Mk2/Mk2B - 6άρι Vs 5άρι ποιο είναι πιο γρήγορο??

Κάντε εδώ τα σχόλια σας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Tue Oct 14, 2008 9:35 pm

CRAB is back... wrote:Και το πρόγραμμα δεν δίνει τίποτα....για λεζάντα το βάζουνε!!!! :razz:
Οποτε μπαινει προγραμμα λεζαντα
για να κανει ομοιοκαταληξια με τη ζαντα!!! PDT_Armataz_01_12

Image

punto1410
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by punto1410 » Tue Oct 14, 2008 9:50 pm

CRAB is back... wrote:
punto1410 wrote:αφου ειδαμε οτι Φ-Ε δε δινει τπτ.
Και το πρόγραμμα δεν δίνει τίποτα....για λεζάντα το βάζουνε!!!! :razz:
ισως, θα δειξει..... :grin:
Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας.................θα πας εκεί που κοιτάς.......

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vasilis10 » Tue Oct 14, 2008 11:58 pm

Nα μαι κ γω...!!!

Σωστά όλα αυτα... Να πω απλα όμως ότι απο 1ες ρολλαριστές που πατησαμε το 5ρι ξεκόλλησε πρώτο (10-15 κιλά ελαφρύτερο γαρ!) αλλα το κράτησα κ του ριξα λίγο τελειώματα 1ες κ 2ες ήμουν μισο καπό μπροστα...το 5αρι απο τη στιγμη που εγω εβαλα 3η κ αυτο τελειωνε 2α μεχρι να κουμπωσω 4η ήταν σταθερα μισο αμαξι μπροστα μου.. όταν εσπαγα 4η κ φρεναραμε ήμουν μισο αμαξι μπροστα. Ένα απλα sporting χωρις εξτρα εξοπλισμο θα ρίξει λιγο ακομα.
Από 2ες που πατησαμε είχαμε περιπου 40 Km/h το πιο κοντο μου σασμαν δυσκολευτηκε παλι λογω βαρους αλλα παρολαυτα κρατηθηκα κ πεταχτηκα μισο.. κ μετα παλι τα ιδια με το πατημα απο 1ες κ 30 km/h.

Το θέμα είναι να γινει πατημα με εμένα κ με ένα μαματο sporting.. τοτε θα δουμε διαφορα που δινει το Φ-Ε.
Εμείς Ηλία σου είπα όση διαφορα είχαμε όταν πατήσαμε εγω φιλτρο-τελικο, εσυ μονο τελικο ακριβώς την ιδια διαφορα είχαμε κ τωρα που ειμαστε κ οι 2 βαρελι-τελικο.
Αποψή μου ότι το sporting με φιλτρο ελευθερο δεν εχει καμια διαφορα με το μαμα αλλα το βαρελι εχει...
Προσωπικα πιστευω οτι βαρελι-τελικο VS μαμα sporting το Φ-Ε είναι 1-1,5 αμαξι (μισο-1 κενο) μπροστα με ιδιους οδηγους.
Πιστεύω οτι με το προγραμμα κ τη σωστη κατανομη της δυναμης στο φασμα 4-6750 κ με ωφελος 8-10 αλογα... θα μιλαμε για διαφορα 3,5-4 αμαξια (2,5-3 κενα) απο μαμα.
Αντρέα όποτε το φτιαξεις να παησουμε να δουμε ακριβως τι θα γινει..
Εγω ρισκαρω να πω οτι θα εισαι 2-2,5 αμαξια (1-1,5 κενο) μπροστα απο μενα (Φ-Π-Ε VS Φ-Ε).
Αυτα....

punto1410
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by punto1410 » Wed Oct 15, 2008 12:04 am

Εγω ξερω οτι πριν(καραμαμα) ημουν μισο πισω απο Φ-Ε sporting(παπα-σκουπα-βαρελακι, δεν εμεινε και τπτ αλλο) και τωρα που ειμαι κι εγω Φ-Ε, ειμαι παλι μισο πισω........οτιδηποτε αλλο δεν εχει κανενα νοημα να αναφερθει....(ισως τα βαλα αναποδα!)...

