σπάσιμο καταλύτη

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

σπάσιμο καταλύτη

Post by pasatempo » Tue Oct 16, 2007 2:28 pm

μου πρότεινε ο μηχ/κος να σπάσω τον καταλύτη κ οτι θα δω διαφορα μεχρι 10%, κ οτι το χει κανει σε αρκετα αμαξια (κ στο δικο του) κ δεν ειχαν προβλημα με ρυπους γ καρτα καυσαεριων..
το αμαξι ειναι mk1 sporting 1999 1.2 16v με μοναδικη βελτιωση χωανη κ τελικο group n...

επισης μου ειπε να καθαριστουν τα μπεκ γ καλυτερη λειτουργια καθως κ ενισχυτικο οκτανιων..

τι λετε εσεις γ ολα αυτα?

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Tue Oct 16, 2007 2:31 pm

Αυτό με το σπάσιμο του καταλύτη δεν το κατάλαβα καλά....τι εννοεί?
Από το να τον σπάσεις δεν θα ήταν προτιμότερο να τον βγάλεις τελείως?

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Tue Oct 16, 2007 2:39 pm

To ιδιο ειναι,απλως δεν φαινεται οτι δεν εχεις καταλυτη.

ΟΧΙ να μην το κανεις.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Re: σπάσιμο καταλύτη

Post by TOLAROS » Tue Oct 16, 2007 2:57 pm

pasatempo wrote:μου πρότεινε ο μηχ/κος να σπάσω τον καταλύτη κ οτι θα δω διαφορα μεχρι 10%, κ οτι το χει κανει σε αρκετα αμαξια (κ στο δικο του) κ δεν ειχαν προβλημα με ρυπους γ καρτα καυσαεριων..
το αμαξι ειναι mk1 sporting 1999 1.2 16v με μοναδικη βελτιωση χωανη κ τελικο group n...

επισης μου ειπε να καθαριστουν τα μπεκ γ καλυτερη λειτουργια καθως κ ενισχυτικο οκτανιων..

ΑΛΛΑΞΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.-
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Tue Oct 16, 2007 3:19 pm

Αν σπάσεις/βγάλεις τον καταλύτη δεν αυξάνονται οι ρύποι?
Τι πί...ες λέει ο μηχανικός σου?

grhgorhsptol
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by grhgorhsptol » Tue Oct 16, 2007 3:20 pm

Σε μερικά αμάξια αν βγάλεις/σπάσεις τον καταλύτη κάνει διαφορά (πχ rallye,saxo) σε μερικά κάνει το αντίθετο ή και τίποτα

polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue Oct 16, 2007 3:30 pm

ειτε εχει αποδοση ειτε οχι δεν αξιζει να σε πανε αυτοφορο για ενα καταλυτη...
"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pasatempo » Tue Oct 16, 2007 3:57 pm

οκ κατανοητο γ καταλυτη..οσον αφορα τα μπεκ? παιζει αν καθαριστουν να στρωσει το αμαξι? το προβλημα μου ειναι οτι με πρωτη σχεση αρπαζει μετα τις 3000 στροφες... πριν ειναι αναξιοπιστο, πατιναρει κλπ.. αποτι λεει ΔΕΝ ειναι προβλημα στη μεταδοση.. μπορει να ειναι κατι αλλο?

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue Oct 16, 2007 4:00 pm

pasatempo wrote:οκ κατανοητο γ καταλυτη..οσον αφορα τα μπεκ? παιζει αν καθαριστουν να στρωσει το αμαξι? το προβλημα μου ειναι οτι με πρωτη σχεση αρπαζει μετα τις 3000 στροφες... πριν ειναι αναξιοπιστο, πατιναρει κλπ.. αποτι λεει ΔΕΝ ειναι προβλημα στη μεταδοση.. μπορει να ειναι κατι αλλο?
Τα μπεκ καλό είναι να καθαριστούν(με συσκευή υπερήχων ή ότι άλλο) αλλά δε χρειάζεται συχνά...πιστεύω ανά 40000χλμ καλά είναι(εκτός κι αν βάζεις βενζίνη με φραπέ μέσα :lol: :lol: :lol: !!!)
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pasatempo » Tue Oct 16, 2007 4:02 pm

εχει 75000 κ δν εχουν κα8αριστει ποτε.. τσπ το παω γ μπεκ αν ειναι κ βλεπουμε.. κακο παντως δε θα ναι..

