Ποιό αμορτισέρ???

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Wed Jun 06, 2007 8:23 pm

Φιλε SuLiS, με τα καινουργια θα ειναι οπως εφυγε απο τη μαμα του και ναι σιγουρα δε θα εχει σχεση με το πως ειναι τωρα η συμπεριφορα του αυτοκινητου.Το καινουργιο, ειναι καινουργιο, οσα λεφτα και να εχει.

Image

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Wed Jun 06, 2007 9:02 pm

Orange wrote:Φιλε SuLiS, με τα καινουργια θα ειναι οπως εφυγε απο τη μαμα του και ναι σιγουρα δε θα εχει σχεση με το πως ειναι τωρα η συμπεριφορα του αυτοκινητου.Το καινουργιο, ειναι καινουργιο, οσα λεφτα και να εχει.
Εξυπακούεται.Κοίτα,απ'τη στιγμή που είναι βάρκα τ'αμάξι σου με οποιαδήποτε καινούρια ανάρτηση θα'ναι πολύ καλύτερο.
Όσον αφορά στην punto-συνάντηση,μη χολοσκάς.Και γω τις προάλλες εδώ στη Ρόδο είχα το μαναδικό μαμά Punto(GP Sporting)!Και δεν ήξερα τη διαδρομή που θα βολτάραμε.Τ'άλλα παιδιά από μόνα τους με συνόδευαν,φέρθηκαν άψογα.Απλά ακολουθείς κάποιον-μή σε νοιάζει,κάποιος θα προσφερθεί χωρίς καν να του το ζητήσεις,θα το καταλάβεις στο δρόμο.Καλές βόλτες! :cool:
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Jun 06, 2007 9:34 pm

Παντως να αποφυγεις το χαμηλωμα εαν τοποθετησεις KYB γιατι το πιθανοτερο ειναι να τα φτυσουν συντομα..
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..
Image
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB

Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)

SuLiS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by SuLiS » Wed Jun 06, 2007 9:59 pm

Μου τα πρότειναν με ελατήρια χαμηλώματος, δηλαδή πόσο γρήγορα θα τα φτύσουν??
Δεν βάζω μέσα άτομα συχνά και δεν το σκίζω το αμάξι...

Δεν θέλω να τα βάλω με τα ελατήρια των 80,000 χλμ, μου φαίνεται σαν να κάνω μισή δουλειά..

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Jun 06, 2007 10:31 pm

Kοιτα ...ενα ελτηριο δεν φθειρεται..ποσο μαλλον με 80.000 χλμ!Βεβαιως μαλακωνει αλλα οχι τοσο τραγικα..Απο εκει και περα τα KYB οπως και καθε αλλοα "φυσιολογικο" αμορτισερ κατασκευαζεται να για αντικαθιστα τα εργοστασιακα.Επομενως Οταν εσυ το τοποθετησεις σε ενα ελατηριο χαμηλωματος ,ουσιστικα το συμπιεζειςκαι εχεις μια σειρα απο αρνητικα.Ενα απο αυτα ειναι και η γρηγορη φθορα του.Βεβαιως αν δεν το καταπονεις δεν ειναι τοσο εντονη αλλα οπως και να το κανεις μιαλμε για ενα "σπορ" ελατηριοπου συνδυαζεται με ενα "φυσιολογικο" αμορτισερ.Ετσι μπορει να εισαι ατυχος και πχ σε 20.000χλμ να εχει διαλυθει αν το ζοριζεις..Για αυτο και σου προτειναμε τα ελατηρια απο το gt που ειναι σκληροτερα αλλα δεν χαμηλωνουν!
Image

SuLiS
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by SuLiS » Wed Jun 06, 2007 10:57 pm

