Έρευνα του www.autotriti.gr

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: Έρευνα του www.autotriti.gr

Post by eldim » Sun Sep 20, 2009 4:46 pm

Γι αυτό σου είπα ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα τη τιμή και την απόδοση της Μιλάνο και μετά να κρίνουμε.

Όσο για τον ειδικό τύπο μη μου λες γιατί κι όταν τα 1.6 τους έβγαζαν 90 άλογα με το ζόρι, είχαν ταμπλό από πλαστικό κασέτας και ήθελαν βοηθητικές ρόδες για να στρίψουν πάλι τα εκθείαζαν.

Ο 1.5 ο boxer με τα 110 άλογα ήταν διαθέσιμος από την αρχή, απλά δε ξέρω αν το διπλό dellorto με την μεγαλύτερη εισαγωγή ήταν option της αντιπροσωπίας ή το έβαλε ο πατέρας μου.

Γενικά το gruppo έχει παρασυρθεί και στη προσπάθεια του να πάρει μερίδιο των πελατών των άλλων, χάνει τους δικούς του. Και ενώ οι τιμές ανεβαίνουν, η ποιότητα βελτιώνετε δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το after sales.

Όπως και να έχει όμως δεν μπορείς να αποκλίσεις με αυτό το τρόπο ανταγωνιστικά μοντέλα σε μια ψηφοφορία, είναι ξεφτίλα.

Προσωπική άποψη
το bloging επίσης είναι και το μοναδικό πράγμα που σου μένει όταν τα βάζεις με κάποιον ισχυρό.

Όταν οι Ιταλοί είχαν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, 2 μπουζί στο κύλινδρο και έστριβαν σαν τραίνα, οι Βαυαροί έφτιαχναν τρίκυκλα!

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Sep 20, 2009 7:12 pm

Καλα, αποκλεισμος μοντελων με μια "απροσωπη" ψηφοφορια, δε το βλεπω να γινετε.
Και ειδικα με τον τροπο που εχει επιλεξει το εν λογο περιοδικο.
Τα εφαγε τα μουτρα του μια φορα με τα φρενα του Bravo.

Γενικα, αν τα περιοδικα ειδικου τυπου, νομιζουν οτι θα κατευθυνουν 100% πωλησεις, κατα τα συμφεροντα καποιον που το επιδιωκουν αυτο, εχουν βαθεια μεσανυχτα.
Χρονια τωρα, η αγορα λειτουργει με fuzzy logic.
Κανεις δε θα αλλαξει πιστευω, δεδωμενα και ζητουμε ολα του κοσμου με δεκα εντυπες γραμμες, σ' ενα φυλο χαρτι.
Οι καταναλωτες εχουμε και γνωση και πειρα και θεληση.
Δηλαδη, το εβγαλαν το Bravo προβληματικο στα φρενα εκει στο AutoΤριτη.
Ε, δε νομιζω να του αφαιρεσαν πωλησεις και σ' οσους ανθρωπους αρεσει και καλυπτει τις αναγκες τους, Bravo πηραν η θα παρουν.

Εγω πχ, οτι και να μου πουνε για το Golf, δεν υπαρχει περιπτωση να το αγορασω.
Ας το βγαλουν και το super duper οχημα του αιωνα.Μου ειναι αδιαφορο.
Ομοιος, ποτε δε θα αγοραζα το Abarth και ειδικα το SS, μιας και τα αμαξια ειναι υπερτιμημενα...
Παιδια απο εδω, με δυο χιλιαρικα max, εχουν καλυτερες επιδοσεις απο SS, στα "ταπεινα" τους T-Jet και αν τα φτασουν ποτε στα χρηματα του SS, σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα απο SS.
Μια κινηση φυσικα, που μπορουσε να κανει η Fiat απο την αρχη.
Αλλα ειπαμε.Εκει την "πατησε"......για την ωρα.

