Βελτίωση για grande punto sporting 1.4 βενζίνη

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
polatov
Schumacher
Schumacher

Post by polatov » Tue May 01, 2007 2:29 am

monographix wrote:και εχω και την απορια (οπως και πολλοι αλλοι φανταζομαι) γιατι η FIAT να εχει επιλεξει να βγαλει 100ΗP εκδοση το περιπτερο το PANDA και να εχει τα GP με 1.2 (!), 77 8v, 95 16v, (κενο), 1.4 Turbo ? Δεν ειναι λιγο κουφη επιλογη απο πλευρας πολιτικης / marketing?
καλησπερα φιλε μου και καλως ηρθες στην παρεα μας!θα σε παρακαλουσα να κανεις πρωτα ενα post εδω http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=960 και να μας πεις λιγα πραγματα για σενα!

"Competition reduces competitors"
ImageImageImage
Image

Sporti
Schumacher
Schumacher

Post by Sporti » Tue May 01, 2007 1:52 pm

monographix wrote:και εχω και την απορια (οπως και πολλοι αλλοι φανταζομαι) γιατι η FIAT να εχει επιλεξει να βγαλει 100ΗP εκδοση το περιπτερο το PANDA και να εχει τα GP με 1.2 (!), 77 8v, 95 16v, (κενο), 1.4 Turbo ? Δεν ειναι λιγο κουφη επιλογη απο πλευρας πολιτικης / marketing?
Φιλε αυτη την απορια την εχουν/ειχαν πολλοι αλλα σκεψου και τα εξηs.....

Η γκαμα των Γκραντε δεν ειναι μονο αυτα που αναφερειs......η γκαμα ολοκληρη ειναι...

1.2 77 8ν
1.3 90 8ν Ντιζελ (με φοβερη ροπη...!)
1.4 95 16ν (που οσοι το μετρανε το βγαζουν κοντα 98-99 τελικα - οχι τροχο ετσι....)
1.9 120 Ντιζελ
1.9 130 Ντιζελ

και ερχονται

1.4 120 16ν Τουρμπο
1.4 150 16ν Τουρμπο

και βλεπουμε.....

εμενα προσωπικα μου φαινεται υπερπληρηs η λιστα εχει απο ολα....

Αυτη η λιστα ισχυει για ολη την Ευρωπη εκτοs Ελλαδαραs που τα Ντιζελ τρωνε πορτα......

Λεs ομωs η Φιατ να κανονιζει την πολιτικη τηs με βαση τι ισχυει στην Ελλαδα...??Μπααααα.......

Η φιατ λοιπον καλα τα εχει.....δεν φταει η Φιατ αν εμειs δεν επιτρεπουμε τα Ντιζελ......και ειναι αυτο το 1.9 130.......τρελααααα...... :cool: :grin:

BLUE SCORPION
Schumacher
Schumacher

Post by BLUE SCORPION » Tue May 01, 2007 2:32 pm

βασικα σε ολη την ελλαδα (εκτος αθηνας και θεσσαλονικης) επιτρεπονται τα diesel οποτε μηπως ειναι θεμα υπουργειου συγκοινωνιων ή δημου ?
και οπως θα περνω τις στροφες με 130 χωρις λαστιχα και αντιστρεπτικες εσυ αν θελεις κοιταζε με
"esy eisai o monos an8rwpos ston kosmo pou exeis mprostokinhto kai kaneis kalyteres pantes apo piswkinhto"cool_pipis
http://www.youtube.com/watch?v=A2CQ3YE4 ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=SsDY0nbZtSI
http://www.youtube.com/watch?v=SBKOpFVggr8

spartiatis
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by spartiatis » Tue May 01, 2007 6:27 pm

παντως οποιος θελει μπορει να τα αγορασει τα diesel μπορει απλως δεν θα μπαινει στην αθηνα!

grandeBILL
Schumacher
Schumacher

Post by grandeBILL » Tue May 01, 2007 7:23 pm

monographix wrote:Γεια σας. Δεν εχω FIAT αλλα ειναι πολυ πιθανον να παρω GP. (To παρακολουθω σε βαθμο φετιχ απο τοτε που βγηκανε οι πρωτες του φωτο στον τυπο). Να ρωτησω, οι διαφορες λυσεις βελτιωσης των Punto με τον 95 starjet (αν υπαρχουν) δεν παιζει να κανουν και για το GP εφοσον ειναι ο ιδιος κινητηρας? (εκκεντροφοροι, προγραμματα ...)

