Έρευνα του www.autotriti.gr

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Έρευνα του www.autotriti.gr

Post by eldim » Sat Sep 19, 2009 10:29 am

Το http://www.autotriti.gr διεξάγει μια έρευνα “και καλά” για τα αυτοκίνητα, αν είσαι ευχαριστημένος κτλ.

όταν φτάνει σε μια λίστα με τα best value for money δεν έχει ΠΟΥΘΕΝΑ κανένα Ιταλικό αυτοκίνητο μετά από τα μικρά. Δηλαδή οι μοναδικές παρουσίες Ιταλικών είναι το fiat panta και fiat punto. Bravo, delta, 147, 159, sedici, mito, Y κτλ κτλ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!!

εκτός από τη ξεφτίλα τους θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν πηγαίναμε μαζικά και τους λέγαμε τι ακριβώς πιστεύουμε. Δηλαδή με ποιο τρόπο μπορεί να βγει καλή αγορά το bravo αφου δε το εχουν βάλει καν μέσα; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Πάμε όλοι στο http://www.autotriti.gr/gnomi1/ και ψηφίζουμε.

Όταν οι Ιταλοί είχαν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, 2 μπουζί στο κύλινδρο και έστριβαν σαν τραίνα, οι Βαυαροί έφτιαχναν τρίκυκλα!

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Re: Έρευνα του www.autotriti.gr

Post by P.A.D.R.C » Sat Sep 19, 2009 11:08 am

Μπραβο σου που το ανεδειξες!Εχεις δικιο πως πχ το bravo δεν υπαρχει στην αντιστοιχη κατηγορια..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Sat Sep 19, 2009 12:57 pm

Δίκιο έχουν που δεν βάζουν το Bravo γιατί είναι εκτός συναγωνισμού...

Τι ασχολείστε με το autotriti, αφού το'χουμε πει οτι κάποια περιοδικά έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία όλοι τα γνωρίζουν. Δεν θυμάστε που είχαν βγάλει το Bravo επικίνδυνο με στημένο ρεπορτάζ που δεν φρέναρε και καλά και γελάγαν και οι πέτρες?

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sat Sep 19, 2009 1:10 pm

Αφενως μετραει και η πληθωρα των συγκεκριμενων μοντελων στην Ελληνικη αγορα, καθως και κατα ποσο χρηστες των εν λογο μοντελων, εχουν ψηφισει...
Αφετερου τα προαναφερθεν μοντελα, δε μπορεις να πεις οτι ειναι και best buy στην αγορα, αλλα ουτε κι οτι εχουν πουλησει και πολυ στην αγορα....
Οποτε, μαλλον η μαμα Fiat πρεπει να προγραματιζει ποιο σωστα τις κινησεις της και τα μοντελα της στην αγορα, παρα να θελει να εδρεωθει στην bremium αγορα, εκμεταλευομενη λανθασμενα δαφνες του παρελθοντος.

Το AutoΤριτη την πατησε μια φορα με την Fiat και κατα τα φαινομενα, η τωρινη "επιθεση" δεν ειναι απο το ιδιο, αλλα απο την πραγματικοτητα της Ελληνικης αγορας, καθως και απο τις προτιμησεις των Ελληνων αγοραστων.

Δηλαδη επι του πρακτικου, τι θα πας να αγορασεις με 20.000???
Μια MiTo Distinctive, η ενα Golfακι TSi Comfortline??? :wink:
Image

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Sat Sep 19, 2009 1:32 pm

Eγώ προσωπικά Δημήτρτη επειδή ειμαι βαμένος Ιταλος και εχω την Ιταλική σημαία στο αμαξι,θα εδινα αλλα 5.000 και θα έπαιρνα μια MiTo GTA μόλις βγει στα καπάκια...Άψογο αυτοκίνητο,ουτε βίδα δε θα πειραζα!

Τώρα όσο αφορα το autotriti ειχε φαει στη μάπα για την Ιστορία με το Bravo μια αίτηση ασφαλιστικών μέτρων απο τη Fiat ώστε να μην ξανασχοληθεί με το θεμα...Οπότε κρίνετε.....

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Sat Sep 19, 2009 1:41 pm

Orange wrote:Αφενως μετραει και η πληθωρα των συγκεκριμενων μοντελων στην Ελληνικη αγορα, καθως και κατα ποσο χρηστες των εν λογο μοντελων, εχουν ψηφισει...
Αφετερου τα προαναφερθεν μοντελα, δε μπορεις να πεις οτι ειναι και best buy στην αγορα, αλλα ουτε κι οτι εχουν πουλησει και πολυ στην αγορα....
Οποτε, μαλλον η μαμα Fiat πρεπει να προγραματιζει ποιο σωστα τις κινησεις της και τα μοντελα της στην αγορα, παρα να θελει να εδρεωθει στην bremium αγορα, εκμεταλευομενη λανθασμενα δαφνες του παρελθοντος.

