Quickshift Grande T-jet!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
Devious
- Εμαθα να ξεκινάω.

Quickshift Grande T-jet!
Καλησπέρα παίδες και καλή χρονιά! Γύρω στις 25 Δεκέμβρη η Bonalume έβγαλε ένα quickshift για το T-Jet to οποίο το αναμένουμε στην Ελλάδα σε λίγο καιρό (έκανα την ερώτηση).Το κόστος εδώ θα είναι με φπα στα 170 ευρώ.
Και κάνω την εξής ερώτηση-Αξίζει? Αυτό που θέλω είναι να βελτιωθεί<<η αίσθηση κυρίως>> και μετά ας βελτιωθεί και η διαδρομή,δεν είναι βασικό μέλημα.Στόχος μου είναι ενα πιο ''μεταλλικό'' κούμπωμα και όχι τόσο πλαστικό που είναι τώρα.Τι λέτε? Οποιαδήποτε άποψη και γνώμη δεκτή!
Και κάνω την εξής ερώτηση-Αξίζει? Αυτό που θέλω είναι να βελτιωθεί<<η αίσθηση κυρίως>> και μετά ας βελτιωθεί και η διαδρομή,δεν είναι βασικό μέλημα.Στόχος μου είναι ενα πιο ''μεταλλικό'' κούμπωμα και όχι τόσο πλαστικό που είναι τώρα.Τι λέτε? Οποιαδήποτε άποψη και γνώμη δεκτή!

ΚΝ airfilter,Catback 55mm exhaust,Bailey blow off and 1,2 bar--132 hp at the wheels.
-
Devious
- Εμαθα να ξεκινάω.

- soundcrash
- Τρέχω σε αγώνες.

- Coach
- Μαθαίνω να στρίβω.

- polatov
- Schumacher

κονταινει τις διαδρομες του λεβιε και δεν πειραζει καθολου τις σχεσεις φιλε μου.ο λεβιες μενει εκει που ειναι..
@Devious εφοσον ειναι για t-jet προχωρα απλα να ξερεις οτι ποιο μεταλλικο σε αισθηση λεβιε θα εχεις μπορει να γινει ομως λιγο ποιο ασαφης ομως..σιγουρα αξιζει αλλα καλο ειναι να ψαξεις για βαση κιβωτιου και μηχανης διοτι ετσι σα συνολο θα κερδισεις στις αλλαγες που ειναι πολυ σημαντικο..
υπαρχει ενα θεμα ομως ποιος θα στο τοποθετησει...
@Devious εφοσον ειναι για t-jet προχωρα απλα να ξερεις οτι ποιο μεταλλικο σε αισθηση λεβιε θα εχεις μπορει να γινει ομως λιγο ποιο ασαφης ομως..σιγουρα αξιζει αλλα καλο ειναι να ψαξεις για βαση κιβωτιου και μηχανης διοτι ετσι σα συνολο θα κερδισεις στις αλλαγες που ειναι πολυ σημαντικο..
- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

δ καταλαβα..μπορει να εξηγηθει περισσοτερο..;..απλα να ξερεις οτι ποιο μεταλλικο σε αισθηση λεβιε θα εχεις μπορει να γινει ομως λιγο ποιο ασαφης ομως..σιγουρα αξιζει αλλα καλο ειναι να ψαξεις για βαση κιβωτιου και μηχανης διοτι ετσι σα συνολο θα κερδισεις στις αλλαγες που ειναι πολυ σημαντικο..
d.i.s.p.i.c.
μα οποιος δ χασει στα λεφτα κ στην αγαπη δ εχει μαθει τη ζωη...
μα οποιος δ χασει στα λεφτα κ στην αγαπη δ εχει μαθει τη ζωη...
- polatov
- Schumacher

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Οταν το δουλευεις σωστα κερδιζεις πολλα..Ομως συνηθως καταληγεις με συγχρονιζε η κουρεμενο γραναζι!
Για πιο μεταλλικο κουμπωμα νομιζω οτι χρειαζεσαι ενα κοντο λεβιε και οχι ενα μακρυ οπως ειναι αυτος-αν δεν με απατανε τα ματια μου-ωστε να θελει και πιο πολυ δυναμη να τον κουμπωσεις..
Για πιο μεταλλικο κουμπωμα νομιζω οτι χρειαζεσαι ενα κοντο λεβιε και οχι ενα μακρυ οπως ειναι αυτος-αν δεν με απατανε τα ματια μου-ωστε να θελει και πιο πολυ δυναμη να τον κουμπωσεις..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- skinboy
- Schumacher

