...την οποία την έκανα στα 4.000 ΧΛΜ...Orange wrote:αν εκανες και τελευταια αλλαγη λαδιων προσφατα, μη φοβασε τιποτα!!
Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου.
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Re: Στρώσιμο νέου αυτοκινήτου.
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Εγώ Χάρη στα 4900 ακριβώς έπιασα τα πρώτα μου 200 !!chevroletcorvette wrote:Είμαι 212 ΧΛΜ πριν τα 5.000 ΧΛΜ. Στα 5.000 ΧΛΜ, να του τα δώσω όλα;Orange wrote:Στην αμεσως προηγουμενη σελιδα, υπαρχει το link, απο τον "P.A.D.R.C".
Περι ταυτου γινετε η ολη συζητηση!!
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

εγω εχω κανει 6000χλμ ο κινητηρας εχει πανω συνολο 20.000χλμ και ακομα προσπαθω!! χαχαχαχα!

- rxbkrs
- Τρέχω σε αγώνες.

Με τέρμα γκάζι;RUD wrote:Εγώ Χάρη στα 4900 ακριβώς έπιασα τα πρώτα μου 200 !!
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Να σου πω την αλήθεια με 200 χιλιόμετρα στην πλάτη και σε ελαφριά στροφή δεν είχα και πολύ το μυαλό μου αν το πόδι πατάει τέρμα το γκάζι η όχι !chevroletcorvette wrote:Με τέρμα γκάζι;RUD wrote:Εγώ Χάρη στα 4900 ακριβώς έπιασα τα πρώτα μου 200 !!
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

xaxaxaaxaxaxaxaxVeRDe wrote:εγω εχω κανει 6000χλμ ο κινητηρας εχει πανω συνολο 20.000χλμ και ακομα προσπαθω!! χαχαχαχα!![]()
![]()
- georget_th25
- Νικολάκης

παιδια help me γιατι εχω μπερδευτει... αυριο περνω επιτελους το tjet μου.
πειτε μου σας παρακαλω πως να το πηγαινω??? με ολα αυτα που διαβασα πιο πανω εχω μπερδευτει.....
πειτε μου σας παρακαλω πως να το πηγαινω??? με ολα αυτα που διαβασα πιο πανω εχω μπερδευτει.....
Everybody Lies
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

Εγώ μέχρι τα 1.500 που άλαξα τα πρώτα λάδια πήγαινα κότα, μέχρι 4.000 στροφές. Μετά την αλλαγή όμως το έσκιζα και έχω τώρα 89.000 χλμ και δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Τώρα το δικό σου είναι turbo οπότε θέλει φροντίδα και προδέρμ για αρκετό καιρό...
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Διάβασε το topic καλά και όλες οι απορίες σου θα λυθούν.... Στο λέω εγγυημένα....georget_th25 wrote:παιδια help me γιατι εχω μπερδευτει... αυριο περνω επιτελους το tjet μου.
- georget_th25
- Νικολάκης

- georget_th25
- Νικολάκης

αν σου πω οτι το διαβασα και δεν εβγαλα ακρη θα με πιστεψεις???RUD wrote:Διάβασε το topic καλά και όλες οι απορίες σου θα λυθούν.... Στο λέω εγγυημένα....georget_th25 wrote:παιδια help me γιατι εχω μπερδευτει... αυριο περνω επιτελους το tjet μου.
θελω ενας να μου πει: το καλητερο στρωσιμο για το tjet ειναι ετσι και ετσι....
Everybody Lies
- tazjet
- Έβγαλα το Ν

Δε υπάρχει συνταγή για το καλύτερο στρώσιμο υπάρχουν 1000+ διαφορετικές απόψεις.Κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεδομένο είναι ότι μέχρι τα 1500κμ χρειάζεται αυξομειώσεις στροφών κ όχι σταθερή ταχύτητα κ μέχρι 3500 rpm. Από εκεί κ πέρα ανά 1000χλμ ανεβάζεις κ 500rpm.Καλό θα είναι το πρώτο λάδι + φίλτρο ν' αλλάζεται μέχρι τα 5000χλμgeorget_th25 wrote:αν σου πω οτι το διαβασα και δεν εβγαλα ακρη θα με πιστεψεις???RUD wrote:Διάβασε το topic καλά και όλες οι απορίες σου θα λυθούν.... Στο λέω εγγυημένα....georget_th25 wrote:παιδια help me γιατι εχω μπερδευτει... αυριο περνω επιτελους το tjet μου.
θελω ενας να μου πει: το καλητερο στρωσιμο για το tjet ειναι ετσι και ετσι....
Εγώ προσωπικά τ άλλαξα στα 3500. Από εκεί κ πέρα χρειάζεται σωστό ζέσταμα κ δε θα έχεις πρόβλημα κ όχι πλακώματα όταν είναι κρύο.
Alfa 146 1,7 16v
Alfa 156 1,6 ts
Fiat GP 1,4 t-jet
Alfa 156 1,6 ts
Fiat GP 1,4 t-jet
- RUD
- Τρέχω σε αγώνες.

Εγώ προσωπικά δεν πέρασα τις 3500 στροφές για 5000 χιλιόμετρα... Συμφωνώ με τις αυξομειώσεις στροφών... Όσο πιο υπομονετικός είσαι στο στρώσιμο τόσο το καλλίτερο για την διάρκεια ζωής του κινητήρα...
- Orange
- Schumacher

Re:
"georget_th25", απλα και ξεκαθαρα το γραφω καποιες σελιδες ποιο πριν....Orange wrote:Χαρη, παρε αδεια και κανε ενα ταξιδι!!!
Μεσ' την πολη, δε "ρονταρετε" σωστα ενα αυτοκινητο.
Βγες εθνικη, κανε καπου 1500~2000km συνολο, με 3500 στροφες και γυρνας για την πρωτη αλλαγη λαδιων!!!
Αφου αλλαξεις τα Selenia Abarth και το φιλτρο, με Selenia Abarth φυσικα και παλι, συνεχιζεις ανοιγοντας σιγα-σιγα το αμαξι.
Γεμιζε 4000 στροφες και γενικα, αρχιξε σιγα σιγα, να το ανοιγεις και παραπανω, μεχρι και το σημειο, μεγιστης ιπποδυναμης.
Μη το "φιλας" και πολυ, γιατι μαλλον αντιθετα αποτελεσματα θα 'χεις.
Με 4500~5000km στο οδομετρο, εισαι ετοιμος, με το παραπανω.
Φυσικα αυτο που λεμε ανοιγμα του μοτερ, συνεχιζεται και για της 18000 με 20000km, ωστε να πεις οτι ενα μοτερ εχει "ανοιξει" πληρως.
Αυτο ομως ειναι ασχετο, με το νορμαλ "στρωσιμο" του μοτερ.
Εκει που λεω για Selenia Abarth, εσει βαζεις Selenia KP.E.

- georget_th25
- Νικολάκης

απο προθερμανση και κτλ???? τι αλλο πρεπει να προσεχω ιδιαιτερα??
Everybody Lies