Το AutoΤριτη την πατησε μια φορα με την Fiat και κατα τα φαινομενα, η τωρινη "επιθεση" δεν ειναι απο το ιδιο, αλλα απο την πραγματικοτητα της Ελληνικης αγορας, καθως και απο τις προτιμησεις των Ελληνων αγοραστων.

Δηλαδη επι του πρακτικου, τι θα πας να αγορασεις με 20.000???
Μια MiTo Distinctive, η ενα Golfακι TSi Comfortline??? :wink:
Κακή σύγκριση κάνεις, η mito δεν είναι συγκρίσιμη με golf αλλά με polo. Απλά είμαστε λίγες μέρες πριν απο την παρουσίαση της ALFA milano. Εγώ πάντως στο παραπάνω δίλημμα θα 'περνα τη delta. Το θερμοσίφωνα όσα φουρφούρια και να του βάλεις, οσα ηλεκτρονικά και να του φορέσεις πάλι σαν θερμοσίφωνας θα μοιάζει.
Όταν οι Ιταλοί είχαν μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων, 2 μπουζί στο κύλινδρο και έστριβαν σαν τραίνα, οι Βαυαροί έφτιαχναν τρίκυκλα!

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sat Sep 19, 2009 2:31 pm

eldim wrote:Κακή σύγκριση κάνεις, η mito δεν είναι συγκρίσιμη με golf αλλά με polo. Απλά είμαστε λίγες μέρες πριν απο την παρουσίαση της ALFA milano. Εγώ πάντως στο παραπάνω δίλημμα θα 'περνα τη delta. Το θερμοσίφωνα όσα φουρφούρια και να του βάλεις, οσα ηλεκτρονικά και να του φορέσεις πάλι σαν θερμοσίφωνας θα μοιάζει.
Μα αυτη ακριβως η "κακη συγκριση" ειναι που κανει τον περισσοτερο κοσμο να επιλεξει στα ιδια χρηματα (μια διαφορα 1050 ευρω ειναι ανυπαρκτη για τον περισσοτερο κοσμο) μεγαλυτερο, ποιο καλοφτιαγμενο και κατα γενικη ομολογια, ποιο ολοκληρωμενο αμαξι.

Τωρα σχετικα με θερμοσιφωνες και φουρφουρια που αναφερεις, εκει σ' εχασα... :)
Image

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Sat Sep 19, 2009 4:41 pm

Σε περιοδικά, τηλεοράσεις κτλ, βλέπετε οτι λέγεται συνέχεια η έκφραση 'γερμανική ποιότητα'. Εκεί κολλάνε οι περισσότεροι και δεν πάνε παρακάτω. Φίλος με Golf τα οποία τα απεχθάνομαι μου λέει: 'Ομορφο το αμάξι σου ρε αλλά τα Ιταλικά χαλάνε...'

Εγώ επειδή δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις επειδή τις βαριέμαι του λέω "Ναι είναι πολύ ζημιάρικα, αλλά εγώ επειδή είμαι κωλόφαρδος δεν θα μου χαλάσει...'' Κι όντως μετά από 5 χρόνια έχω πάει πολύ λιγότερες φορές στο συνεργείο απ'ότι αυτός και έτυχε κάποιες φορές να πηγαίνω Αθήνα και να τον πάρω μαζί μου και αναθεώρησε...

Από πέρυσι έχει μία 147 και βρίζει την ώρα και την στιγμή που χρεώθηκε κάποτε για να πάρει ένα Golf του κουτιού...

astraxan
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by astraxan » Sat Sep 19, 2009 6:40 pm

Δεν υπαρχει περιπτωση κανενας απο εμας που εχει ιταλικο οποιασδηποτε εταιρειας, να μην εχει ακουσει αυτες τις φρασεις οπως, οτι τα ιταλικα χαλανε, βγαζουν ζημιες, σκατα ηλεκτρικα κλπ κλπ τι τα γραφω αφου τα ξερετε...
δεν ξερω ομως κανεναν με punto που να εχει παραπονα απο αυτο το αμαξι, ενω ξερω αρκετους με golf,fabia και Ibiza που ολο στο συνεργειο ειναι, μια τα παραθυρα μνανε κατω, μια δεν παιρνει μπροστα, μια αναβει η ενδειξη του κινητηρα κα πολλα.φιλος με BMW 120!!!ποτε τα παραθυρα ποτε η ηλιοροφη μια το ενα μια το αλλο...
παιδια αληθεια εμενα 5 χρονια τωρα περα απο τα συνεργεια τα κανονικα δεν εχει ζητησει τιποτα!!!
τι να πω, μπορει να ειμαι σαν και τα υπολοιπα 10.000.000 που εχουν Punto, τυχερος και να μην εχει βγαλει τιποτα...
Θελω Abarth ! ! !

