Βελτίωση για grande punto sporting 1.4 βενζίνη
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- z3lios_punto
- Μαθαίνω να στρίβω.

ρε παιδια δικιο εχει το παλικαρι..καποιοι δεν εχουν τα φραγκα να παρουν τ τζετ κ σκοπευουν να ασχοληθουν με το απλο 1400...γιατι λοιπον να τους κρινουμε ετσι?κ γω το απλο sporting με τα 95 εχω κ ενδιαφερομουν να σκαλισω το συγκεκριμενο μοτερ πριν παθω το ατυχημα...μονο κ μονο για τη τρελα οτι θα χω ατμοσφαιρικο κ φουλ βελτιωμενο οσο παει...ας μην λεμε λοιπον πουλα το κ παρε τ τζετ σε οποιον ενδιαφερεται...εξαλλου το τοπικ λεει βελτιωση 1.4 sporting κ γι αυτο γραφουμε κ εδω...φιλικα
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

- z3lios_punto
- Μαθαίνω να στρίβω.

- spartiatis
- Τρέχω σε αγώνες.

- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

απεκτησα λοιπον το grande punto. μεταχειρησμενο. 1.4 16v με 15.000χλμ ενος ετους. ετσι δεν κρατηθηκα και το πρωτο βραδυ πηγα για μετρησεις. (το αυτοκινητο εχει 15αρες με τασια πληροφοριακα και το λεω γιατι εχει σημασια) με γεματο το ρεζερβουαρ κατα 3/4 κ μονοκαβαλο..
οι μετρησεις εγιναν με Gps performance.
1η μετρηση: 11,439sec
2η μετρηση: 11,413sec
μπορω να πω οτι εξεπλαγην βασει αυτων που ειχα ακουσει εδω.. ισως τελικα το 0-100 που δηλωνει η fiat να εχει βαση τελικα. περιμενα 13αρι αλλα απο αθηνα μεχρι πατρα που το εφερα εδειξε αρκετα ζωντανο και μου κινησε την περιεργεια(και δε το εχω μαθει κ το αμαξι ακομα)...
βεβαια προσωρινη η χαρα γιατι βαζοντας 17αρες το αργοτερο σε 2 μηνες με βλεπω και εμενα στο 13!
Υ.Γ. επισης εντυπωση μου εκανε κ το πατημα του καθως και τα κρατηματα γενικοτερα.. εκανα τις δοκιμες μου και κραταγε πολυ καλα αν υπολογισουμε το ασχημο προφιλ και μεγαθος ζαντας και ελαστικων καθως και τα continental ecocontact Που μονο λαστιχο επιδωσεων δε το λες! 185/65/15
οι μετρησεις εγιναν με Gps performance.
1η μετρηση: 11,439sec
2η μετρηση: 11,413sec
μπορω να πω οτι εξεπλαγην βασει αυτων που ειχα ακουσει εδω.. ισως τελικα το 0-100 που δηλωνει η fiat να εχει βαση τελικα. περιμενα 13αρι αλλα απο αθηνα μεχρι πατρα που το εφερα εδειξε αρκετα ζωντανο και μου κινησε την περιεργεια(και δε το εχω μαθει κ το αμαξι ακομα)...
βεβαια προσωρινη η χαρα γιατι βαζοντας 17αρες το αργοτερο σε 2 μηνες με βλεπω και εμενα στο 13!
Υ.Γ. επισης εντυπωση μου εκανε κ το πατημα του καθως και τα κρατηματα γενικοτερα.. εκανα τις δοκιμες μου και κραταγε πολυ καλα αν υπολογισουμε το ασχημο προφιλ και μεγαθος ζαντας και ελαστικων καθως και τα continental ecocontact Που μονο λαστιχο επιδωσεων δε το λες! 185/65/15
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Δεν ξερω αν θα δεις 13 παντως μην φοβασαι οτι θα σου κοψει ξαι δεν θα πηγαινει βημα που λενε ολοι. Εγω τραγικη διαφορα δεν εχω δει. Μπορει να ειναι λιγο υπρεβολη αλλα οι 17αρες ειναι απαραιτητες για το gp Με μικροτερη διασταση χανει το αμαξι σε ομορφια (γνωμη μου)βεβαια προσωρινη η χαρα γιατι βαζοντας 17αρες το αργοτερο σε 2 μηνες με βλεπω και εμενα στο 13!
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

Σιγουρα απο κρατημα δεν ειδες ακομα τιποτα βαλε τισ 17αρες και περιμενω εντυπωσεις...απλα μην κανεις το λαθος και βαλεις ελατηρια χαμηλωματος μονο γιατι θα χασεις σε κρατηματα πιστεψεμε!!!Υ.Γ. επισης εντυπωση μου εκανε κ το πατημα του καθως και τα κρατηματα γενικοτερα.. εκανα τις δοκιμες μου και κραταγε πολυ καλα αν υπολογισουμε το ασχημο προφιλ και μεγαθος ζαντας και ελαστικων καθως και τα continental ecocontact Που μονο λαστιχο επιδωσεων δε το λες! 185/65/15
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