PS:
Το Valentino εκλεισε ουσιαστικα την παραγωγη του AlfaSud, φτιαχτηκε μονο το '83 και '84, ειχε δυο διπλα Weber πανω του και εβγαζε απο τον γνωστο 1490 boxer 105hp.
Ολα αυτα απο πρωτο χερι, μιας και εζησα μ' ενα τετοιο, καλοκαιρι του '86. :)
Dellorto πρεπει να φοραγαν τα πρωτα 1490cc του '78~'79 και αποδοση 85~95hp.
Παντως 1.5 μοτερ, εβγαλαν το '78 πρωτη φορα.
Μεχρι τοτε, το Ti ειχε τον 1350 και καπου 80 αλογα.
Το δικο σας ανοιγε πεμπτη πορτα πισω, μαζι με το τζαμι, η ανοιγε μονο το πορτ-μπαγαζ?? :)
Image

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Sun Sep 20, 2009 8:43 pm

Αν θυμάμαι καλά ήταν σκέτο. θυμάμαι ότι ερχόταν φίλοι και γνωστοί λέγανε Ω!!! πως κάνει έτσι; Τι χταπόδι είναι αυτό; και δωστου ο πατέρας μου γυάλιζε τα χωνιά σαν μανιακός :razz: Κάθε 2 μήνες τα εστελνε για ηλεκτροστατική βαφή :cool:

Τότε για μένα το αυτοκίνητο ήταν σαράβαλο 13+ χρόνων όταν πήρα το δίπλωμα, μετά αποφάσισα ότι το fiesta είναι αμαξάρα.....ε οκ, δεν ξαναγορασα τίποτε άλλο. Πέρασαν πολλά αυτοκίνητα από τα χέρια μου λόγο δουλειάς, αλλά καλά άλλα κακά, κανένα όμως κανένα δεν πλησιάζει την αίσθηση, την προσωπική σχέση που σου δημιουργεί ένα Ιταλικό.
Όταν οι Ιταλοί είχαν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, 2 μπουζί στο κύλινδρο και έστριβαν σαν τραίνα, οι Βαυαροί έφτιαχναν τρίκυκλα!

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Sep 20, 2009 9:26 pm

eldim wrote:...... την προσωπική σχέση που σου δημιουργεί ένα Ιταλικό.
Καλα αυτο πες το ξανα.
Οσους πραγματικους Alfisti γνωριζω, ειχαν δωσει ονομα στο αμαξι τους.
Η "Φρωσαρα", η "Εφη", η "Αρσενοη"...!!!
Μιλαμε 'πιαναν κανονικη κουβεντα μ' αυτα!!! :lol:

Ωραια συζητηση φιλτατε, αλλα ας επιστρεψουμε λιγο και στο θεμα μας.... :)
Μη μας κραξει και κανας moderator!!! :lol:
Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Sun Sep 20, 2009 10:00 pm

παιδια εχουμε ξεφυγει παρακαλω να επιστρεψουμε στο αρχικο μας θεμα... :grin: :grin: :grin: :grin: :mrgreen:

Παιδια ολα τα παιχνιδια ειναι στο ΜΚΤ. και τη στρατηγικη αναπτυξης και διεισδυσης θα ακολουθησει η καθε εταιρεία. Οκ αντιλαμβανομαστε οτι ηθελε να κινηθει η ΦΙατ σε μια περιοχη νησιδας αλλα οκ μεχρι εκει, να βγαλει κ Abarth και οτι αλλο ξεθαψει απο το παρελθον για τη δημιουργια μιας πιο ελιτ ταξης. Ομως ας βελτιωσει το after sale κομματι στις χωρες ενδιαφεροντος, ας κανει επεκταικες ενεργειες οπως και κανει με GM για να ενισχυσει το brand equity αλλα οχι σε βαρος του καταναλωτη και φυσικα με το αντιστοιχο κοστος προκειμενου τα αμαξια να εχουν κ την αναλογη μεταπωλητικη αξια.

