Nα γιατι εχανε τοσο πολυ λαδι
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

After wrote: Τι πρεπει να προσεξω?
Μπορω να ριξω με πιεστικο, και προσοχη φυσικα?
bill33 wrote:Μουλιασμα με WD 40 και σκουπισμα με πανι μετα.Αλλιως ριχνεις πετρελαιο, το αφηνεις να φουσκωσει τις βρωμιες και ξεπλενεις με νερο υπο πιεση.
Κατα τη γνώμη μου καλό θα είναι να μην ρίξεις καθόλου βενζινη, πετρελαιο ή WD-40 γιατί όλα αυτά επηρέαζουν τη διάρκειαstaikos wrote:Προσέξτε ομως με το πετρέλαιο και την βενζινη, γιατι κάνουν ζημιά στα πλαστικά!! Τα ασπρίζουν. Πάντως ότι και να ρήξετε, έχετε και ένα πινέλο κοντά σας για τα δύσκολα σημεία.
Και μην το αφήσετε το όλο μιγμα πολύ ώρα να δράσει...
ζωής πολλών εξαρτημάτων όπως είναι κολάρα, λαστιχάκια, τσιμούχες, ιμάντες και τελευταία τα πλαστικά και φοβάμαι ότι μπορεί να
αρχίσει μετά από λίγο καιρό αλυσίδα διαρροών....
εγώ από καινούριο το πλένω καθε λίγους μήνες περίπου μέσα-έξω-πάνω-κάτω και με τον τρόπο που φαίνεται στις φωτογραφίες
το μοτεράκι και δεν είχα πρόβλημα ποτέ από νερά και το έχω κάνει 7-8 φορές μέχρι σήμερα...τώρα το πλύσιμο δεν έχει γίνει ποτέ
για να καθαρίσω διαροές λαδιών ή κάτι τέτοιο αλλά λάσπες και πιτσιλιές...και ποτέ με χημικά ή πετρελαιοειδή καθαριστικά
αλλά με αφρό σαπουνάδας και ξέπλυμα με πίεση νερού...

..όσο για τις διαρροές που δεν έχω νομίζω ότι φταίει το ότι δεν έχει λυθεί τίποτα άλλο εκτός από μπουζί, φιλτροκούτι και τάπες
λαδιών και βαλβολίνης και όταν με το καλό βάλω χέρι τότε θα αρχίσουν και τα παρατράγουδα..
οι φωτογραφίες είναι από το τόπικ με την ποδιά κάτω από το κινητήρα
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t ... highlight=
- Βασίλης Σιδέρης
- Μαθαίνω να στρίβω.

δεν ξέρω αν πλυμηρίζουν αλλά αν πλυμήριζαν νομίζω ότι θα το είχαμε καταλάβει, εκτος αυτού το πρώτο πλύσιμο έγινε στην αντ/πεία...VeRDe wrote:συγνωμη φιλος δε ξερω αν η μεθοδος σου ειναι σωστη αλλα ετσι οπως το βλεπω δε πλυμιριζουν οι πολλαπλασιαστες οι ασφαλειες η μπαταρια κια πολλα αλλα ηλεκτρονικα με νερο??
δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αλλά αν ηταν χημικό που να επηρεάζει λάστιχα κλπ δεν θα είχε χέρια ο πλύστης σήμερα που μιλάμεVeRDe wrote:α και ο αφρος σαπουναδας τι ειναι? χημικο δεν ειναι?
μιας και όλη μέρα πιάνει αυτά τα υλικά, πάντως λένε ότι αυτά τα υγρά έχουν βάση το νερό..
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Αναφορικα με τα καθαριστικα που εχουν βαση πετροχημικα,το πετρελαιο ειναι το πιο "ευγενικο" απο ολα χωρις να καταστρεφει τα πλαστικα ουτε τους σωληνες.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)