φιλτρο ελευθερασ- τελικο εξατμισης

Θέματα που αφορούν την βελτίωση του κινητήρα, καθώς και της μετάδοσης .

Moderator: Puntoclub.gr moderators

AngelFire
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by AngelFire » Tue Aug 07, 2007 4:06 pm

Δε βγαζει πολυ θορυβο στην καμπινα..τουλαχιστον σε μενα!!Βασικα εγω απο τοτε που τα εβαλα,ολο με ανοιχτο παραθυρο κυκλοφορο κ το ραδιο εχει σχεδον καταργηθει!!!300 euro μου στοιχισαν(φιλτρο+τελικο)

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Tue Aug 07, 2007 8:13 pm

Θα βγάζει πωρωτικό θόπυβο ε; Τι έβαλες, CDA BMC; Εγώ μιλάω για μκ2b όμως

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pasatempo » Wed Aug 08, 2007 5:04 pm

φιλτροχοανη, με μεταλλικη γωνια στην εισαγωγη αντι τη λαστιχενια που ειχε. κ αφαιρεσα κ το καπακι.. κ πισω τελικο group n. Απο τις 2800 κ πανω τις γεμιζει πιο γρηγορα, ειδα αρκετα μεγαλη βελτιωση με 120 ευρω μονο.. κ ο ηχος διαβολεμενος αν κ μ αρεσε κ ο παλιος...τωρα βουιζουν τ αυτια μου, αλλα χαλάλι!

pasatempo
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by pasatempo » Wed Aug 08, 2007 7:44 pm

Spartiatis No2 wrote:A ok τότε. Απ'οτι έχω ακούσει όμως για να βάλεις το βαρελάκι, καταργείς το πλαστικό κάλυμα της μηχανής, πράγμα που δεν μ'αρέσει...
ισχυει το εξης,,τυλαχιστον σε μκ1 sproting... ο σωληνας της εισαγωγης εχει 4 τρυπες..
1 μπροστα που μνπαινει το φιλτρο
1 πισω που δινει τον αερα στον κινητηρα
1 γ τισ αναθυμιασεις
κ 1 που ειναι πιο πλακε κ παει στο καπακι (δν εχω καταλαβει γιατι...)

προσωπικα αλλαξα σωληνα, κ εβαλα μεταλλικο,, ηταν κ κομμενη η δικια μου.. κ εκανε μονο τρυπα γ τις αναθυμιασεις κ το καπακι πηρε δρομο με τις ευλογιες κ του μηχανικου κ του τυπου που μου βαλε τη χοανη..δε νομιζω οτι παθαινει τπτ,, απλα κανει λιγη φασαρια παραπανω ισως

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Wed Aug 08, 2007 10:46 pm

Kάτι βρήκα εδώ, αλλά γιατί πρέπει να βγει το καπάκι δεν καταλαβαίνω. Δεν μου αρέσουν τα εκτεθ. μπουζοκαλώδια
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Thu Aug 09, 2007 7:16 am

Δεν εισαι υποχρωμενος να τον βγαλεις τον παπα αλλα αισθητικα ειναι ασχημο οταν εχεις το βαρελι απο διπλα.Αυτος ειναι ο μονος λογος!Επισης καποιες φορες δεν χωραει το φιλτρο που θελουμε να τοποθετησουμε για αυτο και αφαιρειται!

Οσο για τα μπουζοκαλωδια,αυτη η φωτο ειναι απο 1.2 γιατι εχει μπουζοκαλωδια,ενω τα δικα μας οχι!Και κατι τελευταιο ..νομιζω οτι το συγκεκριμμενο φιλτρο που απεικονιζεται ειναι τεραστιο για τον εν λογο κινητηρα.
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

grande jerry
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by grande jerry » Thu Aug 09, 2007 10:30 am

Για grande sporting τι είναι καλύτερο βαρελάκι,σκούπα η φιλτροχωανη; ένας μηχανικός μου είπε ότι δοκίμασε βαρελάκι bmc σε grande και είναι το καλύτερο.
Image

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Aug 09, 2007 11:36 am

polatov wrote:gia mena h kalyterh lysh sto mk1 einai eleythero ths K&N kai trypes sto filtrokouti.h SEBRING de bgazei teliko gia toso mikra amaxia.oi diatomes ths einai terasties gia 1242.vale group N kai steno mesaio
Συμφωνώ για τη Sebring αλλά διαφωνώ φίλε Πάνο για την εισαγωγή.Αν ήταν τόσο απλό θα είχε από μαμά το αμάξι τρύπες στο φιλτροκούτι.άσε που δεν υπάρχει μπροστά από το φιλτροκούτι κάποιο άνοιγμα ώστε να μπαίνει κρύος αέρας κατά την κίνηση του αυτοκινήτου..Οπότε δεν παίρνει τίποτα πέρα από θόρυβο...

