Εσείς τι ανάρτηση φοράτε ?

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Εσεις τι αναρτηση φορατε ?

Post by COOLIS » Thu Aug 27, 2009 8:51 pm

Τι αποψη εχετε για τα eibach ελατηρια 3,5 ποντους ? καλα ειναι ?

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Aug 28, 2009 8:19 am

καλα ειναι !! ναι.
Punto HGT SC Evo

COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by COOLIS » Mon Sep 14, 2009 12:38 pm

Χθες περασα τα ελατηρια που ειχα παρει ΗR και ειδα τα αμορτισερ μου ειναι χαλια χαλασμενα σκασμενα τα μαμα αφου τα παταω μεσα και δεν εχουν επαναφορα και τα πισω και τα μπροστα και με το χερι τα τραβαω εξω που να ηξερα να μην εβαζα ελατηρια αλλα αμορτισερ ....
Εχετε να μου προτεινετε καμια φτινη λυση για απλο σετ αμορτισερ να κανω την δουλεια μου ?

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Mon Sep 14, 2009 2:14 pm

Εαν βαλεις μαμα-bilstein μαυρο σιγουρα εχεις καμια 20.000 χλμ και μετα σπασιμο.Καλύτερα τα μαμα σε αυτη την περίπτωση.άλλα μη χαμηλώματος δεν εχω δοκιμασει(πχ sachs).Το κοστος σ σε αυτες τις 3 περιπτωσεις παει καπου 150 ευρώ.Αλλα.....για 20.000 χλμ...

Klimis18
Moderator
Moderator

Post by Klimis18 » Mon Sep 14, 2009 3:18 pm

sachs φοραω εγω με 3,5μμ H&R τα χριστουγεννα τα εβαλα ακομα εχουν ζουμι!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!

ImageImageImage

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Sep 14, 2009 5:37 pm

δεν ειναι φθηνα αλλα σου προτεινω να τα βαλεις και να κρατησεις τα ελατηρια για αργοτερα που θα χεις λεφτα ή το ρισκαρεις και τα βαζεις με ελατηρια και οσο αντεξουν...
Αlco τη sport σειρα που ειναι σχετικα σφιχτη..μετα kayaba μαυρα αλλα και παλι σου λεω καλυτερα να βαλεις ενα σφιχτο αμορτισερ χωρις να χαμηλωσεις.
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by COOLIS » Mon Sep 14, 2009 5:53 pm

Δεν νομιζω οτι θα εχουν μεγαλο προβλημα αμορτισερ μη χαμηλωματος οχι οτι θα αντεξουν το ιδιο απο οτι με μαμα ελατηρια αλλα παλι να το σκεφτεις τα ελατηρια π εβαλα ειναι πιο σφιχτα απο τα μαμα και δεν θα αφηνουν το αμορτισερ να τερματιζει τοσο ευκολα ωστε να σπασει και δευτερον το αμαξι δεν κατεβηκε πολυ 2,5 εκ μπροστα και 1,5εκ πισω και ειναι ελαφρυ αμαξι μοτερ 8v αν εχει διαφορα στα κιλα με το 16V δεν ξερω ..Θα δουλευει λιγο πιο κατω απο το νορμαλ επιπεδο αλλα νομιζο θα αντεξει ...οπως λεει και ο GRIGIO.

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Mon Sep 14, 2009 6:06 pm

μα αυτοπου καταστρεφει τα αμορτισερ μη χαμηλωματος ειναι οτι δεν δουλευουν οπως πρεπει αλλα σε πολυ μικροτερη διαδρομη με αποτελεσμα να κατσουν και να αποκτησεις 1,5 ποντο χαμηλωμα ακομα και μετα απο καποια χλμ θα χεις ενα αμαξι κουτσουρο και χαμηλο που θα στηριζεται στα ελατηρια και θα ναι πολυ επικινδυνο.το χουμε αναλυσει αρκετες φορες οτι ειναι πεταμενα λεφτα να βαλεις αμορτισερ μη χαμηλωματος γιατι στο τελος εχεις ξοδεψει περισσοτερα λεφτακαι συνηθως προκαλειςκαι περιφερειακες ζημιες λογο μη σωστης λειτουργιας την αναρτησης..ξανασκεψου το γιατι βλεπω οτι το χεις αντιληφθειλιγο λαθος
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by COOLIS » Mon Sep 14, 2009 7:25 pm

polatov wrote:μα αυτοπου καταστρεφει τα αμορτισερ μη χαμηλωματος ειναι οτι δεν δουλευουν οπως πρεπει αλλα σε πολυ μικροτερη διαδρομη με αποτελεσμα να κατσουν και να αποκτησεις 1,5 ποντο χαμηλωμα ακομα και μετα απο καποια χλμ θα χεις ενα αμαξι κουτσουρο και χαμηλο που θα στηριζεται στα ελατηρια και θα ναι πολυ επικινδυνο.το χουμε αναλυσει αρκετες φορες οτι ειναι πεταμενα λεφτα να βαλεις αμορτισερ μη χαμηλωματος γιατι στο τελος εχεις ξοδεψει περισσοτερα λεφτακαι συνηθως προκαλειςκαι περιφερειακες ζημιες λογο μη σωστης λειτουργιας την αναρτησης..ξανασκεψου το γιατι βλεπω οτι το χεις αντιληφθειλιγο λαθος
Το καταλαβαινω αυτο που λες αλλα τα αμορτισερ π εχω τωρα ειναι χαλασμενα τελειως το καταλαβα χθες π εβαλα τα ελατηρια και πσαχνω μια φθινη λυση ...