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Sat Sep 19, 2009 7:08 pm

Orange wrote:
eldim wrote:Κακή σύγκριση κάνεις, η mito δεν είναι συγκρίσιμη με golf αλλά με polo. Απλά είμαστε λίγες μέρες πριν απο την παρουσίαση της ALFA milano. Εγώ πάντως στο παραπάνω δίλημμα θα 'περνα τη delta. Το θερμοσίφωνα όσα φουρφούρια και να του βάλεις, οσα ηλεκτρονικά και να του φορέσεις πάλι σαν θερμοσίφωνας θα μοιάζει.
Μα αυτη ακριβως η "κακη συγκριση" ειναι που κανει τον περισσοτερο κοσμο να επιλεξει στα ιδια χρηματα (μια διαφορα 1050 ευρω ειναι ανυπαρκτη για τον περισσοτερο κοσμο) μεγαλυτερο, ποιο καλοφτιαγμενο και κατα γενικη ομολογια, ποιο ολοκληρωμενο αμαξι.

Τωρα σχετικα με θερμοσιφωνες και φουρφουρια που αναφερεις, εκει σ' εχασα... :)
Ναι οκ δηλαδη μπορείς να πάρεις ένα Golf με σιδερένιες ζάντες στην ίδια τιμή με μια mito full extra. ΚΑΙ; Το ότι το Golf είναι 30 χρονών σχεδίαση δε μετράει; Ότι για να καταφέρει να στρίψει ανακαλύφθηκε το ESP; Ότι για να πάρει άλογα έπρεπε να του βάλουν 2 υπερσυμπιεστεςς;

Όταν περνάει μια γυναίκα και έχει κωλαράκι που με κοιτάει στα μάτια με το στριγκακι να διαγράφετε προκλητικά δε θα γυρίσω να δω τη μπουρουχα από δίπλα κι ας μου έχουν πει ότι ξέρει να κάνει μουσακά.

Οδηγώ από το 1983, 2 φορές έμεινα στο δρόμο με Ιταλικό αυτοκίνητο. Μια γιατί κάποιος φύτεψε τη πινακίδα του stop πίσω από ένα δέντρο (οπότε βρέθηκα να περνάω κάθετα μια λεωφόρο) και μια γιατί σε ένα βενζινάδικο πλήρωσα βενζίνη και μου έβαλαν ένα χημικό που στερεοποίησε τα πάντα σε όλο το σύστημα τροφοδοσίας του αυτοκίνητου. Ταυτόχρονα έχω σπάσει 2 ιαπωνικά μοτέρ (toyota - mitsubishi), ένα γερμανικό (Seat) και το σύστημα πέδησης ενός άλλου Γερμανικού(VW).

Όσο για το “κατά γενική ομολογία” τι να σου πω; Εγώ δεν είμαι από οικογένεια μεταναστών, δεν πήγα σχολείο στη Γερμανία και απο μικρος μου την εσπαγε να μου λενε τι να κανω, οπότε κρίνω από μόνος μου. Για μενα golf = υπερεκτιμημενα σκατα για το λαο. Δες εδω αν δε το εχεις δει http://alkiviadischantzaras.blogspot.com/

θερμοσιφωνες= σχεδιασμος golf
φουρφουρια = υπεσυμπιεστες

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sat Sep 19, 2009 8:16 pm

Φιλτατε "eldim", προφανως και δεν καταλαβες τον τροπο μου.

Επακολουθος το "blog" καποιου ενυπογραφου, προσωπικα εμενα, δε μου λεει τιποτα...
Μου θυμιζει καποιον παλαιοτερα, που εφυγε απο τον δρομο με την Murcielago που αγορασε δευτερο χερι και μετα ζηταγε τα ρεστα απο την Lamborghini, προφασιζομενος οτι ηταν προβλημα του αυτοκινητου.
Οταν μετα απο ελεγχο του κατεστραμενου αυτοκινητου απο την εταιρια, εφαγε πορτα, εκανε blog κατηγοροντας την Lamborghini...!!!

