Βελτίωση για grande punto sporting 1.4 βενζίνη
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- TaRaNTuLa
- Τρέχω σε αγώνες.

- Στέφανος
- Έβγαλα το Ν

Λοιπον αγορασα και εβαλα ηλεκτρικο τουρμπο....
Το αμαξι παει αισθητα καλυτερα..
Εχω ομως ενα προβλημα..
Μαζι μ αυτο μου εστειλαν και μια σκαστρα μπορει καποιος να μου πει πιο ειναι το σωληνακι της υποπιεσης για να τη βαλω να δουλεψει????
Εψαξα αλλα γινεται χαμος απο σωληνακια πανω στη πολαπλη δε ξερω πιο ειναι και τι να διαλεξω
Το αμαξι παει αισθητα καλυτερα..
Εχω ομως ενα προβλημα..
Μαζι μ αυτο μου εστειλαν και μια σκαστρα μπορει καποιος να μου πει πιο ειναι το σωληνακι της υποπιεσης για να τη βαλω να δουλεψει????
Εψαξα αλλα γινεται χαμος απο σωληνακια πανω στη πολαπλη δε ξερω πιο ειναι και τι να διαλεξω
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Το σωληνακι της υποπιεσης ειναι αυτο που ξεκιναει απο την κυλινδροκεφαλη κεφαλη,συνδεεται με τον σωληνα της εισαγωγης και συνεχιζει μεχρι το οπισθιο μερος της πεταλουδας οπου και καταληγει.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- Στέφανος
- Έβγαλα το Ν

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Επειδη δεν βρηκα κατι σε GP σου δειχνω σε panda..
http://www.caradvice.com.au/wp-content/ ... engine.jpg
Στην φωτο βλεπεις τον παπα.Στα δεξια μας εχουμε τον σωληνα που παει στην πεταλουδα.πανω σε αυτο τον σωληνα κουμπωνει και ενας μικροτερος.Αυτος ειναι των αναθυμιασεων.Στο σημειο που δεν φαινεται διαχωριζεται σε εναν λεπτο σωληνα(την υποπιεση που παει στο οπισθιο μερος της πεταλουδας) και σε εναν (ομοιο) που πιανει στην κυλιδροκεφαλη.
Αν εντοπισεις αυτο το "Υ" (η Τ ,πες το οπως θελεις) των σωληνων θα βρεις πολυ ευκολα ποιο ειναι το σωληνακι της υποπιεσης.
http://www.caradvice.com.au/wp-content/ ... engine.jpg
Στην φωτο βλεπεις τον παπα.Στα δεξια μας εχουμε τον σωληνα που παει στην πεταλουδα.πανω σε αυτο τον σωληνα κουμπωνει και ενας μικροτερος.Αυτος ειναι των αναθυμιασεων.Στο σημειο που δεν φαινεται διαχωριζεται σε εναν λεπτο σωληνα(την υποπιεση που παει στο οπισθιο μερος της πεταλουδας) και σε εναν (ομοιο) που πιανει στην κυλιδροκεφαλη.
Αν εντοπισεις αυτο το "Υ" (η Τ ,πες το οπως θελεις) των σωληνων θα βρεις πολυ ευκολα ποιο ειναι το σωληνακι της υποπιεσης.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

- grande jerry
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

- grande jerry
- Μαθαίνω να στρίβω.

- darkx
- Μαθαίνω να στρίβω.

Η ερώτησή μου πάει στο παλικάρι με το ηλεκτρικό turbo. γιατί πήρες ηλεκτρικό τούρμπο αφού με κόστος 150 ευρώ έκανες δικό σου όπως ακριβώς θες.
Βαρελάκι 100 ευρώ
Ανεμιστήρας 60.000 στροφών με 12V φίσα 20 ευρώ
10 Ευρώ σωλήνας Φ60 για να κουμπώσεις τον ανεμιστήρα και 20 ευρώ τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην ασφαλιοθήκη από ηλεκτρολόγο ώστε να ανοίγει μόνο με το κλειδί και όταν έχει πάρει μπροστα το αμάξι ώστε να μην σου φάει όλη την μπαταρία.
Έτσι, δημιουργείς πίεση γύρω στα 4.30-5.0 psi δηλαδή ένα max 0.4 bar στην πεταλούδα και με ΤΕΡΜΑ μόνο το γκάζι για να ανοίξει η πεταλούδα full έχει πολύ καλά και επιθυμητά αποτελέσματα.
Θα βγάλω φωτο από το δικό μου και θα σας το στείλω.
Είδα διαφορά 1,2,3ες και τελική, πρώτη φορά είδα 190+ σε ευθεία και όχι κατηφόρα.
Βαρελάκι 100 ευρώ
Ανεμιστήρας 60.000 στροφών με 12V φίσα 20 ευρώ
10 Ευρώ σωλήνας Φ60 για να κουμπώσεις τον ανεμιστήρα και 20 ευρώ τοποθέτηση του ανεμιστήρα στην ασφαλιοθήκη από ηλεκτρολόγο ώστε να ανοίγει μόνο με το κλειδί και όταν έχει πάρει μπροστα το αμάξι ώστε να μην σου φάει όλη την μπαταρία.
Έτσι, δημιουργείς πίεση γύρω στα 4.30-5.0 psi δηλαδή ένα max 0.4 bar στην πεταλούδα και με ΤΕΡΜΑ μόνο το γκάζι για να ανοίξει η πεταλούδα full έχει πολύ καλά και επιθυμητά αποτελέσματα.
Θα βγάλω φωτο από το δικό μου και θα σας το στείλω.
Είδα διαφορά 1,2,3ες και τελική, πρώτη φορά είδα 190+ σε ευθεία και όχι κατηφόρα.
- After
- Μαθαίνω να στρίβω.

- arpas
- Τρέχω σε αγώνες.

Αφου το παιδι λεει οτι ειδε διαφορα εγω τον πιστευω. Απο την αλλη ομως η λογικη λεει το εξης..Αντε και στελνω περισσοτερο αερα στην πεταλουδα και μαλιστα με πιεση...Ποσο μπορει να προσαρμοστει ο εγκεφαλος σε ολα αυτα χωρις προγραμμα?? Ποσο μπορει να αλλαξει η διαχειριση?? Μηπως το αμαξι στεγνωνει τελειως απο καυσιμο απο καποιες στροφες και μετα?? Καλο θα ηταν να βλεπαμε χειροπιαστα αποτελεσματα με μετρησεις με και χωρις το ηλεκτρικο τουρμπο...Αν εχετε την καλοσυνη μιας και ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα, αξιζει καποιος να βαλει ηλεκτρικο turbo, μιας και ειναι τοσο φτηνο?
Δηλαδη απο οτι καταλαβα, στελνει πιο πολυ αερα στο φιλτροκουτι/χοανη