και σιγουρα οταν μετρας δυο ιδια αυτοκινητα σε ενδιαφερει ακομη και το 0.5 του αλογου οταν οι συνθηκες ειναι ιδιες!
Δυναμομετρησεις!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Προσωπικα ειμαι υπερ της θεωριας..
και σιγουρα οταν μετρας δυο ιδια αυτοκινητα σε ενδιαφερει ακομη και το 0.5 του αλογου οταν οι συνθηκες ειναι ιδιες!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

ρε κωστα 130 δεν βγαινει το αμαξι σου με 16,7 ροπη????
Γιατι τοσο χαμηλες τιμες??? Κ η ιπποδυναμη στον τροχο γιατι μονο 92 αλογα??? Κατι λαθος εγινε.... Η απωλεια 30 αλογων δεν δικαιολογειται. Εδω τα τουρμπατα εχουν απωλειες 20 - 25 αλογα max.
Ενας φιλος μου εχει το Cupra Ibiza κ στο ιδιο δυναμομετρο με μενα κ εβγαλε 155 τροχο... 25 αλογα απωλεια....
Δεν εξηγειται με τπτ! κανονικα οι απωλειες σ θα πρεπει να ειναι περιπου 10-15 αλογα
Γιατι τοσο χαμηλες τιμες??? Κ η ιπποδυναμη στον τροχο γιατι μονο 92 αλογα??? Κατι λαθος εγινε.... Η απωλεια 30 αλογων δεν δικαιολογειται. Εδω τα τουρμπατα εχουν απωλειες 20 - 25 αλογα max.
Ενας φιλος μου εχει το Cupra Ibiza κ στο ιδιο δυναμομετρο με μενα κ εβγαλε 155 τροχο... 25 αλογα απωλεια....
Δεν εξηγειται με τπτ! κανονικα οι απωλειες σ θα πρεπει να ειναι περιπου 10-15 αλογα

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Oι απωλειες εχουν να κανουν μονο με την μεταδοση!Εδω τα τουρμπατα εχουν απωλειες 20 - 25 αλογα max.
Παντως καλο θα ηταν και που το δυναμομετρησατε

- costas
- Μαθαίνω να στρίβω.

Φωτη, αυτες οι απωλειες ηταν και δικια μου αλλα και του μαγαζιου μια μεγαλη απορια.
Μαλιστα πηγα και σε αλλον που με συστησε, για να ειναι εντελως free η δυναμομετρηση, γιατι αρχισα και του λεγα μα..κιες για το δυναμομετρο του.
Τελικα εβγαλε τα ιδια αποτελεσματα, μου ειπαν και οι δυο οτι τοχουν αυτο τα fiat, και που ρωτησα και στη fiat οταν πηγα για το επομενο service, μου παν οτι ειναι στα φυσιολογικα του επιπεδα.
Μαλιστα πηγα και σε αλλον που με συστησε, για να ειναι εντελως free η δυναμομετρηση, γιατι αρχισα και του λεγα μα..κιες για το δυναμομετρο του.
Τελικα εβγαλε τα ιδια αποτελεσματα, μου ειπαν και οι δυο οτι τοχουν αυτο τα fiat, και που ρωτησα και στη fiat οταν πηγα για το επομενο service, μου παν οτι ειναι στα φυσιολογικα του επιπεδα.
-
giannis koloyaro
- Νικολάκης

- hammersword@Revlimit
- Official Partner

koloyaro μην ξεχνας οτι οταν πατησα με το HGT του κωστα ημουν μπροστα μεχρι τα 130 1 αμαξι....!!! Οι απωλειες αυτες δεν ειναι καθολου φυσιολογικες.... Το δικο μας το δινουν 84 αλογα τροχο κ δεν ειναι δυνατον με την καμια το HGT να ειναι μονο 8 αλογα δυνατοτερο κ να μας ριχνει 450 κυβικα στο κεφαλι.... Επισης αν θυμασαι ο Cupras εβγαλε μαμα 155 αλογα τροχο 100% σωστη τιμη, οσο το δινουν! αρα λογικες ειναι οι τιμες μου αφου ειμαι στο ιδιο δυναμομετρο.... Καταλεβες???
Κ αν ξανακατεβεις πατρα σε ραβω.... χαχα
Κ αν ξανακατεβεις πατρα σε ραβω.... χαχα

