Ελαφρωμα Βολαν
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- skinboy
- Schumacher

-
Asteris
- Εμαθα να ξεκινάω.

Όπως σας είπα, ο Μάγος ελαφρώνει (στα πλαίσια αλλαγής συμπλέκτη ή αν του πας σκέτο το βολάν) με κόστος 50. Έχει κάνει πολλά αγωνιστικά και δεν έχουν βγάλει πρόβλημα, πόσο μάλλον τα δικά μας που δεν είναι όλη την ώρα 6-8...
Και η διαφορά που βλέπουνε τα FIRE με ελάφρωμα απο τα 6.5 στα 3.5 κιλά, είναι αισθητή, αξίζει στάνταρ τα 50. Τώρα αν κάποια αμάξια δεν μπορούνε να πάνε παρά μόνο από τα 8 στα 7.7 πχ γιατί μετά σκορπάνε, ε φυσικό να μην δούνε και διαφορά στο δρόμο...
Και η διαφορά που βλέπουνε τα FIRE με ελάφρωμα απο τα 6.5 στα 3.5 κιλά, είναι αισθητή, αξίζει στάνταρ τα 50. Τώρα αν κάποια αμάξια δεν μπορούνε να πάνε παρά μόνο από τα 8 στα 7.7 πχ γιατί μετά σκορπάνε, ε φυσικό να μην δούνε και διαφορά στο δρόμο...

Κάλλιο cento και στο χέρι, παρά μπέμπα και καρτέρει...
-
Asteris
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ο Λαδογιάννης με το Seicento του τρέχει Ακρόπολις με 10 κιλά ροπή, μπας και δεν κάνει αγώνα αυτός? 1300άρια δεν τρέχουν στα βουνά? Για ρώτα τους, με το μαμά βολάν τρέχουν? Στο GTC λέει ένας, το έδωσα για ελάφρωμα και δεν κατάλαβα τίποτα, έ άμα του πήραν 300 γραμμάρια μόνο τι να καταλάβει? Στα δικά μας φεύγουν 3 κιλά και έχει σημαντική διαφορά, αν στα VAG και τις μπέμπες δεν έχει χαΐρι η δουλειά και θες να κρίνεις από κει, με γειά σου με χαρά σου...fiat lover wrote:τώρα να είναι αγωνιάρης το παληκαράκι με το 206 1,4 τι να σου πω. Και τι δουλειά έχουν οι αγώνες στα δικά μας αμάξια, εκτός φυσικά αν και τα αγωνιστικά έχουν 13-14 κιλά ροπή όπως τα δικά μας. Δική σου και μόνο είναι αυτή η λογική. Τέλοσπάντων, ο Hammersword ζήτησε κάποιες γνώμες. Τις πήρε και τελείωσε η ιστορία. Κανέις δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει μαζί σου από την στιγμή που το τεκμηριώνει. Και νομίζω ότι εγώ, ο P.Α.D.R.C , καθώς και τα τόσα αυτοκίνητα του club τα οποία δεν έχουν ελαφρωμένο βολάν παρόλο που είναι μια πάμφθηνκ βελτίωση, καθώς και τα μέλη των άλλων club καθώς έκανα μια γύρα σε miniclub, focusclub, vwclub, seatclub, nissanownersclub τα οποία διαφωνούν, να είναι μια επαρκής τεκμηρίωση. Από κει και πέρα ο καθένας κάνει ότι θέλει στο δικό του αυτοκίνητο. Και σε παρακαλώ τα τράβα και οι υπόλοιπες εκφράσεις αλλού. Μάθε να σέβεσαι για να σε σέβονται. Περίεργο, 36 ετών και δεν στο μάθανε ακόμα?
Και αμα σε πείραξε το "τράβα", μάλλον χρειάζεσαι διακοπές...

- fiat lover
- Μαθαίνω να στρίβω.

τρέχεις κάθε μέρα σε αγώνες?Είσαι κάθε μέρα στα βουνά? Έχεις το αμάξι σου για αγωνιστική χρήση ή είσαι κάθε μέρα μόνο στις κόντρες?Αν ναι τότε συο ταιριάζει. Αν όχι τότε δεν σου ταιριάζει. Μιλάμε για μια βελτίωση σε αμάξι για καθημερινή χρήση. Αν μπορείς να το καταλάβεις έχει καλώς. Αν δεν μπορείς απλά δεν με απασχολεί. Anyway εγώ με τον Hammersword ειδωθήκαμε σήμερα και μιλήσαμε. Κατάλαβε ότι το βολάν είναι μια καλή βελτίωση αφού πρώτα έχει προβεί σε άλλα πραγματάκια που προέχουν. Αυτά...
-
Asteris
- Εμαθα να ξεκινάω.

’ρα και όλοι οι συμφορουμίστες σου που βάζουν εκκεντροφόρους, χαμηλοπρόφιλα λάστιχα, χαμήλωμένα ελατήρια τσιπάκι και μπακετ καθίσματα για να πηγαινοέρχονται κατά κύριο στην δουλειά τους και να κάνουνε τις βόλτες τους, κάνουνε λάθος ε? Ή μόνο το βολάν είναι για αγωνιστική χρήση και τα υπόλοιπα όχι?

- fiat lover
- Μαθαίνω να στρίβω.

