Βασικα στο tjet η θερμοκρασια εισαγωγης ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα αν το αμαξι δεν ειναι σταματημενο. Πριν το ιντερκουλερ αν ξαχτει καποιος για κανα water spray.forza italia wrote:Νομιζω καποιος ειχε γραψει οτι η θερμοκρασια εισαγωγης σε t-jet με προγραμμα ηταν 50++,οποτε με ενα καλο intrercooler σιγουρα θα δεις διαφορα ιδιως σε απανωτα ανοιγματα
Bελτίωση κινητήρα T-Jet
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

Re: Bελτίωση κινητήρα T-Jet
- HauntedPunto
- Schumacher

ή να μας κάνει καμιά πατέντα ο Στέλιος από το Κορωπί...
!!
τις θερμοκρασίες αυτές αν θυμάμαι καλά τις έπιανε το καλοκαίρι όταν η ατμόσφαιρα είχε πάνω από 35 βαθμούς..
αυτό νομίζω είχε πει ο hammer...
αυτό που έχω παρατηρίσει είναι ότι πέφτει η απόδοση του αυτοκινήτου όταν ζεσταθεί...
μπορεί να ευθύνεται και η χοάνη που έχω, αλλά θυμάμαι ότι και πριν τα έκανε αυτά...
όταν ανοίγω με κρύο μοτέρ (όταν έχω πρωτοπάρει το αμάξι δηλαδή) πάει πολύ καλύτερα...
νομίζω σε όλους σημβαίνει το ίδιο...
στο ερώτημα για τον Ηρακλή έχει κανείς εμπειρία?? μπορεί αν μαζευτούμε πολλοί να μας κάνει και καλύτερη τιμή...
αν μένει κανείς κοντά μπορεί να κάνει ένα κόπο να ρωτήσει?
τις θερμοκρασίες αυτές αν θυμάμαι καλά τις έπιανε το καλοκαίρι όταν η ατμόσφαιρα είχε πάνω από 35 βαθμούς..
αυτό νομίζω είχε πει ο hammer...
αυτό που έχω παρατηρίσει είναι ότι πέφτει η απόδοση του αυτοκινήτου όταν ζεσταθεί...
μπορεί να ευθύνεται και η χοάνη που έχω, αλλά θυμάμαι ότι και πριν τα έκανε αυτά...
όταν ανοίγω με κρύο μοτέρ (όταν έχω πρωτοπάρει το αμάξι δηλαδή) πάει πολύ καλύτερα...
νομίζω σε όλους σημβαίνει το ίδιο...
στο ερώτημα για τον Ηρακλή έχει κανείς εμπειρία?? μπορεί αν μαζευτούμε πολλοί να μας κάνει και καλύτερη τιμή...
αν μένει κανείς κοντά μπορεί να κάνει ένα κόπο να ρωτήσει?
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

προχθες το βραδυ ειχε 36-37 (θερμοκρασια εισαγωγης) παντως.
-
eejimkos
- Νικολάκης

//////
////
Καλησπέρες και απο εμενα...
Είχα βάλει σκαστρα απο τον Ηρακλή,είμαι πολύ ευχαριστημένος.Είχαμε συζητήσει και για intercooler(πέρυσι - πριν απο το καλοκαίρι),μου είχε αναφέρει μια τιμή γύρω στα 300 ευρώ.Δεν θυμάμαι διαστάσεις,κτλτκλτκ,απλώς μου είχε αναφέρει πως μπαίνει κουτί.
Θα πάω τη Δευτέρα να ξαναρωτήσω,γιατι πέσανε καποια λεφτά και σκέφτομαι είτε intercooler είτε κάποιο Βmc - εισαγωγή.
////
Καλησπέρες και απο εμενα...
Είχα βάλει σκαστρα απο τον Ηρακλή,είμαι πολύ ευχαριστημένος.Είχαμε συζητήσει και για intercooler(πέρυσι - πριν απο το καλοκαίρι),μου είχε αναφέρει μια τιμή γύρω στα 300 ευρώ.Δεν θυμάμαι διαστάσεις,κτλτκλτκ,απλώς μου είχε αναφέρει πως μπαίνει κουτί.
Θα πάω τη Δευτέρα να ξαναρωτήσω,γιατι πέσανε καποια λεφτά και σκέφτομαι είτε intercooler είτε κάποιο Βmc - εισαγωγή.
- HauntedPunto
- Schumacher

αν μπορείς μάθε και για group buy τι παίζει!
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

οταν ζεσταινεται ο αερας εισαγωγης στο T-Jet μπορει να εχεις μεχρι κ 6-7 μοιρες αβανς λιγοτερο. Επισης χαρτης διορθωσης υπαρχει κ με τα νερα καθως κ εκει κοβει 2 μοιρες με θερμοκρ ανω των 90.
Η αισθητη πτωση της αποδοσης προερχεται απο τις θερμοκρασιες καθως για προφυλαξη το αμαξι κοβει αρκετα αλλα κ η Ν75 κοβει το οβερ 1.1 εργοστασιακο.
Με προγραμμα ειναι MUST το IC... κατ' εμε τουλαχιστουν. ειδικα στα Abarth.
Μαμα το Abarth μ σηκωνει 1.3 πιεση. Εκτοξευει για πλακα την θερμοκρασια στους 50βαθμους.....
Η αισθητη πτωση της αποδοσης προερχεται απο τις θερμοκρασιες καθως για προφυλαξη το αμαξι κοβει αρκετα αλλα κ η Ν75 κοβει το οβερ 1.1 εργοστασιακο.
Μαμα το Abarth μ σηκωνει 1.3 πιεση. Εκτοξευει για πλακα την θερμοκρασια στους 50βαθμους.....