tipota δεν κουρευεις
ενα τετοιο κιτ μειωνει την διαδρομη εμπρος πισω και δεξια αριστερα του εργοστασιακου λεβιε.
το συγκεκριμενο λεει κιολας -27% σε ολα.
δεν σου πειραζει σχεσεις ουτε τιποτα αλλο.
αυτο που πρεπει να γινει ειναι να μαθει να συγχρονιστει το χερι με το ποδι στον συμπλεκτη.
μετα ολα βαινουν καλα.
ισα ισα που με την χρηση τετοιον κιτ, κανοντας την αλλαγη με το χερι ποιο ανετα απο πριν (οχι κανιβαλιστικα) εχει μικροτερη διαδρομη να διανυσεις αρα και λιγοτερο χρονο απο το α στο β σημειο.
τα παρατραγουδα ξεκινανε οταν πχ δεν πατησεις το ιδιο γρηγορα το συμπλεκτη.
το κιτ αυτο οπως και τα Β&M φταχνει την χαλια εργοστασιακη αισθηση και δεν εχεις ασαφειες κ λεβιε τυπου κουταλας ανακατεμα κτλ...
ασαφεια στο τι κουμπωνεις αποκτας με κακες κατασκευες τυπου πυργολεβιεδες short shift kατι που φτιαχνουνε μερικοι μερικοι.
στο θεμα υψος λεβιε σε σχεση με το εργοστασιακο ποικιλει αναλογα το αμαξι .
σε καποια μενει ως εχει (αν κρινεται οτι εκει πρεπει να ειναι λογο του οτι ειναι ειδη κοντα απο μαμα σαν λεβιεδες) η παει ποιο κατω λιγο.
λιγο ποιο πανω μπορεις να το κανεις μετα με αλλο πομολακι απο το εμποριο μακρυ , για ποιο κοντο η μεθοδος ειναι μια και λεγεται πριονισμα. και ξανα βαλσιμο του πομολου απο πανω εκει που υπολογισες πριν.
ενα τετοιο κιτ μειωνει την διαδρομη εμπρος πισω και δεξια αριστερα του εργοστασιακου λεβιε.
το συγκεκριμενο λεει κιολας -27% σε ολα.
δεν σου πειραζει σχεσεις ουτε τιποτα αλλο.
αυτο που πρεπει να γινει ειναι να μαθει να συγχρονιστει το χερι με το ποδι στον συμπλεκτη.
μετα ολα βαινουν καλα.
ισα ισα που με την χρηση τετοιον κιτ, κανοντας την αλλαγη με το χερι ποιο ανετα απο πριν (οχι κανιβαλιστικα) εχει μικροτερη διαδρομη να διανυσεις αρα και λιγοτερο χρονο απο το α στο β σημειο.
τα παρατραγουδα ξεκινανε οταν πχ δεν πατησεις το ιδιο γρηγορα το συμπλεκτη.
το κιτ αυτο οπως και τα Β&M φταχνει την χαλια εργοστασιακη αισθηση και δεν εχεις ασαφειες κ λεβιε τυπου κουταλας ανακατεμα κτλ...
ασαφεια στο τι κουμπωνεις αποκτας με κακες κατασκευες τυπου πυργολεβιεδες short shift kατι που φτιαχνουνε μερικοι μερικοι.
στο θεμα υψος λεβιε σε σχεση με το εργοστασιακο ποικιλει αναλογα το αμαξι .
σε καποια μενει ως εχει (αν κρινεται οτι εκει πρεπει να ειναι λογο του οτι ειναι ειδη κοντα απο μαμα σαν λεβιεδες) η παει ποιο κατω λιγο.
λιγο ποιο πανω μπορεις να το κανεις μετα με αλλο πομολακι απο το εμποριο μακρυ , για ποιο κοντο η μεθοδος ειναι μια και λεγεται πριονισμα. και ξανα βαλσιμο του πομολου απο πανω εκει που υπολογισες πριν.
Punto HGT SC Evo
- skinboy
- Schumacher

