punto mk1(εσπασε το μοτερ)

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
easy rider
Νικολάκης
Νικολάκης

punto mk1(εσπασε το μοτερ)

Post by easy rider » Sun Sep 21, 2008 10:56 am

Γεια σας εχω ενα punto mk1 el 1.2 8v αυτο με τα 75 αλογα.Εχθες παρέδωσε πνευμα οποτε σκεφτομαι διαφορα πραγματα για το τι μπορω να κανω στο αυτοκινητο και θελω την βοηθεια σας.
1)μπαινει αλλο μοτερ επανω χωρις αλλαγη σαζμαν πλεξουδας κ.τ.λ. (πχ sporting)
2)να αφησω το ιδιο μοτερ και να βαλω εναν αλλο εκκεντροφορο να ζωντανέψει λιγο(θελει επαναπρογραμματισμό.Γινεται?)
3)ακραια λυση ενα μοτερ gt οπου το κοστος ανεβαινει πολυ(ακρα,εγκέφαλος,σαζμαν κ.α)

edit By Polatov:αλλαξα λιγο τον τιτλο για να ειναι κατανοητος ο στοχος του topic.

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Sun Sep 21, 2008 11:13 am

Οταν λες "παρεδωσε πνευμα" δηλ. ποσο μεγαλη ζημια εχει??
Ειναι τοσο μεγαλη, που δε φτιαχνετε??

Μοτερ αλλο μπορεις να βαλεις, αλλα αν δεν ειναι το ιδιο, δυστυχος θα πρεπει να αλλαχτει και σαζμαν και σιγουρα θα χρειαστουν και καποια μαγειρεματα, στην πλεξουδα.

Για να λες "να αφησω το ιδιο μοτερ", μαλλον φτιαχνετε.
Το να βελτιωσεις λοιπον το συγκεκριμενο μοτερ, θα ηταν αδικος κοπος.
Οποτε η καλυτερη λυση, θα ηταν να φτιαξεις το αμαξι, να το πουλησεις και να ψαξεις για μεταχειρισμενο GT.
Image

easy rider
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by easy rider » Sun Sep 21, 2008 12:00 pm

Με μια πρωτη ματια εχει καβαλησει δοντι ο ιμαντας εκκεντροφορου οποτε δεν ξερω τι γινεται πιο μεσα και λεω τωρα αφου θα ανοιχτει μπορω να βαλω εναν αλλο εκκεντροφορο το εχει δοκιμασει κανενας.

staikos
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by staikos » Mon Sep 22, 2008 10:12 am

το πιο πιθανο είναι να σου έχει στραβώσει τις βαλβίδες. Δεν νομιζω ότι θα έχει άλλο πρόβλημα.
Πώς σου το έπαθε? Σε κατέβασμα σχέσης?

Ανάλογα βάβαια και το κόστος επισκευής, αλλά έγώ στη θέση σου θα έβαζα ενα 85αρι 16ν.
ImageImage

vdsracing
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vdsracing » Mon Sep 22, 2008 10:21 am

Σκέψου πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και τι ακριβώς θες απο το αυτοκίνητο.
πλέον μπορείς να το κάνεις Gt με σχετικά φτηνά πράγματα αλλά και πολύ ψάξιμο αφού σε αυτήν την περίπτωση θα θες και φρένα-αμορτισέρ-αντιστρεπτικές εκτος απο τα πράγματα μέσα στο καπό.
Για περισσότερη οικονομία πας για το μοτέρ που σου είπε ο staikos.
-Βαγγέλης-

takisier
Νικολάκης
Νικολάκης

Re: punto mk1(εσπασε το μοτερ)

Post by takisier » Sat Feb 21, 2009 12:51 am

pedes psaxnw antallaktika gia gt2 moteraki kapoios na voithisei an kserei akres na ta mpalosw ta pragmata???metaxirismena pedes psaxnw.....i moteraki an kserete......
thnxxxxxxxxxx
Στανταρ διαδικασια, για ολο τα νεα μελη.
Επισεις στο forum αυτο, γραφουμε με Ελληνικους μικρους χαρακτηρες
και οχι με greeklish.
Ευχαριστω.

hpe200016v
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by hpe200016v » Mon Feb 23, 2009 2:34 pm

το μοτερ αυτο και να καβαλησει δοντι δεν κτυπαει βαλβιδες εγγυημενο αυτο που σου λεω γιατι το εχω δει σε 4 τουλαχιστον μια και οι περισσοτεροι που το επαιρναν στην αρχη εκαναν 100000 χλμ χωρις αλλαγη υμαντα με αποτελεσμα να σπαει

takisier
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by takisier » Tue Mar 03, 2009 11:36 pm

μπορεις να γινεις ποιο κατανοητος?εγω βλεπω πως εχς εκα κολιμα στις 3,800 στροφες και μετα πεζει μια και δινει και φορτονει...τωρα δεν ξερω και δεν μπορουν να μου δωσουν τι συμβενει..5 μηχανικη ειπαν του προιγουμενου ιτι 8ελει εκκεντροφορο και φταιει αυτο..καποιοσ εδω εχει αντιμετοηση κατι τετοιο???εχετε ακοθσει να λενε οτι τα πιστονια εχουν 4 πιεσει και να δουλευει το αμαξι?ψαχνω για μεταλλα αλλα ακουω τρελες τιμες..τι συμφερει να αλλαξω μοτερ ι να αλλαξω κινητηρα?

takisier
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by takisier » Tue Mar 03, 2009 11:41 pm

σορυ μπερδεμα στο μνμ.....να αλλαξω μοτερ η μεταλλα???