Καθε λαος αναλογα με τα βιωματα και την εξελικτικη του πορεια εχει διαφορετικη νοοτροπια και διαφορετικα θελω...
Οι Ελληνες ειμαστε στερημενος λαος με πολεμους κτλ κ τρεχουμε να φτασουμε του υπολοιπους με πολλες θυσιες και παραχωρησεις. Ο Ελληνας εχει συνδυαει το αυτοκινητο μς κυρος κ φυσικα κοινωνικη καταξιωση. Εκει οπως κ να το κανουμε οι Γερμανοι ειναι πολυ μπροστα απο τη Φιατ κ μαλιστα εχουν καταφερει ακομα κ σε μαρκες οπως Σεατ, Σκοντα να δημιουργησουν ισχυρο brand name k να μπουν στην συνειδηση του καταναλωτη σαν μια ποιοτικη αλλα συναμα φτηνη λυση. Οταν τη Σεατ την ειχε η Φιατ δεν νομιζω να ειχε συμβει το ιδιο, ουτε νομιζω οταν φτιαχναμε σασι απο μεταλλα πλοιων που σκουριαζαν στην 15ετια κ τα Γερμανικα κραταγαν τουλαχιστον 25ετια, να μας εφτεγαν οι φυλλαδες. Ολα τα λαθη του παρελθοντος καθως και οι τωρινες λαναθασμενες στρατηγικες αναπτυξης προιοντος εφεραν το γκρουπ να πασχιζει να φτασει την κατα μυαλο και καρδια καταναλωτη ποιοτητα των Γερμανων. Κατι υποκειμενικο που απο τις εξυπνες κινησεις των Γερμανων εχει γινει αντικειμενικο, και ειδικα στην Ελλαδα που οποιος πιασει κανα φραγκο παει κ περνει Γερμανικο κ μαλιστα δεν απαλασσω κ τον εαυτο μου...που ειμαι απο τα παιδικα μου κ παραμενω οσο μπορω ιταλακιας...μεγαλωσα με Αλφα Veloce 2.0 original, super miraffiori 2.0 original... μιλαμε για εποχες 70-80. Οταν οι Γερμανοι εφηρμοσαν τεχινκες JIT και λιτη παραγωγη οι Ιταλοι δεν το χαν σκεφτει ακομα...οι Ιαπωνες πρωτοποροι... μην ζηταμε κ βριζουμε λοιπον την εξελικτικη πολιτικη κ στρατηγικη των Γερμανων...ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΚΤ κ ΜANAGEMENT εχουν...χρονια μπροστα απο εμας!!!

Επισης να αναφερω οτι στην ΕΛλαδα αποκταμε αξια οπως προειπα σαν αντρες, σαν ανθρωποι κυκλοφοροντας με μια μερσεντα, με ενα γκολφ, με ενα α3 κτλ κτλ. ΚΟΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ κ κυριως μονο στο που μενεις κ με τι κυκλοφορεις...

Λογικο ειναι στα πλαισια αναπτυξης κ διεισδυσης καθε εταιρεια να εχει κ καποιο ΜΜΕ απο κοντα του...εδω το κανουν οι πολιτικοι...δεν θα το κανουν οι βιομηχανιες;;;;Το θεμα ειναι να προσπαθησει να κανει στροφη η εταιρεια μας κ να μην φορτωνει κοστος στον καταναλωτη. Τωρα; πλεον ειναι καλυτερα αλλα θελει δουλιτσα.

Ειμαστε Ελληνες και απο το 40 κ μετα φερεφωνα των Ευρωπαιων οποτε εχουμε επηρεαστει απο πολλα κ μαλιστα μικροπρεπη.