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vasilis10 » Wed Oct 15, 2008 12:04 am

κ ξέχασα να πω ότι το μεσαιο που εχω καταργησει..(δοκιμασμενο κ απο μενα κ εγγυημενα δοκιμασμενο κ απο το puntomk3) δεν εχει καμια διαφορα απο μεσαιο ελευθερο παρα μονο σε αλλαγη 4ης->5ης όπου τοτε δινει 1 καροτσι.
Ξερω ακούγεται περίεργο αλλά αυτο συμβαίνει!!!
Απλά το αναφερω γιατι στην κοντρα που αναφερομαστε δεν εβαλα 5η για να φανει μια διαφορα, αρα γι αυτο δεν αναφερω οτι εχω ξυλωμενο μεσαιο!

punto1410
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by punto1410 » Wed Oct 15, 2008 12:06 am

Βασιλη πριν βαλω το βαρελι κι εγω, που ειχα μονο την εξατμιση , εσυ ησουν οπως ακριβως εισαι τωρα, και οι διαφορες μας ηταν ακριβως οι ιδιες οπως τοτε με το φιλτρο.

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vasilis10 » Wed Oct 15, 2008 12:09 am

punto1410 wrote:Εγω ξερω οτι πριν(καραμαμα) ημουν μισο πισω απο Φ-Ε sporting(παπα-σκουπα-βαρελακι, δεν εμεινε και τπτ αλλο) και τωρα που ειμαι κι εγω Φ-Ε, ειμαι παλι μισο πισω........οτιδηποτε αλλο δεν εχει κανενα νοημα να αναφερθει....(ισως τα βαλα αναποδα!)...
Δε ξερω για σκουπα.. παντως με το βαρελι πραγματικα ενιωσα μια διαφορα σε σχεση με μαμα παπα κ με φιλτρακι εντος του. Τη διαφορα αυτη την εντοπιζω στο φορτομα απο 4-6500...
Για μενα προσωπικα παντως όταν ανοιξαμε εσυ μονο τελικο εγω φιλτρο-τελικο ημουν μισο μπροστα ναι, αλλα το φιλτρο δεν μου εδινε κατι...
Καλη φαση θα ηταν αν καταφερναμε τοτε να ανοιξουμε εγω βαρελι-τελικο, εσυ μονο τελικο..αλλα δεν καταφεραμε..
κ τωρα κ οι 2 με τα ιδια πραματα κ παλι μισο το sporting μπροστα.

punto1410
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by punto1410 » Wed Oct 15, 2008 12:11 am

Πριν γινει το κακο στο πατημα σου με τον αδελφο μου, καταφερατε να παρετε μια εικονα.....νομιζω(ειμαι σιγουρος δλδ) μου πε παλι για το μισο στις 4ες και το μισο στις 3ες υπερ του, δλδ το ιδιο σκηνικο(το χω βαρεθει πραγματικα)...

CRAB is back...
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by CRAB is back... » Wed Oct 15, 2008 1:56 pm

Δοκιμάστε ξανά με τους ίδιους οδηγούς στα ανάποδα τιμόνια να δούμε αν θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.....
Image

punto1410
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by punto1410 » Wed Oct 15, 2008 2:27 pm

Για να δουμε αν βαρελι ειναι πιο αποδοτικο απο φιλτρο στο παπα , πρεπει αν γινει ακομα ενα ανοιγμα με τα αυτοκινητα του τεο και το βασιλη.
Καλο θα ηταν να ανοιγανε μια μονο ταχυτητα απο χαμηλα(π.χ. 3η που θα προλαβουν και να τη γεμισουν αν ξεκινησουν απο 2000), ωστε να ειναι πιο αντικειμενικο πατημα αφου δε θα παιξει ρολο ο παραγον(οδηγος).
Η τραμπα των οδηγων ειναι εξισου σημαντικη οπως λεει ο κραμπ, και δεν υπαρχει θεμα ρισκου, αφου δε θα γινει καμια αλλαγη....
Το πιο σημαντικο ειναι οι οδηγοι να ειναι παραπλησιου βαρους.