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Wed Mar 04, 2009 12:39 am

Μεταλλα, τι μεταλλα να αλλαξεις??
Αν ειναι οπως τα λες, φτιαχνετε το μοτερ σου.
Εκτος κι αν εχει και καποιο αλλο προβλημα, πλεον του "κολληματος" μεχρι τις 3,800σαλ.
Τελικα τι προβλημα επακριβως εχει το μοτερ, τι σου κανει δηλαδη και εσυ τι θελεις να κανεις??
Γιατι αρχιζεις με σπασμενο μοτερ και τελικα μιλαμε για "κολλημα" στις 3,800 και μετα δουλευει κανονικα. :?
Image

takisier
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by takisier » Wed Mar 04, 2009 10:27 pm

κοιτα ο καθε ενας μηχανικος αλλα μου λεει και αλλα βλεπω...σημερα με κουφανανε που λεεμ γιατι μου ειπαν για ρεταρισμα απο εκκεντροφορο..αυιο θα εχω μια τελικη γνωμη το τι εχει..λεινουν το μοτερ να δουμε τι εχει...μεταλλα εννουω να βαλω καλητερα εμβολα για να σηκωσω πιεση.τωρα δουλευω 0,8 αλλα θα ηθελα να δω να δουλευω στα 1 και..αλλα οπος ειπα ασε να δουμε τι θα πει ο γιατρος

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Thu Mar 05, 2009 12:50 am

Orange ο easy rider ανοιξε το θεμα και ο takisier το συνεχιζει. γιαυτο και μιλησε για σπασμενο μοτερ ο ενας και ο αλλος μιλαει για κολλημα στις 3.800... να πω την αληθεια και εγω τωρα το προσεξα αν και ακομα δεν ειμαι σιγουρος τι προβλημα εχει ο καθενας.....

επισης ο ενας εχει ενα 1.2 8v και ο αλλος καποιο GT προφανως γιατι θελει να ανεβασει πιεσεις (τουρμπο προφανως)......

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Thu Mar 05, 2009 2:01 am

VeRDe wrote:Orange ο easy rider ανοιξε το θεμα και ο takisier το συνεχιζει. γιαυτο και μιλησε για σπασμενο μοτερ ο ενας και ο αλλος μιλαει για κολλημα στις 3.800... να πω την αληθεια και εγω τωρα το προσεξα αν και ακομα δεν ειμαι σιγουρος τι προβλημα εχει ο καθενας.....

επισης ο ενας εχει ενα 1.2 8v και ο αλλος καποιο GT προφανως γιατι θελει να ανεβασει πιεσεις (τουρμπο προφανως)......
Εχεις δικιο "VeRDe"!!
Μπλεξαμε τα ποδια μας!!
Οποτε παμε για διαχωρισμο του θεματος!
Image

takisier
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by takisier » Fri Mar 06, 2009 8:39 pm

παιδες και για εμενα μοθ ειπαν για μοτερ σπασμενο(ετσι το εβγαλαν)και επειδης ειδα τον easy να σηταει ειπα παραπανω οτι ζηταω και εγω σορυ απο εμενα αλλα εγω σας μ[περδεψα παιδες αλλαζω στο φορουμ θεμα και το σηζηταμε εκει σορυ και παλι......απλα αναφερα καποια συμπερηφορα του αυτοκηνιτου μου να μου πει καποιος αν αυτο ειναι συμπερασμα για death μοτερ...σηκωνω αλλου το θεμα τα λεμε απ εκει

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Fri Mar 06, 2009 9:24 pm

takisier wrote:παιδες και για εμενα μοθ ειπαν για μοτερ σπασμενο(ετσι το εβγαλαν)και επειδης ειδα τον easy να σηταει ειπα παραπανω οτι ζηταω και εγω σορυ απο εμενα αλλα εγω σας μ[περδεψα παιδες αλλαζω στο φορουμ θεμα και το σηζηταμε εκει σορυ και παλι......απλα αναφερα καποια συμπερηφορα του αυτοκηνιτου μου να μου πει καποιος αν αυτο ειναι συμπερασμα για death μοτερ...σηκωνω αλλου το θεμα τα λεμε απ εκει
ΟΚ φιλε.
Συγχωρεμενος και τα λεμε στο θεμα σου. :)
Image

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”