Οταν εψαχνε η κοπελα μου αμαξι πριν 2 χρονια...της ελεγα πουντο, υψιλον κτλ...εεεεεε η φαμιλια της ελεγε σιγα μη τρεχουμε στα συνεργεια...κ πηρε Μαζντα 2(πολυ τιμιο αμαξι).
ολοι οι φιλοι μου εχουν γερμανικα κ γιαπωνεζικα. οταν ειχα το δικο μου κ αυτοι ειχαν πατινι ακομα ελεγαν αμαξαρα οταν καναμε βολτες, κοντρες κτλ κ ξερουν οτι δεν εχω αλλαξει παρα μονο μια λαμπα στο αμαξι..εεε μολις πηραν αμαξι, ολοι πηραν γερμανικα κ ιαπωνεζικα για θεμα κυρους κ το γυριζαν κ αυτοι μετα κ λεγαν τα Ιταλικα ζημειαρικα κτλ κτλ...εεεεε εγω λεω κ ξερω οπου ακους πολλα κερασια .... κ οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. Κανουμε επλογη αυτοκινητων με βαση κριτηρια κ οχι με τι λεει το καθε περιοδικο. Ο εξυπνος κ ορθολογικος καταναλωτης τουλαχιστον. Οι υπολοιποι που ειναι θυματα του συγχρονου τροπου ζωης(υπαρχουν κ αλλοι που αγοραζουν βαση σωστων κριτηριων γκολφ μερσεντες κτλ), ας παρουν αμαξι επειδη το ειπε το auto triti. Αλλα να λεμε ομως οτι η εταιρεια μας φτεει για αυτα που παθενει κ φυσικα κ την καχυποψια του λαου μας, κ των ιδιων κατοχων Φιατ που μολις βγαλει καποιο προβλημα το κανουμε μεσανατολικο οταν οι αλλοι μενουν απο πολλαπλασιαστες, Μαφ, παραθυρα εγκεφαλους κτλ καθε 2 χρονια η αρκετα συχνα τεσπα κ δεν λενε ΤΙΠΟΤΑ...κ τα πουλανε κ ακριβα κιολας!!!

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Mon Sep 21, 2009 1:27 am

Γιωργο χαιρομαι που εχεις αντιληφθει και κατανοησει, το πως λειτουργει η Ελληνικη αγορα αυτοκινητου και συμφωνω σε ολα τα λεγομενα σου. :wink:
Image

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Sep 21, 2009 6:31 pm

den exo ellinika kai den grafw keimeno giati tha kourasei...
apla na jexvrisoume ti simainei italofilos kai ti value for money kai ti gousto.
to na les best value for money ta 21000 pou edwses gia to bravo apexei poly apo thn pragmatiki ennoia tou orou.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Mon Sep 21, 2009 11:23 pm

εδω Παναγιωτη θα μπορουσα να πω εχεις δικιο. εμεις το εχουμε συνδυασει με το οτι πληρωνεις παιρνεις κ το καλυτερο ενω δεν ειναι αυτο. Ειναι το ποιο προιον καλυπτει καλυτερα στα δεδομενα οικονομικα ή μη κριτηρια τος απαιτησεις κ τις επιθυμιες σου. Δεν σημαινει οτι επειδη το μπραβο ειναι φορτωμενο με ολα κ εχει 21000 κ το αλλο δεν εχει τι ψιλα κ εχει το ιδιο οτι δεν αποτελει αντιστοιχη λυση. Αλλα ειναι κ θεμα υποκειμενικο. Στα 18 με τον οπιο τροπο ειχα μαζεψει 15000. Ειπα να παρω μεταχειρο vti η αλφα, αλλα για τα δεδομενα μου, νεος οδηγος χωρις πολλα φραγκα, οικονομικα εξαρτωμενος τοτε απο τη φαμιλια μου κτλ ηταν value for money το Φιατακι που ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ με εχει βγαλει ασπροπροσωπο και eixe esp, hill holder ktl που τα ηθελα σα νεος οδηγος...

Πλεον αλλο ειναι κατ εμε το Value for money μου!

Αν κ δεν απευθυνεσαι σε μενα φιλε Πανο απλα ειπα να πω τη γνωμη μ

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Tue Sep 22, 2009 12:44 am

Εγω ξερω να πω οτι, οι πωλησεις της Fiat, δειχνουν οτι απεχει παααρα πολυ, απο τις αναγκες και τις αξιες του κοσμου.
Απο την πορεια που προσφατα χαραξε, με χολιγουντιανες διαφημισεις (Delta) και παρουσιασεις, με ασκησεις υποκριτικης και ξεθαμα δαφνων του παρελθοντος (8C-Abarth), νομιζει ακομα και σημερα, οτι ετσι θα πουλησει.
Ο κοσμος ομως δεν εχει αναγκη απο Richard Gere και Tom Hanks, ουτε απο υπερτιμημενους σκορπιους και GT S, ουτε παλαιες ενδοξες ονομασιες και στιγμες (GTA, benzina κλπ).
Ο κοσμος εχει αναγκη απο ποιοτητα και ουσια και τα νουμερα, αυτο δειχνουν.
Και οπως και να το κανουμε, με τιποτα δε μπορουμε να πουμε οτι ενα Bravo ειναι Golf.

