Aerodynamics & weight

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

error
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Re: Aerodynamics & weight

Post by error » Fri Apr 13, 2007 2:36 am

icetuner wrote:Υπαρχουν καθολου κομματια carbonfiber ετσι ωστε να ελλαφρινω το 5θυρο mk2 punto του 2002?

Επισεις, υπαρχουν τιποτα αεροδυναμικες βελτιωσεις που μπορω να κανω?
Το θεμα αεροδυναμικες βελτιωσεις ειναι λιγο δυσκολο....οχι γιατι δεν υπαρχουν πραγματα που μπορει να βαλεις...αλλα γιατι οπως καταλαβαινω ενοεις πραγματικες βελτιωσεις και οχι μονο για αισθητικη!
Καταρχην το punto ειναι στο μεσω ορο περιπου της αεροδυναμικης cd=0.32 δεν ειναι κακο αλλα ειναι πολυ δυσκολο να βελτιωθει.Δεν νομιζω καμια εταιρια με πολυεστερικα να εχει εστω ενοικιασει αεροδυναμικη συραγγα για να κανει ενα σωστο bodukit.Οποτε για προφυλακτηρες καλυτερα μαμα και περισσοτερη αγαπη στους sporting.θα αποφυγεις να βαλεις αεροτομη τυπου f1 btcc και κατι ρυθμιζομενα αεροφρενα που βλεπω κατα καιρους....Ισως μια μικρη βελτιωση για τους πολλους στροβιλισμους που εχει στο πισω μερος του το punto (οπως και καθε κολωβο αυτοκινητο) να ειναι μια πισω αεροτομη ροης...οπως ειναι του BRAVO.Ακομη δεν ξερω κατα ποσο λειτουργουν κατι αεροδυναμικοι υαλοκαθαριστηρες που υποστηριζει η εταιρια κατασκευης οτι εχουν λιγοτερη αντισταση στον αερα.Ποιο μικροι καθρεφτες ισως λιγο βοηθησουν.Και τελος υπενθυμιζω οτι το φαρδος των ελαστικων παιζει σημαντικοτατο ρολο στην αεροδυναμικη...οποτε οχι ακροτητες και παντα ελαστικα συμφωνα με την ιποδυναμη που θα διαχειριστουν και οχι με το <<ματι>>Αυτα ειναι και τα μονα ευκολα που μπορει να κανει κανεις ωστε να βελτιωσει την αεροδυναμικη.
Υ.Γ.Το punto cd=0.32 δεν μπορει να γινει Mercedes cd=0.28 αν δεν γινει σαν Μercedes χαμηλο με φαρδι εμπρος μερος και αρκετα στενο πισω...κεκλιμενω πισω μερος (και οχι γκρεμο...) και πισω πορτ μπαγκαζ μεγαλο που να προεξεχει με το κατω μερος να σηκωνεται σαν τα NASCAR.

PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D :evil: :evil: :evil: 250.000km+

error
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by error » Fri Apr 13, 2007 2:40 am

Υ.Γ.2 Για το βαρος δεν ξερουμε τι εισαι διαθετιμενος να πεταξεις....παντως με αλλαγη καθισματων θα κερδισεις αρκετα κιλα...
PUNTO MK2 1.2 16V 80ps 5D :evil: :evil: :evil: 250.000km+

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Fri Apr 13, 2007 9:08 am

το βαρος που μπορεις να βγαλεις ειναι αρκετο.
ειπαμε ειναι στην κριση και στην διαθεση του καθενος τι δεν θελει στο αμαξι.
τα 90 κιλα αφαιρουνται ευκολα απο τα μκ2

αλλα ειπαμε το θεμα εμφανισης μετα ειναι περιεργο γιατι ειναι αδειο το αμαξι και μερικους δεν τους ενοχλει και καποιους αλλους τους ενοχλει.

ειναι γουστα αυτα.
και εγω εχω ξεκινησει το θεμα ελαφρωμα και αλλαγη αναλογιας βαρους εμπρος πισω, αλλα το αποτελεσμα ειναι ενα αγωνιστικο σχεδον αμαξι, εμενα μπορει να μην με ενοχλει και να μου αρεσει μιας και αυτη την χρηση θελω αλλα καποιος αλλος μπορει να το δει και να πει...
παει το HGT το κατεστρεψε , ειναι αισχος...
επιλογες.
Punto HGT SC Evo

icetuner
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by icetuner » Fri Apr 13, 2007 10:46 am

Ευχαριστω guyzzz!

the_wind
Νικολάκης
Νικολάκης

Post by the_wind » Sat Apr 14, 2007 2:45 pm

μπορεις να ψαξεις και για ανθρακονηματινο καπω ( 5-6 κιλα κερδος ) - κοστος ?

off topic : παντως επειδη εγω ζυγιζω 115 κιλα , εχω βαλει σκοπο και καποια μικρη διαιτα απο μερους μου , για να βοηθησω καπως το αυτοκινητο . . . εστω 10 κιλα , που θα παει . . . :cool:

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”