Ψυγειο λαδιου για HGT

Θέματα που αφορούν την ανάρτηση τα φρένα και άλλα.

Moderator: Puntoclub.gr moderators

Post Reply
iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Ψυγειο λαδιου για HGT

Post by iceman_n » Thu Mar 01, 2007 3:01 pm

Θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος πως μπορει να μπει ψυγειο λαδιου στο HGT.Υπαρχει καποια εταιρεια που να βγαζει και να μπαινει κομπλε επανω??

Σε περιπτωση που δεν υπαρχει κατι ετοιμο απο εταιρεια εαν παρουμε ενα universal θα μπορει να μπει??

Σε ποιο σημειο ακριβως συνδεετε ωστε να δημιουργηθει κυκλωμα οπου θα περναει το λαδι μεσα στο ψυγειο και θα επιστρεφει ξανα στο φιλτρο αν γινετε ετσι??

Τελος αν ξερει καποιος ποιο περιπου ειναι το κοστος??

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 8:15 pm

Έχω την εντύπωση ότι τα 1.8 έχετε ψυγείου νερού-λαδιού, οπότε δεν θέλει κάτι παραπάνω, εκτός αν είσαι όλη μέρα στα κόκκινα.

Αν παρόλα αυτά θελήσεις να βάλεις έξτρα, μπαίνει μιά πλάκα σάντουιτς ανάμεσα στο φίλτρο και την αντλία (στην περίπτωσή σας ανάμεσα στο φίλτρο και την πλάκα ψύξης), η οποία θα βγάζει δύο εξόδους για το ψυγείο λαδιού.

Η πλάκα να φροντίσεις να είναι θερμοστατούμενη ώστε να μην παγώνουν τα λάδια τον χειμώνα.

Εγώ έχω πάρει της Mocal, κωδικός OTSP1F, αν το φίλτρο σας είναι Μ20, αυτό είναι και για σας.

Το τρίτο από αριστερά στην κάτω σειρά:

Image
Image
Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...

_Nikos_
Schumacher
Schumacher

Post by _Nikos_ » Thu Mar 01, 2007 8:40 pm

τα hgt ,τουλαχιστον το δικο μου, δεν εχει ακριβως ψυγειο, μια ψυκτρα υποτυπωδης εχει.

Κατα τα αλλα αυτο που λεει ο Asteris ειναι σωστα, δεν μπορω να θυμηθω σε τι αμαξι εχω δει ακριβως που λεει αλλα θυμαμαι ειχε κανει δουλιτσα.
Image Image Image

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Thu Mar 01, 2007 8:53 pm

και εγω για mocal λεω.

ποσο περιπου σου κοστισε ??

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Thu Mar 01, 2007 8:53 pm

και κατι αλλο ερχετε κομπλε με τις σωληνωσεις και ολα ??

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 8:56 pm

Δεν είναι υποτυπώδης, μιά χαρά κάνει την δουλειά της, και ψύχει τα λάδια, και τα ζεσταίνει πιό γρήγορα το πρωί που το νερό ζεσταίνεται πιό γρήγορα. Απλά, για να ψύξει τα λάδια φορτώνει παραπάνω το κύκλωμα του νερού. Αν ο κατασκευαστής έχει φροντίσει για μεγαλύτερο ψυγείο νερού, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για το 90% των περιπτώσεω θα έλεγα ότι είναι οκ. Μόνο αν μπαίνετε τακτικά πίστα θα χρειαζόταν αερόψυκτο ψυγείο. Και πολλά μηχανάκια με τριψήφια άλογα, τέτοια ψύκτρα έχουν αντί για αέρος...
Image

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 9:17 pm

iceman_n wrote:και εγω για mocal λεω.

ποσο περιπου σου κοστισε ??
Αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 150€ μαζί με ένα μικρό ψυγείο (σαν του GT περίπου). Σωληνώσεις φτιάχνεις από εδώ, ανάλογα με το σημείο που θα το τοποθετήσεις.

Επαναλαμβάνω ότι εγώ στην θέση σου δεν θα το έβαζα, εκτός αν μπαίνεις τακτικά πίστα.

Όργανο θερμοκρασίας λαδιού έβαλες? Τι τιμές δείχνει σε τελίκιασμα? Γιατί θεωρείς ότι το χρειάζεσαι?
Image

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 9:19 pm

Σημείωση, η τιμή είναι για αγορά από Αγγλία, χωρίς τα μεταφορικά. Έχει και ένα χρόνο περίπου, πρέπει να βρώ τις αποδείξεις μήπως και λέω λίγο πάνω ή κάτω...
Image

puntogtman
Schumacher
Schumacher

Post by puntogtman » Thu Mar 01, 2007 9:21 pm

βγαζει και η setrab νομιζω ψυγεια λαδιου γυρω στο 100ρικο γυρνανε...αλλα και απο gt να βρεις μεταχειρω μια χαρα ειναι!!
Image

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Thu Mar 01, 2007 9:45 pm

Asteris wrote: Σωληνώσεις φτιάχνεις από εδώ, ανάλογα με το σημείο που θα το τοποθετήσεις.

Όργανο θερμοκρασίας λαδιού έβαλες? Τι τιμές δείχνει σε τελίκιασμα? Γιατί θεωρείς ότι το χρειάζεσαι?
τι εννοεις φτιαχνεις απο εδω??