Επισης, δεν θα ητανε δοκιμο απο πλευρας FIAT/ Abarth να βγαλουν οι ιδιοι ενα κιτ βελτιωσης ? παιζει μηπως να γινοτανε ena petition προς την FIAT για αυτο το θεμα? Δεν νομιζω να μπορουν να πλησιασουν απο αποψη τιμης το καινουριο turbo πολλοι που θα αγοραζαν ομως ενα τετοιο κιτ με κοστος περι τα 1500 / 2000 euro ...

Γενικα γιατι δεν βγαζουν οι εταιριες τετοια κιτ, πχ η Skoda εκανε μοντα το fabia με KW, σκουπες, εξατμισεις, εκκεντροφορους, προγραμματα και το πουλαει σαν sport edition, γιατι δεν δινει και το κιτ με εγκατασταση σαν εξτρα και για τα υπολοιπα Fabia?
Εαν αναφερεσαι στο προηγουμενο punto (mk2b) ο κινητηρας ηταν ο FIRE και δυστυχως δεν ειναι ιδιως με τον starjet που φοραει το grande μπορει να ειναι παρομοιος αλλα εχει και αρκετες διαφορες και γι'αυτο δεν ταιριαζουν αρκετα aftermarket αλλα συντομα θα υπαρχουν και για το grande καλουδια!! Ηδη η KW εχει βγαλει σετακι, καποια προγραμματα εμφανιζονται στην αγορα...

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue May 01, 2007 7:30 pm

Σετάκι;Τι εννοείς,Κολίνα του forum;; :cool: :cool: :cool:
Το απόλυτο link....
http://www.youtube.com/watch?v=zRX4mlFi06A
TOLIS HAZZARD!!ΝΤΑΙΖΗ ΓΕΡΑ!!

Sporti
Schumacher
Schumacher

Post by Sporti » Tue May 01, 2007 7:32 pm

Αναρτηση........εννοει.....μαλλον...

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue May 01, 2007 7:36 pm

Όπα,διόρθωση:Το ''τί εννοείς'' πήγαινε και για το πρόγραμμα,βιάστηκα..
Το απόλυτο link....

grandeBILL
Schumacher
Schumacher

Post by grandeBILL » Tue May 01, 2007 7:41 pm

Υπαρχουν καποιοι βελτιωτες που δινουν προγραμμα για grande σε καποιο σημειο στο φορουμ αναφερονται... Λευτερη βοηθα λιγο

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Tue May 01, 2007 7:43 pm

grandeBILL wrote:Υπαρχουν καποιοι βελτιωτες που δινουν προγραμμα για grande σε καποιο σημειο στο φορουμ αναφερονται... Λευτερη βοηθα λιγο
Με τί όφελος σε ισχύ και τί κόστος;
Το απόλυτο link....

Sporti
Schumacher
Schumacher

Post by Sporti » Tue May 01, 2007 8:03 pm

monographix
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by monographix » Wed May 02, 2007 10:53 am

δε διαφωνω με ολα αυτα αλλα μενω θεσσαλονικη οπου δυστυχως δεν μπορω να κινησω diesel (μεχρι να συνελθουν απο την τριτοκοσμαρα τους στα υπουργεια ή να τους κοπανησουν καμμια απο την ΕΕ) και ετσι αναφερθηκα μονο στους βενζινοκινητηρες.

Επισης κανονικα η ελληνικη αντιπροσωπευση ειναι υπευθυνη για διαφορες προσαρμογες στην ελληνικη πραγματικοτητα με τη συνεργασια της μαμας εταιριας στο πλαισιο της διασφαλισης της ανταγωνιστικοτητας των προιοντων στις τοπικες αγορες, αυτο πιστευω συμβαινει με ολες τι χωρες, υπαρχει καποιος βαθμος προσαρμογης στα δεδομενα της καθε χωρας, και εδω φανταζομαι το μεγαλυτερο μερος της πιτας της αγορας αυτοκινητου καταλαμβανεται απο τα αστικα κεντρα οπου δεν πωλουνται diesel.

Ετσι στην ελληνικη αγορα μεταξυ ενος κινητηρα με ιδιες επιδοσεις με τον κινητηρα που κινουσε το ελαφρυτερο MK2b sporitng και ενος κατα πολυ ακριβοτερου (και κατα πασα πιθανοτητα συνολικα διαφοροποιημενου) τουρμπο 120 ΗΡ πιστευω υπαρχει ενα κενο ιδιαιτερα απο τη στιγμη που η ιδια η FIAT εχει επιδειξει μια τετοιτα "ενδιαμεση" κατασταση κινητηρα με το ... Panda (αραγε τι στατιστικες πωλησεων εχει αυτο? ποιοι το αγοραζουν?)

