Rotrex υπερτροφοδοτηση σε HGT και G Sporting!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- Orange
- Schumacher

Η αληθεια ειναι dimitris95, οτι αφου βαλεις "χερι" στο αμαξι σου, "παντρευεσαι" και τον "βελτιωτη" που σου το 'φτιαξε!!!Εκει εχω καταληξει μετα απο πολυ ψαξιμο, γνωμες και εμπειριες απο παιδια (φιλους και γνωστους) που εχουν "φτιαξει" το αμαξι τους.Δεν υπαρχει τελεια εργασια και εγγυηση.Ολοι λενε σου δινουν εγγυηση και οταν παθει κατι το αμαξι, βρισκουν χιλια πραγματα για να σου αποδειξουν οτι ηταν ασταθμητος παραγοντας, η χ ψ βλαβη που εβγαλε το αμαξι.Αλλιως το "φτιαχνεις" και το "φυλας" μονο για ανοιγματα και κοντρες!Εγω που κανω πολλα χιλιομετρα και το χρειαζομαι το αυτοκινητο, αποφασισα να εγκαταλειψω την ιδεα του "φταξιματος" για τωρα!Αν παρω κι τριτο αμαξι, ε τοτε θα το κανω τουμπανο το HGT.
Τωρα σχετικα με τη μεταροπη που σκεφτεσαι, το σιγουρο ειναι οτι θελει πολλα χρηματα και μαλλον αν οχι σιγουρα, θα ξεπερασει τα διπλα λεφτα, απ' οτι θα εδινες για να κανεις το αμαξι σου 150hp, με το μοτερ που εχει τωρα.Απο εκει και επειτα σιγουρα θα πρεπει να σκεφτεις και μεταδοση, φρενα και αναρτηση, οποτε το ολο εγχειρημα θα παει πολυ ψηλα.
Παντως αν εχεις τον 1,4 με ενα turbo στα 0,5~0,6 θα εχεις καπου στα 150hp.Κοστος καπου στα 3,500.Και με το Rotrex, τα ιδια αποτελεσματα θα εχεις, το κοστος θα ανεβει κανα χιλιαρικο ακομα, αλλα σαν λυση, εγω τη βρηκα καλυτερη γιατι αλλο ο στροβιλοσιμπιεστης εξατμισης και αλλο μηχανικος που περνει απο ιμαντα, χωρις θερμικες καταπονησεις.
Τωρα σχετικα με τη μεταροπη που σκεφτεσαι, το σιγουρο ειναι οτι θελει πολλα χρηματα και μαλλον αν οχι σιγουρα, θα ξεπερασει τα διπλα λεφτα, απ' οτι θα εδινες για να κανεις το αμαξι σου 150hp, με το μοτερ που εχει τωρα.Απο εκει και επειτα σιγουρα θα πρεπει να σκεφτεις και μεταδοση, φρενα και αναρτηση, οποτε το ολο εγχειρημα θα παει πολυ ψηλα.
Παντως αν εχεις τον 1,4 με ενα turbo στα 0,5~0,6 θα εχεις καπου στα 150hp.Κοστος καπου στα 3,500.Και με το Rotrex, τα ιδια αποτελεσματα θα εχεις, το κοστος θα ανεβει κανα χιλιαρικο ακομα, αλλα σαν λυση, εγω τη βρηκα καλυτερη γιατι αλλο ο στροβιλοσιμπιεστης εξατμισης και αλλο μηχανικος που περνει απο ιμαντα, χωρις θερμικες καταπονησεις.

- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

συμφωνω σε ολα με τον orange..εκτος του κοστους σε περιπτωση που φορεσεις το νεο μοτερ που ερχεται..κ αυτο οχι για αλλο λογο, απλα δ εχω στοιχεια επι του θεματος..
το ακολουθο σκεπτικο ειναι λαθος κ που;;
1) ειτε τουρμπισω το δικο μου(κατι που θεωρω προσωπικα επιφοβο) ειτε παρω το νεο μοτερ τα εξοδα για φρενα αναρτηση μεταδοση θα τα εχω ετσι κ αλλιως κ θα ειναι τα ιδια αφου μιλαμε για την ιδια δυναμη..
2)απο κει κ περα αν τουρμπισω χρειαζομαι 3.500 με 4.000 κ θα εχω τον φοβο παντα μεσα μου.. αν ομως βαλω το νεο μοτερ -καινουριο ή μεταχειρησμενο μετα απο καποια χρονια καθως εχω το αμαξι 6μηνες κ την διετη εργοστασιακη εγγυηση δ την πεταω κ αρα δ βιαζομαι - θα εχω το κεφαλι μου ησυχο γιατι προκειται για μοτερ που θα ειναι οπως βγηκε απο το εγροστασιο χωρις μοντιφιες κ δοκιμες.. το μονο που μενει ειναι να υπολογιστει το κοστος αγορας του μοτερ.. θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τα 3.500 4.000 του τουρμπισματος;; ποσο μεγαλυτερο;; μια διαφορα δ θα αντισταθμιστει εφοσον πουλησω το δικο μου μοτερ;;
δ μπορω να κοστολογησω γιατι δ εχω την εμπειρια κ δ το εχω ψαξει..
το ακολουθο σκεπτικο ειναι λαθος κ που;;
1) ειτε τουρμπισω το δικο μου(κατι που θεωρω προσωπικα επιφοβο) ειτε παρω το νεο μοτερ τα εξοδα για φρενα αναρτηση μεταδοση θα τα εχω ετσι κ αλλιως κ θα ειναι τα ιδια αφου μιλαμε για την ιδια δυναμη..
2)απο κει κ περα αν τουρμπισω χρειαζομαι 3.500 με 4.000 κ θα εχω τον φοβο παντα μεσα μου.. αν ομως βαλω το νεο μοτερ -καινουριο ή μεταχειρησμενο μετα απο καποια χρονια καθως εχω το αμαξι 6μηνες κ την διετη εργοστασιακη εγγυηση δ την πεταω κ αρα δ βιαζομαι - θα εχω το κεφαλι μου ησυχο γιατι προκειται για μοτερ που θα ειναι οπως βγηκε απο το εγροστασιο χωρις μοντιφιες κ δοκιμες.. το μονο που μενει ειναι να υπολογιστει το κοστος αγορας του μοτερ.. θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τα 3.500 4.000 του τουρμπισματος;; ποσο μεγαλυτερο;; μια διαφορα δ θα αντισταθμιστει εφοσον πουλησω το δικο μου μοτερ;;
δ μπορω να κοστολογησω γιατι δ εχω την εμπειρια κ δ το εχω ψαξει..
- Orange
- Schumacher

Κοιτα dimitris95 αρχης γενομενης, οτι μιλαμε για ενα ολοκαινουργιο μοτερ, μαλλον θα ειναι λιγο δυσκολο να βρεθει μεταχειρισμενο, τουλαχιστο στην αρχη.Ακομα ομως και αν βρεθει 4,000~5,000, θα ζητανε για πλακα.Αφαιρεσε τη πωληση του δικου σου μοτερ και εισαι στα επιπεδα του τουρμπιζματος του δικου σου.Και αυτο χωρις την τοποθετηση του νεου μοτερ.Βαλε αλλα 3,000~3,500 για τοποθετηση, οποτε οπως καταλαβαινεις παει ψηλα πολυ το κοστος.Ακομα δε βαζουμε και το σεταρισμα του νεου μοτερ-γιατι κακα τα ψεματα, δεν ειναι απλο εβγαλα τη μια εβαλα την αλλη, σαν μπαγιονετα-ολο και κατι ακομα θα "βγει" στην πορεια(καλωδια, φυσες, ανταπτορες, κλπ συναφη)και ακομα μιλαμε για ενα αμαξι που δεν ειναι "στημενο".Βαλε αναρτησεις, φρενα, αγορα και τοποθετηση και τελικα παει ο "κουκος αιδονη", με ενα αμαξι μετατροπη, που στην τελικη και παλι δε θα ειμαστε σιγουροι για την τελικη αξιοπιστια, του ολου εγχειριματος!!Τα ειδα ολα αυτα, αυτους τους μηνες που ψαχνομαι, αλλα με τιποτα δε κανω την κινηση, τουλαχιστο σε επιπεδο κινητηρα.Η καλυτερη λυση, πουλας το δικο σου, δινεις προκαταβολη γερη και μετα το αγοραζεις καινουργιο με δοσεις και ξερεις σιγουρα οτι εχεις αμαξι για τουλαχιστο πεντε απροβληματιστα χρονια, με οτι χρηση κι αν του κανεις.

- andrew
- Τρέχω σε αγώνες.

