Μοτερ απο GT σε Uno ??

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
tharis
Νικολάκης
Νικολάκης

Μοτερ απο GT σε Uno ??

Post by tharis » Sun Nov 11, 2007 10:38 pm

Γεια σας παιδια

Εχω ενα Uno 1400ie του 91 και σκεφτομαι να το τουρμισω. Αρχικα εψαξα λίγο για μοτερ απο Uno turbo αλλα μου ειπαν οτι λογο μεγαλης παλαιοτητας και παλιας τεχνολογιας δεν θα μπορουσα να ειμαι σιγουρος για την καλη λειτουργια του μοτερ?

Σκέφτομαι αν μπαινει στο Uno μου μοτερ απο Punto GT (του 94 ?). Σιγουρα θα χρειαστω και φρενα αναρτηση. Με σασμαν, συμπλεκτη ειμαι ok ? Εχω ενα "γνωστο" παλιατζη που φερνει "κομματια" απο ιταλια. Φοιτητης ειμαι και δεν παιζουν πολλα γραγκα.. Με 1300 eura κανω τπτ ?

Αληθεια τι καταναλωση εχει πανω κατω το μοτερ αυτο (με νορμαλ-οικονομικη οδηγηση) στην πολη ? Δεν λεω αμα το σπαω να πληρωνω αλλα μπορω να πηγαινω και "οικονομικα" αν θέλω ?

BLUE SCORPION
Schumacher
Schumacher

Post by BLUE SCORPION » Sun Nov 11, 2007 10:52 pm

καταρχας καλως ηρθες
εαν ειμαι σωστος μπαινει κουτι το μοτερ απο το GT οσον αφορα τιμη αυτο ειναι αναλογα μπορει με τα χρηματα που διαθετεις να παρεις ισως κομπλε κινητηρα αλλα πρεπει να εχεις δικο σου ανθρωπο και να τον εμπιστευεσαι ωστε ο κινητηρας να ειναι καλος .
τωρα για οικονομια εαν το πας ολη την ωρα κατω απο το οριο που τουρμπιζει δεν καιει πολυ θα σου το πουν και παιδια που εχουν GT εδω μεσα και ασχολουνται με το θεμα περισσοτερο
και οπως θα περνω τις στροφες με 130 χωρις λαστιχα και αντιστρεπτικες εσυ αν θελεις κοιταζε με
"esy eisai o monos an8rwpos ston kosmo pou exeis mprostokinhto kai kaneis kalyteres pantes apo piswkinhto"cool_pipis
http://www.youtube.com/watch?v=A2CQ3YE4 ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SsDY0nbZtSI
http://www.youtube.com/watch?v=SBKOpFVggr8

Futura
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Futura » Mon Nov 12, 2007 10:20 am

Οπως ειπε και το καθικι ακριβως απο πανω ( :mrgreen: ) το μοτερ καθετε κουτι..Θα χρειαστεις τα ηλεκτρικα το μοτερ η και σασμαν..Αυτο θα το επιλεξεις συμφωνα με το τι θελεις και τι θα σου πει ο μηχανικος σου..Το θεμα ειναι το εξης..Το GT σταματησε να βγαινει το 99..Οποτε οπως καταλαβενεις το μοτερ σου θα ειναι τουλαχιστον 8 χρονων και θα εχει τουλαχιστον μια 90αρα χιλιαδες χιλιομετρα..Εκτος και αν βρεις περιπτωση..Απο τιμες κομπλε η μετατροπη κινειτε απο 1200-1500 ευρω..Το θεμα ειναι οτι με αυτα τα χιλιομετρα καποια στιγμη θα χρειαστεις ανακατασκευη..Για μενα με τα λεφτα αυτα θα προτιμουσα ενα uno turbo ετοιμο μιας και βρισκεις καλο με 1500-2000 ευρω..Η μετατροπη οπως το βλεπω θα σου παει κανα 2000 στο νερο συμφωνα παντα και με τον μηχανικο..Ειναι επιλογη σου απο κει κ περα.Το θεμα της καταναλωσης εχει ως εξης..Εγω με 20 ευρω εχω βγαλει και 4 ωρες ( :mrgreen: ) αλλα μιλαμε για ποοοοοοοολλλα ανοιγματα..Με νορμαλ οδηγηση μικτη..Δηλαδη και τερμα και σιγα και ολα εχω βγαλει και 4ις μερες και 150 χιλιομετρα περιπου..Παντα με 100αρα..Τωρα ειναι ολα στο χερι σου..Οπως σου προειπα..Δωσε αυτο το unaki οσο μπορεις και βρες ενα αυθεντικο turbo! :cool:
Image
1994 Fiat Punto GT wannabe veyron λεει ρε..!