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
- Wolverin
- Εμαθα να ξεκινάω.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες.Βεβαια στα δυναμομετρα υπαρχει ο κανονας του"μια ταχητυτα κατω απο την τελευταια" και ενοειτε οτι θα δεις αποκλεισεις.Το ιδανικο ειναι το 1:1 αλλα συνηθως δεν υπαρχει ταχυτητα στο σασμαν με αυτην την αναλογια(αν δεν κανω λαθος) οποτε βαζεις την ταχητητα που ειναι πιο κοντα σε αυτην την αναλογια.Σε εμας νομιζω ειναι η πεμπτη,οποτε με τεταρτη θα δεις περισοτερα αλογα ^_-andrew wrote:συμφωνοι, αλλα βλεπουμε οτι σε 2 διαφορετικα δυναμομετρα του φωτη το μετρησαν με 4η ενω του σταθη με 5η...
ενταξει η διακυμανση βεβαια ειναι μικρη αλλα οπως και να χει στα 100 αλογα που καβαλαμε περιπου τα 2-3 δεν ειναι αμελητεο νουμερο...
χανω πεταλιες
- Wolverin
- Εμαθα να ξεκινάω.

To engine power ειναι θεωρητικη τιμη και δεν ειναι μετρησιμη αλλα υπολογισιμη στο συγκεκριμενο τυπο δυναμομετρου.Το wheel power ειναι η μετρηση του δυναμομετρου και κατω απο αυτες τις "καλες" συνθηκες πιεσης και θερμοκρασιας (18C και σχεδον 1bar) το αμαξι σου πιστευω δεν απεδωσε τα αναμενομενα σε σχεση με αλλα μαμα Hgt που εχει τυχει να δω δυναμομετρησεις.Οι απωλειες ειναι λιγες αρχικα και μεγαλωνουν οσο μεγαλωνουν οι στροφες.Αν το 29 αλογα ειναι η μεγιστη απωλεια τοτε ψιλοπαλευεται(και παλι πολυ ειναι νομιζω καπου 22-25 θα επρεπε να ειναι),αν ειναι η μεση τιμη τοτε ειναι πολυ κακο νουμερο.Εμενα τις απωλειες τις ειχε παω στο διαγραμμα και μου εδινε μεση τιμη(την οποια υπολογισα-επαλυθευσα και μονος μου απο το διαγραμμα)
χανω πεταλιες
- andrew
- Τρέχω σε αγώνες.

Wolverin wrote:Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο που λες.Βεβαια στα δυναμομετρα υπαρχει ο κανονας του"μια ταχητυτα κατω απο την τελευταια" και ενοειτε οτι θα δεις αποκλεισεις.Το ιδανικο ειναι το 1:1 αλλα συνηθως δεν υπαρχει ταχυτητα στο σασμαν με αυτην την αναλογια(αν δεν κανω λαθος) οποτε βαζεις την ταχητητα που ειναι πιο κοντα σε αυτην την αναλογια.Σε εμας νομιζω ειναι η πεμπτη,οποτε με τεταρτη θα δεις περισοτερα αλογα ^_-andrew wrote:συμφωνοι, αλλα βλεπουμε οτι σε 2 διαφορετικα δυναμομετρα του φωτη το μετρησαν με 4η ενω του σταθη με 5η...
ενταξει η διακυμανση βεβαια ειναι μικρη αλλα οπως και να χει στα 100 αλογα που καβαλαμε περιπου τα 2-3 δεν ειναι αμελητεο νουμερο...
δεν καταφερα να βρω τις σχεσεις για το πουντο αλλα φανταζομαι οτι θα μου το μετρησουν με 5η...θα δειξει...
See you in another life . . .
- P.A.D.R.C
- Schumacher

1st speed 3.545 : 1
2nd speed 2.158 : 1
3rd speed 1.480 : 1
4th speed 1.121 : 1
5th speed 0.921 : 1
6th speed 0.766 : 1
Final drive 4.071 : 1

2nd speed 2.158 : 1
3rd speed 1.480 : 1
4th speed 1.121 : 1
5th speed 0.921 : 1
6th speed 0.766 : 1
Final drive 4.071 : 1