Ερώτηση ενός άσχετου που χρειάζεται συμβουλή!!
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Ερώτηση ενός άσχετου που χρειάζεται συμβουλή!!
Καλησπέρα σε όλους...Πριν μια βδομάδα χαμήλωσα το mk2b μου 30 χιλιοστα με ελατηρια της h&r...Ωστόσο ενώ αρχικά φάνηκε να ομορφαίνει αρκετά το αυτοκίνητο( και όντως ομόρφυνε) τώρα καταλαβαίνω ότι μάλλον ήθελε ενα ποντάκι ακόμα χαμήλωμα!! Θέλω να μου πειτε τη γνώμη σας...Να αλλάξω ελατήρια, δηλαδή να δωσω πισω τα παλια οσο τα παρουν και να βαλω ελατηρια 45-50 χιλ με κίνδυνο να βρίσκω και να ακουμπανε οι τροχοί στους θόλους όταν το φορτώνω?? Ή θα ταν καλύτερο να δοκιμάσω να βάλω μια 16άρα ζάντα για να δείξει?? Έχω δει μια της alesio( fusion λέγεται)!! Μήπως τότε θα κόψει πολύ στα ρεμπρίζ και τις επιταχύνσεις?? Φωτίστε με...Ευχαριστώ
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
-
Futura
- Τρέχω σε αγώνες.

Λοιπον ακριβως τα ιδια ελατηρια σε ακριβως το ιδιο αμαξι ειχε ο κολητος
μου πλεον αλλαξε αμορτισερ και αναγκαστικα κ ελατηρια..Ειχε βαλει
3,5 ποντα ελατηρια Η&R και το αμαξι κατεληξε μεσα σε δυο μηνες να εχει
πεσει 5 ποντους περιπου οποτε αστα και μην κανεις τιποτα περιμενε κανα
διμηνο γιατι ενδεχετε να "πεσει" και αλλο..Αν παλι δεν γινει και δεν εισαι
ευχαριστημενος δωστα πισο και παρε αλλα..Δεν μας ειπες ομως αναρτηση
εχεις η εχεις την μαμα?
μου πλεον αλλαξε αμορτισερ και αναγκαστικα κ ελατηρια..Ειχε βαλει
3,5 ποντα ελατηρια Η&R και το αμαξι κατεληξε μεσα σε δυο μηνες να εχει
πεσει 5 ποντους περιπου οποτε αστα και μην κανεις τιποτα περιμενε κανα
διμηνο γιατι ενδεχετε να "πεσει" και αλλο..Αν παλι δεν γινει και δεν εισαι
ευχαριστημενος δωστα πισο και παρε αλλα..Δεν μας ειπες ομως αναρτηση
εχεις η εχεις την μαμα?
1994 Fiat Punto GT wannabe veyron λεει ρε..!
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

εβαλα bilstein κίτρινα...sport ή sprint δεν ξερω αλλά το πιο πιθανό είναι να μου έβαλε τα sprint ο τύπος...πάντως έχει κάνει φοβερή δουλειά!! όσο για το πέσιμο που ανέφερες, μακάρι να πέσει κι άλλο αλλά οχι και τόσο όσο λες γιατι αν πάει έτσι, σε 6 μήνες θα χει κατέβει κανά 8άρι πόντους και θα μαι ο πρώτος άνθρωπος με 8ποντα ελατήρια 
32 000 χλμ και 5 χώρες σε 6 μήνες και το μόνο που ζήτησε ήταν φίλτρο αέρα!! Πάρτε εσεις άλλη μάρκα!! Τα fiat δεν είναι καλά!!
- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- P.A.D.R.C
- Schumacher

Αν δεν ειχες αμορτισερ θα επεφτε πιο γρηγορα!τωρα που εβαλες ομως θα κατσουν στο υψος που περιμενεις.Παντως αν δεν εχεις αλλαξει λαστιχα σκεψου την περιπτωση να βαλεις 195/45/15 που θα χαμηλωσουν λιγο ακομη το αυτοκινητο & θα κερδισεις σε νευρο και κρατημα!Βεβαια θα κοπαναει λιγο παραπανω..Επισης γιανα βρισκει πρεπει να βαζεις πολυ βαρος και να εισαι απροσεχτος με τις λακκουβες!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

