Περι Βαλβολινων Γενικα

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Περι Βαλβολινων Γενικα

Post by VeRDe » Fri Jan 02, 2009 4:17 am

ανοιγω αυτο το θεματακι γιατι δε βρηκα κατι παρομοιο και οσα βρηκα δεν ταιριαζαν και πολυ στο θεμα μας. το θεμα το ανοιγω ως γενικο ωστε ανεξαρτητως τυπου σασμαν να μην χρειαζεται ανοιγμα νεου θεματος.

εγω προσωπικα εχω το γνωστο 6αρι σασμαν των 16βαλβιδων 1.4 Grande που ειναι σχετικα ευαισθητο σε οσους δε το λυπουνται και πολυ. οποτε ψαχνομαι για βαλβολινες. η Selenia προτεινει τα Tutela car technyx (τα οποια φανταζομαι θα βαζει και η Fiat καθως συνηθως συμβαδιζουν σε ολα) 75W-85 αλλα στο εμποριο μονο 75w-90 βρισκεις και συνηθως ειναι και οι πιο "performance" εκδωσεις εκει σε αυτο το ιξωδες.

οριστε και το σχετικο λινκ της Selenia: http://www.flitalia.it/en/fl/content/view/162/258/

οποτε αν καποιος εχει δοκιμασει καποια βαλβολινη και ειδε το σασμαν του να γλυκαινει ακομα περισσοτερο (αν και δεν εχει τετοια αναγκη και πολυ το σασμανακι αυτο) και να μην γρατσουναει με τιποτα (ουτε αν θελει καθε 3 και λιγο συγχρονιζε τριτης) ας το αναφερει!

εγω ως υποψηφιους εχω τα παρακατω προιοντα:

Motul Gear 300
Torco SGO
Valvoline Synpower Gear oil TDL
Royal Purple max gear

ολα σε 75W-90

το Torco εχει εγκριση GL-6 οταν η fiat "απαιτει" GL-4 και GL-5. φανταζομαι αυτο ειναι ενα προσον που δε βρισκεις ευκολα. ταυτοχρονα ειναι και το πιο ακριβο με την διαφορα του απο το Motul να φτανει κοντα στα 10 ευρω. απο την αλλη την Motul θα την εμπιστευομουν περισσοτερο απο την καθε Torco. αλλα οταν εχεις τετοιο πιστοποιητικο η μαρκες απο μονες τους δε παιζουν ρολο φανταζομαι...

εγω προσωπικα θα βαλω και την ποσοστητα μοτορκοτε(το αυθεντικο οχι την μουφα) που προβλεπεται αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

Υ.Γ. μια συντομη απαντησουλα ποσα λετε να μου παρουν για εργατικα για μια αλλαγη βαλβολινων αν θα μπορουσε να δωσει καποιος θα του ημουν ευγνωμων.

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Fri Jan 02, 2009 11:29 am

καλα αυτα που λες αλλα εχεις κανει ενα σοβαρο λαθος.
οσον αφορα το gl4 , gl5 και gl6.

η φιατ οπως ειπες προτεινει gl4 και gl5.εσυ βρηκες την torco με gl6 και λες ειναι καλυτερη απο της αλλες.μεγα λαθος διοτι η προδιαγραδη gl ειναι προδιαγραφη ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και οχι ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

με λιγα λογια δεν εινα καλυτερη η gl6 απο της υπολοιπες gl.οποτε θα πρεπει να βαλεις οτι gl λεει η φιατ.

η μοτουλ ειναι πολυ καλη απο οτι εχω διαβασει δεν την εχω δοκιμασει ομως.
επισης πολυ καλη και εχω δοκιμασει ειναι η castrol TAF-X 100% συνθετικη ενοειτε.παντως και γω τωρα σκεφτομαι να παω σε μοτουλ οχι οτι θα δω καμια διαφορα αλλα λεμε.

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Fri Jan 02, 2009 12:36 pm

οτι λεει ο κατασκευαστης..
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Fri Jan 02, 2009 2:21 pm

εγω ηξερα οτι τα GL ειναι γενικα δεικτης αντοχης.... γιαυτο θεωρησα οτι ειναι καλυτερο προιον... οποτε αν ειναι ετσι το Torco δε κανει... και εγω για Motul λεω. τωρα για το αν θα κανει δουλεια λογικα για να τις πουλανε ως βαλβολινες για σπορ χρηση κατι παραπανω θα κανουν.....

manthosgrandepunto ηξερα και εγω να βαλω οτι λεει ο κατασκευαστης. ο κατασκευαστης λεει εργοστασιακο φιλτρο αερα αλλα εγω βαζω βαρελακι, ο κατασκευαστης λεει αθορυβο τελικο αλλα εγω βαζω θορυβωδες. με λιγα λογια το οτι δεν προτεινει ο κατασκευαστης κατι δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν υπαρχει παντα κατι καλυτερο..........

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Fri Jan 02, 2009 2:39 pm

η TAF-X δεν καλυπτει το GL-5 που ζηταει η Φιατ αλλα μονο το GL-4.

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Fri Jan 02, 2009 4:19 pm

το HGT μου θελει gl4 για αυτο φοραω και TAF-X και το δικο σου απο ειδα στο προγραμμα που εχω θελει gl4.καποιες βαλβολινες υποστηριζουν και τα δυο μαζι.οποτε οτι gl και να εχεις τις βαζεις.

δεν ξερω τι λεει το μανουλ σου εγω τετοια στοιχει τα βρησκω απο το workshop που εχω.

manthosgrandepunto
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by manthosgrandepunto » Fri Jan 02, 2009 5:08 pm

manthosgrandepunto ηξερα και εγω να βαλω οτι λεει ο κατασκευαστης. ο κατασκευαστης λεει εργοστασιακο φιλτρο αερα αλλα εγω βαζω βαρελακι, ο κατασκευαστης λεει αθορυβο τελικο αλλα εγω βαζω θορυβωδες. με λιγα λογια το οτι δεν προτεινει ο κατασκευαστης κατι δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν υπαρχει παντα κατι καλυτερο..........
Σιγουρα παιζει ρολο το τι θες να κανεις με το αμαξι σου..και τη χρηση του κανεις..εμενα αποψη μου ειναι πως οταν δεν τρεχει σοβαρος λογος και το αμαξι ειναι στην εγγυηση καλυτερα να πηγαινεις συμφωνα με τον κατασκευαστη..απο κει και περα ο καθενας κανει οτι ταιριαζει περισσοτερο στις απαιτησεις του..αλλα για μενα δεν πιστευω οτι αλλαζοντας βαλβολινες οτι θα δεις διαφορα..φιλικα γνωμη μου παντα. :wink:
θελω grande με ωροσκοπο σκορπιο...

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”