οσον αφορα τη βενζινη ουτε ο Θεος δν 3ερει τι εχει μεσα εδω περα.

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Tue Oct 16, 2007 4:04 pm

TOLAROS wrote:
pasatempo wrote:μου πρότεινε ο μηχ/κος να σπάσω τον καταλύτη κ οτι θα δω διαφορα μεχρι 10%, κ οτι το χει κανει σε αρκετα αμαξια (κ στο δικο του) κ δεν ειχαν προβλημα με ρυπους γ καρτα καυσαεριων..

ΑΛΛΑΞΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.-
+100
Punto HGT SC Evo

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pasatempo » Tue Oct 16, 2007 4:08 pm

θα το δοκιμασω κ αυτο.. αν κ οι εναλλακτικες δεν ειναι πολλες.. για Χιο μιλαμε.. ο μόνος λογος που παω σ αυτον ειναι οτι εχει τη Φιατ. και γενικα μας εχει κανει καλη δουλεια κ σε αλλα αμαξια..

kontos_puntoGT1.6
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by kontos_puntoGT1.6 » Tue Oct 16, 2007 8:35 pm

Εγω τον καταλυτη μου τον εκοψα στην μεση τον αδειασα και τον εβαλα στο ιδιο σημειο σαν καπακι και τον κολησα ετσι δεν φενετε οτι δεν εχω και αν με μετρισουν οι μπατσοι θα πω οτι εχει χαλασει συγνωμη θα τον αλλαξω.... σε μενα βοηθησε παντως αλλα το αμαξι μου ειναι 1.6 τουρμπο
Image

PUNTO GT FUNS & OWNERS sto FACEBOOK.......

MAXRISTOS
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by MAXRISTOS » Wed Nov 07, 2007 1:44 pm

kontos_puntoGT1.6 wrote:Εγω τον καταλυτη μου τον εκοψα στην μεση τον αδειασα και τον εβαλα στο ιδιο σημειο σαν καπακι και τον κολησα ετσι δεν φενετε οτι δεν εχω και αν με μετρισουν οι μπατσοι θα πω οτι εχει χαλασει συγνωμη θα τον αλλαξω.... σε μενα βοηθησε παντως αλλα το αμαξι μου ειναι 1.6 τουρμπο
Σε σένα αλλάζουν κατά πολύ τα δεδομένα...
το αδειασες και τον τοποθετησες???κουφάρι δηλαδή???
ή
τον άδειασες και σου πέρασε σωλήνα στην ίδια διαμέτρο με την σωλήνα της εξατμισής σου?????

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Wed Nov 07, 2007 2:51 pm

Και μια χαζή ερώτηση,πώς δε θα φαίνεται αν σε μετρήσουν ότι δεν παίζει πρόβλημα???Πρόσφατα σε μια alfa 147 χωρίς καταλύτη τη μέτρησαν και πέταγε υδρογονάνθρακα πίσω και οι μετρήσεις ήταν τρελές...Το αμάξι διόρθωνε όταν πατούσαν το γκάζι λόγω αλλά αν συνέχιζε έτσι πήγαινε για αλλαγή αισθητήρα.Γιατί να μη συμβεί και εδώ κάτι ανάλογο?Αν και αποψή μου είναι ότι από τότε που τα αμάξια έγιναν καταλυτικά έχασαν δύναμη πιστεύω ότι καλύτερα βάλε έναν αγωνιστικό καταλύτη παρά αυτό που σου είπε ο ''μηχανικός''...

Τώρα για τα μπεκ,εγώ έχω 71000 χλμ και δεν τα έχω καθαρίσει ποτέ...Θα δείξει το πότε γιατί έμπλεξα με σχολές κτλ...Δεν είχα όμως και πρόβλημα ποτέ...

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”