P.A.D.R.C wrote:Kοιτα ...ενα ελτηριο δεν φθειρεται..ποσο μαλλον με 80.000 χλμ!Βεβαιως μαλακωνει αλλα οχι τοσο τραγικα..Απο εκει και περα τα KYB οπως και καθε αλλοα "φυσιολογικο" αμορτισερ κατασκευαζεται να για αντικαθιστα τα εργοστασιακα.Επομενως Οταν εσυ το τοποθετησεις σε ενα ελατηριο χαμηλωματος ,ουσιστικα το συμπιεζειςκαι εχεις μια σειρα απο αρνητικα.Ενα απο αυτα ειναι και η γρηγορη φθορα του.Βεβαιως αν δεν το καταπονεις δεν ειναι τοσο εντονη αλλα οπως και να το κανεις μιαλμε για ενα "σπορ" ελατηριοπου συνδυαζεται με ενα "φυσιολογικο" αμορτισερ.Ετσι μπορει να εισαι ατυχος και πχ σε 20.000χλμ να εχει διαλυθει αν το ζοριζεις..Για αυτο και σου προτειναμε τα ελατηρια απο το gt που ειναι σκληροτερα αλλα δεν χαμηλωνουν!
ok τώρα κατάλαβα.

Εντάξει παιδιά με έχετε κατατοπίσει πλήρως.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

P.A.D.R.C
Schumacher
Schumacher

Post by P.A.D.R.C » Wed Jun 06, 2007 11:17 pm

Αν θες διαβασε και εδω καποια γενικα πραγματα..
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=167
Image

Orange
Schumacher
Schumacher

Post by Orange » Thu Jun 07, 2007 11:49 am

Ρε ανοιγουμε ματια εμεις!!!χαχαχαχα!!Παντα στη διαθεση σας!
Image

BLUE SCORPION
Schumacher
Schumacher

Post by BLUE SCORPION » Tue Jun 12, 2007 8:57 pm

"puntoclub.gr εμεις σας ανοιγουμε τα ματια" χαχαχαχαχαχαχαχαχα
και οπως θα περνω τις στροφες με 130 χωρις λαστιχα και αντιστρεπτικες εσυ αν θελεις κοιταζε με
"esy eisai o monos an8rwpos ston kosmo pou exeis mprostokinhto kai kaneis kalyteres pantes apo piswkinhto"cool_pipis
http://www.youtube.com/watch?v=A2CQ3YE4 ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SsDY0nbZtSI
http://www.youtube.com/watch?v=SBKOpFVggr8

charmak66
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by charmak66 » Fri Aug 31, 2007 12:56 am

Mιας και βρίσκομαι σε αναζήτηση αμορτισέρ (τα μαμά έχουν 50Κ και έχω απώλειες σε turn-in και φρενάρισμα), θέλω μια μικρή βοήθεια. Έχω ένα punto sporting mkIIb 1400. Δεν θέλω να χαμηλώσω, ούτε να γίνει κούτσουρο, οπότε αποκλείονται λύσεις τύπου koni. Απ' την άλλη δεν θέλω και κάτι πολύ μαλακό τύπου monroe ή μαύρων bilstein (μάλλον είναι περίπου ίδιου προσανατολισμού). Μάλλον θέλω κάτι που να μοιάζει κάπως με τα μαμά, αλλά με πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά, ήτοι καλύτερη αντίδραση στις ανωμαλίες και μια κάποια μείωση των κλίσεων (ειδικά στο φρενάρισμα, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα). Με 50.000χλμ ποιοτική λειτουργίας είμαι ευχαριστημένος, δεν είναι ανάγκη να κρατήσουν μια ζωή...

Άρα:
-έχει δοκιμάσει κανείς τα kyb excel-g ?
-Γνωρίζει κανείς τι μάρκα είναι τα μαμά αμορτισέρ μας; Κάποτε είχα ρωτήσει στην τοπική αντιπροσωπεία, αλλά δεν ήξεραν να μου που (κάτι διαφημιστικά boge που είδα με βάλαν σε σκέψεις)
-Έχω μπερδευτεί λίγο με το αν υπάρχουν τα Record SP για το αυτοκίνητό μου; Τα έχει δοκιμάσει κανείς, btw?

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :cool:

error
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by error » Fri Aug 31, 2007 12:03 pm

Το καλυτερο για ολους μας ειναι να παμε σε puntoσυναντησεις η σε φιλους μας που εχουν κανει ηδη αυτο που θελουμε να κανουμε!Οπως λογου χαριν τα αμορτισερ,και να δουμε το αυτοκινητο στημενο...(και εγω θελω αμορτισερ....)
PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D :evil: :evil: :evil: 250.000km+

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”