Ο πυργολεβιες ειναι ενα quickshift με βαση .
καποια quickshifts εχουνε και βαση , απλα τα κιτ quickshifts ειναι φτιαγμενα για tunning και οχι για racing (Που συνηθως ειναι οι πυργολεβιεδες για να τους εχεις ποιο ψηλα και σε δεσιμο (αρθρωση κεντρου) αλλα κ σαν θεση σε σχεση με το χερι - αποσταση απο το τιμονι...
οι καλοι πυργολεβιεδες ειναι μια χαρα σε αισθηση (σαφος και ειναι ποιο στριμοκολα τα πραγματα στο Η εκει περα , αλλα αυτο ειναι και ο σκοπος τους)
τα καλα quishifts κυριως οσα B&M εχω δει , σαν απλη αντικατασταση του μαμα σε πολλα αμαξια το αποτελεσμα ειναι αψογο.
καμια ασαφεια
καμια δυσλειτουργια
κανενα προβλημα.
Βασικα εγω το εχω αμελησει κ με το παρον θεμα θα παω να παρω ενα να βαλω μιας και το λεμε γιατι αξιζει.
ειχα σκεφτει κ την φαση πυργολεβιε , αλλα πρακτικα (σκεφτητε το λιγο..) βολευει μονο σε αναβασεις... οποτε δε μου κανει.
Βασικα εχω δει σε αισθηση πως δουλευει κ σε sporting mk2 Ο Β&Μ k ειναι ωραιο (quickshift).
δεν θυμαμαι ρε γαμωτο αν ειναι ποιο ψηλα η ποιο χαμηλα απο το μαμα.
καποια quickshifts εχουνε και βαση , απλα τα κιτ quickshifts ειναι φτιαγμενα για tunning και οχι για racing (Που συνηθως ειναι οι πυργολεβιεδες για να τους εχεις ποιο ψηλα και σε δεσιμο (αρθρωση κεντρου) αλλα κ σαν θεση σε σχεση με το χερι - αποσταση απο το τιμονι...
οι καλοι πυργολεβιεδες ειναι μια χαρα σε αισθηση (σαφος και ειναι ποιο στριμοκολα τα πραγματα στο Η εκει περα , αλλα αυτο ειναι και ο σκοπος τους)
τα καλα quishifts κυριως οσα B&M εχω δει , σαν απλη αντικατασταση του μαμα σε πολλα αμαξια το αποτελεσμα ειναι αψογο.
καμια ασαφεια
καμια δυσλειτουργια
κανενα προβλημα.
Βασικα εγω το εχω αμελησει κ με το παρον θεμα θα παω να παρω ενα να βαλω μιας και το λεμε γιατι αξιζει.
ειχα σκεφτει κ την φαση πυργολεβιε , αλλα πρακτικα (σκεφτητε το λιγο..) βολευει μονο σε αναβασεις... οποτε δε μου κανει.
Βασικα εχω δει σε αισθηση πως δουλευει κ σε sporting mk2 Ο Β&Μ k ειναι ωραιο (quickshift).
δεν θυμαμαι ρε γαμωτο αν ειναι ποιο ψηλα η ποιο χαμηλα απο το μαμα.
Punto HGT SC Evo
- polatov
- Schumacher

δε ξερωειναι αντιαισθητικος ο πυργολεβιες αλλα πιστυω οτι θα με βολευαι και σε πιστα αλλα και σε φιδισιες διαδρομες..
το quickshift χωρις βαση ειναι αισθητικα το ιδιο αλλα αμα σε ενα αυτοκινητο της δικης σου χρησης Πετρο μονο "παραφωνια"δε το λες!
βεβαια στο T-jet που συζηταμαι δε θα ναι και πολυ ωραιο..
Υ.Γ.ολα τα λεφτα η αττακα"τωρα που το συζηταμε θα παρω και γω..."χεχε!
το quickshift χωρις βαση ειναι αισθητικα το ιδιο αλλα αμα σε ενα αυτοκινητο της δικης σου χρησης Πετρο μονο "παραφωνια"δε το λες!
βεβαια στο T-jet που συζηταμαι δε θα ναι και πολυ ωραιο..
Υ.Γ.ολα τα λεφτα η αττακα"τωρα που το συζηταμε θα παρω και γω..."χεχε!
- skinboy
- Schumacher

παντος γενικα εγω το εχω δει κιολας αλλα πιστευω οτι αυτα τα κιτακια βελτιωνουνε κατα πολυ την αισθηση.
ειμαι γενικα υπερ.
τωρα γενικα ο πυργολεβιες κατασταση ναι δεν ειναι ιδιαιτερα αισθητικος.
απο εκει και περα το ποσο βολευει και αυτο ειναι σχετικο.
εχει να κανει με το ποσο ψηλα - χαμηλα καθεσαι πως τον βολευεσαι κτλ.
βεβαια αυτο ειναι offtopic απλα αναφορικα το λεω.
Punto HGT SC Evo
- staikos
- Μαθαίνω να στρίβω.

Για να αλλάξεις την αίσθηση του κουμπώματος θα συμφωνήσω ότι το καλύτερο είναι ο συνδιασμός βάσης κιβωτίου και quickshift.
Κατα την γνώμη μου θα έβαζα πρώτα μια βάση πολυουρεθάνης και μετά αν χρειαζόταν το quickshift. Πιστεύω ότι σε θέμα αίσθησης μεταλικού κουμπώματος παίζει πρώτο ρόλο η βάση σαζμαν.
Τώρα για τον πύργο, είναι καθαρά θέμα γούστου... όπως βολεύεται κανείς..
πάντως για τον Καρτόδρομο θα είναι σούπερ καθώς δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύει το δεξί μας χέρι...
Κατα την γνώμη μου θα έβαζα πρώτα μια βάση πολυουρεθάνης και μετά αν χρειαζόταν το quickshift. Πιστεύω ότι σε θέμα αίσθησης μεταλικού κουμπώματος παίζει πρώτο ρόλο η βάση σαζμαν.
Τώρα για τον πύργο, είναι καθαρά θέμα γούστου... όπως βολεύεται κανείς..
πάντως για τον Καρτόδρομο θα είναι σούπερ καθώς δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύει το δεξί μας χέρι...