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed Oct 15, 2008 3:06 pm

milate για 2-3 αλογα διαφορα στην καλυτερη περιπτωση.
αυτο σε ενα πατημα δεν ειναι ευκολο να το δειτε γιατι η αντιδρασεις (χερι-ποδι) δεν ειναι ποτε κοπιες κ η διαφορα των δεκατων ειναι μια η αλλη με τους 2-3 ιππους (ειπαμε στην καλυτερη) οποτε οσο κ να παιδευεστε (αν το κανετε για αυτο κ μονο) τσαμπα το κανετε.

το φ-ε αν κανει διαφορα ειναι στην συνολικη λειτουργια του κινητηρα, στις ρεπριζ στο ξεκουραστω ανεβασμα , κ σε μεμονομενες κλιμακες στροφων οπου απο μαμα πχ ειχε καποιο κομπιασμα-κα8ιστερηση ενα μοτερ η οχι (γενικο αυτο το πραδειγμα)

διαφορες για να δει καποιος κ να ειναι ακριβες το παραδειγμα (σε ποσοστο 95%) πρεπει να το κανει αλλιως.

πχ κανεις 3 πατηματα καπακι κατω απο τις ιδιες συνθηκες το ενα μετα το αλλο, με το ιδιο αμαξι ο ιδιος οδηγος.
περνεις τις μεσες τιμες.

μετα φτιαχνεις οτι ειναι , κ κανεις παλι το ιδιο , τα αποτελεσματα αυτα τα συγκρινεις κ εχεις μια εικονα.

αν πχ με ενα φιλτρο+εξατμιση επερνες κ απο μια καροτσα απο το καθενα στα 700-800μετρα πχ τοτε με ενα 3 σταδιο μοτερ 8α επρεπε το ενα αμαξι να ειναι στα 250μετρα κ το αλλο να περναει το 1000μετρο...
κατι που ολοι ξερουμε οτι δεν υφισταται !!
καντε το για το κεφι σας κ μην αγχωνεστε!!!
Punto HGT SC Evo

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Wed Oct 15, 2008 3:12 pm

vasilis10 wrote:κ ξέχασα να πω ότι το μεσαιο που εχω καταργησει..(δοκιμασμενο κ απο μενα κ εγγυημενα δοκιμασμενο κ απο το puntomk3) δεν εχει καμια διαφορα απο μεσαιο ελευθερο παρα μονο σε αλλαγη 4ης->5ης όπου τοτε δινει 1 καροτσι.
Ξερω ακούγεται περίεργο αλλά αυτο συμβαίνει!!!
Απλά το αναφερω γιατι στην κοντρα που αναφερομαστε δεν εβαλα 5η για να φανει μια διαφορα, αρα γι αυτο δεν αναφερω οτι εχω ξυλωμενο μεσαιο!
σωστο, σε μεγαλο φορτιο κ υψηλες στροφες το μοτερ τοτε αρχιζει να εποφελειτε της ελευθεριας κ της ομαλης ροης με την ελληψη μεσαιου κ να αρχιζει να κανει μια μικρη διαφορα οπου ξεκιναει κ καταλληγει εως κ καροτσα σε σχεση με το να το εχεις....
Punto HGT SC Evo