Τα περι γυναικων και επιλογων εσωρουχων τους, γουστα ειναι αυτα, αν και δε βλεπω και σχεση της συγκεκριμενης αναφορας σου με το συγκεκριμενο θεμα, αλλα και με το αυτοκινητο γενικοτερα.
Εκτος κι αν κρινομεθα στην επιλογη αυτοκινητου, απο τα εσωρουχα που φοραμε και απο τις γνωσεις μαγειρικης που εχει ο καθενας μας....!!!

Και 'γω οδηγω απο το '83, με πεντε Ιταλικα, δυο Ισπανικα και ενα Ιαπωνικο και ποτε, μα ποτε δεν εμεινα πουθενα, αν και δε φημιζομαι για την τυχη μου, παρα για την σχολαστικοτητα μου ...αν και ασχετο και αυτο με το θεμα.

Το "κατα γενικη ομολογια" πηγαινει στο πληθος των πωλησεων του συγκεκριμενου οχηματος και κατ επεκταση των επιλογων που εκανε πολυ μεγαλος αριθμος συνανθρωπων μας, μεγαλυτερος απ' οσων επελεξαν, την "δικια" μας αγαπητη Ιταλικη φιρμα.Αυτο ακριβως αναφερω και τις κινησεις που πρεπει να κανει η Fiat μελλοντικα, ωστε να αναστραφει αυτη η εικονα.

Τωρα για "θερμοσιφωνες" και λοιπα γλαφυρα, εχω να πω οτι, ειναι αστειο να κοροιδευουμε την εταιρια μου ξεκινησε την ολη ιστορια των μικρων "hot hatch", με το πρωτο Gti. :wink:
Image

BILL1974
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by BILL1974 » Sun Sep 20, 2009 9:36 am

Παιδιά με 20900 πήρα το bravo 150sport με εξτρά τις 18ρες ζάντες και τα πίσω φυμέ.Για να πάρω το golf με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνα την έκδοση με τους 122hp και με λιγότερο εξοπλισμό από το δικό μου.Ενδεικτικά ένας φίλος πήρε το golf highline 160hp με έξτρα τα αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες και πλήρωσε 23500.Ζάντες 16' ενώ το bravo φοράει μαμά 17'.

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Sun Sep 20, 2009 10:43 am

Μην αναλύετε τα περί ζημιών τόσο πολύ ειναι πολύ ακυρη συζήτηση για 1 και μονο λόγο.Οτι οντως τα Punto πάσχουν απο ηλεκτρικά προβλήματα(τιμόνι dual drive,γειώσεις κτλ κτλ) αλλα οταν το παίρνεις ξέρεις το θεμα και το περιμένεις.Ενώ όλα αυτα τα και καλά πιο ποιοτικά κρύβουν οι αντιπροσωπείες και οι οδηγοί τους τα προβλήματα των αυτοκινήτων,οχι τπτ αλλο αλλα ενα σκασμό λεφτά εδωσαν σε σχεση πχ με καποιον που εχει 1 Punto των 9.000 ευρώ.Επίσης να τονίσω ότι πλέον ολες οι εταιρίες απο το ίδιο...'Super Market' ψωνίζουν,και βλέπεις πχ Fiat να εχει Bοsch εγκέφαλο όπως και η Audi,VW κτλ κτλ.

eldim
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by eldim » Sun Sep 20, 2009 12:05 pm

Πράγματι δεν κατάλαβα.

Έχεις δίκιο ότι η γραμμές της μαμάς FIAT δεν είναι σωστές.
Συμφωνώ και έχουμε δει όλοι να εξαφανίζονται πολύ καλά αυτοκίνητα, να βγάζουν μοντέλα που είναι εξαιρετικά και λόγο κακού μάρκετινγκ να πουλάνε ελάχιστα. Τόσες νίκες σε rally, DTM, τόσα βραβεία, τόσες καινοτομίες και κανένας δεν έμαθε τίποτα ποτέ, “my shoes please” Ηarison Ford και ότι να ναι.
Αλλά υπάρχει τέτοια προκατάληψη που ότι και να κάνει η fiat δεν μπορεί να τη ξεπεράσει.

Αυτό που λέω είναι το εξής:
Πάρε το επόμενο bravo φόρεσε του σήματα VW και δωστο σε δημοσιογράφους του ειδικού τύπου για να δοκιμάσουν το νέο GOLF. Τι πιστεύεις ότι θα πουν για το αμάξι;

Όσο για το τίτλο του hot hatch αυτά είναι Αμερικανιες.
Ο Giorgetto Giugiaro σχεδίασε την alfasud το 1972 και ο επίπεδος κινητήρας της κυρίας έδινε 108 άλογα από 1500 κυβικά, φορούσε μπρος πίσω δισκόφρενα, και έστριβε απίστευτα. Τότε η VW έβγαζε το σκαραβαίο ακόμα!!!!!