PERFORMANCE ADRENALINE EXPLOSION RACING CLUB
Just an SBG-GREEN Forced Air Induction System & 151.710km @1121kg (MOTtest)
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τα μαμα ελαστικα ηταν της pirelli 185/55/15... Eγώ άλλαξα πριν ένα μήνα και έβαλα bridgestone turanza 195/50/15...Μ@@κια μου το ξέρω, το μετάνιωσα αμέσως γιατι ήθελα τα michellin pilot exalto που τα φοραω και στο 180αρι gilera μου και se mia 146 και ειναι φοβερα!! Φίλε P.A.D.R.C δυστυχως απο.τι βλεπεις άλλαξα πρόσφατα...δεν ήξερα και με κορόιδεψαν οποτε και μάπα λάστιχο έβαλα και διάσταση που δε μου έδωσε κάποια διαφορά στο αυτοκίνητο!! Στο θέμα μας όμως...Να περιμένω να πέσει κι άλλο σίγουρα?? Γιατι έχω κάνει μόνο 1100 χλμ απο την προηγούμενη παρασκευη που τα έβαλα...Αν πάω στον αναρτησά μου και του πω δε μπορει να κανει καμια πατέντα με τα ίδια ελατήρια να χαμηλώσει κι άλλο 
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Τα μαμα ελαστικα ηταν της pirelli 185/55/15... Eγώ άλλαξα πριν ένα μήνα και έβαλα bridgestone turanza 195/50/15...Μ@@κια μου το ξέρω, το μετάνιωσα αμέσως γιατι ήθελα τα michellin pilot exalto που τα φοραω και στο 180αρι gilera μου και se mia 146 και ειναι φοβερα!! Φίλε P.A.D.R.C δυστυχως απο.τι βλεπεις άλλαξα πρόσφατα...δεν ήξερα και με κορόιδεψαν οποτε και μάπα λάστιχο έβαλα και διάσταση που δε μου έδωσε κάποια διαφορά στο αυτοκίνητο!! Στο θέμα μας όμως...Να περιμένω να πέσει κι άλλο σίγουρα?? Γιατι έχω κάνει μόνο 1100 χλμ απο την προηγούμενη παρασκευη που τα έβαλα...Αν πάω στον αναρτησά μου και του πω δε μπορει να κανει καμια πατέντα με τα ίδια ελατήρια να χαμηλώσει κι άλλο
?
- P.A.D.R.C
- Schumacher

Δεν υπαρχει προβλημα γιατι εβαλες την σωστη(σχετικα με την μαμα) διασταση στο αμαξι σου.Τωρα απο ποιοτητα σε κρατημα κτλδεν ξερω και δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλο ελαστικο η οχι.Παντως και το exalto ειναι για κανονικη χρηση,αφου για επιδοσεις ειναι το sport.παντως με το 45αρι ισως να μην σου αρεσε το πως θα γεμιζε ο θολος σε συνδυασμο με τις 15αρες!Οποτε μπορει να εισαι και τυχερος..!Οσο για το χαμηλωμα θα σου χαμηλωσει οσο ειναι να χαμηλωσει,και ισως μετα απο πολλα χλμ να κατεβει και αλλο λιγο.Παντως οι περισσοτεροι λενε πως στην ελλαδα περισσοτερους απο 3-3,5 ποντους δεν χρειαζεται,αφου δρομοι μας ειναι @#$%@#.Κι εγω ηθελα να το χαμηλωσω αλλα εκει που ταξιδευω θα βρισκω(ηδη βρισκει στο γκαραζμου και δεν μπορω να βαλω και αλυσιδες).Οποτε καλυτερα να το αφησεις οπως εχει και αν δεν εχεις σποϊλερ να προσανατολιστεις προς τα εκει,ωστε να δειξει πιο ομορφο..Και να εχεις παντα στο μυαλο σου την πρακτικοτητα
.Ασε που οσο χαμηλωνεις τοσο αλλαζει και γεωμετρια του αυτοκινητου με αγνωστα αποτελεσματα..!
No matter what,F.I.A.T. will always be in my heart..

-
Futura
- Τρέχω σε αγώνες.

- puntogtman
- Schumacher

φιλε μου ειναι θεμα πλεον πως εσυ το θες...αν πχ το αμαξι δε το χρησιμοποιεις για εκδρομες,αν δε δουλευεις αθηνα να ανεβαινεις κανα πεζοδρομιο κτλ τοτε καντο...βεβαια προσωπικα ειμαι κατα του τοσο χαμηλωματος γιατι δεν ειναι χρηστικο.το αμαξι το εχω για να με εξυπηρετει παντου και οχι να κοπαναει σαν κουτσουρο ουτε να διαβαζει και τη γοπα στο δρομο!!!ειναι θεμα προτεραιοτητων!!!

- Spartiatis No2
- Μαθαίνω να στρίβω.

- iasonas
- Εμαθα να ξεκινάω.

Aυτα φοραωεγς. κ με 4,5 εκ χαμηλωμα κ 3 εκ πισω (novitec) το αυτοκινητο δε βρισκει εκτος κ ν πεσεις σε ταφο με χιλιομετρα...
http://ermionianday.blogspot.com/
-----------
Ειμαστε αυτοι που οι γονεις μας ελεγαν να μην κανουμε παρεα...
-----------
Ειμαστε αυτοι που οι γονεις μας ελεγαν να μην κανουμε παρεα...
- vassilispuntosport
- Εμαθα να ξεκινάω.

Έχω βάλει και σπόιλερ από το εργοστάσιο...το λεγόμενο sport kit οπότε δεν έχω τι άλλο να βάλω!! Πάντως ευχαριστώ σας όλους για τις συμβουλές...και γω αρχικά ήμουν της άποψης να μη χαμηλώσω το αμάξι γιατι κάνω εκδρομές αρκετά συχνά αλλά τελικά βρέθηκα με σπασμένη βάση μηχανής και 3 από τα 4 αμορτισερ τελειωμένα και είπα να βάλω κάτι καλό που θα κρατήσει γιαυτο και κατέληξα στη λύση hr και bilstein όπως μου πρότειναν!! Όσο για το ελαστικό σας αποτρέπω για να μην την πατήσετε ποτε σαν κ μενα...είναι απαίσιο!! Μαλακό, ζεσταίνεται εύκολα αλλά από κράτημα
...........βάρκα γιαλό