+1!Orange wrote:Κοιτα dimitris95 αρχης γενομενης, οτι μιλαμε για ενα ολοκαινουργιο μοτερ, μαλλον θα ειναι λιγο δυσκολο να βρεθει μεταχειρισμενο, τουλαχιστο στην αρχη.Ακομα ομως και αν βρεθει 4,000~5,000, θα ζητανε για πλακα.Αφαιρεσε τη πωληση του δικου σου μοτερ και εισαι στα επιπεδα του τουρμπιζματος του δικου σου.Και αυτο χωρις την τοποθετηση του νεου μοτερ.Βαλε αλλα 3,000~3,500 για τοποθετηση, οποτε οπως καταλαβαινεις παει ψηλα πολυ το κοστος.Ακομα δε βαζουμε και το σεταρισμα του νεου μοτερ-γιατι κακα τα ψεματα, δεν ειναι απλο εβγαλα τη μια εβαλα την αλλη, σαν μπαγιονετα-ολο και κατι ακομα θα "βγει" στην πορεια(καλωδια, φυσες, ανταπτορες, κλπ συναφη)και ακομα μιλαμε για ενα αμαξι που δεν ειναι "στημενο".Βαλε αναρτησεις, φρενα, αγορα και τοποθετηση και τελικα παει ο "κουκος αιδονη", με ενα αμαξι μετατροπη, που στην τελικη και παλι δε θα ειμαστε σιγουροι για την τελικη αξιοπιστια, του ολου εγχειριματος!!Τα ειδα ολα αυτα, αυτους τους μηνες που ψαχνομαι, αλλα με τιποτα δε κανω την κινηση, τουλαχιστο σε επιπεδο κινητηρα.Η καλυτερη λυση, πουλας το δικο σου, δινεις προκαταβολη γερη και μετα το αγοραζεις καινουργιο με δοσεις και ξερεις σιγουρα οτι εχεις αμαξι για τουλαχιστο πεντε απροβληματιστα χρονια, με οτι χρηση κι αν του κανεις.
See you in another life . . .
- xristos_ph_hgt
- Νικολάκης

- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

αν το κοστος παει τοσο τοτε οντως δ αξιζει. αν θελει τοσο η τοποθετηση κ το σεταρισμα..αλλα γιατι; πιο ευκολο ειναι να τουρμπισεις μοτερ απο το να βαλεις ενα ηδη ετοιμο με ολα τα παρελκομενα;
δηλ ειναι καλυετρο κ οικονομικοτερο το τουρμπισμα του ιδιου του μοτερ λετε..απλα εγω το φοβαμαι πολυ..δ υπαρχει περιπτωση να μην κυνηγιεσαι μετα!ουτε η αξιοπιστια του θα ειναι η ιδια για τα ιδια χιλιομετρα..να μου πεις τι ψαχνεις τωρα;;αν το κανεις ολα πανε περιπατο!! το να παρεις το καινουριο ειναι πολυ πιο δαπανηρο απ το να τουρμπισεις το δικο σου..δ ερχεται στα ιδια λεφτα..τοτε καθεσαι στα αυγα σου κ τελειωνει η υποθεση..τοσα εχουμε με τοσα οδηγουμε..
το μοτερ γιατι δ δηλωνεται; κ αν δηλωνεται αυτο γιατι δηλωνεται το δικο μας (μκ2β) τουρμπισμενο;; το ιδιο ειναι..
Υ.Γ. απλα αλλο ειναι να κυκλοφορεις με θηριακι που ο αλλος δ ξερει τι κρυβει στα σπλαχνα του κ αλλο με εκδοση που την ξερει ο αλλος..ειναι αλλη φαση..
δηλ ειναι καλυετρο κ οικονομικοτερο το τουρμπισμα του ιδιου του μοτερ λετε..απλα εγω το φοβαμαι πολυ..δ υπαρχει περιπτωση να μην κυνηγιεσαι μετα!ουτε η αξιοπιστια του θα ειναι η ιδια για τα ιδια χιλιομετρα..να μου πεις τι ψαχνεις τωρα;;αν το κανεις ολα πανε περιπατο!! το να παρεις το καινουριο ειναι πολυ πιο δαπανηρο απ το να τουρμπισεις το δικο σου..δ ερχεται στα ιδια λεφτα..τοτε καθεσαι στα αυγα σου κ τελειωνει η υποθεση..τοσα εχουμε με τοσα οδηγουμε..
το μοτερ γιατι δ δηλωνεται; κ αν δηλωνεται αυτο γιατι δηλωνεται το δικο μας (μκ2β) τουρμπισμενο;; το ιδιο ειναι..
Υ.Γ. απλα αλλο ειναι να κυκλοφορεις με θηριακι που ο αλλος δ ξερει τι κρυβει στα σπλαχνα του κ αλλο με εκδοση που την ξερει ο αλλος..ειναι αλλη φαση..
- STEiN
- Έβγαλα το Ν