Εδω ρε παιδια, καλο μελος μας, πηγαινε για Kia Ceed!!
Μετα απο φαπες, αγορασε τελικα T-Jet!! :lol: :lol: :lol:
(Ονοματα δεν αποκαλυπτουμε.........ετσι Αγγγελε?? :lol: :lol: :lol: )
Image

RUD
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by RUD » Tue Sep 22, 2009 6:16 am

Orange wrote: Εδω ρε παιδια, καλο μελος μας, πηγαινε για Kia Ceed!!
Μετα απο φαπες, αγορασε τελικα T-Jet!! :lol: :lol: :lol:
(Ονοματα δεν αποκαλυπτουμε.........ετσι Αγγγελε?? :lol: :lol: :lol: )
:shock: :shock: :shock:
ImageImageImage

Image

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Tue Sep 22, 2009 10:45 am

ixiixixixiixiixixixiixix...

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Tue Sep 22, 2009 5:30 pm

Στη Γερμανία πάντως σε ερεύνα του AUTO BILD στο κατά πόσο ευχαριστημένοι είναι οι ιδιοκτήτες από το αυτοκίνητο τους για το 2009, η ALFA είναι δεύτερη μαζί με τη mercedes, πίσω απο τη daihatsu

g
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by g » Tue Sep 22, 2009 10:02 pm

Φιλε μου κανεις δεν λεει οτι οι σημερινες Αλφα κ τα σημερινα Φιατ κ Λαντσια ειναι χαλια αμαξια....Αυτο που λεμε ειναι οτι η λεπτομερεια κανει τη διαφορα κ τα τερτιπια του ΜΚΤ που διαλεγει η καθε εταιρεια κ η φιλοσοφια. Οταν εγω εχω κατι μικρο κ στην αντοπροσωπεια πανε να μου το φορτωσουν, αμεσως σχηματζω ασχημη εικονα για τον εμπορο κ το αμαξι μου οτι ειναι ζημειαρικο. Αντε πες το αυτο σε μια Τουοτα σε ενα Χοντα...θα σου παρουν μεχρι κ γλειφιτζουρι, εχω οικογενειακο παραδειγμα με Χοντα σ2000. Αντιστοιχα κ οι Γερμανοι.
Σε τιποτα δεν ζηλευεουν τα ιταλικα τα γερμανικα παρα σε φινιρισμα κ συναρμογη κατ εμε, αν κ παρα τα 6 χρονια του το αμαξι μου τριζει ελαχιστα. Τωρα οι στρατηγικες κινησεις της εταιρειας ειναι χαλια: οταν οι Αλφα 159 ειχαν 1.8 με 140 αλογα, μοτερ γενιας 90-2000 σε ενα αμαξι του 2007 κ οι Γερμανοι ειχα τουρμπακι πανω σε σχεδον τα 3/4 των αυτοκινητων τους, για πια φιλοσοφια Αλφα μιλαμε;;;... που την κοντραρα 0-100 με σεισεντο σπορτινγκ. Λοιπον ολα αυτα μαζι με τα καταλοιπα του παρελθοντος μας κανουν να εχουμε χασουρες καθως επισης κ η δυσφημιση των αυτοκινητων μας απο εμας τους ιδιους... Εχω γνωστο που ειχαμε παει βολτα με πολο του 03(abs στον εξτρα εξοπλισμο τοτε) κ μας επιασε βροχη κ κολησαν τα παραθυρα...ο ιδιος ειχε θεμα με πολλ/στες κτλ κτλ, αμα του πεις τι λεει το πολακι, θα σου πει αστερι για να το σπρωξει κανα 5000+, ενω αμα ρωτησεις ενα πουντοκλαμπιτη που του εβγαλε προβλημα θα το θαβει απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Επισης να αναφερω οτι δεν υπαρχουν δικαιολογιες σημερα για την αγορα ενος αυτοκινητου. Δλδ δεν υπαρχουν το ξερουμε τι περνουμε κ τι θα μας βγαλει ακομα κ αν ειναι Φιατ... Πληρωνουμε κ ειναι υποχρεωμενοι να μας δινουν σωστα αμαξια. Καμια δικαιολογια, εχουμε zero deffect lines, TQM, TQC, Jit και δεν πρεπει να βγενουν ελλατωματικα αμαξια. Ειναι κακο management για μια εταιρεια να ανακαλει κ να φορτωνει κοστος στον αγοραστη. Ολα αυτα που γινονται απο παλια μας εχουν καταταξει σε χαμηλη αξιοπιστια, καθως επισης στην Αθηνα κ το κοστος συντηρησης στα επισημα.

