συστημα εξαγωγης

Εδώ θα μαθαίνουμε πως λειτουργούν κάποια πράματα στο αμάξι μας.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
vagelis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

συστημα εξαγωγης

Post by vagelis » Thu Apr 01, 2004 8:57 pm

ο ρόλος του συστήματος εξαγωγής είναι να απομακρύνει από τον κινητήρα τα καυσαέριακαι να τα αποδίδει στο περιβάλονόσο το δυνατόν πιο αθόρυβα και φιλτραρισμένα απο βλαβερά στοιχεία,για το θόρυβο φροντίζουν τα καζανάκια ενώ για τους ρύπους οι καταλύτες.όλα αυτά παρεμβάλονται στο σωλήνα της εξάτμισης και στην ουσία εμποδίζουν την έξοδο των καυσαερίων προς το περιβάλον.αυτο σημαίνει ότι ο κινητήρας φιμώνεται,και καθώς ζορίζεται να διώξει τα καυσαέρια που συσωρέυονται στην εξαγωγή,αυξάνεται η πίεση σε αυτηκαι μοιραία επηρεάζεται η απόδοση.
καθώς ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής τα καυσαέρια ωθούμενα από τη διαφορά πίεσης και απο την άνοδο του εμβόλου,διοχετεύονται στο χταπόδι.
υπάρχουν δυο διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης των αυλών,οι τέσερις ενώνονται σε δυο και μετα γίνονται ένα (4-2-1) ενώ μπορεί οι τέσερις να ενώνονται απευθείας σε ένα (4-1).
η διάταξη 4-2-1 ευνοεί περισότερο τη ροπή αλλα όχι την ισχύ ψηλά,ενω η διάταξη 4-1 αποδίδει καλύτερα στις ψηλές στροφές.

δεν ειμαι τρελος.καψουρης ειμαι

vagelis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by vagelis » Thu Apr 01, 2004 8:57 pm

συνήθως είναι μαντεμένια χυτά κομάτια,ενώ σε περίπτωση αντικατάστασης προτιμούνται σωληνωτές κατασκευές που αποδίδουν καλύτερα.
στα υπερτροφοδοτούμενα οι απαιτήσεις απο το χταπόδι είναι μεγαλύτερες,αφενός γιατί οι θερμοκρασίες είναι μεγαλύτερες και αφετέρουγιατί κάπου πρέπει να χωρέσει και η τουρμπίνα.επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κομάτι κάθε turbo κινητήρα που καταπονείται έντονα καλό είναι να μη γίνονται τσιγκουνιές.
μία καλοσχεδιασμένη εξαγωγή συμβάλει πολύ στη μείωση του back presure,στοιχείο στο οποίο πάσχουν οι turbo κινητήρες.

vagelis
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

καζανακια

Post by vagelis » Thu Apr 01, 2004 9:04 pm

είναι συνήθως δύο σε αυτοκίνητα με καταλύτη και περιέχουν διαφράγματα που στόχο έχουν τη μείωση του θορύβου και τη μείωση της ταχύτητας των καυσαερίων,ώστε να εξομαλύνουν τα μεγέθηπίεσης και θερμοκρασίας όσο πιο κοντά γίνεται στα επίπεδα του περιβάλοντος.επειδή όμως και αυτά προβάλουν αντίσταση στη ροή,ανεβάζουν τη πίεση στο μέρος του σωλήνα που βρίσκεται πρίν απο αυτα,αυξάνοντας την πίεση.αυτο το πρόβλημα είναι η χαρά του εξατμισά,ο οποίος θα σας παρατάξει μία απίστευητη ποικοιλία απο καζανάκια.

Post Reply

Return to “Μάθε πως λειτουργεί”