Aκομη, παιρνοντας το παραδειγμα της Skoda ξανα, νομιζω, δεν ειμαι σιγουρος, οτι το "sport edition" fabia ειναι αν οχι πρωτοβουλια, τουλαχιστον μαλλον εκτελεση της ελληνικης Skoda?

Φανταζομαι οτι ειναι αναποφευκτο οτι σταδιακα θα πληθυνουν οι αξιοπιστες after market λυσεις βελτιωσεων. Ελπιζω να κανουν την παρουσια τους και στη θεσσαλονικη, υπολογιζοντας και το πιθανο χρονικο διαστημα μεχρι την αγορα τοy GP και το διαστημα στρωσιματος και μαμα χρησης χωρις παραπανω απαιτησεις .... :P

Sporti
Schumacher
Schumacher

Post by Sporti » Wed May 02, 2007 11:27 am

Ο 100αρηs του Παντα δεν θα αλλαζε τιποτα δραματικα και να τον ειχε το Γκραντε.....(ο 95αρηs οπωs εχω διαβασει τα βγαζει τα αλογα που λεει και κατι παραπανω)....

Οσο για το 1.4Τ 120 αλογα κατσε να δουμε ποσο ακριβοτερο θα ειναι απο το 95αρι Sporting......Εγω δεν πιστευω να ειναι κατα πολυ ακριβοτερο......και δηλαδη τι να κανει η Φιατ ...να βγαλει 95αρι,....ενα αλλο με 105-110 και αλλο με 120+.....δυσκολο.....

Εγω αυτο που πιστευω και εχω πει απο την αρχη ειναι οτι το αμαξι αυτο επρεπε να μην βγει καν 1.4 16ν αλλα 1.6 με 110 αλογακια (υπαρχει ο κινητηραs αυτοs στην Φιατ) η με 120 απο 147......θα ηταν μια χαρα....και αs βγαζανε το Τουρμπατο μετα με 150+ ...

TOLAROS
Schumacher
Schumacher

Post by TOLAROS » Wed May 02, 2007 11:35 am

Sporti wrote:Ο 100αρηs του Παντα δεν θα αλλαζε τιποτα δραματικα και να τον ειχε το Γκραντε.....(ο 95αρηs οπωs εχω διαβασει τα βγαζει τα αλογα που λεει και κατι παραπανω)....

Οσο για το 1.4Τ 120 αλογα κατσε να δουμε ποσο ακριβοτερο θα ειναι απο το 95αρι Sporting......Εγω δεν πιστευω να ειναι κατα πολυ ακριβοτερο......και δηλαδη τι να κανει η Φιατ ...να βγαλει 95αρι,....ενα αλλο με 105-110 και αλλο με 120+.....δυσκολο.....

Εγω αυτο που πιστευω και εχω πει απο την αρχη ειναι οτι το αμαξι αυτο επρεπε να μην βγει καν 1.4 16ν αλλα 1.6 με 110 αλογακια (υπαρχει ο κινητηραs αυτοs στην Φιατ) η με 120 απο 147......θα ηταν μια χαρα....και αs βγαζανε το Τουρμπατο μετα με 150+ ...
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ!!Δε νοείται FIAT και να χάνει από Ibizoclio και τρίχες κατσαρές...’ιντε να δούμε κανα πρόγραμμα επίσημο GMT(GaMo To) :razz: :razz: :razz:
Το απόλυτο link....

monographix
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by monographix » Wed May 02, 2007 11:57 am

Sporti wrote:Ο 100αρηs του Παντα δεν θα αλλαζε τιποτα δραματικα και να τον ειχε το Γκραντε.....(ο 95αρηs οπωs εχω διαβασει τα βγαζει τα αλογα που λεει και κατι παραπανω)....

Νομιζω υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα (κρινοντας και απο τα μοντελα Golf 1.4 Turbo σε σχεση με τα αλλα Golf) να ειναι αρκετα πιο ακριβο απο το 95 sporting, εχω μια υποψια οτι τα 120 & 150 θα εχουν αρκετες διαφορες με τα προηγουμενα GP δεν θα ειναι απλως ενα διαφορετικο μοτερ, σε βαθμο που να εκτινασει την τιμη...

Sporti wrote:Εγω αυτο που πιστευω και εχω πει απο την αρχη ειναι οτι το αμαξι αυτο επρεπε να μην βγει καν 1.4 16ν αλλα 1.6 με 110 αλογακια (υπαρχει ο κινητηραs αυτοs στην Φιατ) η με 120 απο 147......θα ηταν μια χαρα....και αs βγαζανε το Τουρμπατο μετα με 150+ ...

πολυ σωστο μου ακουγεται ...

Post Reply

Return to “Βελτιωση κινητηρα Grande Abarth και EVO”