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vasilis10 » Wed Oct 15, 2008 4:38 pm

skinboy wrote: αν πχ με ενα φιλτρο+εξατμιση επερνες κ απο μια καροτσα απο το καθενα στα 700-800μετρα πχ τοτε με ενα 3 σταδιο μοτερ 8α επρεπε το ενα αμαξι να ειναι στα 250μετρα κ το αλλο να περναει το 1000μετρο...
κατι που ολοι ξερουμε οτι δεν υφισταται !!
O πιο "ψαγμενος" hammer απτην Πατρα με αντιστοιχη μετατροπή κ προγραμμα απο tuning faster όπως είναι του Αντρέα δηλαδη, αναφερεται σε μια διαφορα με μαμα γύρω στην κολώνα!
όταν ο Hammer ηρθε στη αθηνα με σχεδον ολοκληρωμένο 2ο stage.. τοτε εψαχνε να βελτιωσει το προγραμμα του κ μολις ειχε βαλει χταποδι.. εφαγα όντας φ-ε 1 αμαξι απο τελειώματα 1ες κ 1 κολώνα σε ολη τη 2α.. σύνολο 5 αμαξια απο σταση μεχρι 2ες κ 90 Km/h... Καβουριου σε καποια φαση παλι απο φαναρι αν θυμαμαι καλα πρεπει να μου ειχε κανει μεχρι τα 150 km/h 2,5 κολώνες... κ τωρα ο hammer 2ο σταδιο κομπλε, παει κοπιες με cooper s, το οποίο εγώ δεν το βλέπω καν.
Αυτο αναφέρω γιατι συμφωνώ ότι χωρίς προγραμμα ενα f-e κ μαλιστα βαρελι (μιλώντας για μενα που τοχω δοκιμάσει) μπορει να δωσει 1 καροτσι διαφορα γιατι κ δειχνει να στροφάρει καλυτερα κ να ανεβαζει γρηγοροτερα, αλλα εχει παρει κ οπως λες 2-3 αλογα στην περιοχη του κοφτη, οπο΄τε μπορούμε να πουμε οτι στα 600μ δινει 1 αμαξάκι!
skinboy wrote:καντε το για το κεφι σας κ μην αγχωνεστε!!!
Εννοείται για το κέφι μας το κάνουμε, αλλα κ για το καλό tuning!

andrew
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by andrew » Wed Oct 15, 2008 6:06 pm

ναι βασιλη θα δοκιμασουμε!!!

-απλα κοιταχτε το προγραμμα δινει αλλα οχι κατι το τρομερο!!

αυτο το εξτρα που δινει το προγραμμα μπορει να χαθει μεσα σε ενα πατημα!!

οπως ειπε και ο Πετρος ...λιγο νωριτερα να πατησει ο ενας,λιγο χειροτερα να αλλαξει ο αλλος,να μην εχει βαλει καλη βενζινη κτλ.....ειναι λεπτομερεις που μετρανε οταν η διαφορα παιζει στην καροτσα!!

-ακομα,ο μονος τροπος να τσεκαρεις ακριβως ποσο δινει το προγραμμα ειναι το δυναμομετρο...

το λεω αυτο γιατι πχ εγω με τον βασιλη εχουμε αλλη εισαγωγη!πχ αν η δικια του δουλευει καλυτερα απτην δικια μου και του ριξω πχ 1 αμαξι τοτε το κερδος του προγραμματος δεν θα ειναι μονο ενα αμαξι,αφου οι εισαγωγες δεν δινουν τα ιδια!!
μπερδεμα!!!!χαχα

τεσπα κανουμε τις δοκιμες μας και βλεπουμε!

παντως το προγραμμα εχει δωσει!!!!!!!!!αυτο που μου φαινεται πως δεν εχει δωσει ειναι η εξατμιση...δεν ξερω ισως να ειναι και η ιδεα μου! :lol:
See you in another life . . .

vasilis10
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by vasilis10 » Wed Oct 15, 2008 6:49 pm

αντρεα εγω κραταω το πατημα που καναμε οταν ησουν 2καβαλος->εχανες 1 καροτσα κ με δισκο που πατιναρε τρελα.. εχανες ακομα περισσοτερο κ παρολα αυτα μεχρι κ 3ες που ειχαμε παιξει ησουν μισο καροτσι μπροστα...
αυτο κ μονο με κανει να σκεφτομαι οτι τωρα υπο φυσιολογικες συνθηκες θα μου κανεις 2 κενα!

Post Reply