Ειμαι σε αναζητηση φτηνου τροπου αλλαγης δισκο πλατο(συμπλεκτη): επισημες αντιπροσωπειες κ γκουρου κ μαγοι τ ειδους ζηταν απο 320 μεχρι 450- Το ανταλ εχει 100 της Valeo. Δλδ ειναι κακη εξυπηρετηση κ αισχροκερδια!!! Οι τιμες κ τα ανταλλακτικα εχουν ανεβει λογω ποιοτικης αναβαθμισης του γκρουπ, αλλα η συμπεριφορα κ η εξυπηρετηση ειναι το ιδιο σκατα οπως ηταν, με τη καθε βαριοπουλα να σου βαραει το αμαξι με τη προφαση της εγγυησης κ αμα μετα σου βγαλει προβλημα ο ενας το φορτωνει στον αλλο.

maggiora
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by maggiora » Tue Sep 22, 2009 10:56 pm

g wrote:Ειμαι σε αναζητηση φτηνου τροπου αλλαγης δισκο πλατο(συμπλεκτη): επισημες αντιπροσωπειες κ γκουρου κ μαγοι τ ειδους ζηταν απο 320 μεχρι 450- Το ανταλ εχει 100 της Valeo. Δλδ ειναι κακη εξυπηρετηση κ αισχροκερδια!!!
Αμα βγάλεις άκρη.... ενημέρωσε.....
_________________________________________________________________________________
edit by Orange:Προφανως, αυτο ηθελες να κανεις, εε?? :)

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Wed Sep 23, 2009 9:35 am

g wrote:Φιλε μου κανεις δεν λεει οτι οι σημερινες Αλφα κ τα σημερινα Φιατ κ Λαντσια ειναι χαλια αμαξια....Αυτο που λεμε ειναι οτι η λεπτομερεια κανει τη διαφορα κ τα τερτιπια του ΜΚΤ που διαλεγει η καθε εταιρεια κ η φιλοσοφια. Οταν εγω εχω κατι μικρο κ στην αντοπροσωπεια πανε να μου το φορτωσουν, αμεσως σχηματζω ασχημη εικονα για τον εμπορο κ το αμαξι μου οτι ειναι ζημειαρικο. Αντε πες το αυτο σε μια Τουοτα σε ενα Χοντα...θα σου παρουν μεχρι κ γλειφιτζουρι, εχω οικογενειακο παραδειγμα με Χοντα σ2000. Αντιστοιχα κ οι Γερμανοι.
Σε τιποτα δεν ζηλευεουν τα ιταλικα τα γερμανικα παρα σε φινιρισμα κ συναρμογη κατ εμε, αν κ παρα τα 6 χρονια του το αμαξι μου τριζει ελαχιστα. Τωρα οι στρατηγικες κινησεις της εταιρειας ειναι χαλια: οταν οι Αλφα 159 ειχαν 1.8 με 140 αλογα, μοτερ γενιας 90-2000 σε ενα αμαξι του 2007 κ οι Γερμανοι ειχα τουρμπακι πανω σε σχεδον τα 3/4 των αυτοκινητων τους, για πια φιλοσοφια Αλφα μιλαμε;;;... που την κοντραρα 0-100 με σεισεντο σπορτινγκ. Λοιπον ολα αυτα μαζι με τα καταλοιπα του παρελθοντος μας κανουν να εχουμε χασουρες καθως επισης κ η δυσφημιση των αυτοκινητων μας απο εμας τους ιδιους... Εχω γνωστο που ειχαμε παει βολτα με πολο του 03(abs στον εξτρα εξοπλισμο τοτε) κ μας επιασε βροχη κ κολησαν τα παραθυρα...ο ιδιος ειχε θεμα με πολλ/στες κτλ κτλ, αμα του πεις τι λεει το πολακι, θα σου πει αστερι για να το σπρωξει κανα 5000+, ενω αμα ρωτησεις ενα πουντοκλαμπιτη που του εβγαλε προβλημα θα το θαβει απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Επισης να αναφερω οτι δεν υπαρχουν δικαιολογιες σημερα για την αγορα ενος αυτοκινητου. Δλδ δεν υπαρχουν το ξερουμε τι περνουμε κ τι θα μας βγαλει ακομα κ αν ειναι Φιατ... Πληρωνουμε κ ειναι υποχρεωμενοι να μας δινουν σωστα αμαξια. Καμια δικαιολογια, εχουμε zero deffect lines, TQM, TQC, Jit και δεν πρεπει να βγενουν ελλατωματικα αμαξια. Ειναι κακο management για μια εταιρεια να ανακαλει κ να φορτωνει κοστος στον αγοραστη. Ολα αυτα που γινονται απο παλια μας εχουν καταταξει σε χαμηλη αξιοπιστια, καθως επισης στην Αθηνα κ το κοστος συντηρησης στα επισημα.