όταν τοποθετείς ένα συγκεκριμένο εξάρτημα το οποίο το ελαφρώνεις στο μισό και όχι γύρω στο κιλό που κάνουν οι περισσότεροι βελτιωτές για απλά καλύτερο στρόφάρισμα τότε το θες για ακραία χρήση. Αν κάνεις μια συνολική βελτίωση τότε πάσο. Και εγώ έχω χαμηλοπρόφιλα λάστιχα, ψιλομπάκετ από την μάνα τους, τσιπάκι θα μπει την επόμενη εβδομάδα και αφού αλλάξω το δίσκο-πλατώ τότε θα το ελαφρώσω σε σημείο που να παραμένει βολικό για καθημερινή χρήση, να μην χάνει πολλές στροφές στις αλλαγές και να μην χρειάζομαι παραπάνω από το συνηθισμένο γκάζι στην Αθήνα στις ανηφόρες. Και σε τελευταία ανάλυση έχω αντίθετη γνώμη από εσένα. Θέλεις κάτι ή πρέπει οπωσδήποτε να δεχτώ αυτό που λες? Αυτό πιστεύω, αυτό έχω δει και από άλλα μέλη, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα από τα αντίστοιχα ποστ μελών σε άλλα club όπου έχω κωδικούς για να βλέπω τι λένε και αυτό εκφράζω. Έχεις αντίθετη γνώμη?Δικό σου είναι το αμάξι σου, συμβούλευσε απο την πλευρά σου ότι θες και κάνε επίσης ότι θες.
-
Asteris
- Εμαθα να ξεκινάω.

Και εγώ θεωρώ ακραία χρήση το 45άρι προφίλ στις λακούβες της πόλης, δεν σε έστειλα όμως στα βουνά. Και να καταλάβεις ότι αυτό που εσύ θεωρείς καθημερινή χρήση, για κάποιον άλλον είναι ανυπόφορο.
Και γω από γνώμη που μου είπε ότι δεν είναι ανυπόφορη η καθημερινή συμβίωση με ελαφρύ βολάν αποφάσισα να το βάλω. Θα δούμε από βδομάδα...
Και γω από γνώμη που μου είπε ότι δεν είναι ανυπόφορη η καθημερινή συμβίωση με ελαφρύ βολάν αποφάσισα να το βάλω. Θα δούμε από βδομάδα...

- fiat lover
- Μαθαίνω να στρίβω.

- hammersword@Revlimit
- Official Partner

Λοιπον παιδια... Δεν με ενδιαφερει να πεφτουν οιστροφες σε καμια ανηφορα.... Εγω στηνω πολυ συχνα drag κοντρες κ με ενδιαφερει να στροφαρει το μοτερ μου... Ουτως η αλλως εχω 14 κιλα ροπη τροχο κ15,3 στροφαλο... Μαζι με το βολαν θα φτιαξω κ τροχαλιες απο ντουραλουμινιο οι οποιες θα ζυγιζουν λιγοτερο απ το μισο βαρος....
Με ενδιαφερουν τα ανοιγματα ρεπριζ.... Επειδη ξερω κ αλλαζω ταχυτητα γρηγορα, κατα την αλλαγη οι στροφες δεν πεφτουν καθολου...
Οταν φτασω σε μια ηληκια γυρω στα 40 που θα εχω κουραστει θα βαλω το παλιο βολαν για να αραξω....
Δεν μου αλλαζεται την γνωμη μου με τιποτα. Τα εχω μελετησει πολυ περισσοτερο απ' οσο πιστευεται. Κ ξερω πολυ καλα τις επιπτωσεις
Με ενδιαφερουν τα ανοιγματα ρεπριζ.... Επειδη ξερω κ αλλαζω ταχυτητα γρηγορα, κατα την αλλαγη οι στροφες δεν πεφτουν καθολου...
Οταν φτασω σε μια ηληκια γυρω στα 40 που θα εχω κουραστει θα βαλω το παλιο βολαν για να αραξω....
Δεν μου αλλαζεται την γνωμη μου με τιποτα. Τα εχω μελετησει πολυ περισσοτερο απ' οσο πιστευεται. Κ ξερω πολυ καλα τις επιπτωσεις

Grande Punto Abarth Precision 5128 CEA
- hammersword@Revlimit
- Official Partner

- Orange
- Schumacher

- P.A.D.R.C
- Schumacher

οι συγκεκριμμενες στροφες εξαρτωνται αποκλειστικα απο τις σχεσεις του σασμαν..Με ενδιαφερουν τα ανοιγματα ρεπριζ.... Επειδη ξερω κ αλλαζω ταχυτητα γρηγορα, κατα την αλλαγη οι στροφες δεν πεφτουν καθολου...
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
-
CRAB
- Μαθαίνω να στρίβω.

εννοει οτι δεν πεφτουν οι στροφες κατω απο αυτες που οταν κουμπωσει η ταχυτητα θα στροφαρει το αμαξι..........P.A.D.R.C wrote:οι συγκεκριμμενες στροφες εξαρτωνται αποκλειστικα απο τις σχεσεις του σασμαν..Με ενδιαφερουν τα ανοιγματα ρεπριζ.... Επειδη ξερω κ αλλαζω ταχυτητα γρηγορα, κατα την αλλαγη οι στροφες δεν πεφτουν καθολου...
αντε γεια