Nα γιατι εχανε τοσο πολυ λαδι

Εδώ θα δίνονται πληροφορίες για το πως μπορούν να γίνουν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Nov 12, 2008 3:31 pm

Σιγα μην ειναι και Lacoste..Loctite :-)

No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Wed Dec 03, 2008 2:09 pm

After wrote: Τι πρεπει να προσεξω?
Μπορω να ριξω με πιεστικο, και προσοχη φυσικα?
bill33 wrote:Μουλιασμα με WD 40 και σκουπισμα με πανι μετα.Αλλιως ριχνεις πετρελαιο, το αφηνεις να φουσκωσει τις βρωμιες και ξεπλενεις με νερο υπο πιεση.
staikos wrote:Προσέξτε ομως με το πετρέλαιο και την βενζινη, γιατι κάνουν ζημιά στα πλαστικά!! Τα ασπρίζουν. Πάντως ότι και να ρήξετε, έχετε και ένα πινέλο κοντά σας για τα δύσκολα σημεία.
Και μην το αφήσετε το όλο μιγμα πολύ ώρα να δράσει...
Κατα τη γνώμη μου καλό θα είναι να μην ρίξεις καθόλου βενζινη, πετρελαιο ή WD-40 γιατί όλα αυτά επηρέαζουν τη διάρκεια
ζωής πολλών εξαρτημάτων όπως είναι κολάρα, λαστιχάκια, τσιμούχες, ιμάντες και τελευταία τα πλαστικά και φοβάμαι ότι μπορεί να
αρχίσει μετά από λίγο καιρό αλυσίδα διαρροών....

εγώ από καινούριο το πλένω καθε λίγους μήνες περίπου μέσα-έξω-πάνω-κάτω και με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτογραφίες
το μοτεράκι και δεν είχα πρόβλημα ποτέ από νερά και το έχω κάνει 7-8 φορές μέχρι σήμερα...τώρα το πλύσιμο δεν έχει γίνει ποτέ
για να καθαρίσω διαροές λαδιών ή κάτι τέτοιο αλλά λάσπες και πιτσιλιές...και ποτέ με χημικά ή πετρελαιοειδή καθαριστικά
αλλά με αφρό σαπουνάδας και ξέπλυμα με πίεση νερού...

Image

Image

..όσο για τις διαρροές που δεν έχω νομίζω ότι φταίει το ότι δεν έχει λυθεί τίποτα άλλο εκτός από μπουζί, φιλτροκούτι και τάπες
λαδιών και βαλβολίνης και όταν με το καλό βάλω χέρι τότε θα αρχίσουν και τα παρατράγουδα..

οι φωτογραφίες είναι από το τόπικ με την ποδιά κάτω από το κινητήρα
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t ... highlight=

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Dec 03, 2008 2:26 pm

συγνωμη φιλος δε ξερω αν η μεθοδος σου ειναι σωστη αλλα ετσι οπως το βλεπω δε πλυμιριζουν οι πολλαπλασιαστες οι ασφαλειες η μπαταρια κια πολλα αλλα ηλεκτρονικα με νερο??

VeRDe
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by VeRDe » Wed Dec 03, 2008 2:31 pm

α και ο αφρος σαπουναδας τι ειναι? χημικο δεν ειναι?

Βασίλης Σιδέρης
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Βασίλης Σιδέρης » Wed Dec 03, 2008 3:27 pm

VeRDe wrote:συγνωμη φιλος δε ξερω αν η μεθοδος σου ειναι σωστη αλλα ετσι οπως το βλεπω δε πλυμιριζουν οι πολλαπλασιαστες οι ασφαλειες η μπαταρια κια πολλα αλλα ηλεκτρονικα με νερο??
δεν ξέρω αν πλυμηρίζουν αλλά αν πλυμήριζαν νομίζω ότι θα το είχαμε καταλάβει, εκτος αυτού το πρώτο πλύσιμο έγινε στην αντ/πεία...
VeRDe wrote:α και ο αφρος σαπουναδας τι ειναι? χημικο δεν ειναι?
δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αλλά αν ηταν χημικό που να επηρεάζει λάστιχα κλπ δεν θα είχε χέρια ο πλύστης σήμερα που μιλάμε
μιας και όλη μέρα πιάνει αυτά τα υλικά, πάντως λένε ότι αυτά τα υγρά έχουν βάση το νερό..

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Dec 03, 2008 3:36 pm

Αναφορικα με τα καθαριστικα που εχουν βαση πετροχημικα,το πετρελαιο ειναι το πιο "ευγενικο" απο ολα χωρις να καταστρεφει τα πλαστικα ουτε τους σωληνες.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

Post Reply

Return to “Φτιάχτο μόνος σου”