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Aug 09, 2007 11:40 am

Spartiatis No2 wrote:Kάτι βρήκα εδώ, αλλά γιατί πρέπει να βγει το καπάκι δεν καταλαβαίνω. Δεν μου αρέσουν τα εκτεθ. μπουζοκαλώδια
Πίστεψέ με θα είναι πολύ πιο άσχημο με το φιλτροκούτι επάνω....Τα μπουζοκαλώδια δεν θα πάθουν τίποτα αν αυτό φοβάσαι,το αμάξι μας έχει πολύ πιο εκτεθιμένα καλώδια από τα μπουζωκαλώδια μέσα στο καπώ..

Spartiatis No2
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by Spartiatis No2 » Thu Aug 09, 2007 1:54 pm

Ωπα ωπα, να τα ξεχωρήσουμε λίγο για να μην λέμε οτι να'ναι, και επειδή δεν έχω πολυψάξει στον χώρο του κινητήρα τι γίνεται... Το φιλτροκούτι, ο παππάς δηλαδή, βγαίνει και χωριστά από το πλαστικό καπάκι της μηχανής. Εγώ που αλλάζω το φίλτρο μόνος μου, ξέρω οτι έχει 3 βίδες από πάνω που το ανοίγεις και λογικά από κάτω θα έχει κάποιο κούμπωμα.

Με λίγα λόγια, το οτι βγάζεις τον παππά, δεν σημαίνει οτι αφαιρείς και το καπάκι το πλαστικό (που γράφει FIAT)

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Aug 09, 2007 2:17 pm

Σου ξαναλέω,μπορείς να βγάλεις τον παπά αλλά όχι το φιλτροκούτι.Και να αφαιρέσεις και τη σωλήνα που έρχεται στο φιλτροκούτι και πάλι να αφήσεις και το φιλτροκούτι επάνω.Αλλά αν βγάλεις και το φιλτροκούτι θα βλέπεις τα καλωδιάκια που λες και πιο πάνω.Το πλαστικό που γράφει FIAT ή FIAT 16V είναι το φιλτροκούτι,το κυρίως σώμα του αν σε διευκολύνω..
Αλλά στολέω,αν αφήσεις το φιλτροκούτι πάνω και βάλεις κανένα βαρελάκι(υπόψην ότι σκούπα με το μαμά φιλτροκούτι επάνω δεν μπαίνει,τουλάχιστον στο δικό μου αμάξι) θα φαίνεται άσχημο....

CRAB is back...
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by CRAB is back... » Thu Aug 09, 2007 2:23 pm

δεν μπορω να καταλαβω τι σας πιανει με την ομορφια του μοτερ?εκθεσιακο αμαξι εχετε?ημαρτον...........

ξηλωνεις ολο το φιλτροκουτι,ψυχετε καλυτερα το μοτερ,βαζεις μια σκουπα(νομιζω 1.4 εισαι...σωστα?)και μετα αναρωτιεσε ποσο μ@λ@κ@ς ησουν τοσο καιρο που στο ελεγαν και δεν το εκανες!!!
Image

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Thu Aug 09, 2007 2:59 pm

CRAB is back... wrote:δεν μπορω να καταλαβω τι σας πιανει με την ομορφια του μοτερ?εκθεσιακο αμαξι εχετε?ημαρτον...........

ξηλωνεις ολο το φιλτροκουτι,ψυχετε καλυτερα το μοτερ,βαζεις μια σκουπα(νομιζω 1.4 εισαι...σωστα?)και μετα αναρωτιεσε ποσο μ@λ@κ@ς ησουν τοσο καιρο που στο ελεγαν και δεν το εκανες!!!
Βάζεις καλύτερα Ram-Air από Kawasaki και ποιός σε πιάνννννννννει!!ΤΕΛΟΣ! 8) 8) 8)
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

GRIGIO
Schumacher
Schumacher

Post by GRIGIO » Thu Aug 09, 2007 6:13 pm

CRAB is back... wrote:δεν μπορω να καταλαβω τι σας πιανει με την ομορφια του μοτερ?εκθεσιακο αμαξι εχετε?ημαρτον...........

1.2 16v είναι νομίζω από ότι λέει και πιο πάνω αλλά ταιριάζει η σκουπίτσα,don't worry

CRAB is back...
Μαθαίνω να στρίβω.
Μαθαίνω να στρίβω.

Post by CRAB is back... » Thu Aug 09, 2007 6:23 pm

GRIGIO wrote:

1.2 16v είναι νομίζω από ότι λέει και πιο πάνω αλλά ταιριάζει η σκουπίτσα,don't worry
δεν γνωριζω τι αποδοση εχει σε 1.2 γιαυτο το ειπα ετσι....σε 1.4 παντως PDT_Armataz_01_35
Image

Post Reply

Return to “Βελτίωση κινητήρα και μετάδοσης.”