Ειμαι σε αναζητηση φτηνου τροπου αλλαγης δισκο πλατο(συμπλεκτη): επισημες αντιπροσωπειες κ γκουρου κ μαγοι τ ειδους ζηταν απο 320 μεχρι 450- Το ανταλ εχει 100 της Valeo. Δλδ ειναι κακη εξυπηρετηση κ αισχροκερδια!!! Οι τιμες κ τα ανταλλακτικα εχουν ανεβει λογω ποιοτικης αναβαθμισης του γκρουπ, αλλα η συμπεριφορα κ η εξυπηρετηση ειναι το ιδιο σκατα οπως ηταν, με τη καθε βαριοπουλα να σου βαραει το αμαξι με τη προφαση της εγγυησης κ αμα μετα σου βγαλει προβλημα ο ενας το φορτωνει στον αλλο.
Σε ένα αυτοκίνητο υπάρχει αυτό που λέμε λόγος βάρους ιπποδύναμης. Ένα αυτοκίνητο με 60 άλογα σε 600 κιλά έχει 600/60=10 κιλά στον ίππο. Ένα αυτοκίνητο 1400 κιλών με 140 άλογα έχει 1400/140= 10 κιλά στον ίππο και πάλι Συγκρίσεις αυτού του τύπου είναι εντελώς άστοχες. H alfa δεν είναι συγκρίσιμη με VW...αλλά με BMW και Mercedes. 140 άλογα από ατμοσφαιρικό Euro 4 κινητήρα είναι πολλά. Και δεν υπάρχουν μόνο οι TS αλλά και οι JTS και τώρα και οι ΤiBi Euro 5. Ποιος σου είπε ότι εγώ θέλω να βάλω μέσα σε μια berlina τα παιδιά μου και να κλοτσάω αλλαγές ταχύτητας μέχρι να ξεράσουν;
Το After sales των Ιταλικών πράγματι είναι για τα μπάζα αλλά δε νομίζω να είναι χειρότερο από της bmw παρ όλο που είμαστε 100 χρόνια πίσω από τις toyota. Φωτεινές εξαιρέσεις θα πρέπει να επιβραβεύονται πάντα και να διαδίδονται μπας και βάλουν μυαλό οι υπόλοιποι επιτέλους.

Στην αλλαγή δίσκου-πλατό-ρουλεμάν συμπλέκτη το κόστος δεν είναι στο ανταλλακτικό αλλά στην εργασία. Έχω αλλάξει στα 125.000 km σετ στην 147 μου με 280 ευρό. Σε μη εξουσιοδοτημένο πάντα.

Post Reply