Ο ίδιος σχεδιαστής το 1974 σχεδίασε το GOLF το οποίο με 1600 κυβικά και 110 άλογα ονομάστηκε the first hot hatch!!!!!! Έλα τώρα πλάκα μου κάνεις!!!!

Όσο για το blog που παρέθεσα παραπάνω, ο κύριος αυτός και τα προβλήματα του είναι υπαρκτά. Δεν αγόρασε το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο και όσο και να υπερβάλει έχει παραθέσει τόσα στοιχεία που μου είναι αδύνατο να το αγνοήσω. Προφανώς δεν είναι ο κανόνας αλλά να μη νομίζουμε ότι είναι και τέλειοι οι άνθρωποι.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Sep 20, 2009 3:04 pm

Η Fiat κατ' εμε, πρεπει να φτιαξει την σειρα της.
Με δυο αμαξωματα και δυο μοτερ (επι της ουσιας) δε μπορεις να περιμενεις και πωλησεις.
Το εχω πει παρα πολλες φορες εδω μεσα.
Δηλαδη οταν ειχε πρωτοβγει το GT και ειχαν τρελαθει να πουλανε MkI, ο κοσμος ηταν εξυπνος, ενω τωρα ο κοσμος ειναι "κατευθυνομενος" και βλακας??
Οταν καναν τοσο καιρο στο λαντσαρισμα του T-Jet και μετα με την Abarth να παλευουν να φορτωσουν στην τιμη του αυτοκινητου, εναν θρυλο (κατι παρομοιο φυσικα συμβαινει και με το υπολοιπο group) τις λες αυτες εξυπνες κινησεις, μιας εταιριας με τοσο μεγαλη ιστορια??

Και δηλαδη τι να λεμε??
Οτι ο twin turbo TSi που ειναι κινητηρας της χρονιας και εχει τρελαθει σε πωλησεις, ειναι μαπα, ενω πολυ θα θελαμε εμεις οι Fiatακιδες να τον εβγαζε η Fiat πρωτα??

Οποιο Bravo και να παρεις, οτι σημα και να του βαλεις, τιποτα δε θα αλλαζε.
Αλλωστε αυτα ειναι marketing παιγνιδια, που ακολουθει η Fiat "στραβα" και με λαθος τροπο, σημερα.(προσωπικη μου αποψη)
Βαλαμε το σημα της Abarth μπροστα και ξαφνου το 500αρακι εφτασε στα δεκαοκτομιση χιλιαρικα και εγινε premium μοντελο!!!
Και μετα γκρινιαζουμε, που δε μας αγοραζει ο κοσμος και προτιμα Ιαπωνικα Κορεατικα, Γερμανικα, Γαλλικα και δε ξερω 'γω τι αλλο.
Συν επιπροσθετα που μας φταιει ο ειδικος τυπος, που εκθειαζει τον ανταγωνισμο και οχι την "δικια" μας Ιταλικη φιρμα.
Φανταστειτε Grande Abarth με 1600αρι twin scroll turbo, 200hp αποδοση και τιμη 19~20 χιλιαρικα.
Αν θα πουλαγε??
Σα ζεστο ψωμι.
Φυσικα παρομοιες κινησεις θα μπορουσαν να ειχαν κανει και για τα υπολοιπα αμαξια του groupo.

PS:
(Ιστορικα)
Το πρωτο GTi, βγηκε με 1500cc και 100hp το '76.
Το πρωτο Ti, βγηκε με 1490cc και 85hp το '78 και εφτασε με το κλεισιμο της παραγωγης, στην εκδοση Quadrifoglio Verde Ti (Valentino) με 105hp, το '83.
Αρκετα χρονια διαφορα θα ελεγα.
Το σιγουρο ειναι οτι ειχε κλασης ανωτερη οδηγικη συμπεριφορα (παρολο τον προβληματικο επιλογεα) και φρενα (χωρις abs) που ακομα και σημερινα αμαξια, ωχριουν μπροστα της.(Βλεπε de Dion μπροστα.)
Ηταν δηλαδη, παρ' ολο την νοτια καταγωγη της, μια πραγματικη Alfa.

(Προσωπικη εκτιμηση και τοποθετηση)
Το Bloging ειναι μοναδικος και πανευκολος τροπος, να δημιουργησεις κατα το δοκουν, την ιστορια που θελεις.
Image

Post Reply