκαρω.
Diesel 4ever!

Jim-Armao
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Jim-Armao » Sat Sep 26, 2009 5:10 pm

Μάλλον καμένος είμαι και εγώ αλλά όσο έχω την 5ετή εγγύηση βλέπουμε...

Από καινούργιο τραβούσε δεξιά στο φρενάρισμα: Αλλαγή αμορτισέρ μπροστά. ΟΚ
Βλαμμένο μπροστά δεξιά ηχείο ( Interscope ): 3 μήνες αναμονή, αλλαγή ΟΚ
Θόρυβος στο ρελαντί που σταματούσε με αναμμένο AC: Αλλαγή compressor AC OK
Διάφοροι τριγμοί στις πόρτες: Παλεύτηκε αρκετές φορές. Ας πούμε ΟΚ.
Σπασμένο στοιχείο στη μπαταρία ( στον 1.5 χρόνο ). Αλλαγή μπαταρία ΟΚ.

Και πάμε στα 3 χοντρά που έγιναν φέτος το καλοκαίρι ( κάποιος μας μάτιασε ).
Έσπασε η αντλία νερού και πήρε μαζί και τον ιμαντα χρονισμού: Αλλαγή όλα και ΟΚ.
2 βδομάδες μετά ακούω να γουργουρίζει ελαφρά η 6η και πιο ελαφρά η 5ή.
Κατέβασμα κιβώτιο και αλλαγή ενός ρουλεμάν. ΟΚ
Ταυτόχρονα με το κιβώτιο αρχίζει να ακούγεται η τουρμπίνα σαν σειρήνα. Αλλαγή turbo και ΟΚ.

Ενώ πολλές από τις παραπάνω βλάβες είναι σοβαρές και ακριβές για να διορθωθούν, ΟΛΕΣ περάστηκαν εγγύηση και δεν έδωσα τίποτα από €€€€. Είμαι στα 2,5 χρόνια και 55.000 χλμ.

pjd
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pjd » Fri Oct 02, 2009 11:41 am

Γειά χαρά παιδιά σε όλους.
Είμαι κάτοχος ενός καινούργιου Grande 1.3 Multijet 90 και απλά ήθελα να προσθέσω και εγώ τον "οβολό" μου στο φόρουμ.
Λοιπόν το αμαξάκι είναι φανταστικό, το μοτέρ με τα σχέδόν 21 κιλά ροπής, κεντάει και σου δίνει εντύπωση ότι οδηγάς τουλάχιστον 18άρι βενζινοκίνητο σε δύναμη, με ένα μικρό πρόβλημα χαμηλά (κάτω από τις 1700rpm) όπου λογικά εμφανίζει turbolag παρά την ψαγμένη τουρμπίνα με μεταβλητή γεωμετρία. Τέλος πάντων, από δύναμη και κατανάλωση όλα σούπερ, απλά σε 3 μήνες έχει κάνει 8000 χλμ και έχει πάει 4 φορές στο συνεργείο για το ίδιο πρόβλημα! Το πρόβλημα ξεκίνησε την πρώτη εβδομάδα και αφορούσε τη θερμοκρασία του. Ο δείκτης έκανε κουλές κινήσεις και κάποιες φορές μηδένισε, δίνοντας εντολή σφάλματος στον εγκέφαλο. Το μοτέρ παρ' αυτά λειτουργούσε κανονικά. Σβήστηκε το σφάλμα και αλλάγθηκε η φούσκα θερμοκρασίας, σύμφωνα με την υπόδειξη του εγκεφάλου. ¨ολα καλά και μετά από 10 μέρες το ίδιο! Τα ίδια και αλλάγχθηκε ο και ο θερμοστάτης. Τα ίδια, η βελόνα "έπεφτε και πέφτει" στο 1/4 πχ, εν κινήσει με πλήρες φορτίο στα καλά καθούμενα. Νέος προγραμματισμός του εγκεφάλου και 1 μήνα όλα καλά και μετά τα ίδια πάλι. Έλεγχος των καλωδιώσεων και απλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει?
Πάντως το πρόβλημα είναι "εικονικό" και δεν υφίσταται πρόβλημα με την πραγματική θερμοκρασία του κινητήρα (ευτυχώς).
Είδωμεν...
Στανταρ διαδικασια, για ολο τα νεα μελη.
Ευχαριστω.

pjd
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pjd » Mon Nov 23, 2009 7:18 pm

και για να το κλείσουμε το θέμα, ένα καλωδιάκι ήταν τελικά που δεν "πατούσε" σωστά....
όλα καλά λοιπόν

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Mon Nov 23, 2009 10:49 pm

Αύριο πάω για τον έλεγχο τις Fiat στην κολόνα τιμονιού και βλέπουμε... Grande Punto T Jet.
ImageImageImage

Image

Post Reply