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

οπως και να εχει το ιντερκουλερ εχει αμεσα να κανει σχεση με θεματα αξιοπιστιας. Παντως Φωτη το βραδυ που εκανα ανοιγματα η θερμοκρασια δεν ανεβαινε ισα ισα επεφτε...hammersword wrote:οταν ζεσταινεται ο αερας εισαγωγης στο T-Jet μπορει να εχεις μεχρι κ 6-7 μοιρες αβανς λιγοτερο. Επισης χαρτης διορθωσης υπαρχει κ με τα νερα καθως κ εκει κοβει 2 μοιρες με θερμοκρ ανω των 90.
Και η θερμοκρασια νερου πολυ δυσκολα να ειναι >90... μονο οταν εισαι σταματημενος για πολυ ωρα
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

IC T jet με Abarth τι διαφορα έχει? Θύμισε μου...hammersword wrote:οταν ζεσταινεται ο αερας εισαγωγης στο T-Jet μπορει να εχεις μεχρι κ 6-7 μοιρες αβανς λιγοτερο. Επισης χαρτης διορθωσης υπαρχει κ με τα νερα καθως κ εκει κοβει 2 μοιρες με θερμοκρ ανω των 90.
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

νομιζω καμια....
Tsagasdog, για δοκιμασε κ πατα μια 5τη με τελικες... οχι μονο 2ρες 3τες.....
Εχω κ καιρο να λογκαρω μαμα T-Jet.... μονο 1το σταδιο λογκς εχω διαθεσιμα τωρα.
To vag com 908 συνδεεται στα T-Jet κ εχει ενεργοποιημενο το Turbo mode.... Εγω την αλλη βδομαδα το αγοραζω....
Tsagasdog, για δοκιμασε κ πατα μια 5τη με τελικες... οχι μονο 2ρες 3τες.....
Εχω κ καιρο να λογκαρω μαμα T-Jet.... μονο 1το σταδιο λογκς εχω διαθεσιμα τωρα.
To vag com 908 συνδεεται στα T-Jet κ εχει ενεργοποιημενο το Turbo mode.... Εγω την αλλη βδομαδα το αγοραζω....

- Orange
- Schumacher

Εεεεεε......ισα με τιποτα απολυτος???RUD wrote:IC T jet με Abarth τι διαφορα έχει? Θύμισε μου...

- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Ok μη με φάτε !!! Μια ερωτησούλα έκανα... Άρα λογικά μέχρι τα 150 άλογα το T jet θεωρητικά δεν έχει πρόβλημα με το μαμά IC...Orange wrote:Εεεεεε......ισα με τιποτα απολυτος???RUD wrote:IC T jet με Abarth τι διαφορα έχει? Θύμισε μου...
- Orange
- Schumacher

"Λογικοτατα", μεχρι τα θεωρητικα 180 του SS, παει με το δικο σου intercooler...!!RUD wrote:Ok μη με φάτε !!! Μια ερωτησούλα έκανα... Άρα λογικά μέχρι τα 150 άλογα το T jet θεωρητικά δεν έχει πρόβλημα με το μαμά IC...
Ποσο ποιο απλα??

-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

τι ειναι το turbo mode και ποσο κανει το vag com να το αγορασεις?hammersword wrote: To vag com 908 συνδεεται στα T-Jet κ εχει ενεργοποιημενο το Turbo mode.... Εγω την αλλη βδομαδα το αγοραζω....
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

330€ 
Σε πιεσεις ανω του 1.2 η Vl37 πυρωνει αποτομα κ ζεματαει την εισαγωγη..... Σε εργοστασιακη μορφη δεν εχει προβλημα. Οπως επισης αν ρυθμιστει το T-Jet με 1.2 over, δεν θα πυρωνει αποτομα.... Αλλα σε ρυθμισεις 1.3+ κ με τον εργοστασιακο καταλυτη κολλημενο πανω στην τουρμπινα οι θερμοκρασιες εκτοξευονται...
Σε πιεσεις ανω του 1.2 η Vl37 πυρωνει αποτομα κ ζεματαει την εισαγωγη..... Σε εργοστασιακη μορφη δεν εχει προβλημα. Οπως επισης αν ρυθμιστει το T-Jet με 1.2 over, δεν θα πυρωνει αποτομα.... Αλλα σε ρυθμισεις 1.3+ κ με τον εργοστασιακο καταλυτη κολλημενο πανω στην τουρμπινα οι θερμοκρασιες εκτοξευονται...

-
tzagasdog
- Μαθαίνω να στρίβω.

Κοιτα εγω που εκανα ανοιγματα 2-~5500 η θερμοκρασια εισαγωγης ηταν 36 εχω και τα λογκαρισματα αν θες.hammersword wrote:330€
Αρα λες η μεταφορα του καταλυτη να κανει δουλεια?
Τι ειναι το τουρμπο mode?