Ο Μάρεκ Χάιντς, ο Τσέχος επιθετικός που έκανε αίσθηση στο πρόσφατο Euro και αποτέλεσε στόχο του Ολυμπιακού μίλησε στην εφημερίδα «Sportime» για την επιθυμία του να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και το λόγο που «χάλασε» η μεταγραφή.
«Είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά –δυστυχώς- δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν καθαρά οικονομικό. Εγώ ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό. Ήταν μία πολύ καλή επιλογή για μένα και η ομάδα μου, η Μπάνικ Οστράβα, με παραχωρεί».
Πάντως, ο Χάιντς φάνηκε διαβασμένος σχετικά με την ελληνική ομάδα, με την οποία είχε αγωνιστεί ως αντίπαλος, όταν έπαιζε στο Αμβούργο.
«Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Champions League, έχουν περάσει πολλοί μεγάλοι παίκτες όπως ο Καρεμπέ και εξακολουθούν να αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες. Πριν από ένα χρόνο είχαμε παίξει αντίπαλοι σε φιλικό παιχνίδι και μάλιστα, τότε είχα σκοράρει το μοναδικό τέρμα και είχα δεχτεί χτύπημα από τον Καρεμπέ εκτός φάσης, το οποίο του στοίχισε την κόκκινη κάρτα, αλλά αυτά συμβαίνουν».
Για τη μεταγραφή του Ριβάλντο, ο 27χρονος Τσέχος, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Euro και φυσικά, τον αποκλεισμό της χώρας του από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα.
«Το γκολ του Δέλλα ήταν ένα πραγματικό σοκ για μας. Ήταν δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Σταθήκαμε άτυχοι, αφού χάσαμε κάποιες ευκαιρίες. Επιπλέον, είχαμε τον τραυματισμό του Νέντβεντ. Στην παράταση δεν ξέρω τι πάθαμε, ίσως να κουραστήκαμε, ίσως να αιφνιδιαστήκαμε. Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό και πήρε το κύπελλο».
Σε ερώτηση για το ένα κατακτήσαμε το τρόπαιο δίκαια, αν και προσπάθησε, δεν κατάφερε να μην το… παραδεχτεί.
«Νομίζω ότι η Τσεχία ήταν η καλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μέχρι και τον ημιτελικό είχαμε παίξει την καλύτερη μπάλα. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, τίποτα. Η Ελλάδα εμφανίστηκε πολύ οργανωμένη, στηρίχτηκε κυρίως στην άμυνα και μπορεί να μην παρουσίασε το καλύτερο θέαμα, όμως ήτα πολύ σοβαρή και πειθαρχημένη. Σίγουρα της αξίζουν συγχαρητήρια».
Όσο για τον αν περίμενε αυτήν την κατάληξη, δήλωσε ότι ήταν μεγάλη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη, ενώ ευχήθηκε «αυτή η ‘δύναμη’ που γεννήθηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο να πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον».
"'Ηθελα να έρθω στον Ολυμπιακό"
Moderator: Puntoclub.gr moderators
- L.R.C.
- Administrator