PUNTiasa
Έβγαλα το Ν
Έβγαλα το Ν

Post by PUNTiasa » Mon Nov 12, 2007 11:04 am

Πέτα τα όλα βρες μια 1500 αρα (fiat-lancia), ένα ωραίο ελεύθερο weberακι, κόντυνε το σασμαν σου ή βαλε 13αρες ζάντες, περιποιημένη εξατμισούλα αμορτισερ και φρένα (απλά όχι τιποτε σούπερ γιατί είναι και ελαφρύ). Πουλάς αυτά που έβγαλες και μπορεί να βγείς και με κέρδος.

BLUE SCORPION
Schumacher
Schumacher

Post by BLUE SCORPION » Mon Nov 12, 2007 3:24 pm

Futura wrote:Οπως ειπε και το καθικι ακριβως απο πανω ( :mrgreen: )
αμα σε πιασω στα χερια μου :P :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Futura wrote:Δωσε αυτο το unaki οσο μπορεις και βρες ενα αυθεντικο turbo! :cool:
ισως ειναι η καλυτερη λυση
και οπως θα περνω τις στροφες με 130 χωρις λαστιχα και αντιστρεπτικες εσυ αν θελεις κοιταζε με
"esy eisai o monos an8rwpos ston kosmo pou exeis mprostokinhto kai kaneis kalyteres pantes apo piswkinhto"cool_pipis
http://www.youtube.com/watch?v=A2CQ3YE4 ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SsDY0nbZtSI
http://www.youtube.com/watch?v=SBKOpFVggr8

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Mon Nov 12, 2007 4:38 pm

Θα λεγα να τοποθετησεις μοτερ απο punto gt.Το πιο σημαντικο ομως ειναι στο να κανεις ενα control τι χρημματα διαθετεις για να κανεις μια μετατροπη όποια και να ναι αυτη........

tharis
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by tharis » Wed Nov 14, 2007 11:57 am

Ειτε το πουλησω ρε παιδια και αγορασω γνησιο turbo ειτε βρω μοτερ turbo τα ιδια χιλιομετρα δεν θα εχει το μοτερ?? Και ουτε για το ενα θα ξερω τπτ ουτε για το αλλο. Τωρα το μοτερ απο το Uno θα εχει σιγουρα παραπανω χιλιομετρα απο ενα του punto γιαυτο και ειπα να ψαξω καλυτερα για μοτερ απο punto gt. Τωρα για αγορα Punto GT δεν παιζει γιατι απ οτι βλεπω θελει 5000 eura + σε μηχανικο γιατι ολο και κατι θα σου βγαλει... Το buget μου σας το ειπα ηδη και θελω να ξερω τι μπορω να κανω μ αυτα τα λεφτα ή τουλαχιστον ποσα ακομα χρειαζετε να μαζεψω...
Image
SeRiUs RC dRiVeR

Futura
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by Futura » Thu Nov 15, 2007 4:55 am

Προσεξε..Αν παρεις μοτερ απο Punto θα το παρεις ενα 1500 το λιγοτερο..Οκ?Θα εχεις π.χ 100K χιλιομετρα στην καλυτερη..Βαλε τα εργατικα βαλε βγαλε μοτερ κανα 500αρι μαζι με αναλωσιμα..Βαλε και κανα 500 αρικο στον ηλεκτρολογο μανι μανι στην καλυτερη θα τα πληρωσεις τα 2500 ευρα..Αν παρεις ετοιμο turbo (που πιστεψε με αμα βρεις θα βρεις αστερι) μπορεις να βρεις και με 1000 ευρω..(Τουλαχιστον εγω βρηκα ενα εδω..)θα παρεις ετοιμο original turbo με 1000 ευρω οκ?Θα χρειαστεις και ενα 800αρι για rebuilt για να εχεις 0 χιλιομετρα σαν μοτερ..Επειδη το Uno θα εχει τα 2πλασια χιλιομετρα αναγκαστηκα θα εχει και αλλαγμενη τουρμπινα..Οποτε με κανα 2000αρο την βγαζεις στεγνα..Τωρα σαφως και ειναι επιλογη σου ετσι?Εγω την γνωμη μου σου λεω..Απο κει κ περα πρατεις..Παντως ψαξου για κανα ετοιμο uno turbo ολο και κατι θα βρεις..Πιστεψε με.. :cool:
Image
1994 Fiat Punto GT wannabe veyron λεει ρε..!

soundcrash
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by soundcrash » Thu Nov 15, 2007 9:44 am

+1
Image

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”