Αέρας και χοάνη
Moderator: Puntoclub.gr moderators
-
philby
- Νικολάκης

Αέρας και χοάνη
Καλησπέρα, έχω το punto els '99 (85) με εγκέφαλο από sporting. Το αμάξι το πήρα μεταχειρισμένο και δεν ξέρω ακριβώς τι πειραγματάκια μπορεί να έχει. Τελευταία έχω βάλει μια χοάνη αλλα βλέπω να αναπτύσει μεγάλη θερμοκρασία και κάνει μια κοιλιά το αμάξι στα 120-140 (με 5η), με 4η λόγο ανεβασμένων στροφών δεν έχω παρατηρήσει τίποτα. Δεν ξέρω αν έχει σχέση αυτό με τον κρύο αέρα που δεν παίρνει. Έχεται ιδέα πως μπορώ να του οδηγήσω καθαρό αέρα απ'εξω ώστε 1)να μην είναι υπερβολικός για τον κινητήρα 2) να μην δημιουργήσω στροβιλισμούς κάτω απο το καπό.
Ευχαριστώ
Ευχαριστώ
- Sonicboom
- Schumacher

philby για να γνωρίσουμε λίγο κανε ενα post στο παρακατω topic και γράψε δυο λόγια για εσενα.
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=900
http://www.puntoclub.gr/viewtopic.php?t=4&start=900
- HauntedPunto
- Schumacher

-
philby
- Νικολάκης

Έχει αφερεθεί το κουτί του φίλτρου και έχει μπει στη θέση του (χωρίς εξτρά σωληνώσεις) με φάτσα προς τα εμπρός. σκεύτηκα να βγάλω ενα πλαστικό ποθ έχει μπροστά μήπως περάσει αέρας από μπροστά αλλα 1) το καπό έχει λαστιχο μπροστά που δεν ξέρω αν επιτρέπει να μπει καθόλου αέρας, 2) μην μου ανεβάζει ζέστη απο το ψυγείο (ψυγείο δεν είναι αυτό απο κάτω?)
- HauntedPunto
- Schumacher

- skinboy
- Schumacher

- HauntedPunto
- Schumacher

Δεν σημαίνει ότι όσο πιο κοντά στην εισαγωγή είναι η χωάνη τόσο καλύτερη απόδοση θα έχει.. ή όσο πιό μεγάλη είναι τόσο πιο πολύ αέρα θα παίρνει οπότε καλύτερα για το αμάξι..
γιατί μπορεί να παίρνει παραπάνω από τον απαιτούμενο αέρα και το μοτέρ να κρεμάει..
Γι'αυτο και όταν ζητάς χωάνη σε ρωτάνε για τι αμάξι είναι..
Πρέπει να πετύχεις την ιδανική απόσταση σε συνδιασμό με το ιδανικό μέγεθος της χωάνης και το ιδανικό σημείο που θα την τοποθετήσεις για να παίρνει κρύο αέρα..
Τώρα για να μην ζεστένεται η σωλήνα υπάρχουν υλικά που μπορείς να την τυλήξεις και να μειώσεις την θερμοκρασία που δέχεται..
γιατί μπορεί να παίρνει παραπάνω από τον απαιτούμενο αέρα και το μοτέρ να κρεμάει..
Γι'αυτο και όταν ζητάς χωάνη σε ρωτάνε για τι αμάξι είναι..
Πρέπει να πετύχεις την ιδανική απόσταση σε συνδιασμό με το ιδανικό μέγεθος της χωάνης και το ιδανικό σημείο που θα την τοποθετήσεις για να παίρνει κρύο αέρα..
Τώρα για να μην ζεστένεται η σωλήνα υπάρχουν υλικά που μπορείς να την τυλήξεις και να μειώσεις την θερμοκρασία που δέχεται..
Made Me Do ItPure on the outside, Haunted on the inside...
- skinboy
- Schumacher

- skinboy
- Schumacher

πολυ σωστα τα λες...
η χοανη πρεπει να βρισκεται στην χειροτερη περιπτωση εμπρος απο την μπαταρια-πισω απο το φαναρι και ελαφρος προς τα κατω...
εκει ειναι το ποιο καλο σημειο και ευκολο σημειο.
Αλλο ακομα ποιο καλο ειναι να παει ακομα ποιο κατω (λιγο δυσκολο να γινει λογο του κολαρου απο ψηγειο προς μοτερ).
Για να κανεις σωστη δουλεια πρεπει να εχει την χοανη στα χερια και ενα κολαρο (για την πεταλουδα) και να φτιαξεις σωληνα αλουμηνενια χειροποιητη να την βαλεις.
Οτιδηποτε αλλο και να προσπαθησεις ειναι ανωφελο
η χοανη πρεπει να βρισκεται στην χειροτερη περιπτωση εμπρος απο την μπαταρια-πισω απο το φαναρι και ελαφρος προς τα κατω...
εκει ειναι το ποιο καλο σημειο και ευκολο σημειο.
Αλλο ακομα ποιο καλο ειναι να παει ακομα ποιο κατω (λιγο δυσκολο να γινει λογο του κολαρου απο ψηγειο προς μοτερ).
Για να κανεις σωστη δουλεια πρεπει να εχει την χοανη στα χερια και ενα κολαρο (για την πεταλουδα) και να φτιαξεις σωληνα αλουμηνενια χειροποιητη να την βαλεις.
Οτιδηποτε αλλο και να προσπαθησεις ειναι ανωφελο
Punto HGT SC Evo