οργανο δεν εχω απλα το θελω περισσοτερο το καλοκαιρι γιατι χρησιμοποιω λεπτορευστα λαδια (0-40) για να διατηρητε ο μεταβλητος το χειμωνα σε καλη κατασταση ωστε να μην χτυπαει.Και εφοσον εχω λεπτορευστα λαδια μου καγονται το καλοκαιρι λογο υψηλων θερμοκρασιων και θελω να το μειωσω αυτο με ενα ψυγειο λαδιου.επισης δουλευω μοτερ αρκετα ψηλα σε τακτα χρονικα διαστηματα και με μεγαλη διαρκεια.

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 10:09 pm

Φτιάχνεις από δω το είπα γιατί εμείς τα φέραμε από Αγγλία. Ο μηχανικός που θα σου το περάσει θα πάει να τα φτιάξει σε μηχανουργείο ο ίδιος. ’λλωστε ανάλογα με την τοποθέτηση χρειάζεται και το κατάλληλο μήκος.

Η ψύκτρα που έχετε είναι και αυτή ψυγείο λαδιού, απλά αντί για υγρού-αέρος είναι υγρού-υγρού. Αντί δηλαδή το λάδι να ψύχεται από τον κρύο αέρα, ψύχεται από το νερό του κινητήρα που είναι στους 80-90 βαθμούς. Η θερμοκρασία μπορεί να φαίνεται μεγάλη για να καταφέρει να ψύξει, αλλά μην ξεχνάτε ότι η θερμοχωρητικότητα του νερού είναι 5 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του αέρα.

Αν μιλάς για κίνηση με υψηλές ταχύτητες, μην ανυσυχείς, ο όγκος του αέρα που ψύχει το ψυγείο νερού είναι τεράστιος και αυτό με την σειρά του ψύχει το λάδι σου. Το κάρτερ από κάτω παίζει επίσης ρόλο ψύκτρας από τον αέρα που το χτυπάει. Αν μιλάς για πίστα όπου θα χρειαστεί να πηγαίνεις κόκκινα και με 2ες και 3ες, εκεί θα έλεγα ότι θα το χρειαζόσουνα.

Για παράδειγμα θα σου φέρω το ZX-9R μου, που και αυτό τέτοια ψύκτρα έχει και πάει 250+ χωρίς να κουνήσει χιλιοστό την θερμοκρασία στον δείκτη...

Θα έλεγα να βάλεις πρώτα ένα όργανο θερμοκρασίας λαδιού, για να σου φύγει η αγωνία ότι το λάδι σου καίγεται. Θα δεις ότι μένει κάτω από τους 120 σχεδόν πάντα.

Α, και το 40άρι λάδι δεν είναι λεπτό, είναι πλέον το στάνταρ στην αυτοκινητοβιομηχανία (σε σοβαρά μοτέρ, μην μου πείτε τίποτα Lada...)
Image

Asteris
Εμαθα να ξεκινάω.
Εμαθα να ξεκινάω.

Post by Asteris » Thu Mar 01, 2007 10:58 pm

Να και η φωτό από το Eper για τον 1.8 16V.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

_Nikos_
Schumacher
Schumacher

Post by _Nikos_ » Fri Mar 02, 2007 12:02 am

α μπραβο.. αυτο ακριβως εχει.

παντως εμενα οπως σωστα λεει ο Asteris δεν ανεβαζει θερμοκρασιες λαδιου.. το max που εχω δει ειναι 130 υστερα απο ζορισμα. Δηλαδη εν ολιγοις δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητο για τα δικα μας αμαξια.
Image Image Image

iceman_n
Τρέχω σε αγώνες.
Τρέχω σε αγώνες.

Post by iceman_n » Fri Mar 02, 2007 12:04 am

_Nikos_ wrote:α μπραβο.. αυτο ακριβως εχει.

παντως εμενα οπως σωστα λεει ο Asteris δεν ανεβαζει θερμοκρασιες λαδιου.. το max που εχω δει ειναι 130 υστερα απο ζορισμα. Δηλαδη εν ολιγοις δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητο για τα δικα μας αμαξια.
σε αυτο ομως παιζει ρολο και το οργανακι να ειναι αξιοπιστο γιατι εχω δει οργανακια να εχουν αποκληση +- 10 βαθμους

skinboy
Schumacher
Schumacher

Post by skinboy » Tue Mar 06, 2007 10:53 am

τα λαδια σε HGT δουλευουνε στους 95 (+/-5) μονιμα.
Σε οποιαδηποτε χρηση σε δρομο.
η μαμα ψυκτρα τους ειναι υπεραρκετη για χρηση δρομου και κανει πολυ καλη δουλεια.
Οσο τα χιλιομετρα δε αυξανουνε κανει ακομα καλυτερα την δουλεια της....

ψηγειο λαδιου για HGT ειναι μια πολυτελεια για πιστα με κλειστα κομματια και μονο οπου το αμαξι εχει λιγοτερα απο 70 χιλιομετρα μεση ωριαια ταχυτητα οπου εκει ο αερας δεν βοηθαει τα μεγιστα.

ειμαι υπερ στο ψηγειο λαδιου αλλα μονο αμα το αμαξι δουλευει σε πιστα , η στροφαρει 9αρες το HGT σου...
Punto HGT SC Evo

Post Reply

Return to “Διάφορες βελτιώσεις”