Το μοτέρ δηλώνεται και αρκετά εύκολα μάλιστα, επειδή κατασκευάζεται και τοποθετείται ακριβώς σε αυτό το μοντέλο από την εταιρία.
Και η γνώμη μου πάνω στο θέμα, από τη στιγμή που αγοράζεις ένα αυτοκίνητο με συγκεκριμένο μοτέρ, ότι βελτίωση θες να κάνεις, κάνε την στο δικό του μοτέρ. Δεν αξίζει να αλλάξεις το μοτέρ με άλλο, το οποίο και έχει μόλις βγει στην αγορά. Πιο φθηνά και αξιόπιστα θα σου έρθει να αγοράσεις ολόκληρο το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έκδοση - καινούριο.
Επίσης, τα 2450€ που έχει το Rotrex, δεν είναι καθόλου πολλά για να σε κάνουν να σκεφτείς αλλαγή μοτέρ..
Και η γνώμη μου πάνω στο θέμα, από τη στιγμή που αγοράζεις ένα αυτοκίνητο με συγκεκριμένο μοτέρ, ότι βελτίωση θες να κάνεις, κάνε την στο δικό του μοτέρ. Δεν αξίζει να αλλάξεις το μοτέρ με άλλο, το οποίο και έχει μόλις βγει στην αγορά. Πιο φθηνά και αξιόπιστα θα σου έρθει να αγοράσεις ολόκληρο το αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη έκδοση - καινούριο.
Επίσης, τα 2450€ που έχει το Rotrex, δεν είναι καθόλου πολλά για να σε κάνουν να σκεφτείς αλλαγή μοτέρ..
- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

- STEiN
- Έβγαλα το Ν

- dimitris95
- Μαθαίνω να στρίβω.

1) σιγουρα ειναι μην σου τυχει αλλα αν σου κατσει σου εκατσε.. ομως σιγουρα οι πιθανοτητες να σου κατσει ειναι λιγοτερες απο το να εχεις συνεχεια στραβες σε εκ των υστερων τουρμπισμα.. ο,τι κ να πουμε την αξιοπιστια εργοστασιακου τουρμπο μοτερ δ θα την εχει.. κ η εγγυηση αν το παρεις καινουριο ναι λυνει πολλα προβληματα, κυριως χρηματικα..
2) μπορει να μην βαλεις κομπρεσσορα αλλα τουρμπο ομως γιατι απ οσα εχω διαβασει εδω ο μηχανικος υπερσυμπιεστης δ εχει δοκιμαστει κ φορεθει οποτε εχει παραπανω ρισκο.. στο δικο μου αμαξι θα μαθουν; με τιποτα.. αν σε δυο τρια χρονια εχει δοκιμαστει κ καθεται χωρις προβληματα τοτε συμφωνοι..
2) μπορει να μην βαλεις κομπρεσσορα αλλα τουρμπο ομως γιατι απ οσα εχω διαβασει εδω ο μηχανικος υπερσυμπιεστης δ εχει δοκιμαστει κ φορεθει οποτε εχει παραπανω ρισκο.. στο δικο μου αμαξι θα μαθουν; με τιποτα.. αν σε δυο τρια χρονια εχει δοκιμαστει κ καθεται χωρις προβληματα τοτε συμφωνοι..
- Orange
- Schumacher

Φιλε dimitris95 συνονοματε, στην περιπτωση σου ειναι ποιο ευκολο και σωστο να βαλεις Rotrex και λογο καλυτερης αξιοπιστιας οπως προαναφερα, αλλα και γιατι στο δικο σου αυτοκινητο η επαναπρογραματιζεις τον εγκεφαλο εδω στην Ελλαδα η στην τελικη βαζεις εναν παραλληλο(καλυτερη λυση, απλα επωμιζεσαι και το κοστος αγορας και προγραμματισμου του παραλληλου)και οποια ωρα και στιγμη, ξαναφλασαρεις τον δικο σου στα εργοστασιακα δεδομενα, τα ξηλωνεις ολα και ουτε γατα ουτε ζημια.Ασε που μπορεις να πουλησεις και το κιτακι της Rotrex οταν θα θελησεις να δωσεις το αμαξι σου και να μην χασεις.
Στη δικια μου περιπτωση οπως διαβασες στα προηγουμενα post πρεπει ο εγκεφαλος μου να παει Ιταλια για επαναπρογραμματισμο(δε μπορω να βαλω παραλληλο!!??)και αμα μου συμβει κατι, καθε φορα ο εγκεφαλος θα πρεπει να τον στελνω Ιταλια!.Τη να κανω δηλαδη.Να εχω δυο εγκεφαλους για παν ενδεχομενο?Αστειο μου φαινεται.Αν ειχα λεφτα και το HGT το ειχα για κοντρες και ανοιγματα θα το εκανα.
Στη δικια μου περιπτωση οπως διαβασες στα προηγουμενα post πρεπει ο εγκεφαλος μου να παει Ιταλια για επαναπρογραμματισμο(δε μπορω να βαλω παραλληλο!!??)και αμα μου συμβει κατι, καθε φορα ο εγκεφαλος θα πρεπει να τον στελνω Ιταλια!.Τη να κανω δηλαδη.Να εχω δυο εγκεφαλους για παν ενδεχομενο?Αστειο μου φαινεται.Αν ειχα λεφτα και το HGT το ειχα για κοντρες και ανοιγματα θα το εκανα.