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Mon Sep 14, 2009 7:40 pm

Απο τα απλα αμορτισερ που κυκλοφορουν αν θελεις κατι σφικτο και σπορ ,μονο τα μαμα του σπορτινγκ κανουν καλη δουλεια και ας κοπανανε..Εγω φοραω KYB και ειναι μαπα οταν τα πιεσεις και παντα σε συγκριση με τα εργοστασιακα.Το ιδιο πατημα ειχαν και τα sachs που ειχα δοκιμασει σε φιλου το punto.Bεβαιως η ποιοτητα κυλισης ειναι σαφως ανωτερη και ο δρομος δεν κοπαναει τοσο πολυ με αυτα τα επωνυμα.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Mon Sep 14, 2009 7:47 pm

Eγώ έχω εδώ και 80.000 χιλιόμετρα τα koni τα κίτρινα με eibach ελατήρια και είμαι υπερικανοποιημένος. 'Εχω μπει σε punto φίλου μου με bilstein κίτρινα στην μαλακότερη ρύθμιση και μου έσπασε ο κόκκυγας. Στρίβει, αλλά δεν έχει άνεση για να πας ταξιδι.

Πιστεύω τα koni είναι ότι καλύτερο στις προσιτες after market αναρτήσεις. Και στο επόμενό μου αμάξι, πέταμα τα μαμά και koni...

COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by COOLIS » Mon Sep 14, 2009 10:37 pm

Spartiatis No2 wrote:Eγώ έχω εδώ και 80.000 χιλιόμετρα τα koni τα κίτρινα με eibach ελατήρια και είμαι υπερικανοποιημένος. 'Εχω μπει σε punto φίλου μου με bilstein κίτρινα στην μαλακότερη ρύθμιση και μου έσπασε ο κόκκυγας. Στρίβει, αλλά δεν έχει άνεση για να πας ταξιδι.

Πιστεύω τα koni είναι ότι καλύτερο στις προσιτες after market αναρτήσεις. Και στο επόμενό μου αμάξι, πέταμα τα μαμά και koni...
Τα koni που λες τα κιτρινα ειναι για να τα συνδιασεις με μαμα ελατηρια η ελατηρια χαμηλωματος ? Ποια ειναι η τιμουλα τους ?
Ποσους ποντους χαμηλωμα ειναι τα ελατηρια σου ? Εγω φοραω ΗR 3.5

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Mon Sep 14, 2009 10:59 pm

ΕΕΕΕ spartiatisno2,τα bilstein τα χοντροκάλαμα ΔΕΝ ρυθμίζονται ειναι μιας σκληρότητας και τελος.Κυριακο 2 λύσεις εχεις

1.Βαζεις μαμα απο sporting mk2b πχ που ειναι μια χαρα αμορτισέρ για αυτο που θες.Μειονεκτήματα,μικρότερο εύρος λειτουργίας του αμορτισέρ=>γρηγορότερη φθορα(πάνω κάτω στα χιλιόμετρα που σου έχω γράψει) και οταν πέσουν τοσο πολύ και τα αφήσεις θα καταπονείς πειφερειακά το αμάξι πιο πολύ.Εχω φορέσει στο παρελθόν bilstein μαύρα με τα HR και έσπασαν τα πίσω(εκεί χολαίνει η ανάρτηση μας επειδή ειναι κοντά,μη τηλεσκοπικά και κεκλιμένα).Τα ειχα πληρώσει 150 ευρώ,όσο αντεχαν ήταν σχετικά καλή η ανάρτησησα συμπεριφορά.Αλλα οταν έσπασαν ειχα μεχρι να τα βγάλω μόνιμο θόρυβο.(Χρήματα πανω κάτω 150 ευρώ)

2.Πουλάς το κορμί σου στην επιστήμη(χεχε) και βάζεις αμορτισέρ ΧΑΜΗΛΩΜΑΤΟΣ και κατ'εμέ ΚΟΝΙ κίτρινο γιατι εχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι του bilstein SPRINT(και όχι του Sport που δεν ειναι για χαμήλωμα) όπως ότι ειναι ρυθμιζόμενης σκληρότητας και θα κοπανάνε λιγότερο απο τα Sprint.Πλεονέκτημα,ειναι μια πολύ πιο μόνιμη λύση που θα βγάλει χιλιόμετρα.(Χρήματα απο 450 μέχρι 550 ευρω)

COOLIS
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by COOLIS » Mon Sep 14, 2009 11:36 pm

Με καλυψατε ευχαριστω ...!!

george.k
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by george.k » Thu Oct 01, 2009 7:15 am

egw foraw eibach elatiria 3.5 kai twra evala bilstain kitrina spor kai baraei para poly mesa,gia poly dynato thorivo,les kai termatizei to amortiser!exw grante punto 95hp mporei na me vohthisei kanenas na vrw mia akrei?ti na valw?
Στανταρ διαδικασια, για ολο τα νεα μελη.

Επισεις στο forum γραφουμε με μικρους Ελληνικους χαρακτηρες
και οχι με greeklish.

Ευχαριστω.

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”