- polatov
- Schumacher

οι μετρησεις λογικες για ενα ατομο.δεν απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα.οι 17αρες θα κοψουν παρα πολυ ειναι σιγουρο.απο 14 σε 15 πας και κοβει το αμαξι.αν θες να κανεις κατι "καλο" βαλε 195/50/15 θα κοντυνεις πολυ το βημα σου με μονο μειονεκτημα το σφαλμα ταχυμετρου.
δοκιμασε το με μια τετραδα μεταχειρισμενα ξεφτιλα μονο και μονο για να δεις τη διαφορα.ειναι αμαρτια οι 17αρες...
δοκιμασε το με μια τετραδα μεταχειρισμενα ξεφτιλα μονο και μονο για να δεις τη διαφορα.ειναι αμαρτια οι 17αρες...
- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

P.A.D.R.C με χαμηλωμα πρωτον θα αφησω καναν αξονα σε καμια λακουβα. δευτερον θα βρισκει στο γκαραζ μου στο βαλε-βγαλε και τριτον νομιζω οτι δε μου χρειαζεται χαμηλωμα ως προς τα κρατηματα καθως θα γινει πολυ απολυτο το αυτοκινητο και δε το θελω...
Polatov σιγουρα η λογικη λεει αυτο αλλα πρωτα θα κοιταξω να γεμισει στο ματι μου και μετα να με ικανοποιησει το μοτερ.. εξαλλου στην στροφουλα που "την βρισκω" η 17αρα ειναι μακραν καλυτερη της 15αρας... οι ευθειες ερχονται στο τελος.. εκτος αυτου με μια επιλογη τυπου supeleggera που ειναι πιο ελαφριες κ απο τις σιδερενιες δε θα χασω αφου το 65/15R με το 45/17R εχουν συνολικα την ιδια περιμετρο...
ολη η πονηρια βρισκεται στο βαρος της ζαντας... βεβαια αντε να βρω εγω ζαντα να μ'αρεσει και να ειναι και ελαφρια και να μην κοστιζει και πανω απο 700 ευρω!!
Polatov σιγουρα η λογικη λεει αυτο αλλα πρωτα θα κοιταξω να γεμισει στο ματι μου και μετα να με ικανοποιησει το μοτερ.. εξαλλου στην στροφουλα που "την βρισκω" η 17αρα ειναι μακραν καλυτερη της 15αρας... οι ευθειες ερχονται στο τελος.. εκτος αυτου με μια επιλογη τυπου supeleggera που ειναι πιο ελαφριες κ απο τις σιδερενιες δε θα χασω αφου το 65/15R με το 45/17R εχουν συνολικα την ιδια περιμετρο...
ολη η πονηρια βρισκεται στο βαρος της ζαντας... βεβαια αντε να βρω εγω ζαντα να μ'αρεσει και να ειναι και ελαφρια και να μην κοστιζει και πανω απο 700 ευρω!!
- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

- powerakis
- Μαθαίνω να στρίβω.

- VeRDe
- Τρέχω σε αγώνες.

δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν και δεν ειπα οτι δε θα βρω..
εξαιρετικο βαρος τα 8 κιλα μαζι με λαστιχο
6 Κιλα ειναι η superleggera που ειναι απο τις top επιλογες σε θεμα βαρους.
για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα. εγω προβλιματιζομαι καθως εχω την 3ετη εγγυηση της Fiat που ειναι προσθετη της εργοστασιακης και εκεινη και ο αερα στα λαστιχα να μην ειναι fiat σου την ακυρωνουν!!! ξερεια κανεις τι γινεται στις περιπτωσεις που:
1 μπει εξατμιση χωρις να πειραχτει καταποδι και καταλυτης αλλα αλλαχτει ολο το υπολοιπο
2 φυγει ολη η εισαγωγη αερα και μπει βαρελακι bmc
για να μην ξεφευγουμε απο το θεμα. εγω προβλιματιζομαι καθως εχω την 3ετη εγγυηση της Fiat που ειναι προσθετη της εργοστασιακης και εκεινη και ο αερα στα λαστιχα να μην ειναι fiat σου την ακυρωνουν!!! ξερεια κανεις τι γινεται στις περιπτωσεις που:
1 μπει εξατμιση χωρις να πειραχτει καταποδι και καταλυτης αλλα αλλαχτει ολο το υπολοιπο
2 φυγει ολη η εισαγωγη αερα και μπει βαρελακι bmc